Vegatopia Forum

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10
1
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Sam Gepost op Vandaag om 22:37:54 »
Pittige bruinebonensoep met een mexicaanse twist, erbij platbrood. Als toetje een cake gebakken, met bovenop een met Vegatine gemaakte laag gelei van frambozen en appel. Erg lekker geworden!
2
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op Vandaag om 21:35:48 »
Tagliatelle in salieboter, erbij een stoofje van bloemkool, bleekselderij, bospeen en bruine bonen. En vanmiddag had ik een bonensoepje op basis van een restje chili van gisteren.
3
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Sven Gepost op Gisteren om 22:48:49 »
Koolrabi met mäis en puntpaprika, vegaworstjes, rode krieltjes.
4
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door meisbaer Gepost op Gisteren om 22:28:01 »
Groentenburger, gebakken aardappels en spitskool/sperziebonenstoofje.

Bij de lunch had ik een salade met aardappel, tomaat, rucola, munt en feta.
5
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op Gisteren om 20:21:29 »
Chili con Gemüse! Met op tafel tortilla's, ijsbergsla, kerstomaat, bosui, peterselie, gebakken uitjes, geraspte kaas, Tabasco. En vanmiddag had ik op mijn werk een snelle champignonsoep met naast champignons ook courgette, bosui en peterselie.
6
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Sam Gepost op Gisteren om 20:00:55 »
Pitabroodjes vegaburger, erbij rauwkost gedipt in griekse kruidenyoghurt.
7
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door meisbaer Gepost op 13 juli 2025, 22:32:35 »
Een soort van Shepherd's pie: ovenschotel met aardappelpuree, plantaardig gehakt, lenteui, pastinaak, ui, courgette, bleekselderij en klein beetje bloemkoolstronk, met o.a.t ijm en bouillon.

Bij de lunch een simpele salade met feta, tomaat en bleekselderij .
8
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op 13 juli 2025, 21:00:44 »
Aziatische noedels met broccoli, bospeen en paprika in een dunne, kruidige pindasaus, geserveerd met gemarineerde tofu uit de oven, een atjar van radijs en komkommer, grof gevijzelde katjangs, gebakken uitjes en chilisaus.
9
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door meisbaer Gepost op 12 juli 2025, 23:47:59 »
Als avondeten ga ik gestoofde spitskool met rode en en tahin uit Boustany maken. Erbij bulger of couscous, met kwark-feta saus.

Het was lekker, de spitskool met rode ui en tahinsaus. Ik had er ook nog gebakken rode paprika met komijnzaadjes en tijm naast gemaakt.
10
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op 12 juli 2025, 20:32:42 »
Peterselie-aardappeltjes, een stoofje van bloemkool, broccoli, bospeen en bruine bonen, en twee burgers van haver en groene spelt.

Die burgertjes waren een experiment, want ik had een zak Grünkernmehl ontdekt. Grünkern is dus groene, onrijpe spelt (net zoals freekeh onrijpe tarwe is), die in Duitsland graag voor vegetarische burgertjes wordt gebruikt. In Nederland is het nagenoeg onbekend en volstrekt niet verkrijgbaar, terwijl je in Duitsland bij de drogisterijen DM en Rossmann een kant-en-klare mix kunt kopen. Ik heb, geïnspireerd door die mix, zelf een mengsel van groene-speltmeel, havervlokken, sesam- en lijnzaad, lavas, paprikapoeder en bakpoeder gemaakt. Zeker voor een eerste experiment was het zeer geslaagd!
Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10