Vegatopia Forum

Vegetarisch - special interests => Reizen => Topic gestart door: XMelissaX op 12 november 2004, 17:31:17

Titel: Trektochten
Bericht door: XMelissaX op 12 november 2004, 17:31:17
Hoi ik had een vraagje voor de veganistische trekkers onder jullie. (als die er zijn?)
Ik zou van de zomer graag een trektocht doen in Corsica.
Maar ik had graag wat tips voor eten... wat ik vooral moet meenemen en heo en liefst niet te zwaar en groot.
Soldatekoeken ofzo maar dan vegan, bestaat dat?

alvast bedankt
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Selly op 12 november 2004, 23:28:35
zijn die russische maaltijdkoeken niet vegan? Of vijgenbrood? Of zit in beide honing
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Christiaan op 12 november 2004, 23:58:27
Je hebt van die onbijtbiskwie, maar dat is gortdroog...

Of je kan roggebrood meenemen?

Droge cruesli (zegmaar wat ze tegenwoordig in rechthoekige repen persen en dan duur verkopen als mueslirepen) heb ik mensen ook wel eens zien eten.

Studentenhaver als aanvulling.

Maar hoeveel dagen gaan jullie achter elkaar geen inkopen kunnen doen?

En is het niet handiger als je ter plekke je voorraden kan inslaan, vooral niet als het langer gaat duren en je dus meer mee zou moeten slepen?

Want ik dacht dat als je echt goed bezig bent je op zo'n trektocht je toch makkelijk meer dan een halve kilo brood per dag verstouwd...
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: XMelissaX op 13 november 2004, 00:38:56
uhu maar corsica is nogal een vleesland, en vrees gewoon een beetje dat ik bij aanvulling niet alle voedingsstoffen die ik nodig heb zal kunnen vinden.
de standaart dingen wel als brood en groenten, maar ik twijfel of dat wel genoeg zal zijn...
ik ben nog maar aan het plannen dus weet ook nog niet echt wat die bevoorrading dingen zullen in houden.

Het coolste zou zijn moest ik ergens een vegan trekker tegenkomen.
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Christiaan op 13 november 2004, 10:17:24
Als je een week weggaat hoef je je niet zo'n zorgen te maken om de vitamientjes. Je kan wel een week (of twee) wat minder (of geen) groenten eten. Groenten en fruit zijn voornamelijk water, en dat scheelt dan weer in wat je mee moet slepen. Als je groenten meeneemt kan je ook voor gedroogde groenten gaan, denk ik. Paddestoelen, tomaten. Gedroogd fruit. Maar wat mij het belangrijkste lijkt zijn de calorieŽn en water.

Bulgur, ook heel handig. Hoeft alleen te weken in koud water. Mag ook gekookt, maar dan kan je ook couscous nemen. Werkt beter dan rijst of pasta (laat staan aardappelen), denk ik.

Pindakaas. Niet te krijgen in Frankrijk en tjokvol calorieŽn en eiwitten.
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Viz op 13 november 2004, 12:20:10
Pindakaas. Niet te krijgen in Frankrijk en tjokvol calorieŽn en eiwitten.

hehe, in een (niet touristische) supermarkt in Porto zag ik anders 3 potjes pindakaas gekoeld bij de kaas staan! :D

Dus je weet maar nooit! :P
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Indira op 13 november 2004, 19:21:24


Pindakaas. Niet te krijgen in Frankrijk en tjokvol calorieŽn en eiwitten.
Citaat

pindakaas is er soms wel, maar dan de Amerikaanse variant met veel suiker. Er zijn tegenworodig wel steeds meer biologische winkels daar, die zullen het vast wel hebben.
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Sven op 15 november 2004, 23:52:47
Stop desnoods een paar vriesdroge maaltijden in je rugzak. Die heb je ook in vega(n) en kan je vinden in een winkel met trekkersspullen.
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: M. op 23 november 2004, 17:12:05
Bij de beversport kun je inderdaad van die maaltijden vinden, maar er zijn er geloof ik maar 2 echt veganistisch.
Als je een campinggasje meeneemt zou ik in ieder geval een zak sojabrokken meenemen, die wegen weinig en dan krijg je weer wat eiwitten binnen.
Ik heb nog nooit zo'n vakantie gehad, maar ben wel (als veganist) in een superklein dorpje in portugal gaan camperen. We hadden een aantal dingen mee zoals tartex en sojabrokken maar verder hebben we alles daar gekocht. Tot mijn grote verbazing hadden ze bij een supermarkt in een stad verderop een ruim assortiment in vegetarische/veganistische produkten dus misschien valt t bij jou ook wel mee.
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Sam op 02 december 2004, 15:49:11
Ik heb regelmatig trekvakanties gemaakt met voor 2 weken vegetarisch eten in mijn rugzak, het lijkt me niet zo lastig om het avondeten veganistisch te maken. Ik nam bijna alles gedroogd mee, plus een flesje olijflie en een flesje sojasaus. Ontbijt was bij mij altijd pap, dat wordt veganistisch lastiger denk ik. Hoewel het misschien met water ook wel lekker wordt, je zou eens kunnen experimenteren. Corsica is wel de moeite waard overigens. Ga je de GR20 lopen?

Je kunt heel goed zelf maaltijdmixen maken in plaats van die dingen van Bever kopen. Je koopt gedroogde pasta, gedroogde groenten (uitjes, wortels, tomaat etc) en kruiden en dan gooi je alles met water in een pan. Ik maakte zelf soms thuis combinaties waar alleen nog water bij moest en stopte het in van die ziplock zakken, werkt erg goed. Bij de eko-winkel hebben ze ook veganistische mix voor macaroni en nasi enzo. Goedkope pasta is sneller gaar dan volkoren pasta. Snelkookrijst is ook goed te doen: aan de kook brengen met de groenten en kruiden en dan een uur in je slaapzak zetten. Sojabrokjes wegen niets en zijn overal lekker in. Neem veel bouillonblokjes of poeder mee, altijd lekker en van rondtrekken verlies je veel zout. Noedels zijn ook lekker en snel klaar maar breken in miljoenen stukjes :)
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Sam op 02 december 2004, 15:53:21
Pindakaas. Niet te krijgen in Frankrijk en tjokvol calorieŽn en eiwitten.
Als je dit doet, haal het uit de glazen pot en stop het in een lichtgewicht plastic bakje. Elke gram is er 1 teveel als je het op je rug moet sjouwen, en glazen potten zijn veel te zwaar. Eventueel kun je een doosje kopen met 1 persoonsporties, dan heb je het minste gewicht aan verpakkingsmateriaal. Op die manier kun je ook jam meenemen, is lekker op hardkeks (bij Bever, een soort dwergenbrood) maar ik weet niet of die vegan zijn.
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: XMelissaX op 11 december 2004, 15:52:45
dankjewel!
er staat nog steeds niets vast, ik weet nog neit of ik vrij heb of niet dusja...

Maar corsica lijk me idd prachtig...
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: brenda_lelie op 23 januari 2005, 09:25:09
Vorig jaar nam ik ook pindakaas mee, in een plastic tube!! Bij de albert heyn van het merk fred en ed! Maar na drie weken had ik echt geen zin meer in pindakaas!
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Christiaan op 23 januari 2005, 12:16:49
Ontbijt was bij mij altijd pap, dat wordt veganistisch lastiger denk ik.
Je zou havermout mee kunnen nemen en dat met water, beetje zout en vanille kunnen koken (eventueel met de slaapzakmethode die je beschrijft). Is niet veel aan, vermoed ik.

En er bestaat zoiets als sojamelkpoeder!

Citaat
hardkeks (bij Bever, een soort dwergenbrood) maar ik weet niet of die vegan zijn.
Je hebt ook ontbijtbiskwie, dat lijkt wel een beetje op die militaire biscuits. Ligt in de supermarkt bij de beschuit en knackebrod.

En je hebt wat ze in Amerika Gorp noemen: Good old raisins and peanuts. Dat kan je eten terwijl je loopt. Maar ook andere noten en gedroogde vruchten, zelfs gepofte rijst en M&Ms, en alles wat een beetje calorierijk is en van dat formaat.

O, en over gepofte rijst gesproken: in toko's kan je geplette rijst (pawa) kopen, die hoef je eigenlijk alleen maar te bakken tot ze goed doorwarmd zijn en dan kan je ze eten.
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Sam op 23 januari 2005, 18:14:37
Havermout is klonterig en vies, brrrr :P Ik hou van lekker gladde pap (rijstebloem of hooguit Bambix ofzo). Sojamelkpoeder zou daarvoor fantastisch zijn, maar ik heb het nog nooit gezien, waar koop je dat?
Die ontbijtbisquit van de supermarkt is waardeloos, kruimelt te veel en zit in een slechte verpakking. Zelfs als je het overpakt in ziplock zakjes heb je na een paar dagen alleen kruimels over. Hartkeks blijven altijd heel, daarom zijn ze zo handig.
Gorp (leuke naam) neem ik altijd mee in de vorm van repen, plus een losse zak noten. Broodnodig! M&Ms ook wel eens meegenomen maar die worden verschrikkelijk VIES na een paar dagen, gaan plakken enzo. Gepofte rijst neemt teveel volume in voor de energie die het levert.
Wat is die geplette rijst? Zijn het koeken? Licht. zwaar? Waar eet je ze mee? Interessant!
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Christiaan op 23 januari 2005, 18:38:49
Die sojamelkpoeder is in blikken te koop in natuurvoedingswinkels. Het is wel duur.

De geplette rijst bestaat uit losse korrels. Ik denk dat ze verder ook nog voorbehandeld zijn net zoals bijvoorbeeld bulgur, zodat ze sneller garen. Je hoeft ze eigenlijk alleen even te bakken, er hoeft geen vocht bij.

O wacht nee, je moet ze wel wassen voor gebruik.
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Sam op 24 januari 2005, 15:30:15
Klinkt misschien raar, maar als er geen vocht bij hoeft dan komt het voor mij niet in aanmerking als voer voor trektochten (noten, repen en koeken uitgezonderd!). Elke gram is er 1 teveel voor mij, je loopt al gauw met 20 kilo en een kilootje geplette rijst levert dan veel minder eten op dan een kilo snelkookrijst.
Ik ga eens op zoek naar die sojamelk poeder. Misschien ook een uitkomst voor andere dingen, ik koop wel eens sojamelk maar dat is altijd slecht geworden tegen de tijd dat ik het weer eens nodig heb!
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: SanderV op 05 juni 2005, 20:11:16
www.hiking-site.nl

Ook veel dingen over eten.
Titel: Sojamelkpoeder
Bericht door: Sandra op 08 september 2008, 19:25:53
Hallo allemaal,

Onze dochtertjes van 4 en 2 jaar, hebben beide een allergie voor koemelk. Als vervanging drinken ze sojamelk.

We gaan over een paar weken naar een vakantiebestemming, waar deze niet te krijgen is. En om nu 20 liter van hier mee te nemen zie ik niet zitten, gezien de omvang en het gewicht. Ze drinken min. 1 liter per dag.

Ik las dat er ook sojamelkpoeder bestaat. Degene die ik ken is voor zuigelingen, maar zo te lezen is deze ook voor oudere kinderen/volwassenen geschikt. Ik ben gaan vragen bij een natuurwinkel hier in de buurt. Ze kende het helaas niet. Mocht ik een merk boven water kunnen toveren, dan zou ze kunnen bekijken of ze het kan bestellen.

Dus aan jullie de vraag, wie is hier bekend mee en wat is het merk van deze sojamelkpoeder?

Vast bedankt!

Groeten,
Sandra
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Kiwi op 08 september 2008, 21:47:59
Ik heb wel eens sojamelkpoeder gebruikt in recepten, maar dat was echt niet lekker. Om zo te drinken lijkt het me dus al helemaal niets. Er zat een vies, chemisch plasticsmaakje aan. Ik kan nu even niet op het merk komen, misschien schiet het me nog te binnen.
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Sandra op 09 september 2008, 09:16:41
Dank je voor je berichtje.
Klinkt niet als iets wat onze kinderen graag zouden willen drinken.
Misschien zijn er verschillende soorten te verkrijgen. Ik las een keer een ander berichtje van iemand die vertelde het mee te hebben genomen tijdens een tocht en het nu thuis ook drinkt. Het werd omschrijven als handig en lekker.  ???

Mocht je het merk nog kunnen achterhalen, dan hoor ik graag van je. Vast bedankt voor je moeite en een mooie dag verder!

Groeten,
Sandra
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Kiwi op 09 september 2008, 10:45:49
Ik heb ook wel eens een ander soort melkpoeder gebruikt. Ik weet nu even niet meer wat het precies was (ik denk amandelmelkpoeder?), maar die was wŤl lekker. Merk weet ik niet meer, het zat in ieder geval in grote bussen die destijds te koop waren bij de natuurvoedingswinkel.
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Sandra op 09 september 2008, 11:30:37
Wederom bedankt voor je reactie en tip!
 :D
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: lieve lijn op 08 juni 2009, 21:59:50
*schopt tgen t draadje aan*

ik vertrek 25 juli  voor 2 weken naar ItaliŽ.. nu weet ik dat je daar heerlijk en goedkoop buiten de deur kan eten.. maar ik verwacht zo dat ik daar 1 geen geld voor heb  ;D en 2 niet elke avond zin heb om alleen in een restuarant te gaan zitten.. (vooral niet in rome en florence tussen de bergen toeristen)

nu ben ik wel vaker wezen kamperen maar meestal hadden we toch wel minimaal 2 pannen mee.. dit jaar wil ik er maar 1 meenemen.. hebben jullie lekkere tips voor makkelijk avondeten?? (en risotto is dus geen optie  ;) op een gasfelsje he)
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Monique op 08 juni 2009, 22:15:20
Zie hier:
http://www.vegatopia.com/smf/index.php?topic=9884.msg271713#msg271713 (http://www.vegatopia.com/smf/index.php?topic=9884.msg271713#msg271713) (en de links naar andere draden in deze draad)
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: lieve lijn op 08 juni 2009, 22:34:16
thanks wist dat er zoiets was maar kon hem niet vinden  ;D
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Maartje! op 09 juni 2009, 10:31:40
Waarom is risotto geen optie? Uitje aanbakken, rijst erbij, slokje wijn (als je dat hebt), plens water en bouillonblokje, aan de kook brengen en hoppetee in de slaapzak. Lekker hoor! Salade erbij en klaar ben je.
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: lieve lijn op 09 juni 2009, 11:33:51
ik ken mezelf  :-[ en hoewel ik vind dat ik redelijk kan koken mislukken dat soort dingen steevast
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Sam op 09 juni 2009, 11:42:43
Waarom bezuinigen op pannen? Gewoon een lichtgewicht setje meenemen, daar zitten 2 pannetjes en een deksel annex koekenpan in. Met 1 pan wordt het best lastig om te koken. Maar ga je ook rondtrekken en ben je dus op zoek naar lichtgewicht voedsel wat je mee moet slepen (waardoor het in deze draad hoort) of ga je op 1 plek staan en ga je boodschappen doen in de plaatselijke supermarkt en zoek je alleen makkelijke (eenpans-)gerechten?
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: lieve lijn op 09 juni 2009, 11:49:28
ik ga backpacken door italie.. ws grotendeels in de buurt van grote steden. tis meer voor t makkelijke idd.
en in t grooste pannetjes past precies mijn brander.. t zijn oude (niet lichtgewicht) dingen maar vind t zonde om dit jaar naast een nieuwe tent en nieuw matje ook nieuwe pannen te kopen  :-[ en ad mezelf beloofd dat ik volgend jaar een complete nieuwe set mocht kopen van mezelf   ;D dus dit jaar nog even zo  ;D
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Wombat op 09 juni 2009, 12:12:27
in t grooste pannetjes past precies mijn brander.. t zijn oude (niet lichtgewicht) dingen maar vind t zonde om dit jaar naast een nieuwe tent en nieuw matje ook nieuwe pannen te kopen 

Waarom leen je dat soort spullen dan niet een keertje?
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: lieve lijn op 09 juni 2009, 12:53:49
ik ben maar alleen dus vind 1 pannetje helemaal geen probleem  ;) en uhmmm als ik even mijn omgeving afspeur...  uhm nee.. die gaan allemaal met de auto of naar hotels... maar nogmaals ik ind het gee probleem.. tis maar voor 2 weekjes en ik heb wel een aantal lekkere recepten hoor  :) was alleen op zoek naar meer
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: lieve lijn op 12 juni 2009, 22:48:01
op zoek naar iets heel anders kwam ik dit tegen een paar veganistische trekkersmaaltijden  ;D
en ook nog wat vegetarische, maar die heb ik niet gelinkt...

http://www.kampeermarkt.com/product.php?productid=8491&cat=321&page=1 (http://www.kampeermarkt.com/product.php?productid=8491&cat=321&page=1)
http://www.kampeermarkt.com/product.php?productid=8486&cat=321&page=2 (http://www.kampeermarkt.com/product.php?productid=8486&cat=321&page=2)
http://www.kampeermarkt.com/product.php?productid=8499&cat=321&page=2 (http://www.kampeermarkt.com/product.php?productid=8499&cat=321&page=2)
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Ligfietsertje op 12 juni 2009, 23:16:44
Globetrotter (www.globetrotter.nl) maakt kwalitatief hoogwaardig gedroogd voedsel en stelt daarmee ook 'buitensportmaaltijden' samen.  Het kost iets meer tijd en moeite (en dus brandstof) dan de meeste andere buitensportmaaltijden (zoals Adventure Food, maaltijden van AS adventure, ...) maar als je niet op een paar honderd gram brandstof moet kijken en je niet voor weken voedsel moet meeslepen dan zijn maaltijden van Globetrotter een aanrader. (Al heb ik er zelf nog geen ervaring mee, hoewel ik hier twee maaltijden om te testen heb klaarliggen.  Maar ik heb voldoende ervaringen gelezen die mijn uitspraak ondersteunen.)

Verder staat er op het www (natuurlijk) nog een massa interessante informatie over buitensportvoeding, b.v op http://www.hiking-site.nl/ (http://www.hiking-site.nl/)
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Wombat op 13 juni 2009, 07:01:37
Ze (globetrottermaaltijden) zijn inderdaad zeer eetbaar, en de porties zijn goed. Wij zijn beiden grote eters en hadden genoeg aan een maaltijd. Wel neem ik als ik een tijdje op dit soort dingen overleef multivitaminetabletten om zeker te weten dat ik niks te kort kom.
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: LL de Ling op 16 juli 2009, 19:45:41
Eind augustus ga ik een huttentocht doen in Le Vanoise. Eten (met uitzondering van dag 2, maar dat wordt verdeeld onder de groep), krijgen we in de hutten, maar we moeten zelf wat eten voor onderweg meenemen. In de mail stond zoiets als Liga's en Cup a soup.

Maar wat zou ik nog meer of anders mee kunnen nemen?

Ik heb ooit eens een trekkershanddoek gekocht bij Xenos, maar vind die eigenlijk niet zo goed absorberen. Zijn die van een ander merk beter?

En hebben jullie nog tips qua kleding enzo?
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Christiaan op 16 juli 2009, 19:59:32
Maar wat zou ik nog meer of anders mee kunnen nemen?
Instantnoedels. Vocht, zout en te veel vet, maar beter dan cupasoup. Studentenhaver (noten, gedroogde vruchten). Ontbijtbiskwie. Kaas. Van die chipspatatjes. Chocola, in welke vorm je het dan ook leuk vindt. M&Ms zijn wel in handig formaat.
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: LL de Ling op 16 juli 2009, 20:02:43
Maar wat zou ik nog meer of anders mee kunnen nemen?
Instantnoedels. Vocht, zout en te veel vet, maar beter dan cupasoup. Studentenhaver (noten, gedroogde vruchten). Ontbijtbiskwie. Kaas. Van die chipspatatjes. Chocola, in welke vorm je het dan ook leuk vindt. M&Ms zijn wel in handig formaat.

Dank je! Dat zijn allemaal dingen waar ik nog niet opgekomen ben :)
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Selly op 16 juli 2009, 20:32:37
Instant misosoep van de natuurwinkel (duur maar lekker). Van wasa iets dat 'sandwich' heet (2 crackers met houdbare creamcheese met een smaakje -er is nu ook mierikswortel- er tussen, klinkt vies maar het is wel lekker vind ik en hartig, het kruimelt wel), eventueel van die sesam-honingcrackers van de natuurwinkel of aziatische winkel,  hazelnotenreep (AH), hartige sultana's.
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: LL de Ling op 17 juli 2009, 13:47:39
Van wasa iets dat 'sandwich' heet (2 crackers met houdbare creamcheese met een smaakje -er is nu ook mierikswortel- er tussen, klinkt vies maar het is wel lekker vind ik en hartig, het kruimelt wel)

Mierikswortel heb ik nog nooit geprobeerd maar die andere smaken vond ik erg vies, maar ik zal eens kijken als ik een avontuurlijke bui ben ;)
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Sam op 19 juli 2009, 22:25:33
Bij de natuurwinkel hebben ze vegetarische cup-a-soup erwtensoep, heel erg dik en stevig, die vult erg goed. Verder inderdaad allerlei noten (van die zoete caramel pindarepen doen het ook erg goed!) en rozijnen. Chocola is ook OK maar kan wel vies worden, kleine verpakkingen zijn beter dan grote. Bij de natuurwinkel hebben ze naast mueslirepen ook marsepeinrepen enzo, die zijn ook heel goed. Verkijk je trouwens niet op het gewicht van al dat spul, je bent zo een paar kilo verder./me gebruikt mueslirepen als dwergenbrood: altijd bij me maar kan gelukkig altijd iets vinden wat toch lekkerder is   :)
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Christiaan op 19 juli 2009, 22:53:33
/me gebruikt mueslirepen als dwergenbrood: altijd bij me maar kan gelukkig altijd iets vinden wat toch lekkerder is   :)
En de wapentoepassing? Hoe doe je dat?
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Maartje! op 20 juli 2009, 10:19:15
Hartkeks met lekkere belegjes. Geitenkaas-honingmengsel, lemon curd, pindakaas, chocopasta, dat soort dingen. In kleine plastic bakjes. En gebakken dingen waar geen bakpoeder of ei ingaan (want die dingen zijn per definitie luchtig en pletten dus.)
Waar ga je heen? Wordt het warm? Pas dan op met chocola.
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: LL de Ling op 20 juli 2009, 11:31:48
Waar ga je heen? Wordt het warm? Pas dan op met chocola.

Le Vanoise, en het wordt hopelijk niet al te koud ;) Er wordt nog uitgezocht of we nog een keer tussendoor ergens wat in kunnen slaan, dat zou wel handig zijn. Ik ga denk pindakaas in bakjes meenemen. Das is me te veel gedoe denk ik (al is lemon curd wel weer geweldig ;))en we krijgen in de hutten weer genoeg.

Ben overigens ook wel een slechte eter tijdens inspanning, liever zou ik op zo'n dag alleen maar chocomel drinken ;)
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: Maartje! op 20 juli 2009, 11:45:42
Maar dat heb je waarschijnlijk niet in je lebberslangzak zitten...
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: ArmadiLLow op 24 juli 2009, 01:15:20
/me gebruikt mueslirepen als dwergenbrood: altijd bij me maar kan gelukkig altijd iets vinden wat toch lekkerder is   :)
Heh, nu moest ik aan lembas denken. Maar da's elvenbrood natuurlijk. :bloos:

Ben overigens ook wel een slechte eter tijdens inspanning, liever zou ik op zo'n dag alleen maar chocomel drinken ;)
Ik neem bij sporten of dagen weg waarbij ik niet zeker ben van de eetgelegenheden, altijd pakjes sojachoco mee. ;D
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: LL de Ling op 29 juli 2009, 15:18:58
Ben overigens ook wel een slechte eter tijdens inspanning, liever zou ik op zo'n dag alleen maar chocomel drinken ;)
Ik neem bij sporten of dagen weg waarbij ik niet zeker ben van de eetgelegenheden, altijd pakjes sojachoco mee. ;D

check, goed plan!
Titel: Re:Trektochten
Bericht door: LL de Ling op 01 september 2009, 07:38:38
Ben inmiddels weer terug en heb een nieuwe hobby, heb genoten!

Het was wel af en toe heel erg zwaar, want we klommen vrij veel. Bijvoorbeeld de eerste dag, en dan moet je ook nog wennen aan de hoogte. Centraal was er het een en ander ingekocht aan Snickers en soep, maar het was zo veel dat ik nu nog voor een jaar snickers heb. (stuk of 6). Maar dat komt goed uit, want als ik vergeet waar een van onze reisgenoten woont, hoef ik alleen maar op de verpakking te kijken. (Veel gehoorde grap die week).


Omdat we meestal in de hutten aten, hoefden we dat niet te regelen en mee te slepen, dat scheelt. De tube tartex kwam wel goed van pas bij het ontbijt (meestal alleen maar jam als beleg). Heb al met al prima en als een bouwvakker gegeten. De volgende keer ga ik nog wel eens zoeken wat het beste is voor tussendoor. Het is leuk om high van de suiker over de morenen te lopen en te bedenken dat je herder wilt worden, maar toch ;)