Vegatopia Forum

Recente berichten

Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 10
31
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op 01 juli 2025, 18:40:53 »
Een Indiaasachtig stoofje van oogbonen, aubergine, tomaat en koriander, met basmatirijst en een pappadum. Lekker licht en pittig. En vanmiddag had ik een pittig groentesoepje gevuld met bruine linzen, bloemkool, broccoli en prei.
32
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door meisbaer Gepost op 30 juni 2025, 23:46:05 »
Gisteren zachte taco's met veggie vulling en extra guacemole bij de Slasa Shop in de Amsterdamse poort, voor een concert in de Ziggodome. Was lekker en vulde genoeg voor de hele avond. Erbij een verse limoen limonade wat met dit weer erg past.

Vandaag als lunch instant noedelsoep opgeleukt met lenteui, radijs plus lof en een beetje mais.

Voor het avondeten een gele curry met koksmelk, zelf gevijzelde currypasta, mais, aardappel, taugé, lenteui en bloemkool. Met een boel verse koriander en hardgekookte eieren.

Ondertussen ook alvast voor morgen tomatenuiensalsa gemaakt, met veel koriander, en refried beans. Want morgen chips 'n dips, met tortillachips, guacemole, zure room, ijsberslala met paprika en mais. Dan hoeft er morgen geen gas aan.
33
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op 30 juni 2025, 19:16:10 »
Vanmorgen toen het nog koel was een grote pan zomerse ratatouille gemaakt, met courgette, aubergine, wortel, paprika en versgekookte kikkererwten. Dat is vanavond als het veel te heet is om te koken makkelijk en snel op te warmen, met een snelle couscous. En meteen een voorraadje voor later deze week en/of de vriezer.
Hier ook couscous, met 'zeven' groenten in een pittig, kruidig sausje en wat vers korianderblad ter garnering.
34
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Sven Gepost op 30 juni 2025, 17:01:48 »
Zaterdag: no chicken loaded fries bij Bert's Friterie in Kassel

Zondagmiddag: Indiase curry van kidneybonen met rijst, gemaakt door een Indiase vriend in Frankfurt.

Zondagavond: verschillende vegan curries met injera bij Seni's Ethiopian Streetfood in Frankfurt Rödelheim. Absolute aanrader.

Vanmiddag: noedel bij het station van Siegen. Mwa...

Vanavond: terug thuis na bijna 2 weken. Iets lichts.
35
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Sam Gepost op 30 juni 2025, 14:27:44 »
Vanmorgen toen het nog koel was een grote pan zomerse ratatouille gemaakt, met courgette, aubergine, wortel, paprika en versgekookte kikkererwten. Dat is vanavond als het veel te heet is om te koken makkelijk en snel op te warmen, met een snelle couscous. En meteen een voorraadje voor later deze week en/of de vriezer.
36
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Sam Gepost op 29 juni 2025, 20:25:19 »
Turks platbrood met vega burger en een zelfgemaakte hamburgersaus met een pietsje knoflook. Erbij dipgroente met kruidige griekse yoghurt.
37
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op 29 juni 2025, 19:07:00 »
Een pizza bianca belegd met witlof, champignons en mozzarella, met als smaakmakers knoflook, pepertjes en rozemarijn.
38
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op 28 juni 2025, 19:36:00 »
Andijviestamppot! Met erbij een plantaardige kikkererwten-havermout-courgetteburger. En vanmiddag had ik een kleine salade van ijsbergsla, peterselie, koolrabi en radijs, getopt met gemarineerde tofu ('vegan feta').
39
Restaurants / Re: Waar aten we vandaag?
« Laatste bericht door meisbaer Gepost op 28 juni 2025, 18:34:27 »
Klinkt erg fijn  :)
40
Restaurants / Re: Waar aten we vandaag?
« Laatste bericht door karl Gepost op 28 juni 2025, 08:14:39 »
Een zeer fijne culinaire ervaring bij Zaytouna op de Herentalsebaan in Deurne-Zuid (Antwerpen). Meer een snackbar met grote koeltoog waar ook wordt uitgehaald. Ook vier tafels om ter plaatse te eten. Wat een mooie keuze aan vegetarische/veganistische Libanese mezze, met kennis en passie voor zijn keuken uitgelegd door de uitbater. Ook vele minder bekende bereidingen. Er waren ook perfecte warme falafel en kibbeh (met vulling van spinazie en pompoen) gemaakt. Hele mezze-maaltijd voor weinig geld.
(Was ook een verademing omdat we de laatste tijd slechte ervaringen hadden gehad met lange wachttijden in "echte" restaurants. Hier konden we direct uit de toog kiezen en eten. Kregen nog gratis Libanese thee van de zeer vriendelijke uitbater. Andere niet-alcoholische drank te nemen uit koelkast.)
Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 10