Vegatopia Forum

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10
1
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op Gisteren om 19:01:17 »
Ik at een curry van bloemkool, bospeen, courgette en kikkererwten in een kruidige kokossaus. Erbij basmatirijst en een pappadum. Vanmiddag had ik weer een goedgevulde groentesoep.
2
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Sam Gepost op Gisteren om 18:51:05 »
Vandaag meer tijd dus romige aardappelpuree uit de oven met een krokant korstje, erbij witlof.
3
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door meisbaer Gepost op 28 april 2025, 23:41:24 »
Zaterdag volkoren wraps met Mexicaans gekruide tomatensaus met o.a. zware bonen, courgette, bleekselderij en wortel. Erbij guacemole, tomatenuiensalsa en kwark.

Zondag de overgebelevn wraps als lunch, een met hummus en o.a. radijs, de ander met kwark, restje salsa, zwarte bonen en nog meer rauwkost.

Als avondeten had ik een Thaisige curry gemaakt, met kokosmelk, courgette, spitskool, bloemkoolstronk en taugé. Ik had zelf een kruidenpasta gevijzeld met o.a. uien, knoflook, gember en kurkuma. Erdoor hardgekooke eitjes en wat pinda's, met pandanrijst.

Vandaag als lunch nog een restje salsa met zwarte bonen. Met een croissant en kaasbroodje van de NS kiosk. We hadden een waardebon gekregen van Prorail wegens de vel werkzaamheden aan ons station.

Vanavond had mijn vriend simpele macaroni met tomaat en zak groenten gemaakt, erbij een kip krokant schnitzel van de Veg slager.

Voor morgen heb ik alvast couscoussalade gemaakt met veel rauwkost, gemengde sla, feta en kruiden. Erbij een tahinsausje. 
4
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Sven Gepost op 28 april 2025, 22:48:27 »
Gisteren boekweitpannenkoeken met spinazie, champignons en kaas.

Vandaag witte kool en wortel in pindasaus, daarbij zilvervliesrijst met linzen.
5
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op 28 april 2025, 19:51:50 »
Er stond nog een restje tomatensaus van Mutti in de koelkast, een poosje geleden door Kristof meegenomen. Ook had hij een restje geraspte Italiaanse kaas meegebracht. Die heb ik maar gecombineerd tot een spaghetti in tomatensaus. Erbij een stoofje van bloemkool, prei en bruine bonen, gekruid met knoflook, pepertje, salie en een scheut citroensap.

Vanmiddag had ik weer een kom goedgevulde groentesoep.
6
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Sam Gepost op 28 april 2025, 13:57:15 »
Klinkt lekker Poek!

Ik heb drie dagen een logee gehad en we zijn elke avond uit eten geweest, dus vanavond weer even lekker veel groente inhalen: witte asperges met aardappelpuree uit de oven.

Edit: wegens te veel honger werd het pasta met in boter en bier gestoofde asperges met gruyere. Klaar in 15 minuten ipv in 40 minuten 😄
7
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Poek Gepost op 28 april 2025, 13:54:53 »
Vrijdag voor negen personen gekookt tijdens het spellenweekend in Bant. Mijn plan was het simpel te houden met macaroni, tomatensaus en een paar groentes, maar er werden nog wat boodschappen gedaan en uiteindelijk was het met aubergine, courgette, paprika, ui, champignons en vegetarische balletjes.
8
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op 27 april 2025, 18:56:55 »
Pizza bianca met bloemkool, prei en fijngesneden champignons, plus mozzarella, knoflook, salie, pepertje. Met wat Schabzigerklee door het deeg, dat weer eens lekker knapperig en luchtig uit de oven kwam.

Vanochtend bij de brunch had ik onder andere gevuld Turks brood, gemarineerde tempeh uit de oven en msabbaha.
9
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op 26 april 2025, 19:20:04 »
Couscous met aubergine en kikkererwten, lekker rokerig met zwarte kardemom en gember.
10
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door niewied Gepost op 26 april 2025, 16:26:06 »
Een lekkere maaltijd om Kamis Putih te vieren, Herr Niewied! En dank voor de verklaring over het verschil in kleuren.
Bahasa Jerman: kamis hidjau
Gisteren: soep (van bloemkool, venkel, melk, bouilonpoeder, ui, fijngemalen), Pad Veganuenen: een variant op pad Thai. De clou is een goede noedel. Mijn vrouw vond die bij AH: fairtrade thaise bruine rijstnoedels. Verder eerst gewokte groenten naar wens en sojasaus en of sambal;
Vandaag aardappel/groenten gratin
Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10