Vegatopia Forum

Hoe krijg je knapperige tofu?

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

marielouise

Hoe krijg je knapperige tofu?
« Gepost op: 30 augustus 2007, 13:22:40 »
een vraagje.....

hoe krijg je tofu lekker knapperig....ik weet dat je eerst al het vocht eruit moet laten lekken,maar dan
« Laatst bewerkt op: 11 februari 2008, 13:09:12 door Hizikigrrrl »

Offline Sam

  • ******
  • 7.058
Re:knapperige tofu
« Reactie #1 Gepost op: 30 augustus 2007, 16:12:49 »
Vocht er een beetje uit drukken met een theedoek of stevig keukenpapier, droogdeppen. In blokjes snijden. Als je de tijd hebt: uurtje aan de lucht laten drogen. In een flinke laag olie bakken, in eerste instantie zal het langzaam gaan, maar naarmate er meer water verdampt, worden ze vanzelf knapperiger. Ik reken daar toch wel een kwartier voor. Als ze echt helemaal knisperig zijn, overtollige olie eraf gieten, bestrooien met zout en andere kruiden en dan nog een paar minuutjes nabakken op laag vuur. Ik weet dat er ook mensen zijn die gemarineerde tahoe knapperig krijgen maar mij is dat nog nooit gelukt...  :-[
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

marielouise

Re:knapperige tofu
« Reactie #2 Gepost op: 30 augustus 2007, 16:36:36 »
ga het proberen....bedankt :D

Offline Apraxia

  • ****
  • 992
  • Geslacht: Vrouw
Re:Hoe krijg je knapperige tofu
« Reactie #3 Gepost op: 09 september 2007, 13:13:26 »
Nog een tofutip: Als je hem kookt totdat hij bovendrijft wordt hij een stuk steviger.
Zo marineert hij beter maar zit er ook minder vocht in bij het bakken.
Koud? Wat nou koud? De kindjes in Afrika....die hebben het pas koud!

Offline blingda

  • ***
  • 149
  • Geslacht: Vrouw
Re:Hoe krijg je knapperige tofu
« Reactie #4 Gepost op: 16 september 2007, 13:01:24 »
Om even in te haken op dit topic: hoe krijg je tofu zoals bij de Chinees? Namelijk een beetje sappig maar toch knapperig. Ik weet het geheim niet maar het lijkt alsof ze alles voorkoken in de bouillon?

Offline Selly

  • *****
  • 30.772
Re:Hoe krijg je knapperige tofu
« Reactie #5 Gepost op: 16 september 2007, 13:15:41 »
Kort frituren en dan in de saus?
,,,,فلافل

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.158
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re:Hoe krijg je knapperige tofu
« Reactie #6 Gepost op: 16 september 2007, 14:00:42 »
Onze chinees zei eerst even door de maizena of bloem halen, dan frituren en daarna in de saus.

Maar wij hebben het nog nooit uitgeprobeerd eerlijk gezegd, wij koken niet zo vaak chinees...
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Hoe krijg je knapperige tofu
« Reactie #7 Gepost op: 16 september 2007, 14:04:00 »
Geinig, want ik heb nog nooit lekkere tofu bij een Chinees gehad. Meestal waren dat heel zompige blokjes :pukey:
Sin chile, no tiene chiste!

jessic

Re:Hoe krijg je knapperige tofu
« Reactie #8 Gepost op: 04 november 2007, 23:01:08 »
Ik ken het geheim..!
Je moet een blok tofu eerst invriezen. De tofu krijgt dan een draderige structuur. Na het ontdooien, laat je de tofu goed uitlekken, of je knijpt 'm goed uit.
Daarna kan je de tofu frituren of bakken en marineren. Succes verzekerd.

groeten van Jessica

Offline blingda

  • ***
  • 149
  • Geslacht: Vrouw
Re:Hoe krijg je knapperige tofu
« Reactie #9 Gepost op: 06 december 2007, 21:29:08 »
Ik ken het geheim..!
Je moet een blok tofu eerst invriezen. De tofu krijgt dan een draderige structuur. Na het ontdooien, laat je de tofu goed uitlekken, of je knijpt 'm goed uit.
Daarna kan je de tofu frituren of bakken en marineren. Succes verzekerd.

groeten van Jessica

super, dankjewel!

Jippia

Re:Hoe krijg je knapperige tofu
« Reactie #10 Gepost op: 07 februari 2008, 20:38:26 »
Doe ik ook altijd! Ik snijd een blok naturel tofu of tempé in porties en vries de porties in. Laten ontdooien en in blokjes snijden, bakken in half margarine half rijstolie of half kokosvet half rijstolie. Met zonnebloemolie gaat het ook.


Offline Agnesje

  • ***
  • 278
  • Geslacht: Vrouw
Re:Hoe krijg je knapperige tofu
« Reactie #11 Gepost op: 09 februari 2008, 13:03:13 »
het geheim is volgens mij: flink hard frituren!
zo doet mijn pa het tenminste altijd, en ik vreet mijn vingers er altijd bij op!
hij marineert de tofu eerst in een bordje met water, zout, tamarinde en knoflook ( en ik geloof ook nog citroensap, maar dat weet ik niet zeker)
Dan in gloeiend  hete frituurolie bakken. Zijn hele gasstel zit dan ook onder de spatten ( hij frituurt in een hapjespan) maar goed, dat mag de pret niet drukken

Helen

Re:Hoe krijg je knapperige tofu
« Reactie #12 Gepost op: 09 februari 2008, 16:59:14 »
Hoi,

Die kant en klare blokjes van Alpro dan? Hoef je alleen maar in de pan te gooien en idd ongeveer 15 minuten lekker laten bakken en klaar is kees!!

Offline renske

  • ****
  • 809
  • Geslacht: Vrouw
    • Zoetekauwen
Re:Hoe krijg je knapperige tofu
« Reactie #13 Gepost op: 09 februari 2008, 19:49:35 »
Hoi,

Die kant en klare blokjes van Alpro dan? Hoef je alleen maar in de pan te gooien en idd ongeveer 15 minuten lekker laten bakken en klaar is kees!!

Die zijn wel handig, maar daar kun je niet je eigen smaakje aan geven want die zijn al gekruid.

Helen

Re:Hoe krijg je knapperige tofu
« Reactie #14 Gepost op: 10 februari 2008, 16:47:29 »
Ooohw, ben nie zo heel kieskeurig ;D in dat opzicht.
Ik vind ze wel lekker. Xag van de week net een nieuwe variant: pikant. Ook errug lekker (meteen uitgeprobeerd dus).

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Hoe krijg je knapperige tofu
« Reactie #15 Gepost op: 10 februari 2008, 18:51:18 »
Bij de echt grote toko's vind je ook allerlei voorgemarineerde en gefrituurde tofu.

Hendrikius

Ik ben sinds kort vegetarisch
« Reactie #16 Gepost op: 11 februari 2008, 11:29:53 »
Ik ben sinds kort vegetarisch en maakte laatst tofu. Maar die was zo smaakloos en pappig, dat ik het heb moeten wegsmijten.

Hoe bereid ik tofu zodat ie mooi knapperig en smaakvol is? :P