Vegatopia Forum

Wat kan ik met de volgende ingredienten?

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1480 Gepost op: 01 juni 2011, 14:24:30 »
Koolrabi vind ik lekker. Eelco's koolrabisalade: wortel-koolrabi-kidneybonen met een yoghurtdressing met pepertje, mosterd, komijnzaad, drupje honing.
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1481 Gepost op: 01 juni 2011, 23:25:08 »
Dille?
En hoe lang kan ik verse bewaren?
Heeft het zin een ongebruikt restant (het overgrote deel van het zakje) in te vriezen ofzo?
Invriezen weet ik niet, maar bij mij blijft het zeker een week goed als je het in een natte theedoek rolt en in de koelkast legt.
This is between me and the vegetable!

Offline Dame Noire

  • ***
  • 326
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1482 Gepost op: 02 juni 2011, 09:50:52 »
Dille?
En hoe lang kan ik verse bewaren?
Heeft het zin een ongebruikt restant (het overgrote deel van het zakje) in te vriezen ofzo?
Invriezen weet ik niet, maar bij mij blijft het zeker een week goed als je het in een natte theedoek rolt en in de koelkast legt.

Dille kun je zeker invriezen! Verder vind ik het lekker in combinatie met zure room en aardappelen. Volgens mij gebruikt de Russische keuken ook veel dille.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1483 Gepost op: 02 juni 2011, 10:00:32 »
Goed om te weten. Hoe vries je het in dan? Zó (dat doe ik alleen met wat hardere dingen zoals tijm) of in water of in iets anders?
Het is een fijne gedachte om dille in huis te hebben!
This is between me and the vegetable!

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1484 Gepost op: 02 juni 2011, 13:36:00 »
Bosje wassen en dan goed drogen in de slacentrifuge. Bosje in zn geheel dan in een (zip)zakje in de vriezer. Ik vind dille niet fijn om in te vriezen. Het is niet zo rampzalig als basilicum of taugé of komkommer, maar het wordt wel te teer en slap. En je hebt naar mijn idee net teveel smaakverschil, aangezien dille van zichzelf redelijk subtiel is.
Als ik kruiden uit de vriezer gebruik, hak ik nog bevroren een gedeelte van het bevroren bosje. Dat dan gelijk fijnhakken en even in een bakje doen ofzo. Ontdooid is het eigenlijk altijd snotterig en daardoor alleen geschikt voor in de saus of soep.

Ik eet eigenlijk amper dille, maar hier heeft Genco altijd bosjes liggen. Ik hoef dat dus niet standaard in huis te hebben voor die enkele keer dat ik het eet.

Ik kan het ook wel een keer in de droger doen en kijken wat er gebeurt.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Selly

  • *****
  • 30.532
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1485 Gepost op: 02 juni 2011, 14:21:09 »
Dille?

Je kunt een dip maken met bieten, feta en dille.
Het is ook lekker in de koude komkommersoep.
In adjika (een russische dip, erg lekker, Maartje kan dat goed maken) gaat ook dille en het blijft enorm lang goed. Wel scherp.
,,,,فلافل

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1486 Gepost op: 06 juni 2011, 23:01:19 »
Heeft iemand nog een fijn recept voor/met spitskool? Bij voorkeur zonder kaas en op te warmen in de magnetron.
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • *****
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1487 Gepost op: 07 juni 2011, 00:47:51 »
Ik vind het heerlijk door de curry.

Offline Selly

  • *****
  • 30.532
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1488 Gepost op: 07 juni 2011, 14:27:41 »
Ik vind het lekker in de risotto met doperwten en al dan niet munt.
In de gado gado is het ook prima (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/9056-gado-gado)
,,,,فلافل

Online #Q@ñon

  • ******
  • 8.123
    • @ñ leeft ook nog!
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1489 Gepost op: 07 juni 2011, 14:31:16 »
Jij durft! Een recept met spruitjes taugé en komkommer? :o
Democracy Dies in Darkness
The Washington Post, February 25, 2017

Offline Fynnya

  • ***
  • 432
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1490 Gepost op: 07 juni 2011, 14:56:48 »
Ik gebruik spitskool onder andere in nasi (geroerbakte spitskool, prei, wortel en taugé; rijst, tofureepjes, pindasaus) en salades (rauwe spitskool, paprika, komkommer, tomaat; mais, erwten, macaroni, gemalen nootjes, kruiden, dressing). Het is een van de groenten die ik het vaakst eet eigenlijk.

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1491 Gepost op: 07 juni 2011, 15:08:49 »
http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/11495-linzenkoefte-in-slabladeren
Je zou deze ook in een blad geblancheerde spitskool kunnen rollen ipv sla.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Selly

  • *****
  • 30.532
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1492 Gepost op: 07 juni 2011, 16:20:21 »
Jij durft! Een recept met spruitjes taugé en komkommer? :o

De tauge wordt gekookt (dat doe ik altijd trouwens)  :)
,,,,فلافل

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1493 Gepost op: 07 juni 2011, 16:53:02 »
http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/11495-linzenkoefte-in-slabladeren
Je zou deze ook in een blad geblancheerde spitskool kunnen rollen ipv sla.
Hier gaat mijn meneer niet blij van worden, vrees ik :nooo:
In de gado gado is het ook prima (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/9056-gado-gado)
Die gaat het worden.
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1494 Gepost op: 07 juni 2011, 21:29:03 »
Wat is nou het verschil tussen bosbieten en gewone bieten? Dat ze in een bosje in de winkel liggen?
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1495 Gepost op: 07 juni 2011, 21:32:25 »
Ja, volgens mij wel. En bosbieten zijn verser.

(En dat je het loof erbij koopt, ik was laatst op de markt en dacht 'he wat jammer dat ze nog geen losse snijbiet hebben, want zo'n bos loof is lekker, maar dat bosje bieten dat eraan hangt altijd te klein', en toen kocht de mevrouw naast me een bos bieten en ze vroeg of de marktknul het loof eraf wilde halen. Die keek een beetje verbaasd, haalde het loof eraf en riep 'wie wil er gratis snijbiet'. Ik was blij.
This is between me and the vegetable!

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1496 Gepost op: 07 juni 2011, 22:55:40 »
Daarmee ontstaat de vraag wat we dan doen met het loof van de bospeen.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Online #Q@ñon

  • ******
  • 8.123
    • @ñ leeft ook nog!
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1497 Gepost op: 08 juni 2011, 00:01:05 »
En van de bosaardbeien.
Democracy Dies in Darkness
The Washington Post, February 25, 2017

Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1498 Gepost op: 08 juni 2011, 00:30:27 »
Loof van bospeen kun je laten meetrekken in de soep of je kunt het fruiten om het aroma te laten vrijkomen in andere gerechten.

Loof van bosaardbei zou ik zo niet weten.

Online #Q@ñon

  • ******
  • 8.123
    • @ñ leeft ook nog!
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1499 Gepost op: 08 juni 2011, 00:33:18 »
In een fruitcake misschien?
Democracy Dies in Darkness
The Washington Post, February 25, 2017