Vegatopia Forum

Vegetarisch - special interests => Reizen => Topic gestart door: noesj op 15 januari 2002, 15:25:00

Titel: Parijs
Bericht door: noesj op 15 januari 2002, 15:25:00
Check eens deze link (http://www.vegplek.net/grf/com_1/fr75.html).
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Jacqueline op 27 januari 2002, 19:37:00
Ik was een paar maanden geleden een weekend in Parijs en heb daar bij een klein Indiaas restaurantje echt heerlijk gegeten. Alleen naam en adres weet ik niet meer. Het was ergens in de buurt van de Notre Dame
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Pieter B op 31 januari 2002, 09:33:00
Er zijn maar enkele vegetarische restaurants in Parijs, en bovendien zijn ze soms maar een erg kort bestaan beschoren. La Truffe bvb. bestaat niet meer. Piccolo teatro, ook gelegen in de Marais, wel, maar het eten is er nogal slecht.

Er is ook veel te doen geweest rond een van 's werelds beste restaurants, l'Arpege, dat voortaan weigerde om nog vlees te serveren. Eindelijk een driesterrenrestaurant voor vegetariers, en dan nog in hartje Parijs? Vergeet het, ze hebben er het vlees vervangen door... vis, ganzelever en duif.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Jan op 31 januari 2002, 09:45:00
Quote:

Op 2002-01-31 09:33, schreef Pieter B:
ze hebben er het vlees vervangen door... vis, ganzelever en duif.Ik was er al bang voor. In Michelin-sterren-kringen scoor je niet met tofu-creaties. In de Librije (Zwolle, 2 sterren) staat volgens mij ook niks vegetarisch op de kaart, op de website kon ik er niks over vinden. Ze kunnen vast iets geweldigs maken, maar er melding van maken dat je standaar iets voor vegetariërs hebt, is blijkbaar je zaak downgraden of zo.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Jan op 31 januari 2002, 11:38:00
Citaat
Op 2002-01-31 11:03, schreef bart:
Wel beklaagden ze zich allemaal over de zogenaamde last-minute vega's, die pas aan tafel hun principes kenbaar maakten.

Nou, kijk en dat vind ik dus niet van gastvrijheid getuigen. Het betekent dat je bij je inkoop geen rekening wilt houden met vegetariërs. Ik was vandaag net aan het uitzoeken wat 2-sterren restaurants vegetariërs te bieden hebben en de eerste indruk (websites bekeken) is bepaald slecht te noemen: ik heb er nog niet één gevonden die er zelf expliciet iets over meldt. Ik zal er t.z.t. in een nieuwe thread in het restaurantforum nog wel op terugkomen.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Nick op 31 januari 2002, 11:44:00
Ik vind vooraf bellen niet leuk en soms ook helemaal geen optie. Je bent ergens aan 't wandelen , krijgt honger en dan wil je toch graag zomaar ergens binnen gaan waar het er gezellig uit ziet? Ik toch.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Jan op 10 juli 2002, 10:04:00
Quote:

Op 2002-07-10 09:56, schreef Marcello:
Niemand iets positiefs te melden?Jawel: over 11 dagen ga je naar Parijs! Da's toch hartstikke leuk? Zelfs als je alleen op een paar wortels kunt knagen?
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Sam op 11 juli 2002, 13:54:00
Relax, het is heel goed te doen om vegetarisch te eten in Parijs, maar hou je dan inderdaad aan de Indiase restaurants enzo. Als je goed Frans spreekt is het ook in andere restaurantjes bv in Quartier Latin goed te doen, je moet dan wel uitleggen dat je ook geen vis of kip wilt, alleen groente. Couscous restaurantjes zijn fantischtisch in Parijs, maar altijd even van te voren checken dat je iets krijgt waar ook geen bouillon in zit.

En desnoods eet je de hele dag op straat crepes, en stokbroodjes gruyere.... hmmmmm!

Sam (nog nooit verhongerd in Parijs)
Titel: Re:Parijs
Bericht door: overanalizing op 11 juli 2002, 14:01:00
Ok, ALS de pasta zonder ei is KAN een veganist vragen de pesto zonder kaas te doen, en kan je er gelijk een lekkere antipasta bijnemen op basis van zongedroogde tomaten of olijven ofzo...
Heb ik gedaan, de kok blaasde wel even, maar het was wel super-lekker!
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Pieter B op 15 juli 2002, 15:07:00
In de Marais zitten enkele goede falafeltenten, dat is zowat het enige positieve dat ik kan melden...
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Marcello op 28 juli 2002, 22:35:00
Ben net terug en het viel me 200% mee!

De strategie om het vooral in "buitenlandse" restaurants te zoeken bleek de juiste. Traditioneel Franse restaurants hebben voor vegans niets en voor veggies zelden iets te bieden. We hebben twee avonden Italiaans gegeten (groenten-pizza en salade), één avond Chinees (Chinese groenten met rijst) en één avond Indiaas (samosa's, groentencurry, nan en papadams). Tussen de middag stokbrood met groenten (wel vragen -ter plekke laten klaarmaken- natuurlijk, maar dat was geen probleem!), falafel (ook bij Maoz, Yes! tevens in Parijs een vestiging ). De diverse fruithallen boden voor mij ook uitkomst omdat ik, vooral 's morgens, nogal wat fruit naar binnen pleeg te werken. Fruit (ook bessen, bramen e.d.) is trouwens één van de weinige dingen die in Parijs goedkoper zijn dan in NL.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Pieter B op 30 november 2002, 15:19:00
Als je meer wil dan de obligate pizza bij de Italiaan, vind je een up-to-date lijst van "echte" vegetarische restaurants in Parijs op http://www.roughguides.co.uk

Nadeel van die "echte" vegetarische restaurants in Parijs is dan weer dat ze meestal de nadruk leggen op bio of macrobiotisch, en minder op gewoon lekker eten.

Een gelukkige uitzondering is La Verte Tige
(rue Ste-Anastase nr 13, 3de arrondissement, metro St-Sébastien-Froissart, gesloten op zondagavond en maandag). Dit restaurant ontbreekt in de meeste lijstjes, nochtans is het 100% vegetarisch, lekker en zeker niet duur.

Bovendien is het een Iraans restaurant, dus een erg bijzondere en verrassende keuken... Sinds mijn laatste bezoek is dit mijn supertip voor (vegetarische) Parijsreizigers!
Titel: Re:Parijs
Bericht door: TearSong op 07 januari 2003, 15:56:00
ben er in december 4 dagen geweest en heb in principe best kunnen eten. Eerste dag Indiaas-pakistaans, tweede dag chinees (heerlijke rijst met een soort groenteschotel), derde dag was een dipje want als vegan ben je in disneyland echt slecht af, en de laatste dag alsnog italiaans Alle dagen zijn we gewoon rond gaan lopen en hebben we gewoon gekeken wat we tegenkwamen en wat er ook nog een beetje schoon/verzorgd uitzag.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Wemba op 16 januari 2003, 04:45:00
Het is al weer 7 jaar geleden sinds ik in Parijs ben geweest, maar hopelijk bestaat dit restaurant nog: 'Country Life'. Een geweldig restaurant waar bijna alles veganistisch is (gerunt door 7 day adventists, let op de honing). Vlakbij metro uitgang 'Place d'Opera' als ik het me nog goed herinner. Elke keer als we in Parijs kwamen aten we daar. Voor een vast bedrag mocht je altijd zoveel eten als je wou.

Ik heb zelf 3 jaar in Toulouse gewoont. Het valt best mee om vegetarisch in Frankrijk te eten. In tegenstelling tot Nederland, is bijna al het brood veganistisch. Pizza korsten zijn over het algemeen ook veganistisch, dus je kan ook nog bij een pizzaria eten (heb ik ook in Parijs gedaan).
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Mariek op 30 augustus 2003, 22:50:35
Ben je vegetarier of veganist?

In de Rue Jean Jacques Rousseau (in de buurt van het Louvre) zat twee jaar geleden nog een Italiaan (naast de jeugdherberg), een beetje louche, maar ik vond het te eten. Dus gewoon een beetje een standaard Italiaan in een standaard zijstraatje.

Edit: ik ben echt te moe. Dit is helemaal geen aanrader, dit is meer iets waar je heen gaat als je echt niks anders kunt vinden.

Titel: Re:Parijs
Bericht door: Anya op 31 augustus 2003, 00:07:07
Kijk hier (http://www.cuisine-vegetarienne.com) eens. Eerst op Bonnes adresses klikken, daarna op Végétariens à Paris.

Je kunt ook eens hier (http://dejeuner.alegria.fr/indexvege.html) kijken (klik op de eerste restaurantnaam en je krijgt de hele lijst).
Titel: Re:Parijs
Bericht door: leoniehulsman op 26 mei 2004, 01:01:52
nou, die vakantie zal ondertussen wel achter de rug zijn.... hoe waren je vegetarische ervaringen a Paris?

Ik ga inderdaad zelf ook over een weekje!
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Carla op 26 mei 2004, 10:48:23
nou, die vakantie zal ondertussen wel achter de rug zijn.... hoe waren je vegetarische ervaringen a Paris?

Ik ga inderdaad zelf ook over een weekje!

In dat geval een tip: in de Joodse wijk (ben effe de naam kwijt, maar is vast te vinden in een gidsje) zitten wat restaurantjes waar je heel lekker vegetarisch kunt eten. Ik herinner me een restaurant op een hoekje midden in die wijk waar ze een buffet hebben waar je zelf kunt opscheppen, allerlei lekkere dingen.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Viz op 26 mei 2004, 11:22:04
dichtbij de Sacré-Coeur was een heel leuk Pakistaans restaurantje waar we gegeten hebben, niet duur, aardige bediening (spraken ook Engels, voor de niet Frans sprekenden). Ik weet het adres niet uit m'n hoofd, maar het was voorbij de wat drukke/toeristische tentjes en winkeltjes (ik herinner me dat we langs een textielwinkel liepen), en makkelijk herkenbaar aan de houten lambrisering aan de buitenkant en nette aankleding binnen.

In een rustig straatje naast de Eiffeltoren hebben we heel goedkoop Chinees gegeten (wel wat ongezelliger). Ik geloof dat het maar 4 euro was. Gewoon eenvoudig iets noedelachtigs met groente geloof ik. Twas wel lekker en de eigenaar verzekerde ons dat hij plantaardige olie en geen trassie ed gebruikte.

En in Disneyland Paris gewoon frietje gegeten (en toof een belachelijk dure half transparante kleine crepe) :) En geknuffeld met Baloo natuurlijk :)
Titel: Re:Parijs
Bericht door: leoniehulsman op 27 mei 2004, 08:09:34
Bedankt voor de tips, maar die het-is-vlakbij-dittemedat tips vind ik altijd wat vervelend omdat die in mijn geval altijd resulteerd in het eerst uren dwalen door zo'n wijk, wat niet erg is als je geen honger hebt... en dan uiteindelijk uitkomen bij iets onnoemelijks saais.


Ik heb 1 keer gegeten bij Yugaraj, een Indias restaurant aan de Rue Dauphine 14... dat was echt ongelofelijk lekker, maar ik was blij dat ik de rekening niet hoefde te betalen!
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Viz op 27 mei 2004, 09:23:14
Bedankt voor de tips, maar die het-is-vlakbij-dittemedat tips vind ik altijd wat vervelend omdat die in mijn geval altijd resulteerd in het eerst uren dwalen door zo'n wijk, wat niet erg is als je geen honger hebt... en dan uiteindelijk uitkomen bij iets onnoemelijks saais.

Sorry, ik weet het...Volgende keer zal ik naam en adres noteren! :) Maar dat Pakistaanse restaurantje was echt de moeite waard hoor! :)
Maar Parijs is zo groot, en er zijn zoveel restaurantjes dat je volgens mij altijd wel wat leuks vind, hoor!
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Poek op 24 augustus 2004, 13:08:05
Iemand nog meer tips? Ik ga morgen naar Parijs :)
Titel: Re:Parijs
Bericht door: nicky_too op 24 augustus 2004, 13:27:02
Dit (http://www.oubouffer.com/restaurant.php/en/yq26028) is echt een pijpenlaatje, maar het eten is er heerlijk en goedkoop.

Het menu is vegetarisch, maar een aantal dingen zijn veganistisch. Die zijn nog apart op de kaart vermeld.

Ik vind het een aanrader!
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Selly op 24 augustus 2004, 15:32:52
Ik heb zelf lekkere Bretonse crepes gegeten bij Les Etoiles, 13 Rue Princesse, 6e arr, tel. 01 43257851/01 46335553. Je moet wel 2 of 1,5 pannekoek bestellen, want 1 is een beetje te weinig, open dagelijks van 12.00 uur tot 02.00 uur.

Le Grenier de Notre-Dame is 100% veg,  18 rue de la Bûcherie, 01 43 29 98 29
is wel leuk, maar niet goedkoop herinner ik me en ik geloof dat je er ook moet reserveren

Ik heb ook wel aardig gegeten bij Le Jardin des Pates waar ze wat vega dingen hebben maar ik weet niet zeker of ze nog bestaan 4 rue Lacépède 01 43 31 50 71

Verder zijn Indiase restaurantjes ook aanraders.

Nog wat adressen waar ik zelf niet ben geweest maar die okee schijnen te zijn:

Het schijnt dat Le Souk, 1 Rue Keller, tel. 01 49290508, 11e arr ook vegetarisch Arabisch eten heeft, je schijnt te moeten reserveren, avondeten tussen 20.00 en 22.00 uur.

Cosi is een broodjeszaak die ook bijzondere vegabroodjes heeft, 56 Rue de Seine, 6e arr, tel. 01 46333536, open van 12.00 uur tot 24.00 uur.
Op de Rue Xavier Rivas schijnt ook een Maoz te zitten

 hier  (http://www.happycow.net/europe/france/paris/index.html?svo=2) vind je de happy cow lijst.

Titel: Re:Parijs
Bericht door: Poek op 24 augustus 2004, 15:49:43
/me heeft alles genoteerd :)
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Selly op 31 augustus 2004, 10:34:35
En hoe was het? En waar heb je gegeten?
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Poek op 31 augustus 2004, 10:47:05
Ik heb (van de genoteerde tips) alleen in het pijpenlaatje van Nicky_Too gegeten, omdat die vlakbij Centre Pompidou zit. Het eten was inderdaad goed weg te krijgen daar en 15 euro voor een driegangenmenu is een redelijke prijs.

Ik heb ook nog bij een Quick gegeten: daar hebben ze een club tomate mozza menu, waarbij je dus een warm broodje met tomaat en mozzarella krijgt. Da's lekkerder dan een groenteburger.

De leukste plek vond ik Parc de la Villette (http://www.villette.com). Een mooi park waar veel te doen is, alleen al bij het wetenschapsmuseum daar ben je vele uren zoet met knopjes drukken en zo.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Selly op 22 mei 2005, 22:12:24
Ik ga verdorie net het weekend naar Parijs nadat het groenten festijn  (http://www.printemps.fr/magasins/haussmann/maison/index.aspx?ArticleID=2244) in het Printemps warenhuis net is afgelopen, maar mocht je tussen nu en 4 juni in Parijs zijn, dan is het misschien een aanrader om daar de groentencreaties van sterrenchef Alain Passard te proeven voor veel minder geld dan het in zijn restaurant zou kosten
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Selly op 13 juni 2005, 17:31:13
ik heb eindelijk een goede up to date lijst met Franse vegarestaurants gevonden en wel hier (http://www.allianceveg.org/EntreNous/index.php?p=AdressesV/).

In Parijs in de Rue de Rosiers in Le Marais heb je zulke lekkere falafel  :yummie: hoewel het ook wel erg vol kan zijn.
Ik ben langs Le Paradis de Fruit gelopen, heb daar niet gegeten, maar ze hebben wel een goede kaart, met ook vega gerechten (maar het is niet een vegetarisch restaurant). zit ook verschillende locaties, o.a.  1 Rue des Tournelles in het 4e en is ook in de middag en op zondag open.
Ik heb gegeten bij Le Potager du Marais (22 rue Rambuteau) die hierboven ook al genoemd werd. Echt heerlijk. Het is ook een hele goede voor vegans, ze hebben veel vegan gerechten en dat staat ook duidelijk aangegeven.
Ze hebben echte Franse gerechten, maar ook Italiaanse en Indiase dingen, en ook salades. Ze zijn ook op zondag en ook s middags open.
Verder heb ik met de groep waar ik mee was gegeten bij Bouillon Racine, 3 Rue Racine nabij Jardin du Luxembourg. Ik was de enige vega in de groep, maar het was heel grappig, want dit restaurant is superfrans, met allerlei klassieke vegaonvriendelijke Franse zaken, maar ze hadden standaard ook een erg lekker vegetarisch hoofdgerecht (en 2 vega voorgerechten) op de kaart, dus als je met een niet vegagroep bent is dit wel een aanrader, bovendien is het een heel mooi restaurant, met allerlei Jugenstil ornamenten.
Verder ben ik door Passage Brady gewandeld in het 10e, waar een hele straat is met Indiase restaurantjes, waar ook veel vega is.

Titel: Re:Parijs
Bericht door: Draek op 29 juni 2005, 21:52:19
Nog meer tips voor parijs? Vegan friendly restaurant wellicht?
Ik kom daar toch langs en ga daar nog wat uren vertoeven namelijk...

Titel: Re:Parijs
Bericht door: Selly op 29 juni 2005, 22:10:53
Naast Le Potager du Marais is ook veganfriendly:
La Victoire Suprême du Cœur, 41 rue des Bourdonnais, zondags gesloten. Ze hebben ook een engelse site met menu http://www.vscoeur.com/
Au Grain de Folie, 24 rue de la Vieuville in Montmartre, een erg klein alternatief tentje, leuk wel, vegetarisch met vegan opties.
En dan is er ook een vegan Chinees: Green Garden
20 rue Nationale, erg lekker, ze zijn van naam veranderd sinds ik er was, maar volgens mij niet van eigenaar veranderd

Titel: Re:Parijs
Bericht door: Draek op 08 juli 2005, 09:59:39
Nou..gegeten in Parijs. Bij een restaurantje dat Le Grenier de Notre-Dame heet.
Merendeel is vegan (staat aangegeven wat vegan is). Wel lekker en ook niet overdreven duur. Een tip om zeker langs te gaan. Is ook makkelijk te vinden. Vlakbij de notre dame
Titel: Re:Parijs
Bericht door: papaver op 08 oktober 2005, 20:57:28
Wie heeft ervaring met vegetarisch eten in Parijs; zijn er ook adresjes bekend waar je tevens kunt overnachten?
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Selly op 08 oktober 2005, 21:22:22
Parijs:
Ik ben voor een tweede keer gaan eten bij La Victoire Supreme du Coeur (41 rue des Bourdonnais). Ik vond het nu toch niet erg geweldig. Beetje alternatief, beetje veel granen, mwa. Niet zo heel lekker.
Opnieuw gaan eten bij Le Potager du Marais (22, Rue Rambuteau). Ze blijken alleen in het weekend lunch te hebben. Avondgegeten: weer heel erg lekker.
Helaas niet bij Tien Hiang, de vegan Chinees kunnen eten.
Bij de Indier Pooja gegeten, 91 passage Brady, heel erg lekker, aanrader, goede prijs kwaliteit verhouding (niet zo duur, wel lekker eten) zit in een grappige passage met alleen Indiase restaurants.
Bij Epices et Delices opnieuw falafel gegeten, 53 rue Vieille du Temple, eigenlijk is ie te duur, je kan beter falafel verderop in de Rue Rosiers gaan eten maar daar komt het nooit van.
En tot slot bij Paradis du Fruit gegeten (1 Rue des Tournelles maar ze zitten op veel plekken in de stad) niet erg bijzonder.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Piek op 23 november 2005, 11:33:44
Parijs

Vegetarisch eten in Parijs is duidelijk (nog) niet hip: vegetarische eettentjes zien er uit als kantines of rommelhokken en de mensen als geitenwollensokken. Tijd dus om ons heil ergens anders te zoeken.

M. en ik hebben gegeten bij La petit l�gume, rue des Boulangers (metro cardinal lemoine): dit was zo'n vegetari�rshol (btw: onder vegetarien verstaan veel Franse restaurants vegetarisch eten + vis!). In de Lonely Planet stond het aangeschreven alas een 'great choice for house-made vegetarian fare', maar het viel ons erg tegen. Het was wel heel erg huisgemaakt, in de zin dat ik het gevoel heb dat ik het beter kan (en zo'n fantastische chef ben ik nou ook weer niet).

De dag daarna probeerden we de Franse vega's nog een kans te geven door naar Les quatre et une saveurs te gaan, rue de Cardinal Lemoine (metro idem). De kantine. Hier zijn we niet naar binnengegaan, maar aan de overkant in dezelfde straat zat het restaurantje La Couscousi�re (o.i.d.) waar wij een heerlijke couscous en tajine hebben gegeten. Weliswaar de enige vegakeuzes op de kaart, maar wel bijzonder goed.

We hebben ook nog een dag in ons hostel gekookt, wat natuurlijk erg smakelijk was :chef:  ;)

Overdag/voor de lunch kun je als vega (natuurlijk) goed terecht bij Creperies, Pattiseries en Boulangeries met koffiehoekjes.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: renske op 22 juli 2006, 21:34:36
Wij waren de afgelopen week weer in de Bourgogne (op bezoek bij mijn vader) en de dichtsbijzijnde supermarkt aldaar is de Auchan (heel groot!). Daar hebben ze echt nog nooit van vegetariers gehoord. Geen tofu, tempe, groenteburger, niets. Gelukkig wist ik dat nog van voorgaande jaren. Ik heb een koeltas vol met vegaburgers meegenomen.

Op de terugweg verbleven we een nacht in Parijs en daar aten we bij MandalaRay (http://www.mandalaray.com). Erg duur en 'hip' (hoogstwaarschijnlijk vanwege de 4 beroemde acterende eigenaren) maar wel 4 prachtige vegetarische gerechten (ik at een ontzettend lekkere risotto) op het menu, heeeerlijke toetjes, mooie ambiance en lekkere wijn. Dus mocht je met een dikke portemonnee en hippe outfit in Parijs staan en trek hebben, dan is het toch wel een aanrader.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Jacqueline op 16 augustus 2006, 10:34:16
Ik was vorige week een paar dagen in Parijs. We hebben redelijk goed gegeten bij Le potager du Marais (http://www.oubouffer.com/restaurant-paris/yq26028-le-potager-du-marais)

Reserveren is wel handig, of je moet niet te laat gaan.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Selly op 16 augustus 2006, 17:27:03
Je kan er ook lekker lunchen. En het zijn best leuke mensen die er werken.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Jacqueline op 17 augustus 2006, 15:49:42
Ben je er ook geweest? Leuk he! Er was maar 1 meisje die het wel erg druk had. Maar wel vriendelijk ja. Lunch heb ik niet geprobeerd, zal het onthouden voor volgende keer :-)
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Selly op 17 augustus 2006, 21:54:35
Ben je er ook geweest? Leuk he! Er was maar 1 meisje die het wel erg druk had. Maar wel vriendelijk ja. Lunch heb ik niet geprobeerd, zal het onthouden voor volgende keer :-)

Ja ik vind het er heel leuk, en altijd als ik in Parijs ben wil ik er heen, ze hebben ook lekkere gratins. Die lunch is alleen in het weekend, en ook gewoon warm. Ik heb er ook wel eens in mn eentje gegeten  :heehee:

Titel: Re:Parijs
Bericht door: Jacqueline op 18 augustus 2006, 08:57:19
Ik heb inderdaad ook gratin op. En vooraf heerlijke seldery/curry-soep  :yummie:
Moest wel lachen om dat "gedoe" met de tafeltjes, prachtig  ;D
Titel: Re:Parijs
Bericht door: essebes op 17 maart 2007, 19:59:50
hallo!! Ik woon dus in Parijs, en inderdaad is hier weinig te vinden als vleesvervangers. we maken zelf vaak onze seitan of halen die in de Biowinkels. Wel zijn er een paar heel goede végérestaurants hier in Parijs en degene waar ik steeds ga, ius echt ook aan te raden, is :La VICTOIRE SUPREME DU COEUR. 41 rue des Bourdonnais 75001 PARIS....
verder, als je voor langere tijd hierkomt en je kunt hier invriezen ergens, neem dan je "vlees" maar mee. Ik ben allang aan het vechten hiervoor, en nu hebben we een vegetarisch tijdschrift uitgebracht  (tenminste,niet ik persoonlijk hoor, maar werk vrijwillig mee) en proberen we de soms wat uit de hoogte doende fransozen hier een beetje bij te brengen wat vegatrisme echt inhoudt en proberen we ook meer producten hier te gaan krijgen.
succes
Titel: Re:Parijs
Bericht door: LL de Ling op 19 april 2007, 20:46:54
Eigenlijk heb ik niet een geprobeerd om naar een Vegetarisch restaurant te gaan, maar een van de Indiase restaurants die Parijs telde, was erg goed!

Ze hebben ook best veel Libanese en andere exotische restaurants waar je als vegatarier, denk ik, lekkerder zit dan in alle restaurants die allemaal foie gras op de kaart hebben.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Selly op 04 september 2007, 02:43:01
Ahhh okee, dat had ik niet gezien. Dan is het mooi  :)
Titel: Re:Parijs
Bericht door: bambi op 02 december 2007, 18:46:17
Beetje kort dag, maar heeft iemand tips voor Parijs (voor mijn verloofde, niet voor mij helaas ...)?
Titel: Re:Parijs
Bericht door: LL de Ling op 02 december 2007, 18:51:43
Ben in een geweldig Indiaas restaurant in St. Germain geweest. Voor de rest vond ik het eten niet zo super daar, maar je kan er prima terecht voor gebak enzo.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Selly op 02 december 2007, 20:01:03
Le potager du Marais: http://www.oubouffer.com/restaurant-paris/yq26028-le-potager-du-marais is leuk.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: bambi op 02 december 2007, 20:19:17
Le potager du Marais: http://www.oubouffer.com/restaurant-paris/yq26028-le-potager-du-marais is leuk.
Vlakbij zijn hotel, dus staat op de planning!
(Is het echt lekker, of beetje geitewollig? Hoeveel op de schaal van Selly, zeg maar?)
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Selly op 02 december 2007, 21:23:53
Le potager du Marais: http://www.oubouffer.com/restaurant-paris/yq26028-le-potager-du-marais is leuk.
Vlakbij zijn hotel, dus staat op de planning!
(Is het echt lekker, of beetje geitewollig? )


Het is erg Frans, en niet zo geitenwollig. Raad hem de gratin aan.
De keren dat ik er was zou ik er toch zeker een 8 voor hebben gegeven, maar ja, je weet nooit.
Het is trouwens niet zo groot, dus vroeg komen of reserveren.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: bambi op 02 december 2007, 21:51:43
Le potager du Marais: http://www.oubouffer.com/restaurant-paris/yq26028-le-potager-du-marais is leuk.
Vlakbij zijn hotel, dus staat op de planning!
(Is het echt lekker, of beetje geitewollig? )


Het is erg Frans, en niet zo geitenwollig. Raad hem de gratin aan.
De keren dat ik er was zou ik er toch zeker een 8 voor hebben gegeven, maar ja, je weet nooit.
Het is trouwens niet zo groot, dus vroeg komen of reserveren.
Klinkt goed dan.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Selly op 03 december 2007, 12:36:54
Ik vind Epices en Delices ook een aardige tent trouwens: http://www.guides-restaurants.fr/guide-gastronomique/restaurant-epices-delices.php
Titel: Re:Parijs
Bericht door: bambi op 03 december 2007, 22:28:56
Ik vind Epices en Delices ook een aardige tent trouwens: http://www.guides-restaurants.fr/guide-gastronomique/restaurant-epices-delices.php

Ik weet niet of ik hem voor morgenavond spreek, maar de eerste tip was vandaag inderdaad goed bevallen :thumbsup:
Titel: Re:Parijs
Bericht door: IneN op 28 december 2007, 00:18:49
Ik vond Frankrijk een draak van een land voor vegi's.
Er was helemaal niets op de menu voor mij. Zelf geen kaaskroketten :(
Ik kreeg dan een hoop rauwe groenten (type delicatese voor konijnen)
En de eigenaar was zo lomp "ja ik snap da ni hoor vegitariers, ik rijd paard en nadien eet ik het op hoor"
Ik heb maar niets gezegd  :-X

Awel, ik vond dat dus óok! Ik ben twee dagen in Parijs geweest en allejezus wat is het daar moeilijk om vege restaurants te vinden!
Zelfs in de supermarkt (liefje en ik dachten 'dan halen we maar iets i de supermarkt en eten we gezellig op de hotelkamer -rrr :)-) leek een vegetarisch slaatje een verschrikkelijke rariteit.
In ELK slaatje zat vlees/vis, gelukkig was er eentje waar de 'jambon cru' apart verpakt zat, die heb ik dan maar genomen. Jammer jammer, maar ik wist wel dat Frankrijk niet erg vege-vriendelijk was (vakanties in het zuiden van Frankrijk leverden ook nooit vege-fijne maaltijden op).
Verder had ik gedacht dat ik Maoz ging tegenkomen. Helaas.
Het was trouwens wèl een hele fijne citytrip (kerstcadeautje  van mij voor hem)!
Titel: Re:Parijs
Bericht door: rozemarijn op 28 december 2007, 09:26:46
Ik denk dat het te maken heeft met de cultuur. Als je aan Frans eten denkt, denk ik aan kreeft, foie gras enz (gelukkig ook aan stokbrood mmmjam)
Ik vind Belgie en Duitsland ook wel "vlees"landen met veel traditionele gerechten waar vlees in verwerkt zit
Italie daarintegen vond ik super. Bijna geen vlees!! (daar was de rest vd familie dan weer over aan het zagen)
We zijn mss gewoon moeilijke mensen  ;D
Titel: Re:Parijs
Bericht door: IneN op 28 december 2007, 11:21:11
Ik denk bij Frankrijk aan kaas en wijn (en jaaa STOKBROOD!! :)).
Maar idd, in Parijs hingen op elke hoek van de straat reclameborden die foie gras aanprezen. Zelfs op kerstmarktjes waren kraampjes waar ze enkel verschillende soorten foie gras verkochten.
Om het op cultuur te wijten vind ik toch een beetje overdreven. Duitsland, ok, DAT is een vleesland, daar kan je niet omheen (würst alom), maar Frankrijk in principe niet.
Dus stelde Parijs me zwaar teleur wat vegetarisme betreft.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Selly op 28 december 2007, 14:10:54
Je kunt zo onwijs lekker veggie eten in Parijs. Maar je moet wel weten waar je moet zijn. Zo maar ergens binnenstappen is lastiger.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: IneN op 28 december 2007, 16:02:30
Je kunt zo onwijs lekker veggie eten in Parijs. Maar je moet wel weten waar je moet zijn. Zo maar ergens binnenstappen is lastiger.

Wat jammer! :) Ik had deze draad al helemaal doorgelezen voor ik vertrok naar Parijs, had in Word een docu'tje gemaakt met een heleboel adresjes voor restaurantjes, maar omdat ik op twee plaatsen woon, en vanop de andere vertrok (waar dus niet mijn laptop stond), kon ik 'm niet meer uitprinten.
Het waren zó veel restaurantjes, inderdaad, die ik had gevonden via internet, en ik heb zowat heel Parijs afgelopen (haha vreselijk :) ;)), maar ben helemaal nergens een van die leuke plekjes tegengekomen (en ik heb góed opgelet! ;))
Volgende keer neem ik een lijstje mee.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: bambi op 13 januari 2008, 12:21:25
Nadat mijn vriend er laatst voor zijn werk was, gaan we nu samen  :heart:
Nou zit deze draad ingebed in "vegetarisch - special interests": dat betekent dat we hier dus alleen over de restaurants praten, en dat we voor de hotels in cafe centraal nog een keer een draadje Parijs maken? Of niet?

Eén avond gaan we denk ik goedkoop crepes eten, dat is ook alvast makkelijk vego. Doen we in elk geval in Bretagne vaak, maar daar hebben ze ook Galettes van zwart meel en dat is wat meer een maaltijd dan die gewone crepes.
Als lunch halen we in Frankrijk altijd gewoon stokbrood en een spannend kaasje, evt ook jam, en dan smeren we dat met het zakmes. Op zich eet ik in restaurants eventueel ook wel eens v1s, maar met bovenstaande opties, creperie en stokbrood, kan je volgens mij ook uitstekend helemaal vego eten. Of creperies en picknick ook in Parijs kan, dat weet ik natuurlijk niet, want ik ben er al heeeel lang niet meer geweest.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: IneN op 13 januari 2008, 12:24:09
Nadat mijn vriend er laatst voor zijn werk was, gaan we nu samen  :heart:
Nou zit deze draad ingebed in "vegetarisch - special interests": dat betekent dat we hier dus alleen over de restaurants praten, en dat we voor de hotels in cafe centraal nog een keer een draadje Parijs maken? Of niet?

Eén avond gaan we denk ik goedkoop crepes eten, dat is ook alvast makkelijk vego. Doen we in elk geval in Bretagne vaak, maar daar hebben ze ook Galettes van zwart meel en dat is wat meer een maaltijd dan die gewone crepes.
Als lunch halen we in Frankrijk altijd gewoon stokbrood en een spannend kaasje, evt ook jam, en dan smeren we dat met het zakmes. Op zich eet ik in restaurants eventueel ook wel eens v1s, maar met bovenstaande opties, creperie en stokbrood, kan je volgens mij ook uitstekend helemaal vego eten. Of creperies en picknick ook in Parijs kan, dat weet ik natuurlijk niet, want ik ben er al heeeel lang niet meer geweest.

Er zijn creperies te over (vooral in de buurt van Lafayette ben ik er veel tegengekomen) en je kan op héél veel plaatsen picknicken (maar het is nu wel erg koud daarvoor, om op je billen in het gras te zitten :)). vb. Jardin du Luxembourg > heel groot, mooi park.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Selly op 13 januari 2008, 20:34:15
Ik ben wel eens bij Creperie Les Etoiles geweest, jaren terug, was wel leuk, maar je moet wel 1,5 of 2 crepes nemen, 1 is te weinig.
Hoteltip: daar is denk ik idd de vakantiedraad voor in cafe centraal, is altijd lastig in Parijs (goedkope hotels zijn vies, dure hotels zijn duur) misschien is Citadines Marais wat, dat wilde ik zelf iig nog eens uitproberen.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: bambi op 13 januari 2008, 20:59:26
Ik ben wel eens bij Creperie Les Etoiles geweest, jaren terug, was wel leuk, maar je moet wel 1,5 of 2 crepes nemen, 1 is te weinig.
Hoteltip: daar is denk ik idd de vakantiedraad voor in cafe centraal, is altijd lastig in Parijs (goedkope hotels zijn vies, dure hotels zijn duur) misschien is Citadines Marais wat, dat wilde ik zelf iig nog eens uitproberen.
Twee crepes is altijd wel het idee, vaak een hartige en een met zoet beleg. Ook twee crepes zijn nog altijd ontzettend goedkoop. :)
Het door jou genoemde hotel staat niet in het boekje van Holland International.
Van de Romereis ben ik wel nare hotels gewend, maar zeker mijn vriend houdt niet van koud douchen in een vies hotel, hij is echt beter gewend.

De allerleukste creperie zit in Saint-Malo: http://www.annuaire-emeraude.com/annuaire/AD/00187/1101.html
Titel: Re:Parijs
Bericht door: bambi op 22 januari 2008, 18:45:16
Kent iemand een fijn hotel in Parijs, of anders een aan te raden locatie?
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Selly op 22 januari 2008, 22:48:40
Le Marais is leuk, omgeving Grand Boulevards ook, Jardin du Luxembourg area ook. Hangt natuurlijk ook van je budget en wensen af wat een goede keuze is.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: bambi op 25 januari 2008, 09:10:59
Le Marais is leuk, omgeving Grand Boulevards ook, Jardin du Luxembourg area ook. Hangt natuurlijk ook van je budget en wensen af wat een goede keuze is.
Niet helemaal low-budget, ook niet perse 3 sterren. Liefst op loopafstand van waar je 's avonds gaat eten enzo...
Grand Boulevards is dan wat ver van het centrum, toch?
Op basis van de kaart met hotels denk ik aan het gebied tussen de Seine en Gare du Nord.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Dot op 09 september 2008, 15:53:34
R. en ik gaan in de herfstvakantie een paar dagen naar Parijs. Ik heb in deze draad al een hoop eettips gevonden, maar mocht iemand nog andere leuke restaurants of cafés weten, dan hoor ik het graag!
Titel: Re:Parijs
Bericht door: IneN op 24 november 2010, 21:13:48
Er is al een topic over Frankrijk, maar ik vind dat de Franse hoofdstad wel zijn eigen plekje op het forum krijgt. Ik ben intussen ruim drie weken in Parijs en heb al een aantal (veggievriendelijke) restaurantjes geprobeerd. Een opsomming:

- Boca Mexa: een soort van afhaalmexicaan, maar je kan ook binnen eten (binnenhuisstijl: Maoz). Je kan er kiezen uit een burrito, 3 taco's, of enchilada. Daarbij komt standaard een koude groentemengeling, je kan zelf kiezen wat je precies wilt (sla, bonensmurrie, pepertjes, ...). Dan kan je kiezen voor kip, steak, cactus, of warme groenten. Vervolgens kan je nog cream cheese of een mengeling van geraspte kazen kiezen en je "saus" (huisgemaakte guacamole, salsa verde, salsa rojo en nog een paar andere). Dat kost dan 6,50 euro en het is echt véél eten. JUMM. Er is ook de mogelijkheid nog quesita's bij te bestellen voor 1 euro per stuk (geen aanrader, ze zijn heel gewoontjes) en drank is 1,90.
Hoe er te geraken: neem de metro naar Place Monge en wandel naar Rue Mouffetard. Bijna op het einde van de straat vind je Boca Mexa.

- Paradis du Fruit: een keten met ruime keuze aan salades, sapjes, frozen yogurt (zie verder), en een zelf samen te stellen bord (aanrader!!). Ik at er een zelf samengesteld bord met een slaatje, een gazpacho, geitenkaasballetjes en fetakaasflapjes. Daarbij kwam een lekkere vinaigrette en een kommetje gekookte groentjes (die waren itt de rest een beetje smakeloos). Ik was daarvoor geloof ik 14 euro kwijt. Een fijn restaurant voor een gezonde en uitgebreide hap, zelfs met een vleeseter (want veel keuze voor beide). Paradis du Fruit is op veel plaatsen in Parijs te vinden, zie website: http://www.leparadisdufruit.fr/. Wij aten net naast de uitgang van metrohalte Bastille, een zeer leuk plekje met veel restaurantjs. Ga er zeker weer eens heen.

- MyBerry: een frozen yogurtbar. Concept komt vn, duh, de US overgewaaid en houdt in: frozen yogurt (bevroren yoghurt dus, lijkt op ijs, maar dan lichter en iets zuurder van smaak). Daarbovenop kan je verschillende toppings kiezen: verse stukjes mango, frambozen, blueberries, ... Maar ook "ongezonde", lekkere dingen als stukjes Oreo, Smarties, witte chocoladevlokken, ... Er is ook keuze uit verschillende sauzen, maar ik weet niet meer welke. In België is er nog geen enkele forzen yogurtplek, in Nederland (Amsterdam) wel, heb ik gezien. Ik vind het persoonlijk SUPERlekker.
Hoe er te geraken: neem de metro naar Hotel de ville. Het plekje is op Rue Vieille du Temple, ongeveer 5 minuutjes stappen van de metro.

- Go Freshly: een salade- en pastabar met een basis (salade, rijst of pasta) en verschillende toppings. Je hebt er o.a. gemarineerde paprika's, artisjok, aubergine, courgette. Ook avocadoschijfjes, tomatenchutney, enz zijn te verkrijgen. Je bent voor een slaatje met 3 toppings en dressing (ruime keuze) 6,80 euro kwijt. De pasta is een eurootje goedkoper.
Hoe er te geraken: metro Sentier, bij de uitgang van de metro vind je Rue Clery, die loop je uit en daar op de hoek ligt Go Freshly.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: haantje op 24 november 2010, 21:40:12
Wauw, dat klinkt goed, IneN  :D
Titel: Re:Parijs
Bericht door: IneN op 25 november 2010, 00:23:06
Ik moet mijn culinaire ontdekkingen toch delen met jullie, dus had alles netjes bijgehouden in een notaboekje!  :hungry: Ben nog twee weken hier, er volgen ongetwijfeld nog resto'tjes!
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Selly op 25 november 2010, 14:56:31
Er is al een topic over Frankrijk, maar ik vind dat de Franse hoofdstad wel zijn eigen plekje op het forum krijgt.

Er staan alleen ook heel erg veel Parijstips in de Frankrijkdraad, en nu zitten die dan in 2 draden, is ook niet superhandig.
Wel heel leuke tips, leuk dat je het zo leuk had!
Titel: Re:Parijs
Bericht door: IneN op 25 november 2010, 23:27:02
Ik ben er nog steeds! Oh en ja, misschien is het beter dan om deze tips toch maar in de Frankrijkdraad te stoppen? Sorry!
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Hizikigrrrl op 25 november 2010, 23:28:39
We gaan de Parijs-tips uit de Frankrijkdraad filteren en die dan hier bij in plaatsen, dus tip hier gerust door!
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Selly op 20 maart 2011, 17:21:04
Victoire Supreme du Coeur bestaat niet meer! Er zit nu een niet-veggie resto genaamd Le Passage Obligé, lees ik op internet.
De bediening komt nog wel uit de oude Victoire en weet dus wat vega(n) is, en op het menu staan ook vega opties, die speciaal worden aangeduid. http://www.lepassageoblige.com/. Op zich zitten er in Parijs niet enorm veel resto's waar je als vega en niet-vega samen makkelijk terecht kunt, dus op zich is dit een aanwinst dan, maar jammer dat die Victoire weg is, want die was juist op de nieuwe locatie best heel leuk.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Laurie op 12 september 2011, 17:22:27
Ik was dit weekend naar Parijs om een vriendin op te zoeken en kreeg in de Thalys lekker eten. Op de heenreis had ik keus tussen een zoet ontbijt (een stukje pannenkoek, een soort eiermuffin, en een bolletje kwark met pompoenpitten en gedroogde bessen) of hartig maar dat was met geitenkaas en ook vleeswaar dus ik nam zoet. Erbij een lekker warm broodje, jus en koffie. Op de terugweg kreeg ik lunch en er was keuze uit iets met zalm of vegetarisch. Ik kreeg brunoise van courgette, een stukje quiche, een stukje tofu met een lintvan courgette er omheen. Erbij een klein slaatje met venkel en olijfolie en als zoet gebakje met rabarber. Vorig jaar was ik ook al eens met de Thalys en toen was er geen keus en nauwelijks vegetarisch dus ik was blij verrast. :)
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Selly op 12 september 2011, 19:15:43
Ik was dit weekend naar Parijs om een vriendin op te zoeken en kreeg in de Thalys lekker eten. Op de heenreis had ik keus tussen een zoet ontbijt (een stukje pannenkoek, een soort eiermuffin, en een bolletje kwark met pompoenpitten en gedroogde bessen) of hartig maar dat was met geitenkaas en ook vleeswaar dus ik nam zoet. Erbij een lekker warm broodje, jus en koffie. Op de terugweg kreeg ik lunch en er was keuze uit iets met zalm of vegetarisch. Ik kreeg brunoise van courgette, een stukje quiche, een stukje tofu met een lintvan courgette er omheen. Erbij een klein slaatje met venkel en olijfolie en als zoet gebakje met rabarber. Vorig jaar was ik ook al eens met de Thalys en toen was er geen keus en nauwelijks vegetarisch dus ik was blij verrast. :)

Ohhhh jij 1e-klasreizer!
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Selly op 06 november 2011, 12:10:06
Ik vergat te melden dat is een tijdje terug bij Zango at. Enorm leuk. www.zango.fr/
Ze hebben 2 vestigingen, 1 lekker centraal bij de Hallen en 1 in het 14e arrondissement. Ik at in die laatste. De mensen waren echt énorm aardig. De hebben een wereldkeuken met veel veggiegerechten, maar ook niet veggiegerechten. Het is duidelijk aangegeven wat veggie is. Ik nam een gerecht met lekkere dal van linzen, falafel, tzaziki, geitenkaasfilodingetjes en salade. Prima. Ze hebben hier ook wat mezzegerechten. De vriendelijke bediening viel echt op. Duur is het ook al niet.

En, heel naar, ik at bij mijn voorheen-favo vega resto Le Potager du Marais, en dat was heel vreselijk geworden. Ze hebben het pand ernaast nu ook, en dat is helemaal niet gezellig. Onze reservering was niet bekend dus we kregen maar net een tafel (in die 2e, ongezellige ruimte).
Het eten was saai, vooraf een hele suffe, onaangemaakte salade die alleen uit bataviasla en 2 olijven bestond. Het hoofdgerecht was ook weinig inspirerend. De ober gooide rode wijn over het overhemd van mijn tafelgenoot en deed alsof ie dat niet zag.
Zo stom, want vroeger was het hier echt leuk. Nieuwe eigenaar misschien?
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Gabs op 06 februari 2012, 21:49:04
Afgelopen zomer zo leuk en lekker gegeten op een marktje. Ik weet niet meer precies, maar ik geloof dat het les enfants rouges heet; de oudste voedselmarkt van de stad. Er was volop keuze: o.a. Marrokaans, Italiaans, Japans en Caribisch. Ik had bij het japanse kraampje een vegetarische bento gegeten, met daarin verschillende ingemaakte groentes, warme groentes, rijst en gepaneerde tofu. Lekker hoor!
Titel: Re:Parijs
Bericht door: lieve lijn op 16 mei 2012, 12:08:19
Terug van een weekendje Parijs/disney met mijn ouders. Lekker gegeten :)

Vrijdags aten we in Disney, viel me echt mee, vorige x weet ik dat ik alleen patat gegeten heb de eerste dag en de dag erna van de pizza de ham heb gepulkt. (na 3 x patat, "moest" dat maar, zo ik nu echt nooit meer doen hahahahaha) In elk restaurant hebben ze een vegetarische optie, zegt de folder, al is dat wel echt summier, meestal salades. We aten in een mexicaanstentje. Ik at een mexicaansesalade in een gefrituurde tortilla (dan merk je dat het take away food is, de bodem was zompig) met daarbij een prefab guacamole en chilisaus (en saladedressing maar die at ik er niet bij) erbij at ik een portie tortillachips.. die was alleen koud, jammer... had er liever de rijst met bonen bij genomen maar die was niet vega. gemiste kans. Zoals het in pretparken betaamd, duur voor weinig en weinig bijzonders ik geloof incl cola (0,5l) ongeveer 15 euro

Zaterdags aten we niet echt in de stad maar op de camping. Wel nam ik een crepe onderweg.. Zag dat voorganger met ei en kaas nam, maar dat leek me beetje te gek voor een middagsnack.. Nog nooit gezien.

Zondags lunchten we gauw in de buurt van Les Halles bij Inidiana Cafe (zijn geloof ik 15 vestigingen van in heel parijs) Keuzeuit 4 verschillende gerechten. Een eetcafe waar de vegetarische burger echt lekker was! Een soort ciabatta broodje met daarop een groente burger en daarop knapperig gebakken tofu. De saus en de toppings ernaast geserveerd zodat je zelf kan kiezen wat je op je burger nam. Rode ui, tomaat, augurk. Erg lekker en leuk dat het niet weer standaard groenteburger was. ik betaalde niet zelf, maar geloof een euro of 12 voor de burger en franse frietjes.

Savonds aten we meegenomen broodjes in de auto terug naar Nederland..
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Selly op 27 mei 2012, 10:26:24
Nieuw/opnieuw geopend vegan resto in Parijs dat er leuk uitziet http://www.gentlegourmetcafe.com/ in de buurt van de Bastille.
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Selly op 29 juni 2013, 18:12:54
In Parijs rijdt nu een geheel vega Hotdogkar rond http://www.letricycle.fr/index.html  :D
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Poek op 29 juni 2013, 19:13:50
Zou je voor de dode (maar niet vermoorde) rapper, de herboren rastafari, de sokkenband of de dipsaus gaan?
Titel: Re:Parijs
Bericht door: fem fatale op 29 juni 2013, 19:55:52
Is Snoop nu rastafari?
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Poek op 29 juni 2013, 19:58:50
En herboren dus:

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/bc/Snoop_Lion_Reincarnated.JPG)
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Selly op 29 juni 2013, 20:48:20
Zou je voor de dode (maar niet vermoorde) rapper, de herboren rastafari, de sokkenband of de dipsaus gaan?

De herboren rastafari, met mosterd én ketchup.
Maar wie is die dode rapper dan, die zegt me niks: Nate?
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Poek op 29 juni 2013, 22:01:14
Ja, overleden aan beroertes, niet een typische rappersdood. Je zou 'm kunnen kennen van Regulate (samen met Warren G).
Titel: Re:Parijs
Bericht door: Selly op 29 juni 2013, 22:12:19
Aha, ok.
Titel: [Koken] Vega fastfood in Parijs
Bericht door: Vegatopia op 29 augustus 2016, 13:01:25
Vega fastfood in Parijs

Op het eerste gezicht is Frankrijk niet bepaald een paradijs voor vegetariërs en veganisten. In kleinere steden moet je soms echt hard zoeken om iets te vinden en kom je uiteindelijk meestal niet verder dan pannenkoek of pizza. Door dit cliché heeft Parijs ook geen goed imago, terwijl op het vlak van vegetarisme en veganisme de stad op hetzelfde niveau kan staan als Londen en Berlijn! Het aanbod in Parijs is goed, betaalbaar en breidt nog elke dag uit. Hier geven we een aantal leuke adressen voor vegetarische fastfoodplekken in de stad. Tot slot geven we ook nog een tip om extreem goedkoop maar toch lekker te eten in het hartje van de stad.

Source: Vega fastfood in Parijs (http://www.vegatopia.com/vega/koken/reizen/12653-vega-fastfood-in-parijs)
Titel: Re: Parijs
Bericht door: Dame Noire op 22 november 2016, 22:40:45
Ik was een lang weekend in Parijs, hotel in de Bastille dus n.a.v. dit topic naar Gentle Gourmet Café gegaan (http://www.gentlegourmetcafe.com/). Erg lekker, goede veganistische wijn en fijne bediening (naar mijn ervaring niet altijd een gegeven in Parijs). Bij mijn espresso had ik nog veganistische macarons die niet van 'echt' te onderscheiden waren.

Daarnaast heel goed gegeten bij Les Passageres de Beyrouth, een Libanees waar we op zaterdagavond zonder reservering toch even in 40 minuten tussendoor konden, en dat was zeer de moeite waard.
Titel: Re: Parijs
Bericht door: jol op 31 januari 2020, 09:09:41
Zondag ga ik voor een paar dagen naar Parijs: Rodin museum, Picasso museum, misschien chocolademuseum, mischien stukkie varen op de Seine en veel wandelen. Nog geen plannen wat eten betreft, meestal zien we wel waar we langskomen en als het moeilijk blijkt hebben we telefoons met internet om Vegatopia en anderen  te raadplegen!
Titel: Re: Parijs
Bericht door: jol op 01 maart 2020, 22:57:45
Het is ondertussen alweer een maand geleden dat de man en ik in Parijs waren, een korte, compacte vakantie waarin we genoten van het goede leven. Vegetarisch eten was makkelijker dan verwacht, Parijs verschilt daarin erg van alle andere plekken in Frankrijk waar ik tot nu toe geweest ben. We hadden bewust geen ontbijt in het hotel genomen, veel te leuk om elke dag een ander tentje binnen te stappen voor koffie met gebak of een broodje.

Na aankomst op Paris Nord zijn we naar het hotel (ergens aan de andere kant van de Seine) gewandeld en hebben onderweg bij een filiaal van boulangerie en patisserie Paul koffie gedronken, ik met een heerlijke chocolade millefueille en de man met een groot stuk zwarte bessentaart. 's Avonds aten we Libanese mezzes bij La Loubnane, dicht bij het hotel en volgens diverse bronnen een aanrader. We werden niet teleurgesteld, ruime keus in vegetarische mezzes, attente en erg vriendelijke bediening en nog nooit zo goed Libanees gegeten!
De volgende dag, ontbeten we bij La Petite Place, in de buurt van het Musée Picasso met koffie, een paar stukken goed volkorenstokbrood en een smeuïg roerei. Natuurlijk was het museum niet open, het was tenslotte maandag en dan zijn veel musea in het buitenland niet open. Dat vergeten we elke keer weer.
In plaats van Picasso kijken zijn we gaan wandelen en hebben we de gehavende Notre Dame gezien (en geroken!). Als brandstof tijdens het wandelen hebben we bij Open Café een lekkere cocktail gedronken. 's Avonds kwamen we bij een Vietnamees terecht, Le Saigon d'Antan, waar ik begon met goed gevulde rauwe loempiaatjes en als hoofdgerecht een papayasalade had. Alles knapperig vers en erg lekker. Erbij dronk ik een potje jasmijnthee. De man begon met gebakken loempiaatjes waar hij heel tevreden over was. Dat was hij  ook over zijn hoofdgerecht maar ik weet niet meer wat dat was.
Dinsdag ontbeten we in een onooglijk tentje vlak bij het hotel. De koffie was prima en de perentaart bijzonder feestelijk. Toen zagen we alsnog een mooie collectie Picasso's, hoewel het museum maar deels toegankelijk was vanwege de inrichting van een nieuwe tentoonstelling over twee van de drie étages. Ach, blijft er wat om terug voor te gaan. Na Picasso hebben we nog uren rondgewandeld, ondanks kou en nattigheid liepen we gemiddeld 18 km per dag. Het avondeten was een falafelrol bij één van de vele falafeltentjes, erbij een huisgemaakte lemonade. Daarna liepen we weer verder en voor we naar het hotel terug gingen dronken we nog een cocktail bij Le Ju en genoten we van de sfeer in Le Marais.
Woensdag was voor mij de beste dag van ons verblijf in Parijs. Onderweg naar het Musée Rodin liepen we langs het voormalig huis van Serge Gainsbourg, wat ik nou eindelijk eens gezien wilde hebben, ik ben al heel lang liefhebber van zijn muziek. We ontbeten in de buurt, koffie en een lekker stokbroodje met een fijn rauwmelks kaasje.
We waren al eerder in het voormalig woonhuis/atelier van Rodin en ik hoop er nog vaker terug te komen, de werken die er te zien zijn zijn prachtig en intens.  Naast de indrukwekkende en ontroerende werken van Rodin zelf vind je er zijn verzameling stukken uit het oude Egypte, Griekenland en Rome, zijn verzameling werk van tijdgenoten (waaronder Van Gogh) en een kamer vol beelden van Claudel (die wat mij betreft niet onderdoen voor de werken van Rodin). Daarna moest ik bijkomen en al die indrukken verwerken, dat gebeurde met crêpes en warme gekruide wijn (een soort gluhwein maar dan sterker).
Omdat de cocktails lekker waren, de sfeer ons goed bevallen was en er leuke vegetarische opties op de kaart stonden zijn we die avond teruggegaan naar Le Ju. Er stond vegetarische uiensoep op de kaart, iets wat ik nooit eerder in Frankrijk tegenkwam, dus die moest geproefd worden. Het was een voortreffelijke soep en een leerzame ervaring: volgende keer is mijn zelfgemaakte uiensoep nóg lekkerder dan voorheen! Daarna at ik een Ju-burger (een portobello op een broodje, aangekleed met gegrilde aubergine, geitenkaas, en honing mosterdsaus en vergezeld van salade en gefrituurde aardappelpartjes) en de man had een vegetarische bò bún (een Vietnamese noedelsalade). Alles was lekker en ging schoon op, we hadden geen van beide nog ruimte voor een dessert maar daar waren we aan gewend, dat gebeurde elke avond.
Donderdag was de laatste dag, gelukkig hadden we de tijd, onze trein vertrok pas aan het einde van de middag. De koffertjes lieten we in het hotel en we maakten nog een laatste wandeling met ontbijt, koffie met een zoet broodje. We kochten een paar schattige zwart wit geblokte espressokopjes, ik schafte me nog een paar schoenen aan en we sloegen wat Franse kaasjes in om thuis nog een klein feestje te kunnen bouwen. Tenslotte dronken we in het voetgangersgebied rond Les Halles nog een keer koffie, ditmaal met een stevig belegd broodje (met kaas, tapenade en champignons) als voorbereiding op de aanstaande treinreis. Ook namen we hier nog een salade mee voor onderweg, sla met gegrilde groenten, een gekookt eitje en cashewnoten.
Op het Gare du Nord kocht ik vlak voor vertrek nog een croissant, ik had me van te voren verheugd op een echte Franse croissant en realiseerde me dat ik er nog niet één gegeten had in Parijs. Ik werd niet teleurgesteld!

In vijf dagen Parijs kostte het ons geen enkele moeite onze vegetarische honger te stillen, alles wat we aten was op z’n minst gewoon lekker en sommige dingen waren spectaculair. La Loubnane, Le Saigon d'Antan en Le Ju zijn wat mij betreft echte aanraders, voor koffie met gebak kan je overal terecht en als het winter is kan je je op veel plaatsen opwarmen aan warme gekruide wijn. De bediening was overal goed, bij La Loubnane super vriendelijk en bij Le Ju vooral heel vrolijk, wij hebben nergens te maken gehad met de Parijse (horeca)lompheid waarover je nogal eens  hoort.
Titel: Re: Parijs
Bericht door: neleH op 02 maart 2020, 11:34:07
Jeetje Jol, dat klinkt als een superfijne citytrip!
Titel: Re: Parijs
Bericht door: meisbaer op 02 maart 2020, 12:36:12
Klinkt inderdaad als een geslaagde museumreis. En dan bijna nog de croissant vergeten  ;)
Titel: Re: Parijs
Bericht door: jol op 02 maart 2020, 17:23:41
Als het kon ging ik zo morgen weer, het was zeker zeer geslaagd.
Titel: Re: Parijs
Bericht door: Selly op 03 maart 2020, 07:25:51
Wat een heerlijk verslag, met leuke tips.
Titel: Re: Parijs
Bericht door: Hedwig op 02 juli 2020, 14:01:22
Jeetje Jol, ik ziet hier te genieten, ik had nog Franse kaas in de koelkast dus daar een stuk van op een toastje gedaan om de sfeer ook letterlijk te kunnen proeven. Wat een heerlijk verslag, en nu willen Willy en ik ook naar Parijs
Titel: Re: Parijs
Bericht door: Sven op 03 juli 2020, 09:22:36
Parijs blijft een leuke stad vol verrassingen. Ik ga vast weer een weekend in Augustus.

Aanrader voor Hedwig: Boutique Maille (mosterdwinkel) Place de la Madeleine 6.