Vegatopia Forum

Wat kan ik met de volgende ingredienten?

0 leden en 3 gasten bekijken dit topic.

Offline Anne

Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #180 Gepost op: 14 juni 2005, 21:29:03 »
hmm, wat doe ik met
- verse spinazie
- venkelknol
- cherrytomaatjes
- kaas

verder heb ik natuurlijk noten/zaden in soorten, rijst/pasta in soorten, en wat meer van die standaard dingen.
ik heb vandaag al spinazierisotto met noten en rozijntjes, morgen dus iets anders en pasta met groentesaus en kaas leek me zo saai..

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • *****
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #181 Gepost op: 14 juni 2005, 21:31:47 »
Groentelasagna?

Met schijfjes venkel ipv pastabladen. Wat kaas erover en in de oven.


Offline Selly

  • *****
  • 30.533
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #182 Gepost op: 14 juni 2005, 21:40:28 »
hmm, wat doe ik met
- verse spinazie
- venkelknol
- cherrytomaatjes
- kaas

Pasta koken, de venkel grillen, de kerstomaatjes 3 minuten gehalveerd bakken met wat balsamicoazijn, spinazie (behalve een toefje, die rauw laten) in de vergiet doen, de pasta er over heen afgieten, pasta en spinazie snel mengen, op een bord mikken en de kerstomaten er op leggen, en de venkel daarop, en daarover heen wat geraspte kaas en daarop een toef van de overgebleven spinazie? En lekker veel peper er over malen  :yummie:

Of de venkel beetgaar koken, hem vullen met rauwe spinazie en tomaat en stukjes overgebleven venkel, en kaas (of nog beter: kaassaus met een scheut witte wijn en veel knoflook en wat tabasco) er over heen en dan in de oven. Wel goed proppen dan, want die spinazie slinkt natuurlijk enorm.
,,,,فلافل

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #183 Gepost op: 15 juni 2005, 11:20:41 »
Hoe vul je een venkel?  ???

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #184 Gepost op: 15 juni 2005, 11:31:44 »
Hoe vul je een venkel?  ???
Longitudinaal doorsnijden, de binnenste rokken verwijderen en de overgebleven holte opvullen.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Selly

  • *****
  • 30.533
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #185 Gepost op: 15 juni 2005, 15:11:52 »
juist!
,,,,فلافل

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #186 Gepost op: 15 juni 2005, 17:36:27 »
Hoe vul je een venkel?  ???
Longitudinaal doorsnijden, de binnenste rokken verwijderen en de overgebleven holte opvullen.

Aha!

* Annemieke heeft maar een matig visueel voorstellingsvermogen.  ;)

Offline Anne

Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #187 Gepost op: 18 juni 2005, 17:23:32 »
Gevulde venkel, best lekker  :)
thnx voor de tip.
Het was in mn ovenschaal alleen een beetje natte drap door al dat spinazievocht wat eruit liep enzo. Maar het smaakte wel ok.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #188 Gepost op: 21 juni 2005, 16:48:40 »
Kastanjes. Uit blik. (Op water)
Ik heb gisteren een blik opengetrokken omdat Jamie Oliver een keer zei dat het lekker was met pompoen, maar ik vond het net natte pinda's. Wat deed ik fout en wat doe ik met de rest van het blik?
This is between me and the vegetable!

Offline Selly

  • *****
  • 30.533
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #189 Gepost op: 21 juni 2005, 17:12:16 »
Kastanjes. Uit blik. (Op water)
Ik heb gisteren een blik opengetrokken omdat Jamie Oliver een keer zei dat het lekker was met pompoen, maar ik vond het net natte pinda's. Wat deed ik fout en wat doe ik met de rest van het blik?

wat deed je fout: je had beter verse kunnen kopen lijkt me. Misschien lust je zo gewoon niet, kan natuurlijk ook.
Bart heeft voor mij wel eens ristottokoekjes gemaakt met pompoen, risotto en kastanje en dat was best lekker.
Nog makkelijker is een ovenschoteltje met (wilde) rijst, prei, geitenkaas, een ei, kastanjes, pompoen of rode paprika, een groen kruid als tijm of oregano, wat zout. Rood pepertje erdoor. Lekker hoor, misschien ga ik dat binnenkort wel maken.
Een klassiek recept is een choco/kastanjemousse. Is wel te googlen.
Geen ingredient voor bij dit weer vind ik overigens.
« Laatst bewerkt op: 21 juni 2005, 17:13:36 door Selly »
,,,,فلافل

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #190 Gepost op: 22 juni 2005, 13:46:15 »

Geen ingredient voor bij dit weer vind ik overigens.

Nee, maar ik had een pompoen en daar scheen het lekker bij te zijn (en ik had toch zo'n blik staan...)

Verse kastanjes heb ik, behalve op straathoeken in buitenlanden, volgens mij nog nooit gezien. Moet ik van de herfst nog maar eens naar kijken ;)

Misschien ga ik iets met chocola proberen te doen, als ik ze in de chocolademousse ofzo gooi heb ik geen last meer van die viezige structuur...
« Laatst bewerkt op: 22 juni 2005, 13:46:33 door Maartje! »
This is between me and the vegetable!

Offline Twilightje

  • ***
  • 299
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #191 Gepost op: 22 juni 2005, 14:11:42 »
Verse kastanjes heb ik, behalve op straathoeken in buitenlanden, volgens mij nog nooit gezien. Moet ik van de herfst nog maar eens naar kijken ;)

 :o
Er zijn massa's kastanjebomen. De vegetatie in Nederland verschilt nu toch niet zoveel van Vlaanderen geloof ik.

Kastanjepurree is ook wel lekker.
Voor 1kg kastanjes is dat met 50g boter, 75g suiker en 1/4l melk.
« Laatst bewerkt op: 22 juni 2005, 14:12:05 door Twilightje »

Offline Aiko

  • Koning Slachter
  • ******
  • 8.403
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #192 Gepost op: 22 juni 2005, 14:25:33 »
De tamme kastanjebomen (ook wel paardekastanjes geheten?) zijn in aantal toch beduidend minder dan de reguliere kastantjes met die grote stevige bolsters. Maar als je nu goed rondkijkt kun je al de ene kastanjeboom van de andere onderscheiden; de niet eetbare met die grote stevige bolsters hebben nu al mini bolsters aan de takjes van de verdorde blommen zitten. De eetbare kastanjes hebben nu lange slierten (geen idee wat het is, of het een bloem is of dat het een bloem was of dat het een bloem wordt). Houdt die laatste goed in de gaten per eind augustus. In een hele korte periode vallen die eetbare kastanjes (in een week of twee is de pret al voorbij) waar de neit eetbare kastanjes maandenlang lijken te blijven vallen uit de bomen. Mijn ervaring van vorig jaar tenminste.
Laatst bewerkt op: morgen om 16:28:05 door Aiko

Offline ArmadiLLow

  • Forumkenner 2004, 2005, 2007 en 2014
  • *****
  • 3.113
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #193 Gepost op: 22 juni 2005, 14:32:26 »
De niet-eetbare zijn de paardekastanjes.
En waarschuw ons even als het zover is dan, met die tamme kastanjes! 8)
quoque erachter = ook ervoor

Offline Aiko

  • Koning Slachter
  • ******
  • 8.403
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #194 Gepost op: 22 juni 2005, 14:39:18 »
Ja, maar als ik het zeg dan gaan jullie ze opeten in plaats van netjes kleine boompjes van kweken...?
Laatst bewerkt op: morgen om 16:28:05 door Aiko

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #195 Gepost op: 22 juni 2005, 17:04:44 »
Verse kastanjes heb ik, behalve op straathoeken in buitenlanden, volgens mij nog nooit gezien. Moet ik van de herfst nog maar eens naar kijken ;)

 :o
Er zijn massa's kastanjebomen. De vegetatie in Nederland verschilt nu toch niet zoveel van Vlaanderen geloof ik.

Kastanjepurree is ook wel lekker.
Voor 1kg kastanjes is dat met 50g boter, 75g suiker en 1/4l melk.

Het klinkt misschien wat stads, maar dingen die aan een boom hangen herken ik meestal niet als eten, en als ze onder een boom liggen al helemaal niet :bloos:

(Als ze een braam zijn en aan een struik zitten herken ik eetbare dingen meestal wel :yes:)
« Laatst bewerkt op: 22 juni 2005, 17:05:16 door Maartje! »
This is between me and the vegetable!

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #196 Gepost op: 14 juli 2005, 17:10:47 »
Verse kapucijners?
"Its how you see the world
How many times can you see
You cant believe what you learn" (by Coldplay)

Offline Selly

  • *****
  • 30.533
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #197 Gepost op: 14 juli 2005, 17:37:45 »
een zomerstammpotje met sla, rode ui, feta, mais, capucijners, wat mosterd?
Capijcijnersburger maken?
In een minestrone?
ovenschotel met wijn, aardappel, capucijners, 2 kleuren paprika, provencaalse kruiden, tomaat?
,,,,فلافل

Offline Sven

  • *****
  • 2.778
  • Geslacht: Man
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #198 Gepost op: 14 juli 2005, 18:10:28 »
Wat kan je zoal met verse amandelen? - buiten gewoon opeten dan
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Kiwi

Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #199 Gepost op: 14 juli 2005, 18:15:00 »
Schaven en tussen twee laagjes filodeeg stoppen om te voorkomen dat het scheurt. :heehee:
Amandelspijs van maken, of marsepein.