Vegetarisch - voor iedereen > Lekker gezond

Foliumzuur

<< < (12/13) > >>

Kiwi:

--- Citaat van: sersero op 01 augustus 2004, 09:43:14 ---
--- Citaat van: Lovel¤cker op 01 augustus 2004, 09:32:20 ---Denk dat ongesteld wordende vegetarisch vrouwen ook wat meer op hun ijzerinname moeten letten?

--- Einde van citaat ---

Klopt. Tijdens je menstruatie verlies je ongeveer twee keer zoveel ijzer dan normaal. Dus dat is idd een goede tip.

--- Einde van citaat ---
Mijn ijzer wordt 3 keer per jaar gemeten (bij de bloedbank), en ik heb altijd een vrij hoog gehalte, zonder dat ik er met mijn voeding speciaal op let. De laatste keer was het hb-gehalte bijvoorbeeld 9.1, en het ligt altijd rond die waarde.
Op de  site van de bloedbank lees ik het volgende:
--- Citaat ---Bij de keuring die vooraf gaat aan elke donatie, wordt het Hb (haemoglobine)-gehalte van de donor vastgesteld. De ondergrens om bloed te mogen geven is landelijk bepaald: voor vrouwen ligt deze op 7,8 mmol/L en voor mannen op 8,4 mmol/L. Deze waarden zijn bewust vrij hoog gesteld. Het is tenslotte wel de bedoeling dat de donor na zijn donatie de bloedbank weer vrolijk verlaat. Blijkt het Hb-gehalte van de donor bij de keuring te laag, dan mag de betreffende persoon op dat moment geen bloed geven.
--- Einde van citaat ---

Hizikigrrrl:

--- Citaat van: sersero op 02 augustus 2004, 00:40:40 ---
--- Citaat van: fem fatale op 02 augustus 2004, 00:21:34 ---eiwit

--- Einde van citaat ---

Ok, maar wat is nu de toevoegende waarde? Eiwit op zich? Dat kun je toch ook uit andere dingen halen?

Volgens mij wil ik het niet snappen...  ::) :-\

--- Einde van citaat ---

Eiwit dus :). Je moet een heleboel andere dingen eten om aan evenveel eiwitten te komen als in bijvoorbeeld 75 g tofu.
En ik vind het lekker, je moet het gewoon weten klaar te maken.

Hizikigrrrl:
Sersero, misschien moet je de B12-draad een nakijken?
B12 komt ALLEEN in dierlijke producten voor, dus vlees, zuivel en eieren.

In sojamelk en vleesvervangers kan het ook zitten, maar dan is het toegevoegd. Het zit er van nature nooit in.

B12 zit ook niet in zeewier. Dat wordt wel eens verteld, maar er is dan sprake van een nep-B12 die in feite de opname van echte B12 uit andere producten belemmerd.

Christiaan:
Soja heeft het "compleetste" eiwit van alle plantaardige voedselbronnen. Vroeger dacht men nog dat dat belangrijk was (vandaar ook het fabeltje dat je peulvruchten en granen moét combineren in één maaltijd omdat anders de eiwitten niet optimaal gebruikt kunnen worden), maar dat doet men tegenwoordig niet meer.

Misschien moet je wel heel veel linzen eten om het eiwit uit 75 gram tofu binnen te krijgen, maar het is niet nodig.

sersero:
Bedankt voor alle info. :)
Dacht echt dat ik wist hoe het zat, niet dus...  :-\
Maar weet nu wel dat ik nooit meer tofu eet.  :D Tenzij het zo is klaar gemaakt dat het op ei lijkt.

Toch vreemd dat iedereen dan denkt dat er B12 inzit en idd ook van zeewier denken velen het.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie