Vegetarisch - voor iedereen > Lekker gezond

Foliumzuur

<< < (5/13) > >>

Lovelocker:
Een soort van gistprodukt. Ik zal eens googelen... :roodmannetje:
http://www.marmite.com/marmite/about.html
Er bestaat ook vegamite. Wat het verschil is, geen idee, misschien merkkwestie.

Weet jij of B12 tegen verhitting kan? Ik vraag dat omdat marmite dus inderdaad een nogal uitgesproken smaak heeft. In soepen en sauzen, - ik maakte vroeger ook altijd vegetarisch jus ermee - prima, m.i. At het dus ook op kaas, maar dat is voor de liefhebber.

sersero:
Heb net een tentamen gehad over vorming van bloed etc. Maar dit doort dingen leer je dus niet. En dat vind ik erg jammer. Alsof we later niet met vegetariers/veganisten te maken krijgen? Dan moet je ze toch iets kunnen vertellen over wat ze wel kunnen eten etc? Maar misschien past dat niet in het basispakket ofzo. (aangezien daar steeds in gekort wordt, f***ing regering, alsof het artsen tekort de schuld is van universiteiten, echt niet) Dan zouden ze het bij de specialisering van huisarts wel moeten geven vind ik.

sersero:

--- Citaat van: Lovel¤cker op 01 augustus 2004, 09:46:09 ---Een soort van gistprodukt. Ik zal eens googelen... :roodmannetje:
http://www.marmite.com/marmite/about.html

Weet jij of B12 tegen verhitting kan? Ik vraag dat omdat marmite dus inderdaad een nogal uitgesproken smaak heeft. In soepen en sauzen, - ik maakte vroeger ook altijd vegetarisch jus ermee - prima, m.i. At het dus ook op kaas, maar dat is voor de liefhebber.

--- Einde van citaat ---

Heb niet gelezen dat het er niet tegen kan en meestal zetten ze dat soort dingen er wel bij, zeker bij anemie door B12 omdat dat nogal eens voorkomt. Dus ga er vanuit dat het daar wel tegen kan. Maar aan de andere kant, vitamines hebben daar weleens problemen mee. Al is B12 niet echt een standaard vitamine omdat het bv opgeslagen wordt in de lever, dat gebeurt niet met andere vitamines.

Oh, en bedankt voor de info. :) Er staat ook veel op over B12 en folaat zie ik, handig.

Lovelocker:
Het is gebleken, dat B12 bij verwarming voor een groot deel kan worden vernietigd

Ik vond ook dat er in peterselie, shitaké en zeewier wel degelijk (lage) concentraties B12 zitten.

Voor de mensen met een krappe portemonnaie: marmite is relatief duur. Maar je doet er lang mee. Denk niet dat iemand snel een potje leeglepelt...hè Christiaan  ;)

B@ñ@ñenschuimpje:

--- Citaat van: Lovel¤cker op 01 augustus 2004, 09:57:44 ---marmite is relatief duur. Maar je doet er lang mee.
--- Einde van citaat ---

En dat maakt het meteen tot zo'n onbeduidende bron van B12. Als je je ADH volledig uit Marmite wil opnemen, wordt het alsnog een dure grap.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie