Ik maak weleens chili non carne, en daar zit in:
- blik bruine bonen
- 2 uien
- knoflook (potje knoflookpasta, blijft ongeacht wat er op het etiket staat zeker een jaar goed)
- blik tomatensaus
- flinke klodder sambal
- paprikapoeder
- rode paprika
- soms een blik ananas
- restjes
Ik eet het meestal met van die afbakbroodjes, volkoren (22 cent per zes). Ik heb het nooit uitgerekend maar ik schat (aangezien ik boodschappen bij de Lidl doe) dat het hooguit 1,50 zal kosten in totaal, dus 0,75 p.p. Bruine bonensoep (blik bonen incl. vocht, uitje, zak soepgroenten, bouillon, stukjes appel) doet het trouwens ook altijd goed in tijden van geldnood. Verder heb ik ook nog een soort vegetarische Tom Yam in de aanbieding: zak wokzooi of restje groenten, uitje, knoflook, sambal, half blikje kokosmelk, kruidenzooi (bijv. kerrie, korianderpoeder, komijn), bouillon met naturel eiermie (70 cent per zakje onderin het schap) er in geweekt en op het laatst wat cashewnoten erdoor gooien.
Verdere vrekkentips:
- ga naar de Aldi/Lidl/Jumbo/markt
- eet seizoensgroenten
- eet geen vleesvervangers
- eet niet uit pakjes
- wordt vrienden met iemand die een groententuin/kippenhok heeft, het werkt