Vegatopia Forum

Vegetarisch - special interests => Reizen => Topic gestart door: Cosmicgrl op 14 juni 2001, 17:27:00

Titel: Engeland - Londen
Bericht door: Cosmicgrl op 14 juni 2001, 17:27:00
Weet iemand een goed veggie restaurant in Londen?

Cosmicgrl
Titel: Veggie restaurant in Londen
Bericht door: francis op 19 juni 2001, 11:55:00
ga es langs bij countrylife.  ik weet niet waar het precies is, maar op de yellow pages zul je het wel terug vinden...
Titel: Veggie restaurant in Londen
Bericht door: francis op 19 juni 2001, 12:00:00
http://www.countrylife-restaurant.co.uk/
dus
Titel: Veggie restaurant in Londen
Bericht door: kaleidoscoop op 02 juli 2001, 19:46:00
Je moet eens kijken op de volgende site:www.timeout.com
Hier zoek je op vegetarian, en dan krijg je een rits restauranten. Heel handig vond ik, want ik ga ook naar Londen deze zomer. Succes!
Titel: Veggie restaurant in Londen
Bericht door: Pieter B op 28 juni 2002, 11:10:00
Ik ken geen stad die een groter Mekka is voor vegetariers als Londen. Zelfs in de simpelste Londense Fish and Chips-shop staan vaak vegetarische snacks op het menu.

Naast de 'gewone' vegetarische restaurants (World Food Cafe in Covent Garden, The Gate in Queen Caroline Street etc.) zijn restaurants met keuken uit India, Pakistan en Thailand de meest voor de hand liggende keuze voor vegetariers. Je vindt ze met honderden verspreid over heel Londen. Je vindt er heerlijke vegetarische curries en samosa's. Keuken uit Zuid-India is zelfs vaak geheel vegetarisch (Woodlands in Panton Street, Chutneys in Drummond Street etc).

Specifieke wijken waar het goed toeven is:
- Soho en Covent Garden, waar het wemelt van de restaurants,
- Bayswater en Edgware Road, waar de meeste en beste Libanese restaurants zijn.

[ Dit Bericht is bewerkt door: Pieter B op 2002-06-28 11:12 ]
Titel: Noord-Engeland
Bericht door: Pieter B op 09 oktober 2002, 14:06:00
Wie in Noord-Engeland lekker vegetarisch wil eten, komt al snel in Manchester terecht. Dankzij het geld van Tony Blair en de uitstraling van de TV-serie Queer as Folk is Manchester een hippe eet- en uitgaansstad geworden. Vegetarische party animals kunnen terecht in de alternatieve wijk Northern Quarter (ga ook eens naar het enorme punk/hippie-warenhuis in Oldham Street), de studentenbuurt rond Oxford Road en de trendy uitgaanswijk Deansgate.

Enkele aanraders zijn:
- Dimitri's (lekkere combinaties van Griekse en Spaanse tapas) in Campfield Arcade (Deansgate)
- Earth (vegetarisch restaurant, met een juice bar waar je o.m. een shot kweekgrassap (!) kan krijgen...) in Turner Street (Northern Quarter)
- Stock (chique Italiaans met geweldige wijnkaart), in oude Stock Exchange
- Eighth Day (cool vegetarisch cafe) in Oxford Road
Titel: Veganist in Engeland
Bericht door: Sven op 17 november 2002, 20:26:00
Ik ben zelf geen veganist, maar ik denk dat het eigenlijk iets gemakkelijker is om veganistisch eten te vinden in Engeland. Jeugdherbergen (of toch in ieder geval die van Dover) hebben toch een bordje 'vegan optional' in de keuken hangen. Daarnaast zijn er massa's Indische restaurants die veel vegetarisch en ook vaak wat veganistisch hebben.
Titel: Veganist in Engeland
Bericht door: noesj op 18 november 2002, 12:55:00
In Londen was het geen probleem om vega te eten: in Soho zijn er talloze restaurants waar je als vega terecht kunt, en volgens mij de vegans ook wel.
Bij de Hare Krishna's (bij Soho) kon je lekker eten en dat is dacht ik altijd vegan, of vergis ik me nou?
Titel: Vegetarisch in Groot-Brittannie
Bericht door: Hizikigrrrl op 17 maart 2003, 02:59:29
Het magazine van de Nederlandse Vegetariersbond (http://www.vegetariers.nl), Leven, van Maart/April 2003, is in zijn geheel gewijd aan Groot-Brittannie.

Hieronder volgen enkele tips uit het blad voor vegetarisch overnachten in Groot-Brittannie:
Lanherne (Cornwall)

De eigenaresse van deze huiselijke B&B (drie kamers) legt haar gasten in de watten. Elke dag kun je kiezen uit diverse vegetarische en veganistische ontbijtvarianten. Te denken valt aan geroerbakte tofu met ui en geelwortel; (soja)yoghurt met vers fruit en vele soorten ontbijtgranen met melk naar keuze. Verder kun je in deze B&B je avondmaaltijd nuttigen: er staan zo’n vijftien hoofdgerechten op het menu. De ingredienten komen veelal uit eigen tuin. Het huis is fraai gelegen vlak bij de Atlantische Oceaan, ongeveer een kilometer buiten het dorpje Mullion. Vanuit twee gastenkamers kun je genieten van een adembenemend uitzicht over de heuvels van Cornwall.

Adres:
Meaver Road, Mullion, Helston, Cornwall TR12 7DN
Tel: (0044) (0) 1326 241 381
Prijzen:
Afhankelijk van het seizoen, tussen ca. 16 en 25 Pond, p.p. per nacht inclusief ontbijt.


Fern Tor Vegetarian and Vegan Guest House (Devon)

Fern Tor geniet grote bekendheid en roem onder ‘de doelgroep’. Maanden van tevoren reserveren is dan ook noodzakelijk. De kamers hebben een badkamer en suite. In de lounge is een open haard! De eigenaars ontfermen zich over vele ontheemde dieren: schapen, geiten, varkens, kippen, vogels en een hond… De bijna vijf hectare grond die hun Guest House omringt, biedt hun hiertoe alle ruimte. Overigens groeien hier in het voorjaar ook prachtige wilde bloemen.

www.ferntor.co.uk
Adres:
Meshaw, South Molton, Devon EX36 4NA
Tel: (0044) (0) 1769 550 339
Prijzen:
Afhankelijk van het seizoen, tussen ca. 20 en 25 Pond, p.p. per nacht inclusief ontbijt. :nooo:Zijn er dan alleen maar fantastische hotels? Nou nee. Na al deze lofuitingen besluiten we met een absolute afrader: Hotel Ansteys Cove in Torquay (Devon) dat zich –ten onrechte- afficheert als vegetarisch hotel. Niet voor niets laat de eigenaar de gasten vooraf betalen: niemand houdt het er de gereserveerde periode uit. En dat heeft niet slechts te maken met de slechte adem van de man te maken. Hij maakt ruzie met zijn gasten, bespioneert ze en maakt hun auto open op zoek naar explosieven. Drie personen van ons vierkoppige gezelschap werden erg ziek na het nuttigen van het ontbijt: de vierde had wijselijk geen vinger uitgestoken naar de onwelriekende smurrie. Een van de vriendelijkste commentaren in het gastenboek luidde dan ook: ‘Fawlty Towers – Het vervolg.’ :nooo:
Meer informatie:

Brits Toeristenbureau
Stadhouderskade 2, 1054 ES Amsterdam

www.visitbritain.com/nl
-Vegetarian Visitor. Where to stay and eat in Britain
Dit Engelstalige gidsje bevat geen volledige, maar wel een uitgebreide lijst met vegetarische, veganistische en vegetariervriendelijke overnachtingsmogelijkheden en restaurants. Het wordt jaarlijks uitgegeven door Jon Carpenter Publishing. Het is onder meer verkrijgbaar bij veel toeristenbureaus in Groot-Brittannie en bij Amazon.co.uk (http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/1897766785/ref=sr_aps_books_1_1/202-1059067-4341416)  
Prijs: 2,50 Pond

- The Rough Guide
The Rough Guide (Engelstalig) is een prima reisgids met ruime aandacht voor vegetarische restaurants en hotels. Hij bevat verder informatie over cultuur, natuur, geschiedenis en achtergronden. Er zijn aparte Rough Guides voor onder meer Groot-Brittannie, Engeland, Schotland, Wales, Edinburgh.
Zie: www.roughguides.com

- www.vegsoc.org
Op de site van de Vegetarian Society adverteren vegetarische hotels en restaurants. Een overzicht per regio vind je onder ‘Leisure & Lifestyle directory’ (http://www.vegsoc.org/directory/).

- Vegetarian Britain
Meer informatie over deze uitgebreide gids met vegetarische adressen in Groot-Brittannie vind je op de site www.vegetarianguides.co.uk/britain.
Er is een aparte gids voor Londen.
Titel: Re:Veganist in Engeland
Bericht door: Cheryl op 09 mei 2003, 19:50:21
Ik ga misschien 2 dagen naar Londen binnenkort en ben dan de enige veganist, weet iemand hier misschien waar ik dan wat zou kunnen eten? Liefst ergens waar het goedkoop is.
Titel: Re:Veganist in Engeland
Bericht door: Cheryl op 10 mei 2003, 16:45:14
Dank je wel
Volgens mij blijven we alleen in het centrum.
Titel: Re:Veganist in Engeland
Bericht door: Brent op 10 mei 2003, 17:18:33
Ik ga misschien 2 dagen naar Londen binnenkort en ben dan de enige veganist, weet iemand hier misschien waar ik dan wat zou kunnen eten? Liefst ergens waar het goedkoop is.

Food for thought is een goedkoop vegetarisch restaurantje vlakbij Covent Garden (Neill Street). Bijna de helft van de gerechten zijn vegan Ik heb er in elk geval  al een paar keer lekker gegeten
Titel: Re:Veganist in Engeland
Bericht door: Selly op 12 mei 2003, 16:50:58
Cranks was ook altijd lekker eten, maar ik geloof dat ie in Londen gestopt zijn vanwege ruzie na een overname  :( Ook leuk maar ik geloof niet goedkoop is World Food Cafe http://www.worldfoodcafe.com/ (jawel, die lui van het kookboek) wagamama (www.wagamama.com) heeft ook veganistisch dacht ik en is zeker lekker en goedkoop. Of naar een Chinees in Chinatown en iets met veel groeten en tofu bestellen.
Titel: Re:Veganist in Engeland
Bericht door: Cheryl op 14 mei 2003, 16:18:41
Het is pas over 49 dagen dus nog tijd zat!
Bedankt voor de reacties
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Cheryl op 15 juli 2003, 23:11:19
Ik ben gisteravond terug gekomen maar ben bij iemand blijven logeren vanacht dus was eigenlijk vandaag pas thuis, het was echt suuuuuuper en met eten was te doen voor een paar dagen, heb een bakje fruit waar druiven en 2 soorten meloenblokjes inzat, heeeel lekker en broodje falafal heb ik ook gegeten, ook heeel lekker, ik heb in een supermarkt ook nog niets gekocht wat op denk rijstwafels moest lijken, was wel oke maar vult helemaal niet, wel lekker om tussendoor wat van te eten, we hebben vooral gedronken want het was echt super warm, ik had ook nog 2 appels en koekjes meegenomen, ik heb dus niet echt gezond gegeten maar moet af en toe es kunnen.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Mariek op 06 augustus 2003, 21:09:05
Christiaan, heb je al uitgezocht waar je allemaal wilt/ kunt/ gaat eten?

Kan ik me vast mentaal voorbereiden.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Christiaan op 06 augustus 2003, 21:38:01
Christiaan, heb je al uitgezocht waar je allemaal wilt/ kunt/ gaat eten?
We gaan gewoon naar Maoz.

Hier (http://www.veganlondon.freeserve.co.uk/restaurants.htm) staat wel wat
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Mariek op 07 augustus 2003, 09:22:56
Dus dat wordt drie keer Maoz en een keer dat restaurant? Want ik ga niet aan het Indische eten!
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Christiaan op 07 augustus 2003, 10:39:55
"Hot dishes" betekent niet dat ze er pittig eten verkopen.

Country Life, zat dat ook niet in Praag?
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 07 augustus 2003, 14:20:43
"Hot dishes" betekent niet dat ze er pittig eten verkopen.

Country Life, zat dat ook niet in Praag?

Ja. In Londen heb ik daar voor een dichte deur gestaan, dus check goed het adres, als ze open zijn is het nl. erg lekker (een paar jaar geleden in ieder geval).
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Mariek op 15 augustus 2003, 00:19:39
Maandag World of Food Cafe, dinsdag Wagamama, woensdag Food for Thought, donderdag Neil's Yard Saladbar.

Mmmmmmmm

Porties voor mijn meer dan genoeg, Christiaan at dinsdag 3/4 van mijn noodlesoep mee en woensdag bijna mijn hele salade.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Christiaan op 15 augustus 2003, 00:40:30
Maandag World Food Cafe, woensdag Food for Thought, donderdag Neil's Yard Saladbar.
Allemaal bij metrostation Covent Garden, in Neal Street of Neal's Yard.

Erg goed eten. Ik was een tijdje geleden onder de indruk van Odessa in Nijmegen, nou, deze zijn wat mij betreft allemaal vergelijkbaar. De prijs is volgens mij voor Londense begrippen goed te doen. Je bent met 6-9 pond een hoofdgerecht en drankje (Wagamama: appel-selderijsap met munt) verder.

Het zijn alledrie vegetarische restaurants, en zeer veganistenvriendelijk ook nog.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Nick op 17 december 2004, 11:33:45
Vorige zondag in Londen geweest maar Soul Food en World food Cafe niet gevonden.
Covent Garden en straatjes er rond zeker 2 keer afgelopen.  :(
Maar! Daardoor zijn we bij Wagamama beland en dat viel héél goed mee!  :yummie:
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Mariek op 17 december 2004, 11:44:59
World Food Cafe zat ook een beetje verstopt. 't Zit aan de buitenrand van Covent Garden, om maar zo te zeggen, in een hofje wat van de buitenkant niet heel duidelijk zichtbaar is. En dan moet je ook nog eens een trap op want het zit op de eerste verdieping van een gebouw. Maar als je er dan eenmaal bent... dan heb  je ook wat!
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Nick op 17 december 2004, 11:51:06
Ik hou het te goed!  :D
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Mariek op 17 december 2004, 13:21:15
't Steegje heet Neal's Yard, dat staat geloof ik wel aangegeven aan de straatzijde.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: ArmadiLLow op 17 december 2004, 13:25:55
World Food Cafe zat ook een beetje verstopt. 't Zit aan de buitenrand van Covent Garden, om maar zo te zeggen, in een hofje wat van de buitenkant niet heel duidelijk zichtbaar is. En dan moet je ook nog eens een trap op want het zit op de eerste verdieping van een gebouw. Maar als je er dan eenmaal bent... dan heb  je ook wat!

Bedoel je Neal's yard?
Da's een retecute pleintje nabij Covent garden met een hoop cafeetjes enzo en daaro zit ook de Rough Trade winkel. :heart:

Edit: Oh, hihi, ja dus. :D
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Nick op 17 december 2004, 13:48:49
Wel, ik heb het niet gevonden.  :-\
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Mariek op 17 december 2004, 21:46:25
Zal ik de volgende keer dan maar meegaan ;)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Nick op 19 december 2004, 13:22:25
Goed idee!  :thumbsup:
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: snoepie op 23 maart 2005, 23:24:34
Het is dan wel geen vegetarisch restaurant, maar er staan wel twee enorm lekkere vegetarische gerechten op de menukaart: Noodle Noodle in Buckingham Palace Road. Op de vier dagen die ik in Londen was, ben ik er twee keer gaan eten omdat het daar zoooo lekker was. Njam, krijg weer zin in noodles. :D::)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Gabs op 25 maart 2005, 17:11:50
ik heb heel lekkere mezze's (allemaal vegetarisch) gegeten in een restaurantje in jamesstreet, een zijstraat van oxfortstreet geloof ik.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: bart op 04 september 2005, 22:56:10
Mensen met kinderen zullen aangenaam verrast zijn met de restaurants van de Giraffe-keten. Negen stuks, verspreid over London. De muziek en het interieur flirten met Afrika, de menukaart is dezelfde pseudo-hippe Azie, Italia, Midden-oosten mix waar Jamie's kookboeken zo vol mee staan. De ontbijt/brunchmenu's zien er goed uit, en hebben prijzen gewonnen.
Naar Londonse maatstaven zijn de toko's behoorlijk betaalbaar, al zal je op drukke dagen wat dicht op je medemens moeten zitten.
Voor kinderen is er een speciale menukaart, speelgoed, kleurplaten en dat soort meuk - hoewel Giraffe zeker niet alleen voor ouders met kinderen is, kunnen echte kinderhaters beter wegblijven.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Hizikigrrrl op 04 september 2005, 23:29:36
http://www.thegate.tv/

The Gate, een hip vega restaurant in Londen (Hammersmith). Ze hebben ook een boek uit dat een aanrader is!

Ze hebben een vrnml. oosters-aziatisch menu en schijnen het beste vega restaurant van Londen te zijn.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Dave op 05 september 2005, 23:13:41
http://www.thegate.tv/

The Gate, een hip vega restaurant in Londen (Hammersmith). Ze hebben ook een boek uit dat een aanrader is!

Ze hebben een vrnml. oosters-aziatisch menu en schijnen het beste vega restaurant van Londen te zijn.
Op loopafstand van de metro Hammersmith.
Ik heb er niet gegeten, maar het op hetzelfde perceel gelegen vegetarische B&B Temple Lodge heeft goede bedden en een goede badkamer. Ik betaalde 35 pond voor 1 nacht + 1 pond lidmaatchap. Er is een vegetarisch ontbijt, maar vegan opties zijn ook mogelijk.

Ook aan  te raden is het pas geopende restaurant 222

http://www.222veggievegan.com (http://www.222veggievegan.com)

Je kan het lopen vanaf Hammersmith, maar het is niet dichtbij.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sanja op 06 september 2005, 11:21:45
Vorige zondag in Londen geweest maar Soul Food en World food Cafe niet gevonden.
Covent Garden en straatjes er rond zeker 2 keer afgelopen.  :(
Maar! Daardoor zijn we bij Wagamama beland en dat viel héél goed mee!  :yummie:

Als je vanuit het metrostation Covent Garden Neal Street in loopt (linksaf, de straat bij de M&S in), kom je langs Food for Thought. Als je dan halverwege Neal Street bent, kun je linksaf (dus de tweede straat links, vanaf het metrostation gezien, aan je rechterkant is dan een kite shop). Je loopt dan Shorts Garden in. Na ongeveer twee of drie winkels is er dan een heel smal steegje die uitkomt op Neal's Yard.

Mijn tip voor mensen die naar Londen gaan: de RedVeg. Een vegetarisch fastfood 'restaurantje'. Burgers, hotdogs, nuggets, falafel, three bean wrap, etc. Vooral de mushroomburger is echt overheerlijk. Je kan bijna alles ook vegan krijgen. Bij de mushroomburger lieten ze dan de kaas (alle kaas is overigens vegetarisch) weg en deden er vegan mayo op. Echt een aanrader.

De RedVeg zit in Dean Street, een zijstraat van Oxford Street (als je op Oxford Circus staat met aan je linkerkant het stuk dat naar Hyde Park gaat, dan een eind naar rechts lopen en dan is die straat aan de rechterkant). Je kan ook vanaf Piccadilly Circus Shaftesbury Avenue inlopen. Dean Street is dan aan de linkerkant (tegenover de straat waar de ene poort van Soho staat). Je moet dan wel heel Dean Street doorlopen, want het is aan de kant van Oxford Street.

De reden van dee uitgebreide beschrijving hoe je er kan komen: de mushroomburger is echt ontzettend lekker.

Er is trouwens ook een RedVeg in Brighton, maar de mushroomburger die ik daar heb gehaald was echt lang niet zo lekker als die in Londen.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Mariek op 06 september 2005, 13:01:26
Als je vanuit het metrostation Covent Garden Neal Street in loopt (linksaf, de straat bij de M&S in), kom je langs Food for Thought. Als je dan halverwege Neal Street bent, kun je linksaf (dus de tweede straat links, vanaf het metrostation gezien, aan je rechterkant is dan een kite shop). Je loopt dan Shorts Garden in. Na ongeveer twee of drie winkels is er dan een heel smal steegje die uitkomt op Neal's Yard.

Klopt helemaal, zelfs ik begrijp deze routebeschrijving. Food for Thought is ook een aanrader en op de begane grond in Neal's Yard zit een vega(n)eethuisje.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sanja op 06 september 2005, 18:42:10
FFT is geweldig! Vooral de crumble.

Tegenover Neal's Yard (zo heet dat eethuisje) zit Neal's Deli. Daar verkopen ze helaas niet alleen maar vegetarische dingen, maar ze verkopen er wel vegan softijs. 't Kost 2 pond 50, maar dan krijg je ook wel een heleboel. En het is erg lekker!

Neal's Yard (dat eethuisje) verkoopt trouwens heel erg lekkere vegan chocolate cake. Wel erg machtig.

(En even voordat iedereen denkt 'hoeveel eet dat kind wel niet op een vakantie': ik heb er drie maanden gewoond  ;))
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Kiwi op 06 september 2005, 18:43:21
(En even voordat iedereen denkt 'hoeveel eet dat kind wel niet op een vakantie': ik heb er drie maanden gewoond  ;))

Dat dacht ik niet hoor, maar toch leuk die extra info. ;) :P
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Tijmetje op 08 september 2005, 09:49:36
Citaat
ik heb er drie maanden gewoond  ;)
Dat wil ik no ook wel een beetje eigenlijk...
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Dave op 15 september 2005, 23:10:06
Volgende keer ga ik dit B&B hotel uitproberen

http://www.lincoln-house-hotel.co.uk (http://www.lincoln-house-hotel.co.uk)

Ze hebben een vegetarisch ontbijt en ook veganistisch is mogelijk als je het van te voren aankondigd.

Is iemand hier al eens geweest?  :)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 19 september 2005, 14:50:21
zie er erg leuk uit! Daar wil ik ook wel es heen.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 16 oktober 2005, 22:55:17
Wie weet of World Food Cafe nog open is want hun site doet het niet meer...
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sam op 19 oktober 2005, 14:33:06
Het Pavilion Hotel is ook erg leuk maar is wel erg populair en dus prijzig aan het worden. Ik heb hier ooit in de  Honky Tonk Afro Room (http://www.pavilionhoteluk.com/room05.htm) geslapen :)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Aiko op 19 oktober 2005, 14:41:29
Ik in The Generator (http://www.london-discount-hotel.com/hotelinfo_id__154). Da's vlakbij station Kings Cross.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Monique op 19 oktober 2005, 15:55:38
Ik heb de luxe van verschillende logeeradressen, waar ik de eerste week januari weer gebruik van ga maken. Ik kan dus helaas geen handige hoteltips geven, maar misschien wel wat leuke (eet)tentjes aanbevelen die 'the locals' mij aanraden.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 19 oktober 2005, 18:32:15
Ik ga hoogstwaarschijnlijk in december, en heb nu hoogstwaarschijnlijk ook een hotel gevonden.. ff afwachten maar. Een vriend woont er, die hopelijk goede tips voor restaurantjes kan geven (ik wil een keer lekker Indiaas eten, misschien Chinees, er schijnt een geweldige Turk te zijn, en dan misschien nog een keer bij een Pub of juist een alternatieve veggie in Neal's Yard.)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Monique op 19 oktober 2005, 21:49:02
Een vriend woont er

En je kan niet blijven logeren? Scheelt wel een hoop geld, Londen is hoedankook verschrikkelijk duur, dus alles wat ik kan besparen zou ik blij mee zijn.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 19 oktober 2005, 21:53:17
Een vriend woont er

En je kan niet blijven logeren? Scheelt wel een hoop geld, Londen is hoedankook verschrikkelijk duur, dus alles wat ik kan besparen zou ik blij mee zijn.

Nee die woont te klein en euh.. ik ben niet zo'n logeerder. Maar ik heb een hotel gevonden. Als t is bevallen post ik de link (als het slecht is trouwens ook als afrader)  :)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 04 december 2005, 15:34:07
De met een Michelinster bekroonde Lecture room (http://www.sketch.uk.com/#) van de Sketch restaurants heeft standaard een vegetarisch menu   (http://www.sketch.uk.com/downloads/vegetarian.pdf) :D. Erg duur natuurlijk dat wel. Maar niet alle Engelse sterrenkoks zijn dus vegetariers-pestende hufters!
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Monique op 04 december 2005, 16:14:57
Erg duur natuurlijk dat wel. Maar niet alle Engelse sterrenkoks zijn dus vegetariers-pestende hufters!
Op een manier wel, want geen enkele Engelse vegetariër heeft geld om daar te gaan eten en moet dus lekkerbekkend voor het raam blijven staan  ;)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Hizikigrrrl op 04 december 2005, 16:29:25
Tssssk, alsof alle Britse vega's arme sloebers zijn! ;)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 04 december 2005, 23:03:35
Erg duur natuurlijk dat wel. Maar niet alle Engelse sterrenkoks zijn dus vegetariers-pestende hufters!
Op een manier wel, want geen enkele Engelse vegetariër heeft geld om daar te gaan eten en moet dus lekkerbekkend voor het raam blijven staan  ;)

Mwa het menu is 60 pond, dat is dus 90 euro, het is wel veel geld, maar niet onbetaalbaar ofzo. Het is wel iets dat ik wel aan eten uit zou willen geven op zich.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 27 december 2005, 23:13:37
Net voor de kerst erg lekker in Londen gegeten:

lekker Indiaas gegeten bij Rasa (http://www.rasarestaurants.com/), 6 Dering Street. Er zijn meer vestigingen van Rasa in Londen. Het is zeker niet de goedkoopste Indier in Londen (19 pond voor een menu) maar het is wel een hele goede. We namen het 'Kerala feast' een 4 gangen menu. We begonnen met knoflookpickle, gemengde groenten pickle, mango pickle, kokoschutney en korianderchutney erbij werden 2 soorten pappadums, bananenchips en een soort grappige deegsticks geserveerd.
Hierna kwam een aardappelbonda met weer een andere kokoschutney, gefrituurde aubergine met tomatenchutney en nog een ding dat ik vergeten ben dat met hele lekkere zoete pindachuntey werd geserveerd.
Hierna kwam de hoofdmaaltijd: heerlijke rokerige  dahl met verse dungesneden spinazie, saffraanrijst, en nog 3 of 4 verschillende currys, teveel om te onthouden eigenlijk.
Als dessert lekkere kheer.
Echt een aanrader  :D

Verder hebben we heerlijk bij het World Food Cafe gegeten (mezze schotel, ze zijn dus niet dicht, maar alleen s middags open), in een winkelcentrum waar we even vast zaten bij een Chinees tentje dat Aurora heet en verder niet echt speciaal is, maar het is wel leuk dat ze heel veel veggie eten hadden bij het buffet (het is een keten), en zijn we in Notting Hill bij een Italiaan gaan eten die Zucca heet. En we hebben nog bij een Chinees geluncht in China Town die een apart veggie lunchmenu had. Ik had heel erg graag naar Peking Palace (http://www.thepekingpalace.com/) gewild, een veggie Chinees, maar omdat die best ver weg zit was daar geen tijd voor.
En het is ook jammer dat we geen tijd hadden naar Red Veg te gaan.
 
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Monique op 02 januari 2006, 16:45:28
Ik zat nog wat te surfen en kwam deze link tegen:

http://www.veggieheaven.com/guide/london.html (http://www.veggieheaven.com/guide/london.html)

Misschien hebben mensen er wat aan?
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Piek op 14 februari 2006, 17:29:40
Ik ben met M. een paar dagen naar Londen geweest en we hebben overnacht bij:

http://www.lincoln-house-hotel.co.uk (http://www.lincoln-house-hotel.co.uk)
Ze hebben een vegetarisch ontbijt

We waren er wel tevreden over, alhoewel lang niet al het personeel even aardig vriendelijk was (maar ach, misschien hadden ze niet zo'n goede dag...).
We hadden een budget-double: klein kamertje, maar verder prima, met eigen minibadkamertje, tv, thee & koffie en tv.
Het ontbijt was dus met 'vega' opties. Er werd de eerste dag netjes gevraagd of we vegetari�rs waren of veganisten, want in het laatste geval zouden ze iets speciaals regelen. Het ontbijt bestaat standaard uit: thee/koffie/chocolade, vruchtensap, toast (met boter/jam). Daarbij kun je nog dingen bestellen (zonder extra kosten) als: eieren (gekookt, gescrambled, gebakken)/gegrilde tomaat/etc./ cereals/en de vega-opties: halloumi, houmous en/of labne.
Prima keuzemogelijkheden, dus, maar de volgende keer ga ik op zoek naar een b&b waarbij ik ook echt een variant op de full english breakfast krijg (tofuworstjes!) ;D

's avonds gegeten bij o.a. Eat and Two Veg (http://www.eatandtwoveg.com/) op de Marlybone High Str. Een aanrader! Bestonden er maar zulke tenten in Nederland  ::). Het is een modern ruim restaurant, waar je (vooral) met groepen erg goed terecht kunt. Maar tussen de groepen zit je (in een een of ander hoekje) met z'n tweeen ook best knus  ::)). Ook veganopties.

Milderd's op 45 Lexington st zat vol, dus zijn we om de hoek gaan eten bij Masala zone op 9 Marshall street: een groot indiaas restaurant waar veel vegaopties worden geserveerd. Wel druk, er stond een kleine rij en zeker met een groep zal het in het weekend lastig zijn om snel een plek te krijgen. Overigens niet een vreselijk gezellig restaurant om de hele avond te tafelen, vanwege een grote doorloop. Wel errrrrg lekker.

Een middag wilden we naar Food for Thought (eerder genoemd in deze draad), maar daar stond een rij en was het ook een uur later nog vreselijk druk.
World Food Café is helaas niet 's avonds open  :(

Dan nog een uitgaanstip: Cargo (http://www.cargo-london.com/news.php), met vaak livemuziek, maar ook (vegan)eten (de hele avond!).

Verder zijn er in genoeg winkels allemaal lekkere vegabroodjes, wraps en al dat soort dingen. Bij Marks & Spencers Food market hadden ze zelfs vega-sushi :D! Het 'vegetarische leven' is al een stuk 'verder' in Londen dan hier. 'Wellness' is daar een belangrijk onderdeel van het leven (zo wordt het in winkels iig gepromoot), vega-zijn is daar een onderdeel van en zelfs vreselijk hip!  
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: mirrie op 20 februari 2006, 11:12:59
Carnevale in London schijnt ook erg goed te zijn!
http://www.carnevalerestaurant.co.uk/ (http://www.carnevalerestaurant.co.uk/)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sanja op 01 maart 2006, 20:12:30
Country Life is dicht!
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Dave op 01 maart 2006, 22:56:30
Country Life is dicht!
Ja, maar dat is voor tijdelijk. Ze willen elders een nieuw vegan restaurant openen.
Vanwege de hoge huur moesten ze per direct eerst op zoek gaan naar een andere lokatie.

 :bye:
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sanja op 02 maart 2006, 11:52:53
I know, blijft het feit dat als je daar langs gaat, je niet naar binnen kunt. Dicht dus.  ;D

NOg een tip voor de vegans: in Charing Cross, tegenover de Borders zit de boekwinkel Foyles. Daar hoort het Cafe at Foyles bij, en daar hebben ze vegan pear and nut loaf (héél lekker!), vegan pasionfruit loaf, vegan flapjacks and vegan date squares.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: denizthecat op 29 maart 2006, 07:54:51
Ik ben zelf naar The Gate gegaan, die was super

Verder zou ik zelf een keuken huren en effe naar Tesco of Sainsbury's gaann-ze hebben zoveel soorten veggie spullen; heel veel soorten Quorn om te beginnen

mmmmm...heerlijk gewoon!
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sam op 20 april 2006, 10:10:53
Afgelopen weekend gegeten bij Carnevale (http://www.carnevalerestaurant.co.uk/). Het is een popperig klein restaurantje achter een winkeltje, niet in een gezellige buurt maar het eten maakt veel goed! Ze hebben een beperkt menu (4 starters, 4 main courses en 3 desserts) en een uitgebreide wijnkaart met biologische wijn. H. had vooraf soep en als hoofdgerecht gebakken aubergine, de soep was geweldig maar de aubergine was wel heel erg vet. Ik had haloumi op verse spinaziesalade als voorgerecht en risotto met butternut squash als hoofdgerecht, allebei heel erg lekker :vork:
Het eten is mediterraan maar dan op zijn engels, dus best machtig. De portiegrootte is wel OK maar na het voor- en hoofdgerecht kwam ik toch niet aan een dessert toe, jammer!
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Monique op 21 april 2006, 00:13:28
Ik at uit bij een Vietnamees restaurant genaamd The Green Papaya, god-knows-where in Hackney. Voldoende vega-keuze. Niet per sé dé plek waar je heen wilt als je een touristisch tripje Londen doet.

Verder wel een lekker platte Engelsche lunch in 'a local pub near you': slappe patat, omelet met tomaat en kaas en witte bonen in tomatensaus.

Ook nog: Koffie met scones, jam and clotted cream in een koffietentje genaamd The Cow and Coffeebean in het Greenwich park. Oja en een lekkere pasta arrabiata in The White Swan in Richmond. Erbij een goed engelsch biertje: Old Speckled Hen.

Voor de rest hebben we gewoon gekookt in ons logeerhuis.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Gabs op 23 april 2006, 22:55:01
ik heb twee jaren geleden of zo alweer een heerlijk mezzeschotel gegeten in een gezellig restaurantje op Jamesstreet, helaas ben ik de naam kwijt.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Monique op 25 april 2006, 18:29:06
Ik mis Engeland zoo...... mag ik al weer heen??  :'(
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Harry op 25 april 2006, 18:59:14
You may go anytime you like, darling. :pet:
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Dee op 25 april 2006, 19:43:11
Ik leid dan weer aan Engeland-ontwijkingsgedrag tegenwoordig  :-\.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Harry op 25 april 2006, 19:51:06
That calls for an explanation, doesn't it?
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Dee op 25 april 2006, 19:58:51
Ik denk dat ik een Engeland OD heb. Ik ben er elk jaar een keer of 6 of 7...dus voorlopig hoeft het niet.

Alhoewel, het wordt weer bijna bikini-tijd en dan is een weekje Engelse home made kost welkom.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Harry op 25 april 2006, 20:11:09
Vind je het Engelse eten zo vies of zo lekker? M.a.w. moet de bikini minder of meer gevuld?
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Dee op 25 april 2006, 22:24:45
Minder... Hmm dat jij dat niet weet bewijst dat ik dringend terug in het smoelenboek moet  ;D
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Aiko op 25 april 2006, 22:28:36
De brievenbus staat open!
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Harry op 26 april 2006, 15:48:57
Minder... Hmm dat jij dat niet weet bewijst dat ik dringend terug in het smoelenboek moet  ;D
Hoe zou ik het moeten weten? Ik heb je nog nooit in levenden lijve mogen aanschouwen. :hungry:
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Dee op 26 april 2006, 21:52:23
Dat bewijst dat ik minder en minder vat op de tijd krijg...het leek alsof gisteren dat ik in het SB stond, en het leek alsof jij hier al jaren rondliep  ;D
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Anticarne op 22 juni 2006, 14:47:49
Ben het afgelopen half jaar een keer of 15 in Engeland geweest voor mijn werk (Coventry) en dat beviel me niet zo (streek en mentaliteit mensen/werkethiek) maar WEL qua eten! Er was altijd een restaurant te vinden met goede keus aan vega opties. Veel Indiaas natuurlijk. Maar ook een chinees met een veelvoud aan vegetarische gerechten.

En mijn koffer altijd vol mee terug met Sainsbury's spullen!
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Aiko op 22 juni 2006, 18:13:22
Dat bewijst dat ik minder en minder vat op de tijd krijg...het leek alsof gisteren dat ik in het SB stond

Het lijkt alweer maaaaaanden geleden...
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Dee op 22 juni 2006, 19:23:27
Dat is natuurlijk niet mijn fout, niemand wil een mooie foto van mij nemen of misschien is kan beter gepast  ;D
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Aiko op 22 juni 2006, 20:02:59
Die ene van jou met Mops vond ik toen erg snoezig.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sanja op 25 juli 2006, 08:22:59
En mijn koffer altijd vol mee terug met Sainsbury's spullen!

Jaaaaaaa! Mijn tas gaat nooit zo leeg mee op vakantie als naar Londen.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Monique op 25 juli 2006, 09:06:03
In Groningen zit ook een winkeltje waar ze Engels eten verkopen, maar ik neem aan dat je dat wel weet.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sanja op 25 juli 2006, 10:31:18
Ja, maar het is daar alleen heel duur (meer dan vijf euro voor een doos Cheerios* bijvoorbeeld) en ze verkopen er geen Sainsbury's-spullen. Bovendien is het een heel klein winkeltje, in tegenstelling tot de mega-Sainsbury's.
* Ja, ik weet dat dat niet Brits is.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sam op 25 juli 2006, 11:00:13
Ik ga in augustus naar Schotland, voor het eerst op vakantie met een auto. Man man man wat ga ik die auto volladen met lekkere dingen op de terugreis  :D
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Monique op 25 juli 2006, 11:06:19
Ja, maar het is daar alleen heel duur (meer dan vijf euro voor een doos Cheerios* bijvoorbeeld) en ze verkopen er geen Sainsbury's-spullen. Bovendien is het een heel klein winkeltje, in tegenstelling tot de mega-Sainsbury's.
* Ja, ik weet dat dat niet Brits is.

Klopt maar voor de hoge nood is het beter dan niks ;-)
en ze hebben mijn favoriete biertje van het moment: Old Speckled Hen!

Ik kom trouwens regelmatig in de UK, maar neem eigenlijk nooit etenswaren mee terug.... ik vind wel dat je er heel veel vega-keuze hebt hoor, maar om nou te zeggen dat en dat neem ik mee.... wat nemen jullie dan bijvoorbeeld mee terug?
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sanja op 25 juli 2006, 11:50:39
Dozen breakfast cereal, zakken crumblemix van Sainsbury's eigen merk, crumpets/muffins, nans, Kettle chips, Bramley apple & Blackcurrent pies, jam tarts, tomato chutney van Sainsbury's eigen merk, soy milk, cider, bakdingen die hier niet zo makkelijk te vinden zijn en daar megagoedkoop zijn... Moet ik nog even door gaan?   :P
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sanja op 25 juli 2006, 11:51:52
Ik ga in augustus naar Schotland, voor het eerst op vakantie met een auto.

Waar ga je precies naar toe?

Mocht je in Edinburgh komen: ken je Henderson's? Mocht je in Glasgow komen: ken je 13th note?
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Monique op 25 juli 2006, 11:52:16
Ja hoor ga je gang! Die chutney dat is misschien wel wat... Kettle chips hebben ze ook bij onze supermarkt, die zijn wel heel lekker! Maar ehm.. bakspullen? Ik zou niet weten wat ik hier niet kan kopen waar ik graag mee bak...
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sanja op 25 juli 2006, 12:03:14
Hebben ze Kettle chips bij jouw supermarkt?  :o Ook de salt & vinegar?

En het is niet dat de spullen hier niet te krijgen zijn, maar moeilijker (voor mij iig): creme of tartar, bicarbonate of soda, gemalen amandelen (of je moet 10 gram voor 5 euro willen halen bij de Natuurwinkel of het zelf doen maar dan krijg ik het niet zo fijn), pastry mix, veganne chocolate chips, etc.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Monique op 25 juli 2006, 13:28:00
Ja Salt en Vinegar ook, blijkbaar loopt het daar...
bicarbonate of soda is gewoon bakpoeder volgens mij maar onder de engelse naam is het bij bijna alle toko's te krijgen voor weinig. Gemalen amandelen: tsja lang leven de keukenmachine maar die heeft niet iedereen natuurlijk.
De andere dingen ken ik niet of gebruik ik niet. Ik heb wel een tijdje een Hobnobs verslaving gehad, van die koekjes met chocolade. Lekker! Die had je hier toen ook nog niet, nu heb je wel vergelijkbare produkten. En in Schotland dronk ik veel Irn Bru, lekker chemisch maar nu kan ik daar toch niet meer tegen, dus heel heel heel af en toe koop ik eens een blikje bij de Engelse winkel, gewoon puur uit sentiment, want echt lekker vind ik het ook niet meer.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sanja op 25 juli 2006, 13:32:56
Ja Salt en Vinegar ook, blijkbaar loopt het daar...
Waar is daar precies?

bicarbonate of soda is gewoon bakpoeder volgens mij maar onder de engelse naam is het bij bijna alle toko's te krijgen voor weinig.
Nee, bicarbonate vormt samen met creme of tartar bakpoeder.

Gemalen amandelen: tsja lang leven de keukenmachine maar die heeft niet iedereen natuurlijk.
Ik heb er een, maar krijg het echt niet zo fijn als die in het zakje van de Sainsbury's.

Ik heb wel een tijdje een Hobnobs verslaving gehad, van die koekjes met chocolade. Lekker!
Hobnobs zijn lekker! Wist je dat ze die ook bij De Tuinen hebben? En heb je de biologische chocolate chip cookies van de Tesco wel eens gehad?

En in Schotland dronk ik veel Irn Bru, lekker chemisch maar nu kan ik daar toch niet meer tegen, dus heel heel heel af en toe koop ik eens een blikje bij de Engelse winkel, gewoon puur uit sentiment, want echt lekker vind ik het ook niet meer.
Er is ook Irn Bru light. Tenminste, in Schotland. Of gaat het niet alleen om de suiker?
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: #Q@ñon op 25 juli 2006, 13:36:23
Ja Salt en Vinegar ook, blijkbaar loopt het daar...

Gatever,  :pukey: :pukey: :pukey:
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Monique op 25 juli 2006, 14:12:56
Ja Salt en Vinegar ook, blijkbaar loopt het daar...
Waar is daar precies?
De Jumbo in Drachten

bicarbonate of soda is gewoon bakpoeder volgens mij maar onder de engelse naam is het bij bijna alle toko's te krijgen voor weinig.
Nee, bicarbonate vormt samen met creme of tartar bakpoeder.
Dat wist ik niet! Weer wat geleerd!

Gemalen amandelen: tsja lang leven de keukenmachine maar die heeft niet iedereen natuurlijk.
Ik heb er een, maar krijg het echt niet zo fijn als die in het zakje van de Sainsbury's.

Blijkbaar neem ik dus met grover genoegen  :)

Ik heb wel een tijdje een Hobnobs verslaving gehad, van die koekjes met chocolade. Lekker!
Hobnobs zijn lekker! Wist je dat ze die ook bij De Tuinen hebben? En heb je de biologische chocolate chip cookies van de Tesco wel eens gehad?
Nee nooit gehad, klinkt goed!

En in Schotland dronk ik veel Irn Bru, lekker chemisch maar nu kan ik daar toch niet meer tegen, dus heel heel heel af en toe koop ik eens een blikje bij de Engelse winkel, gewoon puur uit sentiment, want echt lekker vind ik het ook niet meer.
Er is ook Irn Bru light. Tenminste, in Schotland. Of gaat het niet alleen om de suiker?
Op zich wel, hoewel ik ook niet zo heel erg fan meer ben van koolzuur in frisdranken. Ik zal in september eens aan vrienden vragen of ze een fles light voor me in willen vliegen, dan zal ik eens vergelijkend warenonderzoek doen!  ;D
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 25 juli 2006, 22:53:48
Gemalen amandelen: tsja lang leven de keukenmachine maar die heeft niet iedereen natuurlijk.

Ja maar dat Engelse spul is echt amandel-meel (dat wat ik ken tenminste). Dat lukt je niet met de keukenmachine.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sanja op 25 juli 2006, 22:55:32
Ah, ik dacht al dat het aan mijn keukenmachine lag.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sam op 26 juli 2006, 17:08:32
Ik ga in augustus naar Schotland, voor het eerst op vakantie met een auto.

Waar ga je precies naar toe?

Mocht je in Edinburgh komen: ken je Henderson's? Mocht je in Glasgow komen: ken je 13th note?
Ik ga niet naar Edinburgh en niet naar Glasgow, ik ga lopen in de wijde wildernis, in Argyll. Ben je daar wel eens geweest?

edit: ik vrees dat ze daar weinig supermarkten hebben  ;D
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Laurie op 29 juli 2006, 11:40:04
O leuk Sam! Ik hoor graag je ervaringen! Ik wil misschien in oktober naar Schotland. Ik heb een keer in november een tour door Schotland gedaan (met zo'n busje vol toeristen, je weet wel) en toen vond ik de kou, de wind en regen en vlagen sneeuw juist geweldig indrukwekkend en bij het landschap passen! In een jeugdherberg in de buurt van Loch Ness was er geen verwarming op de slaapzalen en we konden in eerste instantie niet douchen omdat de leidingen bevroren waren. Brrrrr, maar toch wel weer leuk als ervaring.  :) Ik hou wel van buiten zijn met dat soort weer, om dan als je weer binnen bent met een beker Cadbury's Hot Chocolate (of iets alcoholisch ;)) voor de open haard te zitten....
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 10 oktober 2006, 18:07:15
Ik heb van t weekend eindelijk het voor elkaar gekregen bij Red Veg de mushroom burger te eten. Lekker  :yummie:.  Bedankt voor de tip Sanja.

Nog veel op Neal's Yard rondgelopen (World Food Cafe heeft echt merkwaardige openingstijden, maar goed) en daar is nu ook een Marokaan genaamd Souk Medina bijgekomen. Ook open voor lunch.
Het is er donker, maar ze hebben wel 2 veggie couscoussen en 3 veggie tajines (heb ik nog nooit meegemaakt) op de lijst staan, alsmede een stapel mezzes. Zeer prima.
Je kunt er ook met een grote groep terecht.

Verder ben ik nog in het sjiekere Neal Street restaurant van Antonio Carluccio binnengelopen om te babbelen (het was geen etenstijd) en ze maken daar zeker ook veggie eten. Ga ik zeker de volgende keer heen.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sanja op 10 oktober 2006, 23:51:46
Ik ben jaloers! (Op je trip naar Londen in het algemeen en op het eten van een mushroomburger in het bijzonder.)

Net toevallig een uur met M. gepraat over hoe leuk het toch was in Londen en hoe we het missen om daar te wonen, en dat we er in november (als het lukt) weer even heen gaan. :cheer:
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 13 november 2006, 21:58:55
http://www.londononline.co.uk/Restaurants/cuisine/ Is een site met ook menu's online van Londonse restaurants.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sanja op 17 november 2006, 16:45:32
Voornamelijk gegeten bij de restaurantjes die ik al wel eerder genoemd heb: Food for Thought (Neal Street), RedVeg (Dean Street), World Food Cafe (de carrot cake is echt superlekker, en die staat in kookboek nummer 2 :D) en Neal's Yard (waar ze nog steeds softijs hebben en de chocolate cake is zelfs voor iemand die niet echt dol is op chocola :kwijl: ; beiden Neal's Yard), Beetroot (Berwick Street, zijstraat van Oxford Street).

Nieuw was de lunch in het de Hummusbar ('first hummus bar in the UK'). Hummus met guacemole-topping gehad. Klinkt een beetje raar, maar was heel lekker. Aardige bediening ook. Gelegen in Wardour Street (naast Berwick Street van de Beetroot en die ligt weer naast Dean Street van de RedVeg).

En nu moet ik heel snel weg om een uurtje te gaan BOMmen. Gevolgd door een uurtje bodyfit. En dan nog maar een uurtje op een crosstrainer denk ik zo. :bloos:  ;D
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Gwennepen op 17 november 2006, 16:51:26
Ja, kijk jij maar uit dat je niet te mollig wordt. ;)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Harry op 18 november 2006, 00:42:06
Hoe vond je Greenwich in de herfst, Sanja?
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sanja op 18 november 2006, 09:06:53
Hmm, ik had gehoopt op meer mooie kleurtjes. De meeste bomen waren of kaal, of groen, terwijl ik op geel-rood gehoopt had.

Wel leuk dat de bloementuin niet compleet leeg was. In een paar 'rondjes' stonden primula's.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Nick op 22 november 2006, 20:13:26
leuke restaurantjes genoeg blijkbaar maar heeft iemand hotel-tips?
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sanja op 22 november 2006, 20:15:35
Hoeveel wil je ongeveer kwijt zijn?
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Nick op 23 november 2006, 13:48:19
Laten we het redelijk houden...  ;)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sanja op 23 november 2006, 13:49:21
Heb je al op die site van EasyJet, EasyHotel, gekeken?
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Nick op 23 november 2006, 13:52:56
Nee, ik hou wel van persoonlijke-ervarings-adviezen.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Nick op 23 november 2006, 14:02:13
 Vlug eens gekeken,EasyHotel ziet er al goed uit.
Bedankt!
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sanja op 23 november 2006, 14:04:35
Nee, ik hou wel van persoonlijke-ervarings-adviezen.

Mijn persoonlijke ervaring met EasyHotel :P :

Je kunt er echt supergoedkoop hotelletjes mee vinden. (Ook wel duurdere trouwens.) Het hotel waar ik in sliep was alles wat je er van kon/mag verwachten van een hotel voor die prijs.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Nick op 23 november 2006, 14:08:27
Weet je nog welke het was?
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Maartje! op 23 november 2006, 21:30:08
Ik ga half december naar Londen en heb via Easy Hotel een hotel gezocht. Vlak voor ik reserveerde heb ik ook de site van het hotel zelf even opgezocht en een kamer via hun eigen site reserveren was 15 euro per nacht goedkoper dan via EH.
Het loont dus de moeite om ook even te kijken wat je uitgekozen hotel zélf vraagt voor en nacht.
En ik ga naar The Blair Victoria (http://www.blairvictoria.com). Maar ik heb geen ervaringsfeit want ik ben er nog niet geweest...
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sanja op 23 november 2006, 21:36:10
Dat is raar, wij betaalden twintig euro per nacht, terwijl we in het hotel een bordje zagen met 50 of 60 pond per nacht.

Maar dat is het dus niet waard Nick, voor twintig euro was het prima. Het was het Oxford hotel. Maar dat is dus niet echt een fancy hotel...
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Maartje! op 23 november 2006, 22:12:53
Prijzen die in hotels hangen betaal je volgens mij alleen maar als je zonder reservering aankomt en niet om korting vraagt...

Maar goed, even controleren kan geen kwaad dus.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sanja op 23 november 2006, 22:17:50
Even gekeken op hun website, en online boeken scheelt twee pond. De kamer die wij hadden kost eigenlijk 68 pond. ( :o Dat was het toch niet echt waard, hoewel goede locatie.)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Nick op 25 november 2006, 14:24:52
Bedankt voor de info.
20 euro is wel heel goedkoop, nog niet gevonden.
Maar nu weet ik toch dat we eens goed moeten rondkijken op het net.
Meer tips nog altijd welkom!
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 18 maart 2007, 12:19:08
Ik ga in april naar London, onder andere omdat ik al tijden wil eten in restaurant Sketch The Lecture Room (http://www.sketch.uk.com) (ja, het is voor de meesten vast raar een buitenlandse stad te bezoeken om in een restaurant te gaan eten, maar voor mij is dat een hele goede reden, en ik ga ook nog wel wat van London zelf zien hoor  :)). Wil ik net een tafel boeken: is ie vol  :o. Ja dat kan niet. Via een algemene reseveringssite geboekt: plek zat. Hmmm. Raar toch? Nog maar even een mailtje naar het resto gestuurd om nog eens aan te kondigen dat er een veggie komt eten, en nu hoop ik maar dat ze niet zeggen dat het vol zit. Maar ik heb een reserveringsnummer, en die algemene reserveringssite is geloof ik wel een betrouwbare site (London Eats). Dus nu ben ik benieuwd, benieuwd of t allemaal gaat lukken met de reservering en benieuwd naar het eten.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sanja op 18 maart 2007, 12:23:00
Ze kunnen natuurlijk afspraken hebben gemaakt met die reserveringsservice dat er een bepaald aantal tafels voor hen zijn, die zij dus niet meer kunnen 'weggeven'.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 18 maart 2007, 12:24:31
Ze kunnen natuurlijk afspraken hebben gemaakt met die reserveringsservice dat er een bepaald aantal tafels voor hen zijn, die zij dus niet meer kunnen 'weggeven'.

jaa dat dacht ik ook. Ik heb er wel vertrouwen in  :)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sanja op 18 maart 2007, 12:27:45
Er staat trouwens ook een veggie menu op de website, waarbij staat dat je al die gerechten ook a la carte kunt bestellen. (Er staat zelfs quinoa tussen!)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 18 maart 2007, 12:33:02
Jaa dat veggie menu is de reden dat ik naar dat restaurant ga  :D. Altijd iets om aan te moedigen: chefs met een ster die aan een veggie menu doen.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Hizikigrrrl op 18 maart 2007, 15:28:40
Ga je ook nog naar dat Indiase restaurant met een Michelin-ster?
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 18 maart 2007, 18:36:52
Ga je ook nog naar dat Indiase restaurant met een Michelin-ster?

 :yes:
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sam op 19 maart 2007, 09:42:53
Wauw dat klinkt goed Selly! Moet ik ook eens doen de volgende keer dat ik in Londen ben.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Maartje! op 19 maart 2007, 13:54:50
Ga je ook nog naar dat Indiase restaurant met een Michelin-ster?

 :yes:

Goed! Ook daar moet/kun je online reserveren (http://benaresrestaurant.com/) en er staan gewoon vegetarische opties op het menu. :yummie: ik ben een beetje jaloers!
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 29 april 2007, 17:53:18
Jongens wat was het lekker in London  vorige week :yummie:
Op de Borough Market lekkere broodjes gegeten in het zonnetje bij de kerk: een wrap met couscous, gegrillde groenten en tzaziki. Wel veel vlees hebben ze er ook.
Bij Sketch (http://www.sketch.uk.com/downloads/vegetarian.pdf) 7 gangen van sterrenkok Pierre Gagniere gegeten, maar niet voordat we het hele pand hadden gezien inclusief soort onderzee-cocktailbar en toilet met nep-diamanten door Christiaan Dior. Het eten was erg bijzonder en wat ik het lekkerst vond was de gemoorde witlof/romeinse sla in een spinaziesausje en de uiensoep die in geen velden of wegen leek op gewone uiensoep met zoete-aardappel/honingzalf. Het mozzarella-ijs was heel apart en over de 5 (!) toetjes die we kregen begin ik maar niet eens.
Verder gegeten bij groentenkok Paul Gayler, die de lekkerste risotto ooit maakte met heel beschaafde truffel en heerlijke doperwten en een luchtige niet-zoute parmezaanse kaas souffle met bloemblaadjes-salade.
Tot slot bij sterren-indier Atul Kochhar gegeten en man o man wat was dat lekker. Panir gevuld met uiencompote en een aubergine'steak' met heel erg lekkere gele curry yoghurtsaus.
En natuurlijk heb ik de mushroomburger bij vegetarische snackbar Red Veg gegeten en erbij lekkere aardappelwedges en gevulde jalapenos.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: LL de Ling op 30 april 2007, 09:46:06
Wat een geweldige trip lijkt me dit!
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sanja op 22 mei 2007, 10:50:23
Jongens wat was het lekker in London  vorige week :yummie:
Op de Borough Market lekkere broodjes gegeten in het zonnetje bij de kerk: een wrap met couscous, gegrillde groenten en tzaziki. Wel veel vlees hebben ze er ook.
Oooh, daar hebben ze een van de lekkerste veggieburgers ever (binnen gelijk om de hoek).

Bij Sketch (http://www.sketch.uk.com/downloads/vegetarian.pdf) 7 gangen van sterrenkok Pierre Gagniere gegeten, maar niet voordat we het hele pand hadden gezien inclusief soort onderzee-cocktailbar en toilet met nep-diamanten door Christiaan Dior. Het eten was erg bijzonder en wat ik het lekkerst vond was de gemoorde witlof/romeinse sla in een spinaziesausje en de uiensoep die in geen velden of wegen leek op gewone uiensoep met zoete-aardappel/honingzalf. Het mozzarella-ijs was heel apart en over de 5 (!) toetjes die we kregen begin ik maar niet eens.
Verder gegeten bij groentenkok Paul Gayler, die de lekkerste risotto ooit maakte met heel beschaafde truffel en heerlijke doperwten en een luchtige niet-zoute parmezaanse kaas souffle met bloemblaadjes-salade.
Tot slot bij sterren-indier Atul Kochhar gegeten en man o man wat was dat lekker. Panir gevuld met uiencompote en een aubergine'steak' met heel erg lekkere gele curry yoghurtsaus.
En natuurlijk heb ik de mushroomburger bij vegetarische snackbar Red Veg gegeten en erbij lekkere aardappelwedges en gevulde jalapenos.
Wat een barbaar ben ik. Ik dacht 'lekker', 'lekker', 'lekker' en 'oooooh, een mushroomburger!!'. ::)

Ai, wat wil ik graag weer naar Londen.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 22 mei 2007, 14:01:58
Ik heb ook een mushroomburger gehad hoor van de red veg  :D.
En vegan softijs in neals yard  :D
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sanja op 22 mei 2007, 15:14:31
Ja, dat was het juist, toen ik dat stukje over die mushroomburger las was ik opeens helemaal enthousiast.

Oh, dat ijs in Neal's Yard is lekker. En je krijgt altijd een enorme lading, dus dan valt de prijs ook nog wel mee.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Brent op 21 juni 2007, 09:11:07
Beegin juli ben ik enkele dagen in Londen. Toen ik daar een jaar of zes geleden was hadden we een Indisch vegetarisch buffetrestaurantje gevonden. Het moet ergens gelegen zijn in de buurt van Kings Cross en Russel Square schat ik zo. Zal wel een speld in een hooiberg zijn?
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 22 juni 2007, 21:13:23
Er zijn echt best veel buffetrestaurantjes in London, dus idd beetje speld in hooiberg  :(
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Monique op 22 juni 2007, 23:12:10

Ai, wat wil ik graag weer naar Londen.

Ik ook en wel nu.

maar helaas krijg ik geld en tijd niet verenigd :(
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: McCartney op 27 juni 2007, 19:44:10
Ben zojuist (gisteren) terug uit Engeland en Wales. Heb wel ontdenkt dat je daar beslist in de steden moet zijn en niet op het platteland, anders moet je voor eeuwig sandwiches met ei en mayonaise blijven eten.
Abergavenny (Wales) had wel een veggie eethuisje zag ik en Cardiff (Wales) en Birmingham (England) zijn ook wel oké voor vegetariërs en wat Birmingham betreft is het zeker handig om in de buurt van de Bull Ring te blijven.
Indian restaurants zijn sowieso wel aan te raden.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Brent op 28 juni 2007, 10:10:45
Na twee keer een overboeking van ons hotel, is het toch helemaal in orde gekomen. Maandag vertrekken we.  :D
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Dot op 28 juni 2007, 23:19:59
Fijn dat het allemaal toch nog goed is gekomen!
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sam op 29 juni 2007, 15:46:41
Ben zojuist (gisteren) terug uit Engeland en Wales. Heb wel ontdenkt dat je daar beslist in de steden moet zijn en niet op het platteland, anders moet je voor eeuwig sandwiches met ei en mayonaise blijven eten.
Ik ben wel een keer of 10 in Engeland op het platteland op vakantie geweest en nooit problemen gehad, zelfs de kleinste pub heeft vegetarische lunches en minimaal een vegetarisch gerecht op de kaart. Plouhgman's lunch vind ik geweldig: kaas met appel en pickles. Ook supermarkten hebben heel veel, en zelfs in achteraf-dorpjes hebben ze Linda McCartney vegetarische worstjes in de vriezer (dat moet jou toch aanspreken  :)) Ik eet me altijd klem in Engeland (maar ik hou dan ook wel erg van engels eten...)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Brent op 06 juli 2007, 16:37:37
Eergisteren gaan eten bij Food for thought. Ik had een Griekse linzenschotel, wat eigenlijk linzenprut met fetakaas was. Het eten was te doen maar het viel me op dat het er vrij smerig en ongezellig was. Zo druk ook dat er alleen maar een tafeltje vrij was in een soort nis waar een paar kussens en vies tafeltje gedropt was. Gezellig was anders.

Zag dat er in Soho twee Maoz'en zijn. Vriendelijke bediening, netjes... meer moet dat niet zijn...

Ons hotel was op wandelafstand van Kensington gardens, als het zonnetje al eens scheen tussen twee buien door was dat wel leuk.

In Kensington Highstreet zag ik ook een grote biosupermarkt. (whole Foods Market) Leuk!
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 06 juli 2007, 18:24:22

In Kensington Highstreet zag ik ook een grote biosupermarkt. (whole Foods Market) Leuk!

Ja die is net geopend in de UK en ligt erg onder vuur.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Brent op 06 juli 2007, 18:45:52

In Kensington Highstreet zag ik ook een grote biosupermarkt. (whole Foods Market) Leuk!

Ja die is net geopend in de UK en ligt erg onder vuur.

En waarom is dat? Ik bedenk ineens dat ik Martha Stewart er al eens over heb horen kwelen. Is het een Amerikaanse keten?
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Puck op 06 juli 2007, 18:51:43
 Whole Foods Market  (http://www.wholefoodsmarket.com/)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 06 juli 2007, 21:49:00
En waarom is dat? Ik bedenk ineens dat ik Martha Stewart er al eens over heb horen kwelen. Is het een Amerikaanse keten?

Ja en hij is wel biologisch, maar niet duurzaam, de Engelsen vinden het te weinig geitenwollensok en te posh voor een biowinkel. In de VS daarentegen loopt ie goed.
En ik wil er ook 1 in NL  >:(
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Puck op 06 juli 2007, 22:07:15
Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat Whole Foods naar Nederland komt.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 06 juli 2007, 22:48:30
whoehoe
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Brent op 07 juli 2007, 10:44:48
En waarom is dat? Ik bedenk ineens dat ik Martha Stewart er al eens over heb horen kwelen. Is het een Amerikaanse keten?

de Engelsen vinden het te weinig geitenwollensok en te posh voor een biowinkel.  

Zo zie je maar, dat vond ik er net zo leuk aan.  :)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Puck op 07 juli 2007, 16:43:05
Het wordt inderdaad juist tijd voor een grote en chique winkel met een breed en diep assortiment bestaande uit kwalitatief goede (bio)producten.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sam op 09 juli 2007, 14:31:39
Ik zit nu bij Red Veg. Ik ga hier pas weg als ik barst. BURP! :)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 09 juli 2007, 20:27:01
Ik zit nu bij Red Veg. Ik ga hier pas weg als ik barst. BURP! :)

arrrrrrrrrrgh jaloers.
Ik heb vandaag wel starbucks capuchino gedronken
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Hizikigrrrl op 09 juli 2007, 20:43:22
Daar heb jij de MSN-avatar van! Ik dacht dat het iets was uit NYC.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 09 juli 2007, 22:33:51
Daar heb jij de MSN-avatar van! Ik dacht dat het iets was uit NYC.

 :yes:
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sam op 11 juli 2007, 10:39:10
Ik zit nu bij Red Veg. Ik ga hier pas weg als ik barst. BURP! :)

arrrrrrrrrrgh jaloers.
Ik heb eerst een mushroomburger genomen. Man wat zijn die groot en machtig zeg! Dat een half uurtje laten zakken, toen voor de gevulde jalapenos gegaan, met de bedoeling daarna nog een hotdog te nemen. Maar dat heb ik niet gehaald, ik zat zoooo vol! Volgende keer ga ik er zeker weer naar toe.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 26 december 2007, 22:46:18
Er zat opeens tomatenspul op mn mushroomburger van t weekend bij Red Veg. Dat is normaal toch niet? Ik was er niet zo blij mee. Verder wel heerlijke burger. Mn vriend had de hickory smoked burger, ook erg lekker. Erbij aardappelwedges en Spicy baby corn firesticks. Die waren lekker. Mmm.

Verder in London ontbeten bij een vegetarische diner: eat and two veg (http://www.eatandtwoveg.com/). Lekker een uitgebreid Engels ontbijt met roerei, veggie worstjes, lekkere bonen in tomatensaus, aardappel, tomaat, champignons. Er zat geen toast bij, maar zo was 't ook al genoeg.

Heerlijk Indiaas gegeten in La Porte des Indes (http://www.blueelephant.com/pi/london/index.html). Bij aankomst stond er papadum met 4 chutneys op tafel. Daarna kregen we als amuse een geinig gefrituurd bolletje, dat je in zijn geheel in je mond moest doen en dan openbarste met een vulling van yoghurt, tamarinde en grammeel. Erg lekker. Toen een thali met lekkere saag paneer, dahl, gerookte aubergine puree, saffraanrijst, heerlijke okra met tomaat, kruidige aardappeltjes, granaatappelraita, naan en rijstmeelbrood.
Toen zaten we vol, dus ipv een toetje een thee uit de theelijst uitgekozen.
Bij het weggaan kregen we een orchideetak en een fancy bureaukalendertje met mooie foto's  :heart:

Ook nog in Greek Street in Soho geweest, waar drie Thai zo'n beetje naast elkaar zitten: 2x een vegetarier met Thais buffet, goedkoop! Daar ga ik zeker een keer om te lunchen heen als ik weer in Londen ben, maar nu gingen we naar Patara, een wat sjiekere tent, die niet vegetarisch is, maar wel een aparte veggie menukaart heeft. Vooraf lekkere gefrituurde tofu in een pittig koriandersausje, daarna super groene curry, en toe een kokoslimoentaartje met ijs gedeeld. Echt een aanrader.
Ze hebben trouwens een aantal vestigingen in Londen.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sanja op 27 december 2007, 08:14:28
Er zat opeens tomatenspul op mn mushroomburger van t weekend bij Red Veg. Dat is normaal toch niet? Ik was er niet zo blij mee. Verder wel heerlijke burger.

Definieer tomatenspul? Want er zat altijd mushrooms in tomatensaus op...

Eat & two veg is ook leuk ja. Zat in diezelfde straat nou de Whole Foods?

Ben je trouwens wel eens bij Hummus Bros geweest? Ook erg leuk.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Nick op 27 december 2007, 14:49:21
Ik was vorige week in Londen en hier: http://www.beerintheevening.com/pubs/s/36/3615/Couch/Soho
binnengestapt ipv in Redveg, een paar stappen verder. Ze hadden er een lekkere bonenburger en het is er véél gezelliger.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 27 december 2007, 17:06:58
Er zat opeens tomatenspul op mn mushroomburger van t weekend bij Red Veg. Dat is normaal toch niet? Ik was er niet zo blij mee. Verder wel heerlijke burger.

Definieer tomatenspul? Want er zat altijd mushrooms in tomatensaus op...

Eat & two veg is ook leuk ja. Zat in diezelfde straat nou de Whole Foods?

Ben je trouwens wel eens bij Hummus Bros geweest? Ook erg leuk.

Tomatenspul: saus ja. Dan herinner ik 't me anders van de vorige keer of hij was minder lekker dan de vorige keer. De burger zelf was onverminderd lekker. Volgende keer wil ik echt een hotdog proberen.
Whole Foods is in Keningston, tenminste die waar ik was, niet in Marylebone waar Eat and Two Veg is, tenzij er inmiddles 2 Whole Foods zijn.
Hummus Bros is de humus broodjeszaak in Soho? Indien ja, alleen een eerdere keer langsgelopen. Indien iets anders: vertel!

@ Nick: Red Veg niet gezellig? Het is een snackbar! Maar wel een fijne. Maar voor diner kan ik me voorstellen dat een pub beter is.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Nick op 28 december 2007, 09:42:46
Weet ik wel en we hebben daar de vorige keer erg lekker gegeten. Nu kwamen we van de andere kant, we waren moe,koud en konden de verlokking niet weerstaan...  ;)
(twas maar een tip)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sanja op 28 december 2007, 09:55:33
Tomatenspul: saus ja. Dan herinner ik 't me anders van de vorige keer of hij was minder lekker dan de vorige keer. De burger zelf was onverminderd lekker. Volgende keer wil ik echt een hotdog proberen.
Vond ' m niet zo lekker als de mushroomburger. Wilde afgelopen keer echt de no name nuggets proberen, maar die waren uit het assortiment. :(

Whole Foods is in Keningston, tenminste die waar ik was, niet in Marylebone waar Eat and Two Veg is, tenzij er inmiddles 2 Whole Foods zijn.
Hmm, nee, volgens mij is het een 'afgeleide' van de WF.

Hummus Bros is de humus broodjeszaak in Soho? Indien ja, alleen een eerdere keer langsgelopen. Indien iets anders: vertel!
Ja, in Wardour Street.

Heb je trouwens wel eens gegeten bij de Beetroot? Vind het niet echt iets voor jou (je eet uit een bak, het is net zoiets als de RedVeg maar dan niet echt fastfood), maar het eten is er heerlijk.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 28 december 2007, 14:05:07
Weet ik wel en we hebben daar de vorige keer erg lekker gegeten. Nu kwamen we van de andere kant, we waren moe,koud en konden de verlokking niet weerstaan...  ;)
(twas maar een tip)

Oh het was ook niet vervelend bedoeld  :). Ik ben gewoon een groot reclamemaker voor redveg  ;)Maar een pub met een lekkere veggieburger is natuurlijk ook nooit weg  :)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 28 december 2007, 14:08:14
Heb je trouwens wel eens gegeten bij de Beetroot? Vind het niet echt iets voor jou (je eet uit een bak, het is net zoiets als de RedVeg maar dan niet echt fastfood), maar het eten is er heerlijk.

Hm, het klinkt nog al alternatief  :P. Maar als 't er heerlijk is, gaat ie op de lijst (jammer dat ze geen site hebben).
De hummus lui moet ik ook maar eens proberen.
Nou heb ik voor mijn volgende london bezoek al 3 lunchtenten op mn lijstje  :-\
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sanja op 28 december 2007, 15:59:13
Nah, valt wel mee qua alternatief hoor, het is meer simpel en niet echt uit eten. Een bak is meer een kartonnen doosje en het is fastfood, maar dan met curry's, sheperd's pie, salades etc..
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: ArmadiLLow op 11 januari 2008, 16:20:02
Verder ben ik nog in het sjiekere Neal Street restaurant van Antonio Carluccio binnengelopen om te babbelen (het was geen etenstijd) en ze maken daar zeker ook veggie eten. Ga ik zeker de volgende keer heen.

Deze is in maart (http://www.carluccios.com/antonio/) gesloten (http://www.carluccios.com/antonio/default.asp?func=neal_street).

Ik ga binnenkort naar London. Eindelijk, want de laatste keer is al eeeeeeeeeeeeeeeeeeuwen terug en hey, ik woonde daar ooit, dus 't is toch een beetje mijn stad. :)

Ik ben nu bezig resto's uit te zoeken waar ik heen wil en m'n vriendin zoekt uit welke interessante concerten er zijn. Vooralsnog lijkt het erop dat we per dag minstens naar een supermarkt, drie restaurants, vier platenzaken, twee boekwinkels en vijf concerten willen. ;D
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 11 januari 2008, 21:06:03
Verder ben ik nog in het sjiekere Neal Street restaurant van Antonio Carluccio binnengelopen om te babbelen (het was geen etenstijd) en ze maken daar zeker ook veggie eten. Ga ik zeker de volgende keer heen.

Deze is in maart (http://www.carluccios.com/antonio/) gesloten (http://www.carluccios.com/antonio/default.asp?func=neal_street).

Klopt! Hij heeft nu alleen nog een aantal simpele cafes.

Citaat
 
Ik ben nu bezig resto's uit te zoeken waar ik heen wil en m'n vriendin zoekt uit welke interessante concerten er zijn. Vooralsnog lijkt het erop dat we per dag minstens naar een supermarkt, drie restaurants, vier platenzaken, twee boekwinkels en vijf concerten willen. ;D

Ja je hebt echt onwijs veel leuke eettenten  :D
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: ArmadiLLow op 13 januari 2008, 10:35:39
Zo'n tent als Benares hè.
Moet je daar ehm, quasi chique voor gekleed gaan?
M'n vriendin en ik gaan weinig extra kleding meeslepen en een goed restaurant is leuk, maar wij willen wel daar eten waar we in ons dagelijkse kloffie terechtkunnen en ons toch niet de hele avond ongemakkelijk zullen voelen.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 13 januari 2008, 12:03:30
Zo'n tent als Benares hè.
Moet je daar ehm, quasi chique voor gekleed gaan?
M'n vriendin en ik gaan weinig extra kleding meeslepen en een goed restaurant is leuk, maar wij willen wel daar eten waar we in ons dagelijkse kloffie terechtkunnen en ons toch niet de hele avond ongemakkelijk zullen voelen.

Mwa niet echt sjiek. Het is er redelijk donker, en ik had redelijk lompe schoenen aan die niet echt opvallen.
Ik zou er aan de andere kant ook niet in mn bergsportkleren gaan zitten, maar echt sjiek hoeft zeker niet. Er zitten wel allerlei Engelsen die met vrienden zijn of zaken doen en champagne drinken, maar dat heb je overal in Londen, daar moet je je dus niks van aantrekken (er zitten trouwens ook gewoon families enzo). Reserveren raad ik wel aan, maar dat kan handig via London Eats.
Benares is leuk als je een keer modern Indiaas wilt eten, en het is ook leuk omdat je er voor relatief niet al te duur bij een Michelin sterrenrestaurant kunt eten. Ze hebben geloof ik maar 1 veggie menu, niet 100 veggie keuzes. Omdat ze hun menu niet online hebben staan (toen ik ging iig niet) toen heb ik ze gemaild wat voor veggie ze hadden in de periode dat ik er was, dat menu stond me aan, en toen heb ik gereserveerd.
Als je naar meer traditioneel Indiaas eten op zoek bent kun je beter naar Rasa gaan (www.rasarestaurants.com/ ) om daar de Vegetarian Feast te eten; hier hoef je iig niet net binnen te komen, en het is er heerlijk.
Ook leuk Indiaas wat informeler is La Porte des Indes, maar dat is een beetje met Franse invloeden, enorm resto, leuk.

Voor echt origineel goed Indiaas eten zou ik naar Rasa gaan. Voor een keer iets anders zou ik naar Benares gaan.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Kiwi op 04 mei 2008, 19:43:30
We zijn de afgelopen dagen in Londen geweest en hebben er heerlijk gegeten. Allereerst zijn we natuurlijk een mushroomburger gaan eten bij RedVeg. Na alle enthousiaste verhalen wilde ik die zelf ook wel eens proeven en ja, hij was inderdaad èrrug lekker. Ook de gevulde jalapeños vielen goed in de smaak. We zaten daarna alleen wel heel vol, het zijn geen kinderachtige porties die ze daar serveren. We vonden het eten er zo lekker dat we er de dag erna weer zijn gaan lunchen. Ik had me voorgenomen om de tweede keer iets anders te proberen, maar kon toch de verleiding van weer een mushroomburger niet weerstaan... :heehee:
Verder even binnengelopen bij Neils Yard salad bar (zoals het voluit heet), en gegeten bij World Food Café. Het eten bij World Food Café smaakte zoals ik me had voorgesteld (ik heb beide kookboeken): lekker. Neils Deli was niet open toen wij er waren. Maar wat een schattig pleintje is dat zeg! Ook nog geluncht (noodles) bij Wagamama (tip voor toeristen: bij de LondonPass krijg je het tweede hoofdgerecht gratis).
Het allerlekkerst hebben we echter bij The Gate gegeten. Leuk restaurant, in een gebouw wat ook als kerk gebruikt wordt. Alle vegetarisch, en het staat op de kaart aangegeven als gerechten ook veganistisch of glutenvrij kunnen worden gemaakt. Als voorgerecht hadden we de mezzeschotel (http://usera.imagecave.com/Kiwi/Londen/Londen084.jpg), met daarop bijna alle voorgerechten die op de kaart stonden (falafel, salade van veldsla, sinaasappel, aardbei en walnoot, tortillachips met verschillende Mexicaanse prutjes, loempiaatjes, een stukje quiche en wat noodles met o.a. paddestoelen), zodat we daar in ieder geval niet uit hoefden te kiezen. Al had de gebakken courgettebloem me ook erg lekker geleken! Onze hoofdgerechten (http://usera.imagecave.com/Kiwi/Londen/Londen085.jpg): een gepaneerde, gebakken en met okra gevulde aubergine (oeoeoeoe, wat was die lekker!) en een lasagne van allerlei groenten. Lekkere rabarber-peren-gembercrumble en hazelnoot-crème brulee toe.
:hungry:
Het was niet heel goedkoop (ik geloof dat we samen, inclusief drankjes, zo'n 75 pond kwijt waren), maar dat was het meer dan waard. Er waren ook twee kookboeken te koop, maar die vond ik erg prijzig (20 en 17 pond). Zojuist heb ik ze via bookdepository besteld voor samen nog geen 24 pond, en dan worden ze nog gratis thuisbezorgd ook!
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Maartje! op 05 mei 2008, 18:18:25
Ik ga eind mei met zusjelief en onze beider geliefden naar Londen heb zojuist bij Benares (http://www.benaresrestaurant.com/a-la-carte-menu.asp) gereserveerd. Ik heb er nu al zin in :hungry:
Titel: Londen
Bericht door: Linda op 20 mei 2008, 13:52:29
Ik ga samen op vakantie naar Londen met een niet vegetariër. Ik heb al een heleboel restaurants gevonden die vegetarische gerechten aanbieden, maar zijn er ook restaurants die zowel vegetarische als niet vegetarische gerechten aanbieden? Heeft er iemand misschien een paar namen van restaurants?
Titel: Re:Londen
Bericht door: IneN op 20 mei 2008, 14:39:43
Vast wel, maar de niet-vegetariër vindt het misschien geen probleem om ook eens vege te eten?
'Is toch lekkerder - puh' ;)
Titel: Re:Londen
Bericht door: J@n op 20 mei 2008, 16:22:41
Indiase restaurants - en daar heb je er nog al wat van in Londen - hebben meestal ruime keus voor vegetariërs en vleseters. Zie ook hierboven in een oudere draad.
Titel: Re:Londen
Bericht door: Selly op 20 mei 2008, 20:23:11
Ik ga samen op vakantie naar Londen met een niet vegetariër. Ik heb al een heleboel restaurants gevonden die vegetarische gerechten aanbieden, maar zijn er ook restaurants die zowel vegetarische als niet vegetarische gerechten aanbieden? Heeft er iemand misschien een paar namen van restaurants?

Op erg veel plekken kun je zoveel veg als niet veg eten in Londen, veg is er niet zo moeilijk te vinden. Bijv.

Indier Rasa, diverse locaties
Thai Patara
Midden-Oosters bij Souk en Souk Medina
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: LL de Ling op 11 juli 2008, 20:28:47
Tips voor Essex en omgeving zijn meer dan welkom, ben er straks twee weken.

Ben er ook in het weekend, dus als iemand nog leuke activiteiten in de omgeving, weet hou ik me ook aanbevolen. Andere dan Londen trouwens, daar ga ik misschien in oktober naar toe.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Piek op 14 juli 2008, 19:08:19
Verder in London ontbeten bij een vegetarische diner: eat and two veg (http://www.eatandtwoveg.com/).

Ik vond het daar zo gezellig en lekker. Het oogde hip en was gelukkig niet alternatief. Waarom is er niet zoiets in Amsterdam?
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: LL de Ling op 23 juli 2008, 10:26:00
Gisteren weer naar Bengal Spice in Wivenhoe geweest. Tip: neem daar niet de biryani, maar gewoon wat kleine groentengerechten en een naan ofzo. Heerlijk gegeten!

Heeft iemand nog tips voor Cambridge? Lunch of iets anders? Ga er zaterdag naar toe.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: ArmadiLLow op 21 augustus 2008, 01:09:03
In januari ben ik voor het eerst in tijden weer in Londen geweest. Vele bruikbare tips gevonden hier, waarvoor veel dank!

- ontbijten bij Eat & Two Veg was leuk & lekker, alhoewel ik het erg jammer vond dat ze geen vegaworstjes hadden.
- de vegan chocotaart bij het café van Foyles was inderdaad echt geweldig! Ik had ook nog een date square genomen, ook lekker maar maakte niet zoveel indruk.
- bij bovengenoemd café spotte ik een chocoreep van Montezuma en daarvan kwam we later de winkel tegen bij de Spitalfields market. Ik heb daar toen twee vegan chocorepen gekocht, eentje dragon ginger en één orange & geranium. De eerste pittig, de tweede subtiel.
- mijn reisgenote en ik houden hartstochtelijk van Rasa in Dering Street. Wij namen er de Kerala feast, super is die! Toen ik vroeg hoe ze hun naan hadden bereid, werden we meteen meegenomen naar de keuken en voorgesteld aan de kok. De ge-'stirfry'-de naan bleek stiekem toch niet geroerbakt te worden (taalprobleempje misschien?) maar op een bakplaat te worden gebakken. Het personeel is er echt extreem sympathiek; we waren vergeten onze Time out mee te nemen en we wilden erna nog naar een club, waar we het adres niet van hadden opgeschreven. Toen ging een van de medewerkers eerst zoeken in het telefoonboek en toen we het daarin niet vonden, een informatienummer bellen om zo het adres te proberen te achterhalen. Zij zijn de liefste ooit!
- vegan ijs en chocomousse gescoord in de Neal's yard Deli. Ik vond het vooral leuk dat het kón.
- lekker geluncht bij World Food Cafe.
- en 's avonds gegeten bij Food for thought. Lekkere crumble toe, ik  had nog een muffin of scone ook genomen maar dat was te optimistisch want dat paste er echt niet meer bij.
- De fameuze mushroomburger bij RedVeg ook uitgeprobeerd; lekker hoor.
- Bij Beatroot geleerd dat een mediumsized bakje echt, écht groot genoeg is, zelfs in geval van heel veel honger. Aangezien we dat bij het bestellen nog niet wisten, hadden we een groot bakje genomen en dat kreeg ik met veel moeite leeg maar mijn reisgenote niet. Jammer genoeg hebben we het gebak (alles vegan!) dus niet kunnen uitproberen. Overigens echt ontzettend lekker gegeten hier!
- Van de gelegenheid gebruik gemaakt in een sterrenrestaurant te eten bij Benares. Supertof, lekker gegeten, al vonden we het wel een beetje een weirde ervaring dat na elk slokje water dat we namen alweer iemand ons glas kwam bijvullen, en dat om het olielampje aan te steken (is verscheidene malen gebeurd want hij ging steeds weer uit) dit lampje eerst op een dienblad werd gezet.
- Bij The Gate zijn we ook geweest en daar hebben we ook erg lekker gegeten!
- We hebben ook nog een keer sandwiches gekocht bij een supermarkt en muffins gegeten bij Starbucks, waar je fijn warme sojachoco kunt krijgen.
- Mee naar huis ging Weetabix met choco, rodebieten/pastinaak/wortelchips, amandelmeel, bietenchutney.

Dat bovenstaande allemaal is gelukt in een dag of vijf, daar ben ik eerlijk gezegd best een beetje trots op. :P Hier (http://liefsette.hyves.nl/blog/) vind je trouwens nog een reisverslag, voor wie nog verder geïnteresseerd is in wat twee veelvraterige muzieknerds doen als ze eens in een grote stad komen. ;)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: ArmadiLLow op 21 augustus 2008, 01:18:08
Vorige week zijn we teruggegaan, deels omdat we een aantal restaurants nog niet hadden gehad, en mijn zeer gewaardeerde reisgenote L. had zelfs nog enkele, naar later bleek niet te versmaden, aanvullingen gevonden. Inmiddels eet ik wat vaker vegetarisch, dus heb ik niet altijd de vegan opties opgezocht. Deels waren we er ook om op zaterdag het vetcoole festival Field Day te bezoeken, waar behalve toffe muziek ook leuke horeca aanwezig was. Dan doel ik niet direct op de 'eat as many carrots as you can'-wedstrijd, alhoewel ik eerlijk moet zeggen dat die me wel aanlokte... Er was een tentje met prachtige cupcakes, een salade-& gebaktentje, een tentje met vega&vegan stuff, een bioburgerboer (met ook vegaburgers maar die durfde ik niet te bestellen wegens ik zag maar één bakplaat). We aten 's avonds een mexicanaburger van de vegaveganstand en heel veel koudgeworden donuts op de weg terug.

We herbezochten Eat & Two Veg, en dat was weer erg lekker, maar goed beschouwd was dat waarschijnlijk wel het saaiste wat we op culinair gebied hebben gedaan. We deden nl. zelfs alweer ontbijten, volgende keer toch maar eens avondeten daar.
Ook Foyles kreeg een revisit, waar ik dit keer naast de nog steeds/alweer geweldige chocotaart een broodje avocado/etc. nam. Jammer genoeg was de avocado nog keihard. Tegenvaller! Volgende keer hou ik het bij de gebak-afdeling.
De winkel van Montezuma (http://www.montezumas.co.uk/) heb ik nog net niet leeggekocht. De pepermunt-vanillechoco is superlekker! Bijna jammer dat ik vier van de repen ga weggeven, want eigenlijk wil ik ze allemáál wel proberen...
Een keertje gebruncht bij een filiaal van Giraffe (http://www.giraffe.net/)[/url], dat was best heel oké, mét vegaworstjes. Aardige bediening ook. Ook een keertje gebruncht bij de Electric Brasserie (http://www.electricbrasserie.com/)[/url] aan het einde van Portobello Road, daar had ik de pastry-selectie genomen; een croissant, een chocoladebroodje en een gevulde amandelcroissant, die laatste vooral vond ik erg lekker, alleen jammer dat het niet werd opgewarmd.

Drie nieuwe adressen die een plekje hier verdienen:

1. Zondag aten we bij Manna (http://www.manna-veg.com/)[/url]: sympathieke bediening, leuke behangetjes (ook in de wc!), en ze draaiden er muziek van onder andere Pavement, jongens en meisjes! Het restaurant ligt in de wijk Primrose hill, waar we wel wat meer tijd hadden mogen besteden aangezien het er vol leuke winkeltjes en overige leuke plekjes zit. Nouja, het kwam met bakken uit de lucht, dus gezellig rondslenteren zat er toch niet echt in die avond.
Ik had het aspergetaartje vooraf (met nog een soort van aspergebeignet met gedroogde tomaat erbovenop, wel vreemd dat ze allebei hoofdzakelijk met asperge waren gevuld vond ik) en verder de cajun gumbo, een zoete stoofschotel; die was erg lekker. L. had als ik me niet vergis de soep van de dag (met onder andere prei en erwten) en daarna de driebonenchimichunga. Er zat een soort guacamole bij met avocade en mango. Was lekker. Toe had L. wittechocoladetaart en ik een crumble. We aten iets meer dan goed voor ons was...
Prijs weet ik niet meer precies, zal rond de vijftig pond zijn geweest ofzo, voor twee niet-wijndrinkers.

2. Maandag gingen we naar Rasa Noord (http://www.rasarestaurants.com/UserPages/Viewrestaurantdetails.aspx?restid=33)[/url] (in Stoke Newington): het all-vega filiaal van Rasa. Ook hier was de bediening lief!
We begonnen met de pre-meal snacks, dezelfde als de vorige keer in Rasa Dering Street, erg lekker, maar wel zijn twee van de zes chutneys die je er bij krijgt nogal pittig. Daarna had L. de Mysore Bonda genomen, drie gekruide aardappelballen. Dat was lekker, maar wel nogal veel voor een voorgerecht. Ik had zelf de Bhel Mix en die was heerlijk! Lekker fris, een zoetzure mix van groenten en stukjes van iets wat wel gefrituurde mie leek ofzo, met een tamarindesausje. In januari waren we erg onder de indruk geweest van de dosa's die we andere mensen zagen eten, dus die namen wij nu ook zelf. Helaas bestelden wij allebei een eigen dosa, en dat terwijl we dus ook al een voorgerecht hadden genomen. Dat is dus echt veeeeeeeeel te veel! Ik had de Chilli Onion Rava Dosa en L. de Masala Dosa. Zij lustte er maar drie happen van, maar dat lag zeker niet aan de smaak. Ik kwam tot halverwege. Een nagerecht was dus eigenlijk echt geen optie meer, maar wilde ik toch de mangohalva wel proberen. Die namen we dus maar mee voor thuis (lees: in het hotel), en heb ik de volgende ochtend als ontbijt genomen (niet dat ik zoooo inhalig was dat ik hem in m'n eentje wilde opeten hoor, maar L. houdt niet zo van mango). Ik vond de zaadjes of notensnippers ofzo die erin zaten een beetje storend, want halva moet zacht zijn in mijn opinie. De smaak was wel oké verder, maar toch kies ik volgende keer iets anders.
Rasa hanteert idioot lage prijzen, met hoofdgerechten van vijf of zes pond waren we samen voor beneden de dertig klaar als ik het me goed herinner.

3. Dinsdag kwamen we een beetje ongepland uit bij Vanilla Black (http://www.vanillablack.co.uk/), een restaurant dat net wat exclusiever en sjieker was dan wij. :bloos: Toen we gingen zitten, kregen we brood met eigengemaakte kruidenboter. Vervolgens de amuse: een soort langgerekt soesje met olijventapenade ertussen en een streepje mayo erbovenop. Erg lekker om eens een hartig soesje te eten! Ik had vervolgens de tomatenterrine vooraf, gemaakt met gele en rode tomaten, die zag er vooral mooi uit, smaakte prima maar niet heel bijzonder. L. had geroosterde minikaassandwiches met picallily. Vervolgens had ik een lekker taartje van bieten en rode ui met zeer smakelijke sinaasappelcurd en bieslookpannenkoekjes die wel heel erg eiig waren (het leek bijna omelet). L. had een bakseltje met stilton en appeltaartje erbij en bleekselderij en milde radijsjes. Zij was er ook erg enthousiast over. Hierna lustten wij best nog iets toe, want de porties waren daar bescheiden genoeg voor. (Eindelijk!) L. nam brandied appeltjes met shortbread en heel erg lekker vanille-ijs; ik had 'amandelmarsepeincake' waar geen marsepein op zat (maar misschien erdoor?), hij was wel erg amandelig dus ik vond 'm heerlijk, er zat verder nog yoghurtijs bij en gepocheerde aardbeien eronder. Gepocheerde aardbeien doen me net teveel denken aan aardbeien in de jam, ik vind verse lekkerder. Toch een leuke poging eens wat anders te doen met je aardbei.
Ik geloof dat we hier een pond of zeventig voor kwijt waren samen. (Drankjes waren wederom sap en thee, ofzo.)
De bediening bestond hoofdzakelijk uit een meisje dat "thank you" zei als ze het eerste glas of bord neerzette en "thank you very much" bij het tweede en een man die het grootste deel van de tijd de receptie bemande en slechts heel af en toe iets aan tafel kwam brengen en verrassend grappig bleek voor zo'n verder sjieke en correcte omgeving.

Woensdag hebben we nog geluncht bij Carnevale (http://www.carnevalerestaurant.co.uk/). Ik nam daar een soep van de dag (eeuhmmmm, wat was dat ook alweer... tomaat?) en L. de gegrilde haloumi met spinazie en geroosterde tomaat. Leuk, nu heb ik ook eens haloumi geproefd, was voor het eerst. Na nam ik een purechocoladepudding met bessencompote en L. de frambozencrème brûlée (geloof ik... de gerechten beginnen inmiddels een beetje door elkaar te lopen in mijn hoofd ;)). Lekker gegeten wel maar oei wat had het meisje van de bediening er weinig zin in! Wij willen nog eens terug voor avondeten.
Nog net niet moeten huilen omdat we echt geen tijd meer hadden voor Beatroot. (En ook niet voor Rasa Dering Street, maargoed, we hadden nu een andere Rasa gehad.)
Bij Marks & Spencer vervolgens proviand gaan halen voor de weg terug. Ze hebben daar ik weet niet hoeveel verschillende vegansalades, echt geweldig! Ik stapte met sandwiches en vier salades in de trein terug. Kon niet kiezen. ;) Ik had een salade met reuzencouscous en o.a. kikkererwten, eentje met pasta en wat groenten (weet even niet meer welke), een met risotto en gedroogde tomaat en een met tarwe geloof ik en groentjes, ananas en een lekkere limoen-chilisausdressing. Ik wil M&S weer terug in Nederland!
Goed, nu heb ik alle smoothies die we hebben uitgeprobeerd en andere drinksels nog niet eens genoemd, maar ik ben al vier uur langer bezig met deze posts dan het oorspronkelijke plan was, dus ik laat 't voor nu maar even hierbij...
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: greet op 21 augustus 2008, 09:29:20
-jaloooeeeers- :-[
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: LL de Ling op 21 augustus 2008, 09:51:20
Ik ook!

He wacht, maar ik ga lekker ook naar Londen in oktober. Er is zo veel, wat moet ik in die vijf dagen bezoeken? Kunnen jullie een soort ranglijstje maken? :)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sam op 01 september 2008, 11:40:41
Wow calimero, wat een uitgebreide beschrijvingen, bedankt! Ik krijg er acuut honger van!
/me is in october ook weer een paar dagen in Londen
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Hizikigrrrl op 01 september 2008, 12:38:51
Ik ook!

He wacht, maar ik ga lekker ook naar Londen in oktober. Er is zo veel, wat moet ik in die vijf dagen bezoeken? Kunnen jullie een soort ranglijstje maken? :)

Ottolenghi!:
http://www.vegatopia.com/kokenenzo/index.php?subaction=showfull&id=1218056636&archive=&start_from=&ucat=1&
http://www.ottolenghi.co.uk/
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Monique op 01 september 2008, 16:37:32
Ik ga in november naar Londen maar kom doorgaans niet in de binnenstad. Gezien de enthousiaste verhalen over Redveg ga ik dit keer een uitzondering maken en de mushroomburger eens proberen.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: ArmadiLLow op 01 september 2008, 20:54:07
Ik ook!

He wacht, maar ik ga lekker ook naar Londen in oktober. Er is zo veel, wat moet ik in die vijf dagen bezoeken? Kunnen jullie een soort ranglijstje maken? :)

Je moet niks. :P Mijn grootste aanrader is om niet altijd de metro te nemen maar ook eens de bus. Zo leer je de stad ook daadwerkelijk een beetje kennen als stad en niet als allerlei geïsoleerde eilandjes. Verder: koop een OV-weekkaart, een A-Z (stratengids) en een Time Out.
Vroegâh hield ik altijd erg van de National Portait Gallery, maar sinds Bowies zelfportret daar niet meer hangt is die niet meer wat-ie geweest is. De Tate Modern vond ik wel cool.
Brick Lane en de Spitalfields Market vind je misschien wel leuk (ga dan ook naar het pleintje aan Brick Lane waar Rough Trade East zit; op dat pleintje staat de dubbeldekkerbus annex vegaresto The Rootmaster, ik heb daar alleen iets gedronken dus kan over het eten niks zeggen, maar 't was wel een grappige plek). Dat pleintje zit vanaf Liverpool St. vlak voor de spoorweg links. Je hebt daar ook nog de oude markt in de brouwerij, die's ook wel lollig.
Hoxton is de hippe wijk nu zoals Camden dat tien jaar geleden was. Primrose hill, tegen Camden aan, is best erg leuk.
Als je van gedrang in mensenmassa's houdt, ga naar Oxford Street en dan vooral in het weekend, zo niet, doe jezelf een plezier en laat links liggen die handel (straat ligt ook nog eens open aan de oostkant dus het is wat chaotisch allemaal).
Zooooooooooooooooooooo, lekker overzichtelijke ranglijst, niet?
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: ArmadiLLow op 01 september 2008, 20:57:31
Wow calimero, wat een uitgebreide beschrijvingen, bedankt! Ik krijg er acuut honger van!
/me is in october ook weer een paar dagen in Londen

 :bloos:
Ik probeerde eens net zo uitgebreid te doen als selly. :P
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Monique op 01 september 2008, 21:00:20
Ik mag ook altijd graag op een zekere katerige morgen/middag een boottochtje maken over de Thames. Zowel upstream richting Richmond is leuk (de rivier verandert daar in een frans meanderende slinger-rivier) als met de metro/lightrail naar Greenwich en dan met de boot terug. Volgens mij gaan alle boten van en naar Westminster. Het is leuk om onder alle bruggen door te gaan en de vergane glorie van oude industrie te zien, en de opgeknapte vergane glorie daar waar dure penthouses in oude fabrieken zijn gebouwd.

De Thames is een getijde rivier en dat is wel bijzonder als je bij laag water in de zij-havens boten 7 meter hoger achter sluizen ziet liggen.
Spitalfields is inderdaad wel leuk om heen te gaan. Ik heb ook eens in het kader van 'doe eens iets touristisch' een Jack de Ripper wandeling gedaan (vast nadat ik From Hell had gezien). Dat was best spannend want die mevrouw kon mooi vertellen.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: LL de Ling op 02 september 2008, 10:18:19
Ik ook!

He wacht, maar ik ga lekker ook naar Londen in oktober. Er is zo veel, wat moet ik in die vijf dagen bezoeken? Kunnen jullie een soort ranglijstje maken? :)

Je moet niks. :P Mijn grootste aanrader is om niet altijd de metro te nemen maar ook eens de bus. Zo leer je de stad ook daadwerkelijk een beetje kennen als stad en niet als allerlei geïsoleerde eilandjes. Verder: koop een OV-weekkaart, een A-Z (stratengids) en een Time Out.

Dank! Ik weet dat ik niets moet, maar toch. ;) Wat zou je mij dan laten zien in vijf dagen, dat was meer het idee :)

En dan ook vooral het eten. Door al de verhalen hier, heb ik zo'n zin om te gaan!
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 02 september 2008, 19:49:12
Wow calimero, wat een uitgebreide beschrijvingen, bedankt! Ik krijg er acuut honger van!
/me is in october ook weer een paar dagen in Londen

 :bloos:
Ik probeerde eens net zo uitgebreid te doen als selly. :P

 :D

Ik heb dit weekend toevallig lang weekend in Londen gevierd.
Ik wilde na aankomst op het vliegveld eigenlijk naar het nieuwe vegan half raw restaurant Saf in Hoxton, maar omdat ik niet zeker wist dat ik geen vertraging had, had ik niet gereserveerd. Dus Saf zat bommetje vol, en gingen we maar bij een lokaal tapastentje eten. En dat viel reuze mee, alles hartstikke vers, geen groothandel-tapas zoals je hier hebt, en met drinken voor 2 personen 30 pond kwijt. In Amsterdam betaal je vaak meer.

De volgende ochtend ontbijt in Ottolenghi, omdat Hiziki zo enthousiast over het kookboek had geschreven. Nou dat is zeker leuk. Op tafel staan allemaal broodroosters waarmee je je eigen brood kunt toasten. Nou, je maakt mij 's ochtends met niks zo blij als met een broodrooster. Maar wij namen een tafel zonder en ik at kaneelwentelteefjes met griekse yoghurt en heerlijke bessencompote. Mmm. De kaart is niet overvol van veggie gerechten maar er staan er een aantal op en je kunt ook vragen of ze gerechten veggie willen maken.

's middags lunch in Chinatown, omdat ik er al zo lang niet geweest was,. Ons resto luisterde naar de naam New World, had een wachtrij voor lunch en er kwamen allerlei karren langs je tafel (een bapaomevrouw, een dimsummevrouw etc. ik had er tot voor kort nooit voor gehoord maar ik las er zojuist over in een boek waarvan de recensie binnenkort online komt en nu zat ik opeens in een resto waar ze dat ook hadden). Maar voor veggies zijn die karren niet handig: weet jij veel wat er in zit, en de kar-mevrouwen spreken nauwelijks Engels en dus bestelden we van de kaart. We hadden lekkere tofu met groenten en gebakken aubergine in pittige saus. Altijd wel geinig: Chinatown. Wat helaas opvalt: restos met veel Chinese bezoekers hebben op de kaart geen duidelijk veggie-eten, en Chinese resto's met duidelijk veggie eten hebben geen Chinese bezoekers.

Avondeten bij Blue Elephant, een Thai aan het andere eind van de stad, die ook een Indiase vestiging heeft waar we een vorige keer aten. Het leuke is dat ze een aparte vegetarische menukaart hebben, naast een niet-veggie. Het resto is ingericht met watervallen, bosschages en riviertjes, alsof je in het oerwoud zit en ze hebben 100 man personeel. Het eten viel niet tegen, we hadden een uitgebreid menu met van alles wat, waaronder heerlijke pittige auberginesalade,  een fantastische loempia en diverse lekkere curries. Ook fijn, de als heel heet aangeduide gerechten waren wel pittig, maar niet engheet.

De volgende ochtend een beetje een lichtontbijt in EAT. Die zie je overal en het is niet heel bijzonder maar niet duur en er is duidelijk wat wel en niet veggie is. Ik had een goeie veggie wrap en een sapje.

Lunch op de Borough Market. Je kunt er ten eerste heel veel proeven, maar ook van alles eten. Ik had nu Zwitserse raclette, compleet met augurk erbij.

Avondeten bij Moro, wiens kookboek ik een dezer dagen moet bespreken. Leuk, maar niet iets om voor om te rijden. Hoewel, de linzen-spinazie-met-smaak-yoghurtsoep vooraf was geweldig en ook het brood was erg lekker. En de mezzeschotel was prima, maar daarvan heb je er wel meer dus. Nou ja, niet in Amsterdam ,daar zou ik een moord doen voor een Moro, maar in Londen heb je meer goede mezzetenten. Wel leuk en belachelijk toevallig: naast ons zat een andere Nederlandse internet-eet-stukjes-schrijver. Oh ja en trouwens, de wortelsalade met kaneel en rozenwater is eigenlijk wel om voor om te rijden.

Maar ik ben ehm.. dus helemaal niet bij Redveg geweest. Het kwam er maar niet van. Ik moet dus vlug weer terug want normaal is redveg vaste prik. Ik denk dat ik die minimais die ze er hebben nu maar eens zelf ga maken.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Hizikigrrrl op 04 september 2008, 14:18:39
http://edition.cnn.com/2008/TRAVEL/09/02/london.eat/index.html

(CNN) -- In London you can sample food from anywhere in the world. The city boasts excellent eateries serving everything from Ethiopian to Peruvian cuisine, but right now traditional British food is having something of a revival, showcasing the best seasonal ingredients the isles have to offer.

St John (26 St John Street, Smithfield) specializes in the kind of bizarrely named cuts of meat your grandparents knew and loved. The ever-changing menu has included chitterlings and dandelion greens, pigeon and trotter pie, and roast bone marrow and parsley salad. If the unusual menu were just a gimmick the novelty would soon wear off; instead, this is superb British cooking, re-imagined for the 21st century. A revelation.

Run by a former St John chef, Hereford Road (3 Hereford Road, Bayswater) is an unfussy, unassuming eating space. The food may also sound unassuming (think British classics like potted crab, pheasant or oxtail) but it is assured, imaginative and consistently excellent.

The Narrow (44 Narrow Street, Limehouse), Gordon Ramsay's first attempt at a gastropub, is located in an airy converted boathouse on the banks of the Thames. Although you can pop in for a quick beer it's the food that's the real draw -- classic British fare prepared with an immaculately light touch.

If The Narrow is the champagne of gastropubs The Eagle (159 Farringdon Road, Farringdon) is the traditionally brewed real ale. Known as the birthplace of the gastropub, it has well-worn sofas and a welcoming real-pub feel, while the open-fronted kitchen turns out superior Mediterranean and Modern European cuisine.

Any vegetarians put off by all the meat on offer at St John will love Manna (4 Erskine Rd, Primrose Hill). Mains include a mushroom, spinach and cumin torte served with yellow capsicum and lemon sauce and the dessert menu promises such treats as a summer berries filo tostadina served with a rose coulis and tequila-toffee sauce. How could you resist ....

Another excellent vegetarian option is The Gate (51 Queen Caroline Street, Hammersmith). Tucked away above a church in a quiet courtyard, it's the kind of place where carnivores are happy to forego eating meat -- well worth seeking out.


Perfect for a quick pit stop, Busaba Eathai is a mini-chain of bustling canteen style Thai restaurants from the man behind the Wagamama chain. With restaurants in Wardour Street, Bird Street and Store Street, Busaba offers an interesting menu and reliably tasty food. The Wardour Street branch gets very busy at the weekend, with a long, snaking queue outside.

Londoners have a special place in their hearts for curry, whether it be Indian, Sri Lankan or Bangladeshi. Brick Lane used to be the place to go for a real curry, and it is still possible to find good, authentic Indian food among the tikka masalas, but a better bet is to head west to Wembley, where you'll find some great Gujarati restaurants. Southall too has reputation as a quality curry hot spot, while in south London, Tooting boasts some fine south Indian restaurants.

Spencer Tracey once said "I don't want to go to heaven, I want to go to Claridge's," and that's exactly where you should go for a quintessentially English afternoon tea (30 Old Burlington Street, Mayfair). You'll be serenaded by a classical musical ensemble while you nibble daintily on a selection of sandwiches and teacakes. It's pricey, but perfect.

If the sun is out you can do no better than taking a picnic to one of the city's many parks. Stock up on provisions at the fantastic Borough Market near London Bridge, or at the healthy, but pricey, Whole Foods Market store in Kensington. And pack an umbrella, just in case ...Even een stukje schaamteloze zelfpromotie:
Recensie van het eerste kookboek van The Gate (http://www.vegatopia.com/kokenenzo/index.php?subaction=showfull&id=1191701426&archive=&start_from=&ucat=1&)
en
Recensie van The Gate Easy (http://www.vegatopia.com/kokenenzo/ko&zo_kookboeken.php?subaction=showfull&id=1186085764&archive=&start_from=&ucat=1&)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: LL de Ling op 05 oktober 2008, 23:05:00
Morgen moet ik al weer naar huis, maar de vijf nachten Londen zijn goed bevallen. De eerste avond zijn we in West Heampstad bij een burgerzaakje (Gourmet Burger Kitchen) beland, waar ze ook veel vegakeus hadden. Ik had een linzenburger. Erg goed. Erg veel ook. :)

Ik had super veel adresjes uitgeprint, maar het kwam er niet van om alles uit te proberen, want als je de stad niet goed kent, is het lastig om eventjes naar de andere kant van de stad te gaan om even wat te eten. Reisgenote had ook niet zo veel trek en dat werkt aanstekelijk. Maar dat is niet erg, we hebben dag 2 wat dingen in ons appartement opgewarmd (wel aanrader, zo'n appartement met ontbijt in je koelkast en opwarmmogelijkheden) en een keer geluncht in Chinatown en ook nog een keer gegeten bij een vega oosters buffet. Prima eten. Lunchen deed ik ook nog in Tate Britain en een tentje in Heampstad met soep.

Vandaag zijn we nog wel naar Rasa North geweest. Een verrassingsmenu gehad. Heerlijk eten! Daar wil ik nog wel een keer naar toe.

In de koffer gaat mock duck, gekke zoutjes en chips.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sam op 16 oktober 2008, 14:24:45
Gisteren gelunched in Fifteen (http://www.fifteen.net/restaurants/fifteenlondon/Pages/default.aspx), restaurant-in-opleiding van Jamie Oliver in Londen. Heel erg lekker gegeten, attente frisse jonge bediening. We aten a la carte in het "echte" restaurantgedeelte beneden. Alle vegetarische gerechten waren gemerkt met een (v) en er waren van elke gang 1 of 2 vegetarische varianten. Vooraf een hele lekkere zachte buffelmozzarella met verse vijgen en honing-amandelen, als hoofdgerecht aardappel-gnocci met groene saus, en als toetje een semi-freddo met koek en koekkruimels. Hele lekkere witte wijn erbij. Op het dessert-menu stonden twee desserts zonder (v). Ik heb gevraagd wat er dan in zat, en dat bleek gelatine te zijn, en er werd uitgebreid uitgelegd waarom die gerechten dus geen (v) kregen. Erg goed! De bediening kon ook heel goed uitleggen wat er in elk gerecht zat en hoe het gemaakt werd. De menukaart verandert dagelijks.

Ik vind het concept heel erg leuk (kansarme jongeren een carrierestart in het restaurantwezen geven), ik heb ook het idee dat het heel professioneel aangepakt wordt. Het eten is lekker maar ook wel een beetje duur, 7 - 10 pond voor een voorgerecht en 25 voor een hoofdgerecht. Ik ben wel van plan er nog eens vaker te gaan eten, maar het wordt geen vaste prik, zeker niet met lunch, want na een perfecte lunch van half 1 tot half 4 komt er weinig meer uit je handen qua werk  :)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Mariek op 18 oktober 2008, 00:01:25
Maandag een dubieuze Indier, zal ik nooit van mijn leven terug kunnen vinden, maar het eten was lekker (zoete naan met rozijnen, was erg lekker).
Dinsdag een dubieuze Italiaan. Zat ergens bij Buckingham Palace in de buurt. Het eten was warm en dat was op dat moment het belangrijkste. Ik kreeg mijn shot kaas en dat was ook erg belangrijk. De tiramisu was waterig.
Woensdag Neal's Yard Salad Bar. De spinaziequiche met ricotta was lauw, de kikkererwtensalade hard en smakeloos, de wortelsalade met rozijntjes saai. Er waren diverse gasten die er kwamen zitten, op de kaart keken en weer weg gingen. Heel erg jammer, ik heb er jaren geleden lekker gegeten. Als klap op de vuurpijl ontplofte het sapmaal-slash-koffiezetapparaat. Ik was zo teleurgesteld in het eten, ik heb voor het eerst het gevoel gekregen dat vegetariers behandeld worden als konijnen (qua eten dan). Grote spijt dat we (het bomvolle) Food for Thought voorbij hebben gelopen.
Donderdag een falafelburger met chips in een pub. Veel, vet en goedkoop. Je bent niet voor niets in Engeland ;).

Verder een high tea bij Kensington Palace (een scone ter grootte van een krentenbol). Een muffin uit het muffinwinkeltje in de markthal op Covent Garden: een belevenis op zich (alleen al het glazuur: geel, roze, rood, blauw, groen, paars...). Lunch in Tate Modern (smakeloos) en het British Museum (iets minder smakeloos, hele grote chocolate chip cookies), bij een hip tentje een hip walnotenbroodje met brie en peer. Vandaag na de incheck op St Pancras sandwiches van Marks&Spencer.

Verder cultuurhistorie (beeldend en literair), natuurhistorie, twee musicals. Wat is Londen een heerlijke stad!
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Hizikigrrrl op 02 november 2008, 17:43:52
De beste vega-restaurants in Engeland:
http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/food_and_drink/real_food/article5023017.ece?token=null&offset=0&page=1

De beste vega-restaurants in Londen:
http://www.timesonline.co.uk/tol/travel/destinations/england/article721027.ece

Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Monique op 18 november 2008, 19:29:34
Zo, net van vrijdag t/m maandag in Londen geweest, het was weer leuk!

Wat gedaan/gegeten?
Vrijdag: eten in het huis waar we logeerden, typisch Engels: macaroni 'n cheese. Daarna een biertje in een locale pub, en het record om en om naar binnen en buiten rennen verbroken vanwege herrie binnen en wel/geen plek buiten op het terras. Toen er eindelijk plek was mochten we niet meer met drank buiten zitten  :-\

Zaterdag: Vroeg uit de veren en met de metro naar Highgate Cemetery (http://www.google.nl/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=2&url=http%3A%2F%2Fnl.wikipedia.org%2Fwiki%2FHighgate_Cemetery&ei=0QAjSee1BYi21wbmy_yKAg&usg=AFQjCNFFoaU7powTRxLZ9bHQd_Ng-ebMkQ&sig2=RSPhhhqkQZyQl9jDm4XYwA). Was zeer indrukwekkend, eerst over het oostelijk deel gelopen en toch maar op de foto bij het graf van Karl Marx, daar na een guided tour door het westelijk deel, dat ik iedereen warm kan aanbevelen.

Daarna de hier zo geroemde mushroomburger eindelijk eens geprobeerd bij Redveg. Ok, hij was lekker, maar niet zooooo bijzonder toch hoor. Ik heb in Engeland/Schotland wel vaker lekkere veggieburgers gegeten. Ik weet niet of ik me volgende keer nog weer in dat gedeelte van druk-Londen wil storten voor zo'n burger. Daarna even wat boeken gekocht, en een biertje gedronken in een of andere Gaybar in Soho. Daarna weer naar ons logeer huis in East Londen en gegeten: een soort indiase balletjes uit de supermarkt met kruidige vulling. Erbij sperciebonen, sufgekookte pompoen (with a generous amount of butter) en ovenbaked potatoes.
's Avonds naar een leuke tent in Camden: the Barfly. Er speelden een aantal bands, waaronder Cop on the edge. Was leuk en daarna nog gedanst op oude soul.

Zondag: lekker lui, uitgeslapen en einde van de ochtend gaan wandelen vanuit ons logeerhuis richting Victoriapark, daarna een stuk van de Capital Ring gelopen (aanrader) van Hackney Wick naar Springfield park via de river Lea. Daarna via Abney Park Cemetery weer teruggelopen door Hackney. Was een lange wandeling, wel erg leuk en ik heb nog steeds spierpijn. 's Avonds gegeten bij één van de vele Indiërs op Brick Lane en nog een borrel gedronken bij The Big Chill (http://www.bigchill.net/bar.html). Het was een fijn weekend en eind april gaan we weer voor een trouwerij, dus dat is een fijn vooruitzicht!

De reis per trein is me overigens goed bevallen, ondanks vertraging op de terugweg.

Edit: bij de boekhandel zaterdag helemaal de good food vegetarian kersteditie vergeten te kopen.. dus deze nog even snel op het station van St. Pancras gehaald bij de WH Smith. Hij ziet er goed uit!

Edit 2: Ik had ook nog een 2 lekkere vegetarische kaasjes cadeau gekregen:  Cheddar en Wensleydale!
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: ArmadiLLow op 18 november 2008, 23:10:18
Vond je die dames die het winkeltje bij Highgate cemetary runnen niet ehm, intimiderend?
In m'n reisgids stonden ze al als avontuurlijk uitje op zich genoemd, zegmaar, en inderdaad heb ik best een soort aanvaring gehad met die ene heks. Hmm, jammer dat ik dit keer geen reisverslag heb gemaakt... (De vrouw die ons rondleidde was overigens wél erg lief hoor, maar wist dan weer niet hoe 'die ene Russische spion' ook alweer heette. :P)

Ik ga in januari weer, joehoe! (We hebben al een bezoek gepland aan het kerkhof in Stoke Newington want dan kunnen we weer naar Rasa Noord. ;D)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Monique op 18 november 2008, 23:38:45
Vond je die dames die het winkeltje bij Highgate cemetary runnen niet ehm, intimiderend?

Haha nee hoor, er stond alleen onze mannelijke gids, maar inderdaad, je voelt je bijna verplicht... toch vind ik het wel geniaal hoe ze het allemaal toch onderhouden.

We hebben al een bezoek gepland aan het kerkhof in Stoke Newington

Abney park dus, ben ik ook geweest. Leuk, maar als je de dag ervoor Highgate heb gezien, dan is het toch niet zo heel indrukwekkend meer. In plaats daarvan mag ik graag een stukje Capital Ring (http://www.tfl.gov.uk/gettingaround/walking/localroutes/1160.aspx) aanbevelen. De Ploughman's Lunch bij de Pub "Princess of Wales" op dat stuk van de wandelroute wil ik overigens niet aanbevelen. Is de slechtste die ik ooit gehad heb.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Purplehippie op 19 november 2008, 16:41:29
RED VEG!! Is hemels! Het is een vegetarisch fast food restaurant met ontzettend heerlijk vadsig eten *maag knort heftig* Het zijn geen kleffe MacDonaldsachtige slappe happen, maar burgers, nuggets, falafel etc zoals ze eigenlijk zouden moeten zijn, vol van smaak, hmmmmmmm ik wil naar Londen! http://www.redveg.com/
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Monique op 19 november 2008, 17:02:51
Ieder z'n meug zullen we maar zeggen  :)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: ArmadiLLow op 20 januari 2009, 02:18:26
Vorige week een heel leuke week gehad in Londen!
Een van mijn au pairkindjes van bijna dertien jaar terug weer gezien (voor het eerst in zes of zeven jaar), ze is nu twintig. :)
Een paar leuke restaurants e.d. herbezocht (Manna, Vanilla Black, Beatroot, Rasa Noord, the Giraffe, het café van Foyles) en enkele nieuwe plekken ontdekt (waaronder Blue Elephant, daarover heeft Selly al eens geschreven).
Niet in the London Eye gegaan want die bleek precies in de week dat wij er waren gesloten wegens onderhoud. ::)
Wel kerkhoven bezocht in Highgate en Stoke Newington.
Héél veel bandjes zien optreden, waaronder Animal Collective (die van die vijf sterren in de Volkskrant ;)) en Fanfarlo (en de dag erna met de drummer gesmst en gebeld en afgesproken in een pub ;D omdat ik nog een t-shirt erbij wilde en hij vergeten was de shirts mee te nemen)(o, en hij en/of een deel van de band eet blijkbaar vega, bleek tijdens het restauranttips uitwisselen). :D
Montezuma (chocowinkel) bijna leeggekocht (en mailorderfolder meegekregen voor de rest). :kwijl:
Zes pakken cereal mee naar huis (en meer van dat soort onzin, zoals geweldig lekkere vegan chocokoekjes van M&S).
En een Oyster card gekocht ditmaal! Werkt erg prettig.
Het was weer heerlijk, ik heb alweer zin in m'n volgende Londenreis!
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Monique op 20 januari 2009, 19:08:18
.. kerkhoven bezocht in Highgate en Stoke Newington.

Het lijkt een trend te worden...

En een Oyster card gekocht ditmaal! Werkt erg prettig.

Ja dat willen wij ook nog even regelen voor ons volgende bezoek in april. Vorige keer hadden we er 1 te leen, was echt makkelijk. Kan dat ook op afstand in Nederland gekocht worden, of heb je die gewoon op het station gekocht? En wat kost zo'n ding eigenlijk? En heb je dan meteen tegoed er opstaan? Ik kon de laatste keer dat ik de website bekeek er geen wijs uit worden.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: ArmadiLLow op 20 januari 2009, 21:04:33
Wij hebben 'm gewoon gekocht toen we aankwamen op King's Cross. Wij konden nl. ook niet zo gauw vinden hoe je hem in Nederland kon bestellen en een collega raadde me aan het in Londen te doen. Dat was inderdaad reuze eenvoudig.
Het kaartje zelf kost iets van drie pond ofzo, en dat koop je tegelijk met je abonnement. Je kunt naast je abo nog een los saldo bijhouden voor reizen buiten je zones.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Christiaan op 20 januari 2009, 21:13:58
Je gaat gewoon zo iemand in een hokje klieren totdat je er eentje hebt. Je bent Nederlander, je loopt ook aan de verkeerde kant metrotrappen op enzo. Mag allemaal! :P
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: LL de Ling op 22 januari 2009, 07:21:34
Kan dat ook op afstand in Nederland gekocht worden, of heb je die gewoon op het station gekocht?

Een vriendin had die voor ons in Nederland gekocht. Met tegoed er al op. Was wel makkelijk. Daar nog een keertje opgeladen. Kan wel navragen waar het was, maar het is net zo simpel om het daar te doen denk ik. Maar zij vindt het fijn dat soort dingen altijd goed uit te zoeken.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 22 januari 2009, 12:49:39
Ik heb em daar gekocht dat ging heel snel gewoon aan het loket.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Brent op 17 mei 2009, 14:17:14
Heb ook weer een leuk weekend in Londen gehad.
Vrijdag: Borough market bezocht: echt een must voor iedereen die ook maar wat interesse in eten heeft.
Lunch in een pub vlakbij genaamd The Market porter: boven is het restaurant gedeelte waar je diverse vegaoptions hebt.
Gaan shoppen: In Londen is onlangs de enige flagstore in Europa geopend van  het Amerikaanse kledingmerk: Abercrombie & Fitch. Vrees dat ik weer veel te veel geld uitgegeven heb.  :-\

's avonds gaan eten in The River café: (waar Jamie Olliver zijn carriere begon, één Michelin ster)
Was echt top, hadden enkele weken op voorhand gereserveerd en dat was nodig ook.
Er waren geen vegetarische hoofdgerechten maar je kon je voorgerechten ook als main course bestellen.
Menu verandert dagelijks.
Ik bestelde:
antipasti:
Mozzarella di bufala - with violetta artichokes stuffed with breatcrumbs, agretti & tomato, swiss chard (iets spinazieachtigs? ), mint and broadbeans sott'olio.
primi:
Malfatti con ortica - hand cut pasta with nettles, ricotta nutmeg and butter


als hoofdschotel:
Linguini con fave fresce - with fresh broad beans, mint and pecorino stagionata
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Brent op 17 mei 2009, 14:21:05
Zeer vriendelijke en attente bediening. Enig  minpuntje: druk en daardoor was de sommelier niet beschikbaar waardoor we vertrouwden op de waiter. Niet zo'n goeie keuze van wijn gemaakt.

Volgende dag: bezoek aan de docklands & greenwich.
Per boot naar de Thames barrier.
Lunch: in een pub: Trafalgar Tavern in Greenwich
Ploughmans: simpel en lekker
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Hizikigrrrl op 18 mei 2009, 17:52:49
http://www.leonrestaurants.co.uk/ Niet 100% vega, maar veel vega gerechten en al vele prijzen gewonnen.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 18 mei 2009, 22:45:20
's avonds gaan eten in The River café: (waar Jamie Olliver zijn carriere begon, één Michelin ster)
Was echt top, hadden enkele weken op voorhand gereserveerd en dat was nodig ook.
Er waren geen vegetarische hoofdgerechten maar je kon je voorgerechten ook als main course bestellen.

Ik heb daar ook een keer geinformeerd en dat zeiden ze ook maar dat vond ik nogal debiel, dat ze zeiden dat ik dan maar een vooraf als hoofd moest nemen, of ze wilden als hoofd ook wel een gemengdgroentenbord oid geven, dat vond ik ook stom, toen ben ik maar bij pierre gagniere gaan eten. Maar als jij zegt dat het er toch heel lekker was voor een veggie zal ik het heroverwegen  :)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Brent op 19 mei 2009, 09:01:43
's avonds gaan eten in The River café: (waar Jamie Olliver zijn carriere begon, één Michelin ster)
Was echt top, hadden enkele weken op voorhand gereserveerd en dat was nodig ook.
Er waren geen vegetarische hoofdgerechten maar je kon je voorgerechten ook als main course bestellen.

Ik heb daar ook een keer geinformeerd en dat zeiden ze ook maar dat vond ik nogal debiel, dat ze zeiden dat ik dan maar een vooraf als hoofd moest nemen, of ze wilden als hoofd ook wel een gemengdgroentenbord oid geven, dat vond ik ook stom, toen ben ik maar bij pierre gagniere gaan eten. Maar als jij zegt dat het er toch heel lekker was voor een veggie zal ik het heroverwegen  :)

IK vond het echt de moeite hoor. Bij mijn volgend bezoekje in Londen ga ik zeker terug. Wat me hier ook opviel was dat de bediening zeer vriendelijk en attent was, iets wat soms nogal eens te wensen kan overlaten. 

In Juni ben ik uitgenodigd om in De Koopvaardij in Stabroek te gaan eten. Ook een restaurant met 1 Michelinster. Ben eens benieuwd wat ze daar met een "lastige" vegetariër gaan doen. Ik post het hier nog wel.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Samsterdam op 28 mei 2009, 17:49:23

Is er al iemand naar de Wholefoods vestigingen in London geweest? Ben nl. erg benieuwd of het qua selectie enigszins lijkt op de Amerikaanse Wholefoods.

Zo ja (en in combinatie met de leuke winkels en lage Pond) dan misschien ook maar eens een weekendje London dit jaar.

Sam
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Brent op 28 mei 2009, 19:05:41

Is er al iemand naar de Wholefoods vestigingen in London geweest? Ben nl. erg benieuwd of het qua selectie enigszins lijkt op de Amerikaanse Wholefoods.

Zo ja (en in combinatie met de leuke winkels en lage Pond) dan misschien ook maar eens een weekendje London dit jaar.

Sam


Jup, ligt in Kensington High street.
Hebben een ruim aanbod maar ben nooit in een Amerikaanse wholefoods geweest dus kan niet vergelijken.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Dame Noire op 28 mei 2009, 19:51:05
Ik ga deze zomer naar Londen en ben met de trein, dus ik ga me helemaal sufkopen in de Whole Foods.  :D
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Aiko op 28 mei 2009, 23:24:55
Ik ga deze zomer naar Londen en ben met de trein, dus ik ga me helemaal sufkopen in de Whole Foods.  :D

Leuk, met de trein. Heb ik vorige maand gedaan. Zou zo weer willen...!
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: ArmadiLLow op 29 mei 2009, 01:09:33
In die in Kensington ben ik ook geweest, maar ik geloof niet dat ik er iets heb gekocht. Het versaanbod was wel goed, maar dat zijn typisch van die dingen die je liever thuis koopt. Geen of weinig nieuwe broodbelegjes of vegan desserts ofzo, en dat is toch wat ik meestal zoek in het buitenland.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 30 mei 2009, 11:08:23
Vond t aanbod iets minder dan in de VS, maar toch leuk te gaan (maar ik hou van supermarkten). Ik hoopte oa dat ze al die Mexicaanse gedroogde pepers zouden hebben maar die waren er niet. Wel coole chips.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Chantal op 03 juni 2009, 16:07:52
Ik was vorige maand in London en vond daar een klein burgerzaakje in Soho waar ze ook een vegetarische burger hadden die lekker was. Beter dan wat de MacDonalds vroeger serveerde. Volgens mij heette het Bites, maar ik zal even zoeken naar de menukaart die ik heb meegenomen. Het is semi-fastfood (bestellen aan de balie, de bestelling wordt aan je tafel gebracht en je bord wordt voor je opgeruimd). Leuke mensen die daar werken.
Waar ik verder heb gegeten in restaurants (niet-vegetarisch) vond ik meestal het vegetarische aanbod wel wat beter dan in Nederland over het algemeen. En eerder 2 keuzes dan 1, ook altijd prettig.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: ericr op 24 juni 2009, 10:21:24
Net terug uit London, twee keer bij Vegveg gegeten en 's middags 1 keer bij Gourmet Burger Kitchen. Beide aanraders wat mij betreft.

Vegveg is volledig veganistisch en spotgoedkoop (6,95 pound voor een all you can eat buffet). Buffet is zeer ruim, ook al lijken de seitangerechten wel iets teveel op elkaar.

De Vegveg restaurants vind je op vrij veel locaties :

http://www.vegveg.com/restaurants.php


Zou prettig zijn als er in Nederland ook zoveel keuze was voor vegetariers, in Londen was het opvallend makkelijk om 's middags of 's avonds een restaurant te vinden waar je iets meer keuze had dan 1 vegetarische optie op de menukaart.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Hizikigrrrl op 06 juli 2009, 12:54:36
Mills Climbs Onto Roof To Open Cafe
6 July 2009 1:11 AM, PDT

 
Sir Paul McCartney's ex-wife Heather Mills is going to great heights to promote her new vegan cafe - she scaled its roof to celebrate the grand opening on Saturday.

The animal rights campaigner, who wears a prosthetic leg after losing her limb in a motorcycle accident in 1993, stunned onlookers as she climbed up a ladder to launch her new restaurant, V-Bites, in East Sussex, England.

Mills, who wore a white chef's apron, stood at the very edge of the rooftop without a harness, grasping onto the eaterie's neon sign to keep balanced.

The former model told visitors: "My vision was to create a place for all the community to enjoy. I am very excited about the future and look forward to inviting everybody to Hove Lagoon (Sussex, England) this summer."

Mills came under fire from locals in March after purchasing the popular Big Fish cafe and announcing plans to reform its menu by removing fish.

http://www.imdb.com/news/ns0000002/#ni0864510

Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Laurita_27 op 06 juli 2009, 16:28:07
Ik vind de "Pret a Manger (http://www.pret.com/)" keten in Engeland trouwens ook geweldig!
Altijd vers, niet zo duur, veel vega optie's en echt heel erg lekker.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Eelco op 21 juli 2009, 01:40:48
Ik heb em daar gekocht dat ging heel snel gewoon aan het loket.
Ik heb niet precies kunnen uitvinden hoe dat zit met Oyster Card en 3-day tickets. Een daily ticket kost 7,20 en een 3-day ticket 18,40. Ben je dan voor vier dagen goedkoper uit met een Oyster Card of een daily ticket + 3-day ticket? Volgens mij berekent Oyster de optimale prijs per dag (single fares tot maximum daily ticket) en ze melden ook dat in sommige gevallen de andere tickets tòch goedkoper zijn.

Kristof en ik zijn dus van zondag tot en met donderdag in London (hee wacht, dat zijn vier nachten, vijf dagen). Maar ook dan zijn twee daily tickets + 3-day ticket goedkoper dan 5 dagen Oyster + deposit, toch?

Op het programma staat in ieder geval de Lion King (hartewens van Kristof) en de nieuwste Harry Potter in de bios. Tickets gaan we aldaar regelen, volgens mij is online niet goedkoper dan de ticket office op Piccadilly Circus. Verder een biertje (of twee) in de gay bars in Old Compton Street. En ik ga de restaurants in deze draad eens doorpluizen. Overdag uiteraard bezienswaardigheden. Ik wil de Globe Theatre bezoeken, Kristof heeft de Tower nog niet bezocht. National Gallery, Tate Modern. British Library, met bijzondere manuscripten. De parken onveilig maken. Verder nog tips?
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Monique op 21 juli 2009, 09:44:48
Het gemak van een Oyster is gewoon ook heel groot, en als je offpeak reist, dan betaal je per rit echt minder. Het ligt er misschien ook aan of je alleen binnen zone 1 reist, of ook de andere zones doet.
En tips: ik vind een boottocht Westminster-Greenwich (heel mooi park rondom the Observatory) altijd heel erg leuk. Of de andere kant op naar de Richmond Lock. En Highgate cemetery is een echte aanrader (wel het westelijk deel mét gids ook doen!).
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 21 juli 2009, 12:46:57
Wandelingen met London Walks zijn erg leuk!!
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Monique op 21 juli 2009, 20:29:05
Oh ja ik heb met hen geloof ik ooit een Jack the Ripper wandeling gedaan, was erg leuk/interessant/(ook een beetje spannend!)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: LelleL op 21 juli 2009, 23:08:29
Oh ja ik heb met hen geloof ik ooit een Jack the Ripper wandeling gedaan, was erg leuk/interessant/(ook een beetje spannend!)
Wat een macaber volkje zijn wij mensjes toch eigenlijk he.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Eelco op 23 juli 2009, 01:12:46
Dank voor de tips! Ik heb ondertussen toch kaartjes voor de Lion King op de 29ste gekocht: plaatsen in de stalls (beter dan royal of grand circle, denk ik). En op mijn shortlist voor restaurants staan Mildred's, Leon, Food for Thought, Red Veg (Kristof weet een burger vast te waarderen) en vast ook nog iets Indiaas. Maandag waarschijnlijk naar het lunchconcert in de St Martin in the Fields (altijd gezellig).
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Maartje! op 23 juli 2009, 11:14:10
Indiase tip: Benares (http://www.benaresrestaurant.com/). Met ster.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 23 juli 2009, 12:51:30
Mildred en Food for Thought zijn erg geitenwollensokken vind ik (hoewel er al jaren niet meer gegeten, dus over kwaliteit eten vind ik het lastig oordelen). Ik zou Food for Thought skippen en dan lunchen bij World Food Cafe.
Indiaas is idd erg lekker bij ofwel Benares, ofwel La Porte des Indes ofwel Rasa. Ik denk dat van die 3 jij Rasa het leukste vindt.
Wat is Leon?
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Maartje! op 23 juli 2009, 13:19:43
Je wilt iets skippen vanwege geitenwollensokkerig en dan in plaats daarvan naar het World Food Café? Ik zou niet skippen, dan moet FfT wel zo verschrikkelijk geitenwollensokkerig zijn dat ik er weer nieuwsgierig naar word...

(World Food Café geeft ontzettend mooie, leuke boeken uit, maar ik was echt verbaasd door de bruine-linzen-kantinesfeer daar...)
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 23 juli 2009, 15:25:10
Je wilt iets skippen vanwege geitenwollensokkerig en dan in plaats daarvan naar het World Food Café? Ik zou niet skippen, dan moet FfT wel zo verschrikkelijk geitenwollensokkerig zijn dat ik er weer nieuwsgierig naar word...

(World Food Café geeft ontzettend mooie, leuke boeken uit, maar ik was echt verbaasd door de bruine-linzen-kantinesfeer daar...)

Ja dat vond jij niet tof he? Ik vond het daar echt onwijs leuk en ik kom er steeds terug. Maar Food for Thought en vroeger ook Mildreds zijn echt nog veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel geitenwollensokkeriger (waarom hebben we geen sok smiley).
Maar ja het is toch erg persoonlijk allemaal, want Jan vond Redveg weer niet leuk.
Maar kijk iig even in Neals Yard (daar zit WFC en ook een andere veg) en proef een stukje kaas bij Neals Yard dairy er om de hoek.

De obligate Borough Market is op vrijdag of zaterdag ook erg leuk.

Diverse Thaise restaurants in Soho zijn trouwens ook leuk of een Chinees in Chinatown.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Maartje! op 23 juli 2009, 15:35:47
Ik vond vooral de tegenstelling tussen restaurant en boeken zo groot. Die boeken zijn mooi en staan vol met spannende gerechten en wat ze serveren is, vond ik, een stuk fantasielozer.

En ik vind de Borough Market weer helemaal niet obligaat, maar gewoon geweldig. Al is het het leukst als je 's avonds iets te koken hebt. (Alhoewel, de fudge van Burnt Sugar...) Ik moet weer eens naar Londen.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Eelco op 23 juli 2009, 19:16:53
Die geitenwollensokkenwaarschuwingen zullen we serieus nemen  ;D. Dan maar weer eens verder zoeken.

Edit: hmm, vlak bij ons hotel is de Elephant Walk (http://www.qype.co.uk/place/114090-Elephant-Walk-London). Klinkt goed! Iemand ervaring met Govinda's (http://www.qype.co.uk/place/77311-Govindas-Restaurant-London) in Soho? Riverside Vegetariana (http://www.qype.co.uk/place/84024-Riverside-Vegetariana-Kingston-upon-Thames) klinkt ook interessant.

Rasa is een goede suggestie, maar een beetje ver weg. La Porte Des Indes (http://www.qype.co.uk/place/46976-La-Porte-Des-Indes-London) heeft nogal wisselende recensies. Benares schijnt nogal poshy te zijn.Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 24 juli 2009, 12:40:11
Rasa is een goede suggestie, maar een beetje ver weg.

Ze hebben meerdere vestigingen!

Citaat
La Porte Des Indes (http://www.qype.co.uk/place/46976-La-Porte-Des-Indes-London) heeft nogal wisselende recensies.

Ik vond hun veggie thali of mixed iets erg lekker. En het is heel mooi met een half oerwoud. Maar toch denk ik dat je Rasa leuker vindt.

Citaat
Benares schijnt nogal poshy te zijn.

Op zich valt dat wel mee hoor, maar ik denk idd dat jij het wel redelijk posh zal vinden.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Maartje! op 24 juli 2009, 12:49:34
Het is posh in de zin van servetten en obers in uniform, maar niet in de zin van 'wat heeft u áán? een spijkerbroek?'
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Chantal op 24 juli 2009, 13:14:42
Verder nog tips?

Highgate Cemetary is inderdaad heel mooi en rustig om te wandelen (let op de openingstijden). Dit jaar is de eerste keer dat ik geen mummies ben gaan kijken bij het British Museum, maar dat zou dan ook de 10de keer of zo zijn geweest. Oh... en Hampton Court ligt wel net buiten de stad maar is wel heel leuk. Ik herinner me lekkere scones daar. De vorige keer dat ik er was, liepen er mensen in kostuum rond. Het schijnt dat het er spookt  ;D
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 24 juli 2009, 15:17:52
Het is posh in de zin van servetten en obers in uniform, maar niet in de zin van 'wat heeft u áán? een spijkerbroek?'

Nee maar er staan wel allemaal 'hippe' Engelsen bij de ingang te borrelen en champagne te drinken (althans, die keer dat ik er was, maar jij bent geloof ik 2x geweest?) en dat tegen het vale roze decor van Rasa. Bij Benares is het trouwens erg donker, dus zo goed zie je de borrelaars ook niet. Ook/wel belangrijk: Benares heeft vooral moderne Indiase cuisine (leuk: dat zie je niet vaak) tegen traditioneel Zuid-Indiaas bij Rasa.

he Eelco, heb je al genoeg ontbijtadressen eigenlijk?
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Eelco op 31 juli 2009, 02:51:32
Zo, weer fris terug uit London! En we hebben veel gedaan, gezien, gekocht en gegeten.

Maandag Changing of the Guards (dit keer extra lang vanwege een of andere reden). Beetje obligaat en ook niet superspannend, maar vooral leuk vanwege het publiek en de politie die ze in het gareel probeert te houden; een agent met gevoel voor humor speelde zakkenroller (hoog Bananasplitgehalte). Daarna snel naar de St. Martin in the Fields voor een lunchconcert (pianokwintet van Brahms), gevolgd door een lunch in de onlangs geopende Café in the Crypt van de St. Martin (zeer sfeervol, gezellig!). 's Middags toeristen spotten bij de London Eye, wandelen langs de Thames, gewoon lekker ronddwalen. We wisten kaartjes te krijgen voor Priscilla - Queen of the Desert: heerlijke over-the-top gay musical. Vooraf niets gegeten (behalve een ijsje van Ben & Jerry's), dus achteraf een falafel bij Maoz in Soho. Rond een uurtje of elf wilden we nog een biertje drinken, maar de meeste pubs waren al gesloten. Uiteindelijk in De Hems beland, een Nederlandse pub midden in Chinatown. Gezellig en eigenlijk nauwelijks Nederlanders.

Dinsdag een wandeltocht langs Regent Canal, vanaf Warwick Station tot Camden Town. Een aanrader! Zeer afwisselend - woonboten, industrielandschap, groen, villa's, een stukje gratis London Zoo - en daarna een tijdje door de Camden Lock Market gestruind. Een stad op zich, met veel backpackers, navenante stalletjes met toeristentroep, maar ook antiek en leuke kleren. Veel alternatieve mensen, dus fijn mensjes kijken. Zeer leuk voor een keer (en daarna waarschijnlijk nooit meer). Wat hebben we daarna gedaan? Ehm, eerst naar het hotel om onze aankopen te droppen en daarna op zoek naar een leuk restaurant. Eerst Neal's Yard bezocht: een iets al te kleurrijk, alternatief plein met salad bars. Het World Food Café leek te zijn verdwenen(!): een lege eerste verdieping. Food For Thoughti in Neal's Street was ons iets te kantine-achtig (geitewollensokken, bruine linzen). De metro genomen naar Picadilly Circus en naar Mildred: niets geen geitewollensokken, een hip restaurant, razend druk, we moesten een half uur wachten op een tafel. Nou ja, tafel, we zaten in de vensterbank, wat eigenlijk best leuk was, want je ziet dan van alles voorbij komen in Lexington Street. Ik had het menu van de dag, een taartje van pompoen en spinazie met een salade van rucola, kerstomaat en Parmezaanse kaas. Het was mij iets te zoet en niet pittig genoeg, maar wel goed op smaak gebracht. Kristof had de burger van de dag (kidneybonen met chili), met homemade chips: erg lekker, volgens hem. Het dessert was super: een chocolade-truffeltaart met sinaasappellikeur. Zeer de moeite waard.

Woensdag naar het Science Museum. Onderweg een bezoekje aan Harrods en daar lekkere thee gekocht. Je kunt je daar uren vergapen aan de zinnige en onzinnige artikelen die ze verkopen. Opvallend veel dames in burka (vooral de burka's met metalen neus- en mondverberger waren fascinerend). Het Science Museum zelf viel tegen - een nogal willekeurige mix van museumstukken en halfbakken interactieve elementen die elk educatief doel misten. Het Sir John Sloan's Museum aan de Lincoln Inn Fields bleek een fascinerend volgepakt huis met allerlei rotzooi uit het verre verleden te zijn, verzameld door een gerenommeerd architect. Verwondering maakte na een tijdje plaats voor een gevoel van... ach, tja. Tijd om onze kaartjes voor de Lion King op te halen. Voor de voorstelling in het Lyceum Theatre snel wat gegeten in de pub The Lyceum Tavern. Ik had een fijne vegetarische pie met aardappelpuree, typisch Engelse groente (doperwtjes, wortel, bloemkool) en vegetarische jus. Veel vegetarisch aanbod in deze pub, goede kwaliteit voor weinig geld. Leuk als je eens echt Engels pubvoer wilt eten. En de Lion King was een heerlijke familiemusical, goede cast, het geheim zit hem in de details.

Vandaag hebben we eerst geshopt in Covent Garden en omstreken. Een half uurtje vermaakt door een straatperformance (jonglage, diabolo, vrijstaande artiestenladder - die Kristof nog even moest uitproberen). Daarna ons vergaapt aan de heerlijkheden in Borough Market - en een heerlijk biologisch kardemom-rozewater-amandelijs gegeten. De Southbank was voor ons nieuw gebied, dus daar fijn rondgestruind. Via de Tower Bridge naar de Tower - mooie foto's gemaakt - en met de bus weer terug, net te laat om de vegetarische halloumiburgers op de Borough Market te proeven. Dat was maar goed ook, want we bleken krap in de tijd te zitten. Koffers opgehaald, tijdens het wachten op de A6 Stansted Express een Subway-sandwich gesnaaid (voor twee pond een smakelijke hap) en de bus in. Vliegveld, vliegtuig, trein, thuis.

Onze hotelkeus, Charlotte Guest House in West-Hampstead, bleek minder geslaagd dan verwacht. Mijn ervaring met hotels in Groot-Brittannië is dat je altijd minder krijgt dan wat je verwacht en die vlieger ging ook hier op. De kamer was ok, het tweepersoonsbed comfortabel, maar daar hield het wel mee op. Het ontbijt werd ter plekke gemaakt (voordeel: echt lekkere scrambled eggs), maar was niet echt bijzonder en niet veel. Als vegetariër moet je creatief het Poolse personeel duidelijk maken dat je echt geen sp3k wilt hebben. Glimlachen en 'good morning' behoort ook nog tot de vaardigheden die ze moeten leren. En een tv is leuk, maar je hebt er niet veel aan als de antenne niet werkt. En toch: voor 60 pond per nacht een schone kamer in London, een kwartier van het centrum, daar kun je een puntje aan zuigen.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 31 juli 2009, 21:18:16
Klinkt goed hoor! Mooi om te horen dat Mildreds toch oke is  :) Maar was-da nou geen wold food cafe meer?! Gek. En nu moet je dus binnenkort weer eens terug om nog Indiaas te gaan eten  :P
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Eelco op 31 juli 2009, 21:58:23
Maar was-da nou geen wold food cafe meer?! Gek.
Het was er in ieder geval verdacht leeg. Misschien bouwen ze om?
Citaat
En nu moet je dus binnenkort weer eens terug om nog Indiaas te gaan eten  :P
Psies!  ;D
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: LL de Ling op 15 augustus 2009, 11:41:58
Gisteren eindelijk eens een keer in Red Veg geweest. Natuurlijk de mushroomburger besteld. Goedgekeurd, erg lekker!

(De vleeseters vonden het ook veel lekkerder dan welke hamburger dan ook!)
Titel: Londen
Bericht door: veggiesara op 08 november 2009, 10:45:47
Het is alweer een hele tijd geleden dat ik naar Londen geweest ben, maar ik had toen een hele lijst met restaurants hier vandaan gehaald: http://www.veganlondon.co.uk/eat/index.htm
Overal waar we toen gaan eten zijn was het superlekker (vooral Indisch!). Vooral REDVEG is een aanrader, fast food, maar alleen vegetarisch. Het waren echt overheerlijke burgers!
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 21 maart 2010, 12:49:58
Het World Food Café leek te zijn verdwenen(!): een lege eerste verdieping.

Afgelopen december waren ze gewoon  up and running. Heb er toen niet gegeten, maar ze zijn er dus nog wel.

Citaat
Mildred: niets geen geitewollensokken, een hip restaurant, razend druk, we moesten een half uur wachten op een tafel. Nou ja, tafel, we zaten in de vensterbank, wat eigenlijk best leuk was, want je ziet dan van alles voorbij komen in Lexington Street. Ik had het menu van de dag, een taartje van pompoen en spinazie met een salade van rucola, kerstomaat en Parmezaanse kaas. Het was mij iets te zoet en niet pittig genoeg, maar wel goed op smaak gebracht. Kristof had de burger van de dag (kidneybonen met chili), met homemade chips: erg lekker, volgens hem. Het dessert was super: een chocolade-truffeltaart met sinaasappellikeur. Zeer de moeite waard.

Ik was hier in december ook. Het publiek was idd niet geitenwollensokken, maar de bediening wel een beetje: een jongen in een onderhemd enzo. Eten was lekker, en ze hadden erg lekkere bio cider. Verder geluncht in de national portrait gallery, niet veel vega opties, maar wel een hele lekkere risotto in een goede portiegrootte voor lunch. En de volgende dag in een wijnbar op de Borough Market een lekkere salade met gegrilde geitenkaas gegeten. Heel relaxt.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 21 maart 2010, 12:51:08
Over een paar weken ben ik weer in Londen. Waar zal ik es gaan eten?
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Kiwi op 21 maart 2010, 13:15:34
Wij hebben heel goede herinneringen aan The Gate; als we ooit weer in Londen zijn gaan we daar zeker weer eten!
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Hizikigrrrl op 21 maart 2010, 13:55:22
Wij hebben heel goede herinneringen aan The Gate; als we ooit weer in Londen zijn gaan we daar zeker weer eten!

Zou ik ook heen gaan, en Ottolenghi!
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Monique op 21 maart 2010, 23:34:23
Over een paar weken ben ik weer in Londen. Waar zal ik es gaan eten?

Calimero zit er nu, misschien heeft ze nog actuele tips?
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: ArmadiLLow op 25 maart 2010, 13:18:29
Over een paar weken ben ik weer in Londen. Waar zal ik es gaan eten?

Calimero zit er nu, misschien heeft ze nog actuele tips?

Sure! :)
Mijn favoriete restaurants in Londen zijn
Manna (http://www.mannav.com/), Primrose Hill, nabij Chalk Farm: was altijd al een vega resto, is inmiddels bijna helemaal vegan. Ze hebben een kaart die regelmatig verandert. Lekker en mooi eten, sympathiek personeel, leuk behang. Op twitter doen ze af en toe kortingsacties.
Rasa (http://www.rasarestaurants.com/): iedereens favoriete Indiër, lief personeel, lekker eten  (b'hel!) en uitermatie betaalbaar. Ze hebben verscheidene vestigingen in Londen (en ook in Brighton en Newcastle). Eén van de vestigingen in Stoke Newington is 100 % vega.

Verder deze keer weer wat nieuwe restaurants bezocht:
Tibits (http://www.tibits.co.uk/e/), in het Regent Street Food Quarter: een soort Vrije Vork, als in, je kunt eten op je bord scheppen en dat wordt dan gewogen bij de kassa. Alles is vega. Er staat, bij samengestelde gerechten, aangegeven wat vegan is, plus andere dieetaanduidingen. Eten is best lekker, maar de keuze uit warme gerechten is niet zo groot. Wel erg lekkere linzen- en quinoasalade (en vele andere).
Saf (http://www.safrestaurant.co.uk/) in Shoreditch / Hoxton: een 100% vegan, grotendeels rawfood-restaurant. Beetje prijzig wellicht, maar het eten is erg lekker en ziet er mooi uit. Vooral de verschillende soorten vegan kaas waren verrassend lekker. Die maken ze van cashew-, macadamia- en misschien ook nog andere noten. De cocktail die ik kreeg (die, merkte ik zo halverwege pas, wsl niet de cocktail was die ik had besteld maar één die er nogal op leek) was wel erg sterk, veel gember. Onze serveerster was bij het bestellen te ongeduldig en daarna juist weer niet zo oplettend, dat was wel jammer. Ze hebben er allerlei soorten leuke lampen hangen.

Verder nog:
Vanilla Black (http://www.vanillablack.co.uk/), bij Holborn: ook wel leuk, ze hebben lekkere hapjes en mooi opgemaakte borden. De kaart verandert jammer genoeg niet zo erg gedurende een jaar.
Blah blah blah, Shepherd's Bush: best leuk, eten prima, ze hebben er krijtjes waarmee je op je tafelkleed mag tekenen, ligt alleen niet zo erg centraal.
222 (http://www.222veggievegan.com/), West Kensington: Ook prima, leuke serveerster, misschien ook wel een beetje uit de richting.
The Gate ben je vast al eens geweest, Blue Elephant, Benares en Beatroot ken je ongetwijfeld ook al.

Mocht je nog in Brighton komen, wees lief voor jezelf en ga niet naar RedVeg maar naar Terre à terre (http://www.terreaterre.co.uk/):
Een vega restaurant met behalve de gerechten op de kaart (beetje aan de prijs misschien) ook nog een klein kaartje waaruit je twee gangen voor 10 of drie voor 13,50 pond kon nemen. (Alleen doordeweeks, ofzo.) Een zeer attente ober bediende ons en sleepte er meteen het zojuist uitgekomen Terre à terre-kookboek bij toen we een vraag hadden over de kaart. Het eten was lekker en de zaak fijn en de ober lief, hij klapte in zijn handen van vreugd' (echt!) toen wij later op de dag nog eens binnenstapten omdat ik het kookboek wilde kopen. Ze verkopen trouwens ook nog allerhande potjes met delicatessen, koekjes, nootjes, picknickmanden etc.

Er is in Brighton ook Food for friends (http://www.foodforfriends.com/), maar die was net even twee dagen gesloten toen wij daar waren (verbouwinkje).

De Vegetarian Shoes was trouwens wel open, jeej, heb nu dus nieuwe schoenen. :D Ik heb ook nieuwe chocola, want er bleek ook een Montezuma's te zitten. :)

Goed, ik laat het even hierbij want Rasa wacht!
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 26 maart 2010, 16:58:00
 :D Thanks. Ik ga eens loeren.
Ja Rasa is ook altijd leuk.
Saf is om de hoek bij mn hotel, een vorige keer ging ik erheen maar zaten ze vol, ik wilde nu ook weer kijken ja.
The Gate ben ik nog niet geweest, maar het menu nu staat me niet heel erg aan maar zal nog es denken, Blue Elephant (zowel de Indiase als de Thais) en Benares ben ik idd geweest en die zijn tof, Beatroot ben ik nog niet geweest.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Maartje! op 07 april 2010, 14:56:28
Wat was ook al weer iedereens favoriete hotel in Londen?
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Selly op 07 april 2010, 17:13:44
Het Hoxton Hotel.
Wel vroeg boeken, hoe later je boekt hoe duurder. En een rustige kamer vragen

heb van t weekend weer lekker gegeten in Londen, daarover later meer.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sam op 07 april 2010, 17:31:15
Het Hoxton is heel erg leuk, maar bijna altijd vol als ik wil boeken, en anders is het te duur...
Andere leuke optie: http://www.pavilionhoteluk.com/, ik hou vooral van de Honky Tonk Afro room
Een goedkoop familiehotel in het centrum waar ik ook wel graag kom: http://www.hallamhotel.com/. Niet iets bijzonders, maar betaalbaar en een verademing na alle 13-in-een-dozijn-hotels zoals Holiday Inn Express.

Ik ga dit weekend ook weer naar Londen, eens kijken waar ik allemaal ga eten!  :kwijl:
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: ArmadiLLow op 07 april 2010, 19:00:53
Leuk, veel plezier!

De laatste keer zaten wij in een appartement van 274 suites (of 291 suites? nouja dat is dus hetzelfde bedrijf) op West End Lane. Dat was erg relaxt want we hadden hier een eigen mini-uitklapkeukentje bij (met toaster, yay).
de keer ervoor zaten we in het Ibishotel dat nog net niet ín Euston station zit, dat was ook fijn.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Sam op 09 april 2010, 09:06:57
Gisteravond bij Saf gegeten. Hemels! Dit is echt een restaurant waar ik van droom: chique, geen geitewollensokken-aroma, leuk publiek, fijne ambiance, en dan vreselijk lekker vegan en raw eten. Het kost wat, maar dan heb je ook wat!
Ik had vooraf blini's met kaviaar (raw), als hoofdgerecht pompoenrisotto (vegan) en als dessert coconut cheesecake (raw). Erbij een fantastisch lekkere witte wijn (pinot gris) en bij het dessert jasmijnthee. Er stond geen peper en zout op tafel, maar dat was ook helemaal niet nodig, dat vond ik nog wel het verbazingwekkendst. Meestal vind ik het eten in restaurants tamelijk flauw, maar dit was allemaal fantastisch op smaak. De bediening was heel vriendelijk en attent, ik hoefde geen moment te wachten om hun aandacht te trekken.

Het heeft mijn ogen wel geopend wat er mogelijk is met raw food, moet ik zeggen. Niet genoeg om drie gangen raw te eten, want bij eten hoort gewoon een bord warme hap, anders heb ik niet gegeten voor mijn gevoel. De -niet raw- risotto verscheen trouwens kokend heet op mijn bord, gebeurt ook niet vaak in restaurants...

Zou ik hier met klanten en collega's durven eten? Hmmm, ik denk toch van niet, tenzij ze zelf enthousiast zijn over het concept. Het is vreselijk lekker, maar wijkt toch dusdanig af van vleesrestaurant menu's dat ik denk dat niet iedereen het kan waarderen.

Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Selly op 09 april 2010, 20:34:40
Gisteravond bij Saf gegeten. Hemels! ...
Het heeft mijn ogen wel geopend wat er mogelijk is met raw food, moet ik zeggen.

Ik at hier vorige week zondag! Ik vond het ook leuk.
Ik at ook de veggie kaviaar vooraf en als hoofd tofu met asperges, nog wat groentes en een rijsttaartje. Toen zat ik vol dus geen dessert.
Ik vond het leuk dat het niet helemaal raw was, omdat ik helemaal raw (gek genoeg) vaak veeeeeel te vullend vind.
Toch heb ik positieve herinnerinen aan Pure Food and Wine (www.oneluckyduck.com) in NY waar ik 2x at en Grezzo (http://www.grezzorestaurant.com/) in Boston die helemaal raw zijn, dat zijn wel aanraders als je daar een keer zou zijn.
Ik vond Saf trouwens echt niet duur.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Eelco op 09 april 2010, 21:45:52
Hoxton Hotel en Hallam Hotel. Genoteerd  :D. Tot dusver was ik slechts matig tevreden over de hotelletjes die ik in London heb geboekt.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Hizikigrrrl op 09 april 2010, 21:47:47
Volgens mij kom je een Vegatopiaan sneller in London dan in Amsterdam tegen tegenwoordig!
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: LL de Ling op 12 april 2010, 10:13:37

De laatste keer zaten wij in een appartement van 274 suites (of 291 suites? nouja dat is dus hetzelfde bedrijf) op West End Lane. Dat was erg relaxt want we hadden hier een eigen mini-uitklapkeukentje bij (met toaster, yay).

Ik heb daar ook eens geslapen. Nou ja, iets van dat bedrijf (weet zo uit mijn hoofd niet welke). Vond het wel erg relaxed.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: ArmadiLLow op 13 april 2010, 00:18:55

De laatste keer zaten wij in een appartement van 274 suites (of 291 suites? nouja dat is dus hetzelfde bedrijf) op West End Lane. Dat was erg relaxt want we hadden hier een eigen mini-uitklapkeukentje bij (met toaster, yay).

Ik heb daar ook eens geslapen. Nou ja, iets van dat bedrijf (weet zo uit mijn hoofd niet welke). Vond het wel erg relaxed.

Ja, het was er erg fijn!
Vooral ook omdat al onze favoriete bussen (zijnde de C11 en de 139) echt recht voor de deur stopten en we zo uit de bus naar binnen konden rollen.
En het was ook niet zo'n pietluttig klein kamertje maar eentje met genoeg ruimte. Volgende keer willen we in principe weer hier!
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Maartje! op 08 mei 2010, 21:28:22
Ha, ik ga rond Pinksteren een lang weekeinde naar Londen :cheer:
Dus ik heb vandaag Saf gereserveerd, Rasa en ook Mimino (http://www.mimino.co.uk/). Lijkt me leuk, ik ben fan van Georgisch eten!
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Selly op 09 mei 2010, 11:32:12
Ha, ik ga rond Pinksteren een lang weekeinde naar Londen :cheer:
Dus ik heb vandaag Saf gereserveerd, Rasa en ook Mimino (http://www.mimino.co.uk/). Lijkt me leuk, ik ben fan van Georgisch eten!

Nice! Saf is leuk hoor, niet een herinnering die de rest van je leven bij je blijft, maar geinig, en de prijzen zijn pirma.
Er was nog een 2e Indier met ook een ster en een coole vegetarier (dat leek me althans ook nog niet geweest) met iets van Vanilla in de naam in de buurt van Holborn/Chancery Lane, maar je programmering is vast al rond (en bovendien ga je al naar Rasa). Was je al eens bij Rasa? Ik ben er eeuwig niet meer geweest.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Maartje! op 09 mei 2010, 11:51:05
Nee, ik was nog nooit bij Rasa geweest, maar ik werd erg benieuwd!
En ik wil eigenlijk ook nog wel naar Wahaca (http://www.wahaca.co.uk/), Mexicaans streetfood eten bij de winnares van de eerste Masterchef (nieuwe versie).

O, en we gaan in The Pavilion slapen. Ook cool!
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Hizikigrrrl op 10 mei 2010, 19:18:05
http://www.cnn.com/2010/WORLD/europe/05/10/london.green.tour/index.html


Bored of Beefeaters? Try London's green trends tour

London, England (CNN) -- Floating gardens, re-purposed red buses and energy efficient skyscrapers aren't your typical London tourist fare, but if you're tired of treading London's well-trodden trails an alternative green tour of the UK capital might be just the ticket.

Unlike most of London's historic walkabouts, the "Cutting Edge Green Tour" has its eyes firmly fixed on the capital's future, exploring some of the best examples of progressive environmentalism.

Whether it's the novel rendering of barges as gardens at Downings Road Moorings, Southwark or the reinvention of an old Routemaster bus as the "Rootmaster" vegan restaurant in London's East End, there's plenty to catch the environmentalist's eye.

The tour is the brainchild of 27-year-old Cate Trotter -- an eco-design graduate and ethical marketeer -- who, when she's not acting as London's chief green guide, runs the trend analysis and innovation consultancy, Insider Trends.

"The idea didn't come from me wanting to save the planet, but rather thinking this is just a better way to do business," Trotter told CNN.

Trotter describes herself as a "trendspotter" and her tours are, she says, all about "showing people what's coming next" and "what you can do."

"It's very much about taking people into businesses and showing them how these eco-ideals are coming to life for them. Giving the tangible examples of things happening now," she said.

As well as attracting regular tourist types, Trotter's clients also include a growing band of public and private companies keen to learn how they can profit from these new green trends.

The UK's Foreign and Commonwealth Office commissioned a trip focusing on how personal actions can help reduce carbon emissions, while employees of American Express and Eurostar have also taken the three-hour tour.

The journey from London's East End to the southern banks of the Thames takes in quirky industrial recycling as well as alighting on some of London's larger examples of sustainable architecture.

From decommissioned tube trains transformed into office space and imaginative "skip gardens," to the corporate towers of The Square Mile -- London's financial district -- where the steel and glass edifices of Norman Foster (30 St Mary Axe aka "The Gherkin") and Richard Rogers (Lloyds Building) exemplify how London is embracing sustainable practices on a larger scale.

Since the green tour started in 2008, Trotter has been slowly expanding her portfolio of "Insider tours" which now include "London Retail Design, "The Sustainable City," "Street Art and Graffiti." Glancing through the itineraries on her Web site, there are plenty of highlights to pique your curiosity.

"Green is hitting the mainstream. You can no longer talk about trends within green," she says. "You have to talk about larger trends."

If you're a tourist bored of Beefeaters or a Londoner wearying of your hometown, these offbeat tours could regenerate your enthusiasm for a city leading the way towards a new sustainable future.http://www.root-master.co.uk/
... London's Original Vegan Bustaurant
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Selly op 12 mei 2010, 14:56:02
Nee, ik was nog nooit bij Rasa geweest, maar ik werd erg benieuwd!


Het is gewoon een leuke Indier (met ouwerwetse inrichting) waarvan we er in A'dam ook 1 zouden moeten hebben (het Rasa opperhoofd was dat geloof ik ooit van plan) in A'dam zitten allemaal van die rare. Vegetarian feast bij Rasa is wellicht wel wat, dat had ik geloof ik toen ik er 5 jr terug at.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: LL de Ling op 15 mei 2010, 12:14:13
Vegetarian feast bij Rasa is wellicht wel wat, dat had ik geloof ik toen ik er 5 jr terug at.

Heb ik vorig jaar gehad. Lekker hoor. Maar het is inderdaad gewoon een leuke Indier.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Muppet op 19 mei 2010, 08:51:48
Ik ga ook naar londen met pinksteren :D
We gaan vrijdag weg en maandag terug!
Heb er zin in Whoejjjj
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Maartje! op 19 mei 2010, 11:39:35
O, leuk, misschien botsen we dan tegen elkaar aan!
(Ja, ik weet hoe groot Londen is, maar een vriendin van mij was een keer in Praag terwijl een andere vriendin daar ook was; ze wisten dat niet van elkaar en kwamen elkaar ook niet tegen (in tegenstelling tot een ik en een stomme oud-klasgenoot in, of all places, Tbilisi) maar na afloop bleek vriendin A op een van de foto's van vriendin B te staan.)
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: LelleL op 21 mei 2010, 12:23:49
Klopt dus. (http://www.youtube.com/watch?v=TYb8yYlLeGs&feature=fvw)
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Selly op 27 mei 2010, 01:57:43
Maar waar aten jullie Lelle en Maartje en wat vond je er van?
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: LelleL op 27 mei 2010, 18:07:44
Lelle heeft in 92 voor het laatst in Londen gegeten, dus ik zat lekker off topic liedjes de ether in te zwengelen.
Ik denk dat ik een langere3 reactie in petto had, maar ik ben m vergeten.  :-[
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Selly op 28 mei 2010, 08:41:27
Lelle heeft in 92 voor het laatst in Londen gegeten, dus ik zat lekker off topic liedjes de ether in te zwengelen.
Ik denk dat ik een langere3 reactie in petto had, maar ik ben m vergeten.  :-[

Oh sorry, ik bedoel Muppet!
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Eefje op 30 juni 2010, 14:58:18
Weet iemand nog leuke restaurants in Londen waar je als vegetarier kan eten, maar ook als vleeseter? En dan liefts een beetje goedkoop :p

*gaat met vleesetend vriendje naar Londen deze vakantie*
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Selly op 30 juni 2010, 16:21:45
Hoe goedkoop?
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: standaard op 02 juli 2010, 16:31:05
Er zitten zat Indiase restaurants. Ik heb er ooit eentje bezocht, ik weet niet meer welke, maar het was betaalbaar en lekker. Als het goedkoper moet: falafel. Kan ook gegeten door mensen die een vleesdieet volgen.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Edo op 02 juli 2010, 16:52:24
Kan ook gegeten door mensen die een vleesdieet volgen.


Duh, alles kan gegeten worden door mensen met een vleesdieet.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: ArmadiLLow op 09 juli 2010, 23:40:55
Weet iemand nog leuke restaurants in Londen waar je als vegetarier kan eten, maar ook als vleeseter? En dan liefts een beetje goedkoop :p

*gaat met vleesetend vriendje naar Londen deze vakantie*

Indiaas! Bij Rasa heb ik verscheidene malen lekker gegeten. Was een berg, kostte een beetje.
Onder andere in Derring street (zijstraat oxford street).
Maar er zijn ook zat andere Indiërs. Vorig jaar bij zo'n Bhel poori house in Drummond Street (vlakbij Euston station) kregen we voor vier pond ofzo ook meer dan we op konden. (Oké toen hadden we laat geluncht. Maar toch.)

O man, ik ben echt zooo chuffed met mijn wittereusverwijzing, het is haast genant.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: LelleL op 10 juli 2010, 18:47:21
Was een berg, kostte een beetje. [...] O man, ik ben echt zooo chuffed met mijn wittereusverwijzing, het is haast genant.

Ik wilde net aanhalen dat ik m zo leuk vond, maar dat had je zelf al gedaan!   ;D

Edit: hmmm, hij zet bij mij jouw zinnetje gewoon in grote letters neer? ondanks size /size
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Kiwi op 10 juli 2010, 19:19:13
Niet alle opmaak werkt in quotes.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Eefje op 11 juli 2010, 13:48:36
Hoe goedkoop?
niveau pizzeria/chinees en dat soort dingen, geen plekken waar je voor 20 euro alleen een hoofdgerecht hebt :p

Indiaas zullen we dan wel naar uitkijken denk ik, heb ik volgens mij nog nooit gehad... niet in een restaurant dan.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Muppet op 20 juli 2010, 14:20:57
we hadden de eerste avond in een hotel/restaurant in nothing hill gegeten, was niet zo heel lekker.. ook niet veel vega

de 2de avond hadden we bij een theater diner gegeten.. terwijl je aan het eten was speelden ze een toneelstuk.. eten was opzich best goed, moest wel aangeven dat je vega bent want iedereen kreeg hetzelfde te eten.. terwijl hun toneelstuk opvoerden moesten gasten ook vanalles doen, hup bierpul de lucht in, op tafels slaan met handen, dansjes.. beetje jammer.. want je had je eten nog niet op en je bord werd al opgehaald..

zondags hebben we wel heel lekker gegeten bij "Rouge" geloof ik dat het heette
vlakbij de St Pauls Cathedral.. lekkere spinazie quiche op.. voorgerecht weet ik niet meer eerlijk gezegd, en brownies als nagerecht.. onwijs lekker  :P
dat is wel een aanrader.. weet niet precies wat er nog meer op de kaart stond want we moesten vanuit de bus al kiezen wat we konden eten en waren maar een aantal keuzes.. was allang blij dat het niet een standaard pasta was :)
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Eefje op 26 juli 2010, 17:39:15
de 2de avond hadden we bij een theater diner gegeten.. terwijl je aan het eten was speelden ze een toneelstuk.. eten was opzich best goed, moest wel aangeven dat je vega bent want iedereen kreeg hetzelfde te eten.. terwijl hun toneelstuk opvoerden moesten gasten ook vanalles doen, hup bierpul de lucht in, op tafels slaan met handen, dansjes.. beetje jammer.. want je had je eten nog niet op en je bord werd al opgehaald..


Was dat met Middleeuws thema? Die ben ik namelijk tegengekomen op internet, zag er heel gaaf uit... was helaas wel iets van 40 pond per persoon. Maar valt misschien toch wel te doen, drinken (bier of wijn) zat er onbeperkt bij dus daar hoef je niet extra voor te betalen, en je betaalt natuurlijk ook als je naar een theater gaat.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Laurie op 24 september 2010, 14:28:44
Ik was vorige week voor het werk een paar dagen in Londen ( :gossip:Voor het eerst!) en dat was vermoeiend maar ontzettend leuk. J. was ook mee (dus terwijl ik allerlei ingewikkelde rekenoefeningen zat te maken slenterde hij door de stad of at bij interessante aziatische tentjes).
We zijn de eerste twee dagen gewoon ergens naar binnen gegaan (Singaporees-Indonesisch ergens in Soho en Indiaas in Hammersmith), de derde dag bij The Gate  :worshippy:. Vooraf deelden we een mezze schotel met allerlei kleine hapjes: een puntje preitaart met paddestoelen, tuinbonenfalafel met heel lekkere baba ganoush, ceasar salad, een salade met sinaasappel en waterkers, crunchy tofu, feta en couscous balletje met pistachenootjes aan de buitenkant. Als hoofd had J. een geweldige, zachte groene curry en ik de aubergine teriyaki: heel erg lekker. Toe hadden we eigenlijk niet zo veel trek meer maar ik wilde toch een toetje dus deelden we een stukje vanille cheese cake met chocola. Dat ging een beetje gek want het meisje dat bediende zette bijna het schoteltje neer, bedacht zich toen en liep heel hard naar de keuken. Toen ze terug kwam vertelde ze dat er een mier op het bordje liep en dat we een nieuw stukje zouden krijgen, maar dat nieuwe stukje bleek de helft te zijn van het eerdere stukje. Maar het was heel gezellig en we hebben er echt lekker gegeten.
De dag erna hebben we gegeten bij Neal's Yard Salad Bar: ook een leuke plek (maar ik weet niet meer zo goed wat we hebben gegeten, het was redelijk alternatief: risotto van bruine rijst ofzo.  :)
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Muppet op 27 september 2010, 22:52:24
de 2de avond hadden we bij een theater diner gegeten.. terwijl je aan het eten was speelden ze een toneelstuk.. eten was opzich best goed, moest wel aangeven dat je vega bent want iedereen kreeg hetzelfde te eten.. terwijl hun toneelstuk opvoerden moesten gasten ook vanalles doen, hup bierpul de lucht in, op tafels slaan met handen, dansjes.. beetje jammer.. want je had je eten nog niet op en je bord werd al opgehaald..


Was dat met Middleeuws thema? Die ben ik namelijk tegengekomen op internet, zag er heel gaaf uit... was helaas wel iets van 40 pond per persoon. Maar valt misschien toch wel te doen, drinken (bier of wijn) zat er onbeperkt bij dus daar hoef je niet extra voor te betalen, en je betaalt natuurlijk ook als je naar een theater gaat.ja idd klopt was een middeleeuws thema, was ongeveer 55 euro weet niet hoeveel pod dat is
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Hizikigrrrl op 16 oktober 2010, 01:30:03
Dit jaar zijn er in Londen 2 vestigingen van de nieuwe vegetarische restaurantketen Otarian geopend, waar het menu aangeeft hoeveel CO2-uitstoot je maaltijd heeft veroorzaakt (en vergelijkt het dan met een vleesvariant qua CO2) :

http://www.otarian.com/love-food/our-restaurants/new-york.html

190 Shaftesbury Avenue &  181-183 Wardour Street


NY heeft ook 2 vestigingen.
 
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Madelief op 18 oktober 2010, 14:39:18
Morgen naar Londen! Helaas een dagje later vanwege de stakingen in België (we gaan met de trein) maar toch. Bedankt voor alle tips, ik ga zeker proberen een aantal restaurants aan te doen!
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Eelco op 09 november 2010, 01:18:16
Een uitgebreid diner in Dim T (http://www.dimt.co.uk/), een (beetje cross-over) dim sum restaurant in Charlotte Street (Fitzrovia, nabij Tottenham Court Road). Gezellig restaurant, modern en gemoedelijk tegelijkertijd. Vlotte bediening. Wij hadden een 'set menu' voor 25 pond per persoon. Ik was de enige vegetariër in het gezelschap.

En wat een keuze, ik zit nog steeds belachelijk vol. Vooraf vegetarische loempia's en salade met tofu; gevolgd door vegetarische dim sums (de groene met spinazie waren de beste); daarna DIY rijstpannenkoekjes met groente, komkommer, kool, saus. Dat alles was slechts het begin, want daarna kwamen de hoofdgerechten. De Malaysian Butternut Squash Curry was een gedicht, met grote stukken pompoen en Thai aubergine, pittig, kruidig en gloeiend heet (verrassend: ineens bijt je op een stuk citroengras, mjam). Toen ook nog eens pittige tofu, tofu sweet sour, noodles, rijst en Mixed Chinese Vegetables. Ik plofte welhaast, maar kon de verleiding van de White Chocolate Cheesecake niet weerstaan (en dat terwijl ik geen dessertmens ben).

Een aanrader dus! Sowieso veel leuk uitziende restaurantjes daar in de buurt.

En ook het hotel waar ik verblijf (Go Native Serviced Apartments (http://www.gonative.com/london)) in Devonshire Street, 99 pond per nacht, tien minuutjes loopafstand van Oxford Circus, kan ik - ondanks het beroerde ontbijt (maar je kan ook ergens anders ontbijten) van harte aanbevelen. Rustig, ruim, zeer centraal, niet te duur.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Selly op 29 december 2010, 10:29:17
Vorige week in Londen geweest.

- Busaba Thai: moderne Thai met meerdere vestigingen, niet om voor om te fietsen, maar prima als je er toevallig langs komt als je net wat wilt eten. Pad Thai was aan de zoete kant, maar wel lekker. Veel drankjes op de kaart.

- Vanilla Black: ga hier heen! Wat een goed vega restaurant. Prima bediening,  niet te hoge prijzen, erg lekker eten. We kregen een amuse van Turks fruit met wasabismaak met een mini appelsoepje. Raar maar lekker. Toen bietjes met gepickelde peer en kruidnagelrooom. Daarna een kleine flan met kazige aardappelpuree, boulangere-aardappeltjes, prei, amandelen gebakken in sojasaus met gebakken boerenkool. Dit was echt een belachelijk lekker gerecht. En we kregen steeds lekker brood.

- Saf: leuk om hier weer te zijn. Ze konden de kerstdrukte niet echt goed aan, maar normaal krijg je zeer snel eten, op kerstavond vond ik het niet erg dat ik er wat langer zat. Ik at vooraf Koreaanse dumplings, ik vond het een beetje een klein gerecht (ze kwamen in een bakje, mooi opgemaakt op een bordje met wat groen was beter geweest) maar ze waren wel lekker. Daarna een lekkere nut roast met een beetje boerenkool, rode kool en héérlijke aardappels uit de oven (die aardappels waren ze eerst vegeten op het bord te leggen! Toen vroeg ik er toch maar naar en gelukkig deed ik dat want die aardappels waren dus zalig).

- Lido: een echt prima Chinees in Chinatown (ze hebben zelfs een website). Lekkere gebakken aubergines en een tofugerecht. Genoeg vega-aanbod en zelfs een paar vega setmenu's. Dimsum hebben ze niet vega.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Agnesje op 18 januari 2011, 12:10:37
ik las in een oud tijdschrift iets over een nieuwe fastfoodketen: http://www.otarian.com/love-food.html
ziet er allemaal heel smakelijk uit, ik ga nog lang niet naar Londen, maar mocht ik een keer gaan dan ga ik er zeker een keer langs!
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Hizikigrrrl op 28 april 2011, 23:07:56
London-tips van Gwyneth:

http://goop.com/newsletter/128/?utm_source=Goop+Newsletter&utm_campaign=559f5984c6-Goop128_04_28_2011&utm_medium=email

Ottolenghi heeft er dus een nieuw zusje bij: http://www.nopi-restaurant.com/
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Hizikigrrrl op 02 juni 2011, 17:43:49
Een heleboel adressen waar je superb vega kan eten in de UK:

http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/wordofmouth/2011/may/27/wheres-the-exciting-vegetarian-food
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: brenda_lelie op 02 juni 2011, 17:48:06
Oeh leuk, wij gaan over twee weekjes naar Engeland, deze gaat bij de bookmarks!
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Selly op 02 juni 2011, 17:54:04
Oeh leuk, wij gaan over twee weekjes naar Engeland, deze gaat bij de bookmarks!

Als je in Londen komt: ga naar Vanilla Black!
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: brenda_lelie op 02 juni 2011, 20:29:26
Ja die hadden we ook al gebookmarked :) weet jij of je daar echt van te voren moet reserveren?
We gaan dit weekend eens goed kijken wat we allemaal willen zien en doen in Londen!
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Selly op 03 juni 2011, 12:31:59
Ja die hadden we ook al gebookmarked :) weet jij of je daar echt van te voren moet reserveren?
We gaan dit weekend eens goed kijken wat we allemaal willen zien en doen in Londen!

Je moet daar absoluut van te voren boeken. Je kunt geluk hebben dat het leeg is, maar dat is het vaak niet, en bovendien zitten er ook geen restaurants in de buurt. Ik geloof dat je of via hun site, of via open table kunt reserveren  :).
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Draek op 06 juni 2011, 19:13:34
Net terug uit Londen. Gegeten bij 222 Veggie Vegan (http://www.222veggievegan.com/) en Woodlands (http://www.woodlandsrestaurant.co.uk/).

Beiden zeker aanraders om bij langs te gaan. Vond het erg lekker.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Selly op 13 juli 2011, 11:17:28
Oeh leuk, wij gaan over twee weekjes naar Engeland, deze gaat bij de bookmarks!

He je hebt helemaal niet geschreven waar je allemaal bent geweest.... waar ben je allemaal geweest en was het lekker?
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: brenda_lelie op 13 juli 2011, 11:53:55
Haha nee klopt, was het wel van plan maar niet van gekomen nog.
We zijn in Londen dus bij Vanilla Black geweest (Erg leuk en lekker allemaal. Grappige bediening die je servet voor je opvouwen als je naar de wc bent. Meest bijzondere vond ik mijn ijsje van geitenkaas, met vanille erdoor en het was ook echt koud dus de eerste ervaring was echt ijs en daarna proefde je de geitenkaas) en naar Manna (dat was op zich ook wel leuk, maar ook weer niet heel bijzonder, we waren ook een beetje moe eigenlijk. We kregen daar enorme porties met bij mijn hoofdgerecht vooral een hele berg rucola erbij ???) en naar SAF (daar was het die zondagavond heel erg rustig, vond ik gek, maar het was overal, ook op straat veel rustiger dan op vrijdag en zaterdag. Maar goed, dat was dus wel erg lekker, vooral bijzonder waren de vegan cheesecake en tiramisu die we als toetje hadden).

In Brighton hebben we de eerste avond sushi gegeten bij Moshi Moshi, heel erg lekker en met zo'n lopende band, erg leuk. We wouden eigenlijk naar Terre a Terre maar omdat we al wat lekkere hapjes op hadden bij Bill's (aanrader! http://www.bills-website.co.uk/) kozen we toch maar voor sushi. Volgende dag hadden de mannen zin in Indiaas en gingen we naar Rasa, dat was echt geweldig, superlekker allemaal en heel anders dan dat je normaal in een Indiaas restaurant krijgt (ik geloof dat het normaal vaak Noord-Indiaas is en dit was zuid, of andersom). De laatste dag zouden we dan toch echt naar Terre a Terre gaan maar toen konden we pas terecht om half 9 en dat vonden we toch een beetje laat. Uiteindelijk naar Food for friends geweest, ook erg leuk en lekker.

Op Wight hebben we steeds zelf gekookt trouwens :)

Conclusie: Londen en Brighton zijn echt geweldig als je vegetarisch of veganistisch wil eten. De vegetarische gerechten staan eigenlijk altijd duidelijk aangegeven en vaak de vegan (en ook gluten en notenvrij etc.) ook. Dat is in Nederland toch wel een beetje anders.
En Engeland is sowieso superleuk :)

Oja, voor hotels: het Hoxton in Londen was echt superfijn. Heel leuke, handige en fijne kamer en een superfijne badkamer die ze dan elke dag weer helemaal komen poetsen (en alles glimde in de badkamer dus dat is echt een vreselijke klus). Uiteindelijk hebben we per nacht iets van een kleine 100 pond betaald, vond ik erg meevallen.
En in Brighton sliepen we in One Broad street, ook erg leuk met een Engels ontbijt met Linda McCartney worstjes (en je kon zelf op een formulier aangeven de avond van te voren wat je wou hebben qua ei en bonen enzo, erg fijn want ik hou daar allemaal niet zo van) en heerlijke homemade granola.
Op Wight hadden we de Sailmakers gehuurd van Vintage Vacations (http://www.vintagevacations.co.uk/), geweldig!
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Selly op 13 juli 2011, 20:20:02
Leuk om te lezen zeg  :D Naar Brighton wil ik ook nog een keer!
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: ArmadiLLow op 25 juli 2011, 21:12:04
Oja, voor hotels: het Hoxton in Londen was echt superfijn. Heel leuke, handige en fijne kamer en een superfijne badkamer die ze dan elke dag weer helemaal komen poetsen (en alles glimde in de badkamer dus dat is echt een vreselijke klus). Uiteindelijk hebben we per nacht iets van een kleine 100 pond betaald, vond ik erg meevallen.

Waar heb jij geboekt?
Wij willen ook weer eens naar Londen, maar op hun eigen site krijgen we prijzen te zien van 165 pond per nacht voor dit hotel...
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: brenda_lelie op 25 juli 2011, 21:41:32
Gewoon op hun site maar het wisselt erg per periode en per dag van de week. Soms loont het wel om een week eerder of later te kijken. Wij hadden van de 3 nachten ook 1 dure maar ook 1 van 49 pond.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Selly op 14 april 2012, 19:17:42
Saf in Shoreditch is er niet meer! Die in Kensington nog wel en ze hebben in sommige supermarkten Saf to Go producten liggen.
In juli waren ze er nog wel (maar dat vergat ik hier op te schrijven).

Verder was ik bij Vanilla Black. Lekker. Ik was er nu voor de 3e keer. Ik vind wel dat ze altijd een beetje van hetzelfde eten maken, maar dat is natuurlijk niet zo gek dat er een lijn in hun eten zit en het is een super goed veggie restaurant.

Maar ik heb eigenlijk hier alles opgeschreven wat ik at + foto's http://www.vegatopia.com/vega/koken/reizen/11907-veggie-londen
En verder ontdekte ik een vegan Japanner http://www.itadakizen.com/ daar wil ik een volgende keer heen.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Maartje! op 14 april 2012, 22:50:19
Heeft iemand nog een toffe hoteltip in de buurt van Victoria? Ik ga in mei een paar dagen naar Londen.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Maartje! op 16 mei 2012, 12:36:33
Ik had een dagje in Londen en heb lekker bij Dinner By Heston Blumenthal geluncht. Dat was erg leuk, en lekker. Ik nam geen voorgerecht, omdat ik plaats wilde houden voor een toetje.

Eersta had ik een gerecht van parmezaancreme met vijf soorten bloemkool, in het zuur, gerookt, gedroogd, en dan nog wat. Ontzettend lekker. En toe iets dat brown bread icecream met salty butter caramel heette. Een digestive-achtig koekje op een dikke laag zachte, zoute caramel met daarop een bolletje nogal zurig ijs. De smaken waren nogal heftig, maar pasten erg goed bij elkaar. Heel erg leuk!

En, ik heb er twee uur gezeten zonder me alleen of opgelaten te voelen. Waar ik wel een beetje bang voor was
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Selly op 16 mei 2012, 19:47:28
Ow wat gaaf dat je bij Heston bent geweest en dat het prima was in je eentje.

Ik was met Pasen in Londen en schreef daar hier http://www.vegatopia.com/vega/koken/reizen/11907-veggie-londen over.
Ik lunchte o.a. bij http://www.dishoom.com/, dicht bij Covent Garden en dat was leuk!
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Maartje! op 16 mei 2012, 23:28:51
Ik wilde net eigenlijk bij Wahaca (http://www.wahaca.com) gaan eten, maar dat was bij nader inzien niet zo eenpersoonzig en bovendien moest ik er voor in de rij, en dat vond ik al helemaal niet eenpersoonzig.

Dus toen heb ik bij Zizzi (http://zizzi.co.uk) gegeten. Ik kreeg een fijn plekje in een hoekje, met zicht op een groot deel van de zaak en at eerst erg lekkere arancini en daarna een pizza calzone met geitenkaas , aubergien, artisjokharten en geroosterde paprika. Limonade van Luscombe erbij, sinaasappel. Lekker!
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Selly op 30 mei 2012, 21:23:58
Een vegetarische pub is geopend in Londen! http://www.coachandhorsessoho.co.uk/
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Dot op 30 mei 2012, 21:29:04
Leuk!
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: robin op 17 oktober 2012, 15:38:53
Zag zo snel even niet of deze link al gepost was maar dit is een super handige site voor een reisje naar London :)

http://www.veganlondon.co.uk/ (http://www.veganlondon.co.uk/)
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: G@sie op 11 november 2012, 19:25:51
Een vegetarische pub is geopend in Londen! http://www.coachandhorsessoho.co.uk/

Over een paar weken gaan we weer, dan staat deze op de planning. Ben benieuwd.
Saf hebben we ook eens gedaan, was heerlijk. Zo fijn om als vegetariër in Engeland te zijn, je eet bijna overal goed en de etiketten en menu's zijn duidelijk.  :heart:
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Selly op 11 november 2012, 19:43:13
Een vegetarische pub is geopend in Londen! http://www.coachandhorsessoho.co.uk/

Over een paar weken gaan we weer, dan staat deze op de planning. Ben benieuwd.
Saf hebben we ook eens gedaan, was heerlijk. Zo fijn om als vegetariër in Engeland te zijn, je eet bijna overal goed en de etiketten en menu's zijn duidelijk.  :heart:

Leuk, ben benieuwd hoe het daar is! Wat staat er qua eten nog meer op je planning? Ik vind zelf Vanilla Black echt fantastisch.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: G@sie op 12 november 2012, 18:50:02
Verder weten we het nog niet, we zijn er maar twee avonden. Vanilla Black doe ik liever als we echt iets te vieren hebben.  :)
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: MaartenP op 13 november 2012, 11:08:07
Zag zo snel even niet of deze link al gepost was maar dit is een super handige site voor een reisje naar London :)

http://www.veganlondon.co.uk/ (http://www.veganlondon.co.uk/)

Die site vond ik inderdaad erg handig!

Bij Saf heb ik geluncht, en vond ik echt helemaal niks. Super onvriendelijk personeel (we kregen de rekening al voordat ik mijn hoofdgerecht had gehad, huh?). Mijn hoofdgerecht was trouwens een koude humouswrap met wat sla. De wrap was ontzettend dun en smaakte naar niks. En dat koste iets van 7 pond.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: G@sie op 13 november 2012, 21:09:23
Personeel van Saf vonden wij ook bijzonder onaardig. Maar bij ons was het wel heel lekker.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Selly op 13 november 2012, 22:01:19
Vanilla Black doe ik liever als we echt iets te vieren hebben.  :)

Dat kan ik me voorstellen!
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Brent op 15 november 2012, 19:27:01
Vanilla Black doe ik liever als we echt iets te vieren hebben.  :)

Dat kan ik me voorstellen!

Ben er een paar weken geleden ook geweest. Top!
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Selly op 15 november 2012, 19:34:12
Vanilla Black doe ik liever als we echt iets te vieren hebben.  :)

Dat kan ik me voorstellen!

Ben er een paar weken geleden ook geweest. Top!

Leuk! Nog meer Londentips? Gezellig dat je weer eens hier komt kijken.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Brent op 15 november 2012, 21:33:54
Vanilla Black doe ik liever als we echt iets te vieren hebben.  :)

Dat kan ik me voorstellen!

Ben er een paar weken geleden ook geweest. Top!

Leuk! Nog meer Londentips? Gezellig dat je weer eens hier komt kijken.

Wel gezellig om weer terug te zijn maarre eet intussen weer vis (lang verhaal) dus geen verdere tips. Bij Vanilla black zien alle gerechten er uit als desserts het oog wil ook wat en heerlijk. :-)
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Hizikigrrrl op 16 november 2012, 01:29:47
eet intussen weer vis (lang verhaal)

Hier ook. Ben eigenlijk wel benieuwd naar jouw waarom?
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Sam op 24 februari 2013, 12:40:27
Van de week bij Jamie Oliver's 15 in Londen gegeten. Vroeger heb ik er al eens gelunched, maar nog nooit gedineerd.

We waren met een grote groep, het was jammer dat we daardoor niet zelf van het menu mochten kiezen. Vooraf een etagere met drie plateaus: bovenop een hele lekkere mozzarella, gemarineerd in olijfolie met kruiden, heel lekker zacht en romig. De tussenetage lag vol charcuterie, ham en een soort salami, werd erg gewaardeerd door collegas. Op de onderste etage een gemarineerde groente waaronder gele bietjes en witlof, was ook erg lekker, erbij drie soorten lekker brood. Als hoofdgerecht had ik risotto met wilde knoflook. Op zich wel aardig, maar had van mij wat langer mogen koken, ik vond de kern van de rijst nog wat te hard en de wijnsmaak te scherp. Als dessert versgebakken brownie met clotted cream, erg lekker. De bediening was erg vriendelijk en vlot.

Ik vond het best lekker, maar er stonden dingen op het menu die me lekkerder leken, maar die ik niet kon kiezen, zoals de potato gnocci. Jammer is dat er nergens bij staat of het vegetarisch is, en er geen echt vegetarisch hoofdgerecht is. Voor een engels restaurant vind ik dit best tegenvallen.

Ik zou er niet nog een keer gaan eten, maar vind het wel leuk er een keer gegeten te hebben.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Maartje! op 26 april 2013, 10:20:02
Ik was gisteren bij Ottolenghi in Islington.
Het vervelendst was nog dat ik het niet kon vinden (de tip is: Upper street heeft wel degelijk aan twee kanten huisnummers, alleen is er een flink deel (bij het metrostation) dat wel maar één kant heeft. En dan hebben ze ook nog het stomme systeem waarbij de ene kant van de straat oploopt en dan aan de andere kant verder doortelt. Maar goed, daar kan Ottolenghi niets aan doen (en ze hadden mijn tafel niet weggegeven omdat ik een kwartier te laat was, dat was fijn).

Alle geechten op de kaart zijn zo groot als een voorgerecht. Ik nam er twee, zodat ik ruimte hield voor een toetje. Eerst had ik gegrilde venkel met feta, pistachenootjes, plakjes groene olijf en dressing met sinaasappelschil.
Daarna/erbij in wijnblad gewikkelde burrata, gegrild en met veel (heel veel) korianderzaadjes en gebakken druiven (nog heel en knapperig, maar ook warm, zoutig en vettig).

En toe koos ik uit de etalage vol geweldig uitziend gebak een chocoladetaartje met tussen bodem en vulling een heel dun, beetje korrelig laagje zachte caramel. Daarop donkere chocolademousse. En gecaramelliseerde hazelnoten, een schepje mascarpone en een kannetje dunne custard die er niet per se bij paste maar lekker genoeg was om zo op te lepelen.

Aardige bediening ook, maar neem een vestje mee; ze hebben een probleem met de airco waardoor het of een beetje te warm is, of er een koude wind blaast...
En dus prima te doen in je eentje. 37 pond kostte het, inclusief water, sap, thee en fooi.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Antje op 26 april 2013, 18:46:44
Ik was gisteren bij Ottolenghi in Islington.
Er ontstaat bij mij hier ineens een enorme vlaag van jaloezie. :kwijl:  :hungry:
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Maartje! op 01 mei 2013, 09:49:46
En maandag wilde ik lunchen bij Mildred's (http://www.mildreds.co.uk/), maar onderweg daar naartoe passeerde ik Bibigo (http://www.bibigo.com/index) en dat zag er zó aantrekkelijk uit dat ik niet verder wandelde.
Een mooi, fris uitziend restaurant met aardige bediening.

Vooraf twijfelde ik tussen de rijstcakes met zoethete saus en de courgettepannenkoek. De ober zei, dat als je van pittig houdt, de rijstcakes wel erg lekker waren. Dus die nam ik. De rijstcakes waren dikker dan ik ze vaker zie, meer de vorm van frietjes, en er waren ook dunnere aardappelstaafjes, beide volgens mij gefrituurd en daarna bedenkt met een dikke, kleverige, pittige, zoete saus. Heel erg lekker (en heel erg heet, in beide betekenissen). Echt, bij elke hap dacht ik 'dit is echt superlekker, maar eigenlijk te heet'. O, en er zaten ook nog lieve kleine okrabeignetjes bij. Dit gerecht op zich was de trip al waard...

Daarna nam ik de bibimbap: een bergje rijst met verschillende groenten (sperzieboontjes, spinazie, Chinese kool, taugé, broccoli) en gefrituurde tahoeblokjes, die je geacht wordt met een saus woest door elkaar te roeren. Ik kon kiezen tussen drie sauzen: pittige (maar die was niet vega), soja- en sesamsaus. De sesamsaus was superlekker, dik en frissig (zat er iets citrusachtigs in?). De ober had me op het hart gedrukt dat ik, als ik dat wilde, ook nog een andere saus kon krijgen, maar ik vond deze echt geweldig. Toen ik dat zei, kreeg ik een zakje sesam- en een zakje sojasaus (met yuzu) mee. Zo aardig!
O, en daarbij wilde ik eigenlijk het kimchi platter (er stond een v bij op het menu), maar dat bleek toch niet vegetarisch. Jammer, maar er waren ook nog 'Koreaanse groenten', daikon, spinazie en taugé, een beetje fris en een beetje zurig. Misschien niet zo spannend als de kimchi (maar ik had op zich al wel genoeg hete dingen gegeten...) maar wel erg lekker.

O, en je kunt bij deze toko ook nog meedoen aan een wedstrijd en dan de private chef van Psy worden, op zijn volgende tournee, en daarmee 40.000 pond winnen (ofzo, er hing een poster op de wc). Dus als je geïnteresseerd bent...
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Selly op 05 mei 2013, 21:13:56
Een vegetarische pub is geopend in Londen! http://www.coachandhorsessoho.co.uk/

En nu is er nog een andere ook http://www.thesmithfieldtavern.co.uk/site/?page_id=63
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Sam op 06 mei 2013, 10:55:10
Oehhh klinkt heel lekker!
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Selly op 30 mei 2013, 21:31:00
Ik was afgelopen weekend in London:

vrijdagavond at ik (n.a.v. Maartjes tip) bij Bibigo (http://bibigouk.com/). Er was harde muziek, en een beetje een 'hippe' sfeer. Zeer veel bediening, erg snel en vriendelijk.
Ik nam vooraf ook de rijstcakes met zoete saus en aardappel, maar bij mij waren die wel pittig, maar niet zo heet (er werd ook niet voor gewaarschuwd). Mijn tafelgenoot nam tofu met kimchee, de kimchee was niet vega, maar de tofu lag er helemaal los van, van de tofu nam ik dus ook wat en die was erg lekker, heel vers.
Hierna had ik de hotstone rice noodle, veel soorten groente (waaronder een erg lekkere spinazievariant) met tofu, hete, zoetige saus, en precies goede noedels. Dit gerecht kwam wel met een waarschuwing dat het scherp was, maar dat vond ik prima. Wat ik echter niet prima vond, was dat ze het serveerden met beef in plaats van tofu. Dat meldde ik dus direct, waarop de serveerster zich verontschuldigde en zei dat er een nieuwe werd gemaakt. Hierna kwam de ober die de bestelling had opgenomen nog even langs en ook hij verontschuldigde zich.

Een minuut of vijf later kwam dan toch de tofuvariant en een serveerster die vroeg of ze mijn gerecht moest 'doorroeren'. Ik zei dat ik dat zelf wel kon, maar toen zei ze vriendelijk, doch dringend, dat ik dat heel goed moest doen, omdat het gerecht pas echt gaar zou worden met het roeren. Toen vroeg ik haar maar om dat te doen, en dat duurde twee minuten. Intussen bracht de ober mij een gratis glas vinsanto, omdat ze eerst het verkeerde gerecht hadden gebracht. En toen kon ik eindelijk proeven en het gerecht was belachelijk lekker. Scherp, ja, maar heerlijk, en de zoete wijn, die ik zelf nooit zou hebben gekozen, smaakte er echt heel goed bij. Hier wil ik nog een keer terug, want echt duur was het ook niet.

Zaterdagmiddag hebben we wat gedronken bij de vegetarische pub Couch en Horses, daar was het gezellig, misschien net iets alternatiever dan een gewone pub, maar erg pubbig. We aten er niet, want we aten bij Gaulthier, een zaak die veel met groente kookt met een ster. We namen het uitgebreide tastingmenu, maar eigenlijk viel dat wat tegen. De meeste gerechten hadden niet heel erg veel smaak, behalve een gerecht met wortelsoorten en truffel dat erg lekker was. Wel heel leuk was dat ze een theearrangement hadden, waarbij ik drie soorten thee (in een wijnglas!) tijdens het menu kreeg met uitleg. De bediening (allen Frans behalve een aardige serveerster) was lastig te verstaan en niet heel hartelijk. Niet echt een aanrader dus.

Zondagmiddag lunchten we met nattosushi, avocadosushi en een zoet groenetheegebakje bij het Japan Centre in Piccadilly (lekker en goedkoop) en aten we in de avond bij een matige Chinees in Chinatown (Dumpling Legend), waar het eten gaatwel en de bediening rommelig was.

Maandagmiddag lunchten we bij Dishoom (http://www.dishoom.com/) bij Covent Garden, waar ik al eerder een keer was, en dat was weer fantastisch. Ook hier is de bediening 'hippig' maar het eten is erg lekker, we namen Bombay aardappeltjes, heel erg lekkere bhel (een salade met gepofte rijst), paneer met doperwten en kikkererwtencurry met rijst en knoflooknaan. Erbij een rozen-kardemomlassi. Heel lekker. Echt een leuke zaak is dit. En ze hebben inmiddels een 2e zaak in de buurt van het Hoxton hotel geopend.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Sam op 31 mei 2013, 14:11:12

Maandagmiddag lunchten we bij Dishoom (http://www.dishoom.com/) bij Covent Garden, (...)  En ze hebben inmiddels een 2e zaak in de buurt van het Hoxton hotel geopend.

Bedankt voor de tip, eens kijken of ik hier snel eens langs kan gaan (ik ging al kwijlen van de menukaart...)
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Maartje! op 02 juli 2013, 16:48:19
Grappig: waar moet je zijn als je in Londen trek hebt in curry (http://www.yelp.co.uk/wordmap/london/curry) (of andere trefwoorden, of in andere steden)
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Wombat op 02 juli 2013, 17:14:46
Leuk.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Sam op 15 september 2013, 18:00:07
Ik zit relaxed in een luie fauteuil bij Dishoom in Shoreditch (bedankt voor de tip Selly!) met een Kingfisher biertje. Ik heb de black bean dahl en de panir besteld, ben erg benieuwd!
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Sam op 15 september 2013, 18:38:26
Het is erg lekker. Niet zo spicy, maar wel goed van smaak. De dahl mogen ze van mij in emmers serveren, of in een trog, in plaats van in die kleine kommen :-)
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Selly op 15 september 2013, 18:39:19
Super!
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Sam op 24 september 2013, 10:08:56
Ik ben later die week nog bij Dishoom geweest met collega's. Dit keer niet gegeten in de buitenruimte met comfortabele fauteuils, maar binnen op de benedenverdieping waar de keuken zit, het is daar ook erg ruim. Je zit tussen de voorraad (meel, suiker, blikken olie) en je kunt live meekijken hoe de nan en chapatis gemaakt worden. Volgens een collega was het de beste curry die hij in jaren gegeten had in Londen, dus dat zegt wel wat.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Sam op 06 februari 2014, 16:49:35
In Londen is er een keten van "gourmet" burger restaurants, Hache burger. Ze hebben er ook vegetarische burgers, wat natuurlijk altijd positief is. Ik at er de falafelburger, en die viel nogal tegen. Erg dik, had wat langer in het frituurvet mogen liggen, en had vooral wat kruiden kunnen gebruiken. Het leek meer op een burger van geprakte gare kikkererwten dan op falafel. Brrr.... met moeite de helft weg kunnen krijgen.

Volgende keer maar weer naar Dishoom  :D
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Selly op 24 februari 2014, 21:27:09
Ben er (nog) niet geweest, maar kwam online Andina tegen, een nieuw Peruviaans resto in Shoreditch, met de veggie opties duidelijk weergegeven en ze hebben zelfs een vega ceviche. En ontbijt en lunch naast diner en zo te zien ook lekkere drankjes http://andinalondon.com/
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Sam op 13 maart 2014, 10:35:17
Ik heb Andina uitgeprobeerd, bedankt voor de tip Selly!  :D

Het is een tent die hip publiek trekt, veel baarden en Apple laptops op tafel. Het was afgeladen om kwart over zes, we hadden gereserveerd en dat was nodig ook, want zelfs de bar zat vol met etende mensen. Het menu bestaat uit veel kleine gerechten, ze adviseren ongeveer 3 per persoon te bestellen. We startten met een Pisco Sour, een soort scroppino, als aperitiefje. Daarna aten we onder andere de salade met kaas en boontjes, quinoa kroket-balletjes, tamalito (een soort couscous van quinoa in blad verpakt), yuca (lijkt op gefrituurde aardappel), en als toetje deelden we pompoen-donuts en een soort tompoezen met gewelde rozijnen.

Het eten was lekker, het is allemaal erg gezond (behalve de toetjes, maar die zijn extra lekker om het gebrek aan gezond te compenseren), en dat is fijn want je kunt er mensen mee naar toe nemen die een beetje op hun gewicht letten, en als je op reis bent is het altijd fijn om ergens te eten waar er nog vitaminen in het eten zitten. Ik vond de porties wel klein, we waren per persoon 30 pond kwijt exclusief drankjes en ik zat niet echt erg vol, dat vind ik wel pittig geprijsd, ook voor Londen.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Selly op 16 maart 2014, 21:01:37
Ik heb Andina uitgeprobeerd, bedankt voor de tip Selly!  :D

 :D
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sam op 17 april 2014, 09:35:24
Woensdag hebben we nog geluncht bij Carnevale (http://www.carnevalerestaurant.co.uk/). Ik nam daar een soep van de dag (eeuhmmmm, wat was dat ook alweer... tomaat?) en L. de gegrilde haloumi met spinazie en geroosterde tomaat. Leuk, nu heb ik ook eens haloumi geproefd, was voor het eerst.
Gisteren bij Carnevale gegeten, leuk om te zien dat het er in 2008 ook al lekker was calimero :D
We hadden een bordje mezze om te delen als voorafje, met lekker rokerige baba ganoush, humus, tzatziki, couscoussalade en nog wat sla en gegrillde paprika. Erbij twee soorten zelfgebakken brood, dit was op zich al erg vullend. Haloumi staat nog steeds op het menu, dit keer met een curry, mijn gezelschap had dit als hoofdgerecht, ik had falafel op een soort bedje van stevige ratatouille. Ik vind de porties veel te groot, het was erg lekker maar ik kwam net halverwege, tot verdriet van de serveerster die zich zorgen maakte of ik het wel ECHT lekker vond. Jammer genoeg geen ruimte meer voor een toetje, wel voor een kopje verse muntthee met slechts drie mini-blaadjes munt. Ik ga er zeker nog een keertje eten, maar dan ga ik voor een voorafje en een toetje.
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: ArmadiLLow op 17 april 2014, 21:42:37
Ha, leuk dat je weer in Londen bent Sam!
En jammer dat je je portie niet op kreeg bij Carnevale. :-X Ben wel benieuwd waar je verder nog bent beland!

Vroegâh hield ik altijd erg van de National Portait Gallery, maar sinds Bowies zelfportret daar niet meer hangt is die niet meer wat-ie geweest is.

Ik heb er echt superlang over gedaan een online plaatje hiervan te vinden, maar vorig jaar lukte dat eindelijk! :D Het hielp ook niet erg dat het bewuste schilderij uiteindelijk helemaal geen zelfportret bleek te zijn. :cheer_eerie:
En ik was dus vorig jaar ook weer een paar keer in Londen, en toen ik er de eerste keer was en eindelijk gewapend met de (http://www.npg.org.uk/collections/search/portrait/mw09556/David-Bowie) bewuste foto (http://www.npg.org.uk/collections/search/portraitLarge/mw09556/David-Bowie) naar het NPG-personeel toog, hing het er alweer een paar jaar volgens de bewuste medewerker! Maar ik kon het nergens vinden, en bij nog meer navraag bleek het net de week ervoor weer te zijn weggehaald om plaats te maken voor een of andere expositie. Die tot na mijn tweede bezoek duurde. :(
Hoe dan ook, ik blijf dit dus echt een heel gaaf portret vinden. :D
Titel: Re:Engeland/Londen
Bericht door: Sam op 18 april 2014, 10:51:00
Ha, leuk dat je weer in Londen bent Sam!
En jammer dat je je portie niet op kreeg bij Carnevale. :-X Ben wel benieuwd waar je verder nog bent beland!
Verder nergens geweest, was er maar twee dagen voor werk, gelukkig zit Carnevale op loopafstand van waar ik regelmatig moet zijn dus ik ga er beslist nog eens een keertje naar toe!
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Sam op 17 juni 2014, 10:24:40
Een verrassing ontdekt in Londen, in Islington, buiten de toeristische routes maar zeker de moeite waard voor wie van traditionele pubs houdt:
The Baring  (http://thebaringpub.com/) pub. Ik liep er binnen voor een biertje, want ze promoten real ale en hebben bijzondere bieren, maar toen ik op de menukaart keek was ik aangenaam verrast: ze hebben allemaal traditionele engelse pubfood gerechten, maar van elk gerecht ook een vegetarische versie. Dit varieert van vegetarische fish en chips,  bangers en mash tot vegetarische haggis! Ik had de veggie fish and chips: plakken haloumi in beslag gefrituurd, met erbij gefrituurde aardappel partjes, mushy peas, tartaarsaus en salade. Er liggen boeken, er staan spelletjes, er is een terras in de tuin. Als je in Londen bent en weg wilt van de toeristische locaties, en van traditionele engelse maaltijden houdt is dit beslist een aanrader.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: ArmadiLLow op 17 juni 2014, 10:35:17
Leuke tip! Vooral omdat ik eenmaal in Londen vaak ook in Islington beland.
Informatieve site ook. ;)
MENU TEXT TO BE INSERTED HERE (http://thebaringpub.com/food/) ;D
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Poek op 17 juni 2014, 10:41:53
Maar hun pubquiz lijkt wel makkelijk. Alleen bij vraag 7 twijfel ik nog!
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: ArmadiLLow op 17 juni 2014, 11:14:24
Maar hun pubquiz lijkt wel makkelijk. Alleen bij vraag 7 twijfel ik nog!
ook  ;D
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Sam op 17 juni 2014, 12:21:10
Nou, dan moeten jullie maar eens pubquizzen in Londen zou ik zeggen :)
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: LL de Ling op 03 november 2014, 19:25:16
Was afgelopen weekend in Brighton, wat een toffe stad!

Het is bezaaid met hipsters en hippies en dito winkeltjes en koffietentjes. Donderdagavond aten we bij Terre a terre (http://www.terreaterre.co.uk/) en dat is echt een leuke zaak. We namen een soort voordeel tapasmenu (http://www.terreaterre.co.uk/menus/food/terre-a-verre-menu.html), maar dat was erg leuk omdat je dan allemaal kleine gerechtjes kreeg en dus veel kon proeven. Erg lekker en relaxte bediening.

edit: Heb dit maar bij Londen gezet, omdat het zo dichtbij is.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Sam op 04 november 2014, 11:26:40
Was afgelopen weekend in Brighton, wat een toffe stad!

(...)

edit: Heb dit maar bij Londen gezet, omdat het zo dichtbij is.
:heehee: Dat is een beetje net zoiets als Rotterdam maar bij Amsterdam voegen, omdat het zo dichtbij is.

Ik ben er al een tijd niet geweest maar vond Brighton vroeger ook wel relaxed, misschien moet ik er ook maar weer eens naar toe na deze recensie!
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: LL de Ling op 04 november 2014, 13:22:45
Was afgelopen weekend in Brighton, wat een toffe stad!

(...)

edit: Heb dit maar bij Londen gezet, omdat het zo dichtbij is.
:heehee: Dat is een beetje net zoiets als Rotterdam maar bij Amsterdam voegen, omdat het zo dichtbij is.


He, Rotterdam heeft tenminste een vliegveld.
Titel: Re:Engeland - Londen
Bericht door: Sam op 04 november 2014, 14:39:24
Je hebt helemaal gelijk, en vanaf Gatwick is het echt maar een klein stukje natuurlijk.
Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: Sam op 06 juli 2016, 21:33:49
In een andere uithoek van Shoreditch waar ik toevallig terecht kwam omdat alle reguliere hotels vol zaten, zit een heel gaaf vegan restaurant.

Siciliaans Italiaans, volledig vegan, inclusief het straffe engelse Porter bier. Een binnenplaats met een dubbeldekkerbus met beneden de keuken en boven tafeltjes, op de binnenplaats ook tafeltjes en lounge banken.

Ik had vooraf de arancini balletjes, en als hoofdgerecht een burger, maar de lasagna zag er ook erg lekker uit.

Het heet justFAB: http://www.just-fab.org/
Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: Sam op 23 oktober 2016, 18:18:37
Sagar een vegetarisch Indiaas restaurant  (http://m.sagarveg.co.uk/)in Covent Garden. Tamelijk klein en eenvoudig, maar man wat een menu en wat een lekkere dingen. Zuid-indiaas, dus gerechten die je bij een Indiaas restaurantin NL niet zo vaak ziet zoals linzen donuts (medu vada), dosa, en linzenpizza (utthapams).
Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: LL de Ling op 21 januari 2017, 09:28:19
In een andere uithoek van Shoreditch waar ik toevallig terecht kwam omdat alle reguliere hotels vol zaten, zit een heel gaaf vegan restaurant.

Siciliaans Italiaans, volledig vegan, inclusief het straffe engelse Porter bier. Een binnenplaats met een dubbeldekkerbus met beneden de keuken en boven tafeltjes, op de binnenplaats ook tafeltjes en lounge banken.

Ik had vooraf de arancini balletjes, en als hoofdgerecht een burger, maar de lasagna zag er ook erg lekker uit.

Het heet justFAB: http://www.just-fab.org/

Dit klinkt tof! Ik ga half februari een paar dagen naar Londen en we zitten ook in Shoreditch. Eens kijken. :)

Heb je toevallig nog meer recente tips voor leuke plekken? Anderen wordt natuurlijk ook uitgenodigd te antwoorden.
Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: Sam op 23 januari 2017, 10:54:33
Leuk LL, geniet ervan! Hoe lang gaan jullie?
Ik vind Redemption (http://redemptionbar.co.uk/) leuk en lekker, alleen het bord dat op straat staat al: "Meat free, dairy free, gluten free, alcohol free, so WTF do we serve?"
Als je ergens een leuke plek zoekt om te lunchen en van Indiaas houdt is de buiten lounge van Dishoom (http://www.dishoom.com/shoreditch/) nog steeds favoriet, helaas 's avonds vaak niet meer tussen te komen tenzij je heel vroeg bent (voor half zes). Het is geen vegetarisch restaurant maar ze hebben heel lekkere vegetarische gerechten.

Ik zal nog even denken of ik nog wat meer kan verzinnen. Ben je op zoek naar een volledig vegetarisch/veganistisch restaurant of een vega-vriendelijk restaurant?
Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: Selly op 23 januari 2017, 18:29:37
Ik at laatst in Londen naar tevredenheid bij Soryu Ramen http://shoryuramen.com/ een ramenzaak (noedles) die ook een vega variant hebben met sojamelk. Erg lekker. Online reserveren is handig, want de zaak is populair (ze hebben meer vestigingen, maar geen in Shoreditch geloof ik).
Ze hadden ook lekkere drankjes.
Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: LL de Ling op 01 februari 2017, 07:53:00

Ik zal nog even denken of ik nog wat meer kan verzinnen. Ben je op zoek naar een volledig vegetarisch/veganistisch restaurant of een vega-vriendelijk restaurant?

Dank Sam alvast! En Selly ook.

We gaan een lang weekend, van donderdag tot zondag. Alle tips zijn welkom. Vega(n) of vegavriendelijk, maakt ons niet uit.
Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: ArmadiLLow op 01 februari 2017, 23:50:32
Twee weken geleden was ik een klein weekje in Londen. Ik heb toen lekker veel restaurants bezocht, waarvan de meeste naar grote tevredenheid. :)

In chronologische volgorde waren dat:
Rasa N16 (http://www.rasarestaurants.com/rasa_n16.php) (vega) in Stoke Newington: een oude favoriet. Vooral de voorgerechten daar vind ik superlekker, ditmaal hadden we banana bolis (met pindasaus, superlekker) en bhel (yay!). Verder aten we een auberginegerecht en eh. Nog iets. Erg lekker allemaal!
Vegan Hippo (https://veganhippo.com/) (vegan) in Soho: Dit zo begreep ik, is de voortzetting van Beatroot (ooit een favoriet, in Berwick street). Hier lunchten we met voor mij een jackfruitburger met boerenkoolchips. Als ik eraan terugdenk, heb ik meteen alweer zin in nog een jackfruitburger! Bij het bestellen mochten we uit een bak een speelgoedbeestje kiezen en op onze tafel zetten, dit werd gebruikt als herkenningspunt om de bestelling bij de juiste tafel te kunnen bezorgen. ;D
Ethos (http://www.ethosfoods.com/) (vega) in Fitzrovia, vlakbij Oxford street heeft een warm en een koud buffet vol lekker gerechten met duidelijk aangegeven wat vegan is. Je weegt je eten bij de kassa (net zoals bij Tibits (https://www.tibits.ch/en/home.html), eveneens een aanrader). Als je daarna nog ruimte over hebt (onwaarschijnlijk, maar hee) is er ook nog een ruime keus aan dessertjes.
Cubana (http://www.cubana.co.uk/) (omni) nabij Waterloo station: leuk ingericht tentje; hier lunchten we lekker en in relatieve rust; ik had iets met plantain en rijst en okra. Ze doen ook aan cocktails maar die hebben we niet zelf geproefd. We kregen eerst de rekening van de buren (die een fles wijn hadden genomen), toen we daarna de onze kregen scheelde dat bijna de helft. ;D
CookDaily (http://www.cookdaily.co.uk/) (vegan) in Shoreditch. Een restaurant in een zeecontainercomplexje met horeca. OK restaurant is een te groot woord; er waren vier of misschien zes zitplaatsen binnen en buiten de deur maar in het containercomplex was er nog meer zitplek, die werd gedeeld met de andere tentjes eromheen. Ze bieden hier een aantal schotels aan waarbij je kunt kiezen of je ze met vegakip of tofu wilt of soms nog een andere optie. Was prima; ik had de rainbowl met heel veel groenten. Goed betaalbaar ook, voor avondeten.
Tai Buffet (https://www.happycow.net/reviews/to-fu-west-london-19473) (vega) in Shepherd's Bush. Mwah, dit was de enige waar ik niet zo heel enthousiast over was. Er was een grote selectie aan nepvleesgerechten en behoorlijk weinig warme groentegerechten. Bij de koude gerechten was wel wat groente terug te vinden. Ik had ook het idee dat ik niet erg gezond zat te eten, weet niet meer of ik het nou zout of vet vond of allebei. Op zich was het wel smakelijk, maar het paste gewoon niet zo goed bij m'n plannen wat gezonder te gaan eten dit jaar ;), en daarnaast wil ik groenten. Vaste prijs, dus voor als je veel honger hebt wel een goede deal misschien.
Black Cate Cafe (https://www.happycow.net/reviews/black-cat-london-41511) (vegan) in Hackney: kom op tijd! Dit restaurant is nogal populair, dus we moesten hier een tijdje wachten voor we een zitplaatsje kregen (aan tafel bij anderen). Lekker en heel betaalbaar eten, prima sfeer vond ik ook. Ik had hier een groentepannenkoek met nog meer groenten. De porties zijn enorm! Een stukje gebak voor toe paste er dus niet meer bij (maar paste wel nog in mijn tas, gelukkig). :)
Mildred's (http://www.mildreds.co.uk/) (vega) in Soho: ook hier is het vaak druk, maar als je kort na openingstijd binnenvalt voor lunch heb je zonder problemen een plek. Hier had ik de soul bowl: twee salades (bieten-quinoa, en kale-shiitake), was lekker. Ze hebben ook vestigingen in King's Cross (nog niet geweest) en Camden (jaartje geleden geweest, zeer goed bevallen).
Vanilla Black (http://www.vanillablack.co.uk/) (vega) nabij Chancery Lane: vooral als je de tijd hebt (en het geld kunt missen). Creatieve gerechtjes, mooi opgemaakte borden, the works. Ooit maakte ik hier de fout brie-ijs te bestellen, daarna durfden we (ik) een tijdje niet meer terug. Op aanraden van vriendin ditmaal daarom de charred avocado icecream oid maar links laten liggen, ook al leek die me minstens zo intrigerend.
(Charred is trouwens momenteel sowieso een dingetje in Londen; ik geloof dat we meer restaurants mèt iets charreds op de kaart hebben gezien dan zonder. ???)
Farmacy (http://farmacylondon.com/) (vega) in Notting Hill, deze is ook voor als je ruim bij kas zit. Ze presenteren zichzelf als superhealthy (er is een soort menukaart/-boekje aanwezig waarin van een groot deel van de gebruikte ingrediënten staat toegelicht welke gezondheidsvoordelen je ervan kunt verwachten) dus een vette hap moet je er niet verwachten, maar lekker eten hebben ze wel. Ik at hier een Mexicaanse schotel en die was prima. Het personeel was wisselend qua leukte.
Jai Krishna (https://www.happycow.net/reviews/jai-krishna-north-london-700) (vega) bij Finsbury Park. Een paar honderd meter van ons appartement en alsnog schoot hij er bijna bij in! Gelukkig op de laatste avond toch nog bezocht. Superlekker gegeten, alles klonk zo lekker dat we veel te veel bestelden. Ooooja ik weet alweer hoe dat kwam. We namen vooraf een mix van wat starters, denkend dat we dan een bordje met wat dingetjes zouden krijgen. Toen kwam me er toch een schaal! Daarna hadden we een aardappelcurry en een rodekoolmetappeltjescurry (;D) die erg lekker waren bij elkaar. Ook hadden we nog rijst en, euh... een andere curry. De naan die we eigenlijk hadden willen nemen, hebben we gelukkig niet besteld want hadden we nooit meer opgekund. Het eten was wel behoorlijk vet. Ook dit was overigens een superpopulair restaurant (of was het het tijdstip?); we arriveerder rond half negen denk ik en hebben iets van een half uur moeten wachten op een tafeltje, terwijl er niet echt ruimte was om te wachten. Vroeger op de avond is het wellicht beter te doen. De bediening was wel erg sympathiek. En ook onze buren, die ons vertelden dat we zelf naar de balie moesten lopen met het briefje waarop we onze keuze hadden opgeschreven om de bestelling door te geven.
Kin (https://www.kincafe.co.uk/) (vega) in Fitzrovia. De lunchopties werden op mijn vraag gebracht als 'quiche of salade'. De salade bleek iets met een pindadressing, en vegan, dus die wilde ik. Hij was enorm en er zat wel heel veel rauwe wortel in, uiteindelijk kreeg ik hem niet in m'n eentje op (mensen die wel eens met mij hebben gegeten, weten wat dit zegt over de grootte van de salade :P). Later bleek dat er nog veel meer opties waren, vooral dingen als toast met scrambled tofu enzo. En heel veel soorten hartig en zoet gebak, dus we namen nog wat zoets na. Het personeel kwam wat onervaren over maar ze veroverden wel direct mijn hart (door hun vriendelijkheid natuurlijk, had er heus niets mee te maken dat het twee leuke jongens waren en ze tenminste een beetje fatsoenlijke muziek draaiden... ;))

We zaten trouwens vlakbij The third estate (http://thethirdestate.co.uk/), waar ik een half jaar geleden al eens schoenen had gekocht. Ditmaal kocht ik er nog een paar schoenen en m'n vriendin nam een stapel truien mee. :D
Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: ArmadiLLow op 02 februari 2017, 00:32:56
Naast de restaurants waar we deze keer zijn geweest en de genoemde Tibits, vind ik The Gate (http://thegaterestaurants.com/) (met vestigingen in Islington, Hammersmith en Marylebone) vaak erg goed, en Manna (http://mannav.com/) in Primrose hill erg leuk. Vriendin had nog bij vega(n?) pub Coach and Horses (Greek Street in Soho) willen eten maar toen wij daar voor de deur stonden werd net de keuken verbouwd oid. In West-Kensington is 222 (http://www.222veggievegan.com/) leuk.

Verder heb je nog Carnevale (https://www.carnevalerestaurant.co.uk/) en Amico Bio (http://www.amicobio.co.uk/) in de buurt van Barbican, dus ook niet al te ver bij je vandaan, en Itadaki Zen (http://www.itadakizen-uk.com/) niet ver van King's Cross. Amico bio echt wel kwaliteitseten. Itadaki zen en Carnavale al lang niet meer geweest, weet ik niet meer precies.
Ten zuiden van de rivier vind ik Tas (http://www.tasrestaurants.co.uk/) (Turks) (o pas op met die link, er begint vanzelf een filmpje, ieuw) trouwens wel een aanrader; geen vega restaurant maar wel veel vega keus, en ze zijn snel.

In South-Kensington vond ik Tanya's (http://www.tanyascafe.com/) tegenvallen (is rawfood, de ladingen rauwe prei in mijn gerecht kreeg ik echt niet weg). (O, ik zie nu dat het gesloten is. OK.)
Blue elephant in Fulham is helaas ook gesloten. :(
Dat geldt jammer genoeg ook al een tijdje voor Saf, die zaten eerst vlakbij Shoreditch in Hoxton, later nog een tijdje in Kensington boven de Wholefoods, maar nu is alles weg. :(

Verder heb je misschien wat aan lijstjes van de Time Out, zoals deze met tips voor lekkere vegan gerechten (http://www.timeout.com/london/restaurants/the-ten-best-vegan-dishes-in-london), deze met vegan restaurants (http://www.timeout.com/london/restaurants/the-best-vegan-restaurants-in-london#tab_panel_2) of deze met vega resto's (http://www.timeout.com/london/restaurants/londons-best-restaurants-for-vegetarian-food?icid=np--feature).
Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: Sam op 02 februari 2017, 11:09:20
Blue elephant in Fulham is helaas ook gesloten. :(
Dat geldt jammer genoeg ook al een tijdje voor Saf, die zaten eerst vlakbij Shoreditch in Hoxton, later nog een tijdje in Kensington boven de Wholefoods, maar nu is alles weg. :(
Wat jammer, dat was nu echt een heel fijn vegan/raw restaurant waar je luxe kon eten.
Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: Sam op 02 februari 2017, 11:12:14
Overigens een tip om extra op je spullen te letten in Shoreditch: er zijn veel rovers op brommers die het op je telefoon of tas hebben voorzien. Bij mij hebben ze van de week geprobeerd mijn telefoon uit mijn hand te jatten, maar die heb ik altijd stevig vast dus jammer voor ze. Helaas waren ze te snel weg om ze van hun brommer te trappen  >:(

Zeker als je op Google Maps aan het kijken bent tijdens het lopen ben je een goed doelwit voor deze eikels.
Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: Selly op 02 februari 2017, 12:00:33
En pret a manger heeft een fantastisch lekkere mac'n'n-cheese met boerenkool en bloemkool. Lekker als snelle lunch.

Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: Sam op 02 februari 2017, 13:59:08
Dat is waar Selly, daar denk ik niet zo snel aan, dat je ook nog moet lunchen :-)

Wat dat betreft is Pod (http://www.pod.co.uk/) ook een goede, die hebben nu een warme wrap "brick lane" met een aardappel-curry erin, die vult heel goed en is erg lekker. Ze hebben ook een lekkere bao met tahoe.
Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: meisbaer op 02 februari 2017, 22:56:43
Hey, leuke tips voor als ik weer eens in Londen ben. Mijn zusje woont in the Barbican (!) dus ik ga de tips voor in die buurt zeker ergens opschrijven  :vork:
Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: LL de Ling op 03 februari 2017, 09:05:23
Leuke tips zeg, bedankt allemaal!

Ik ga van het weekend even alles goed bekijken.
Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: LL de Ling op 26 februari 2017, 21:13:23
Holy, ik ben alweer een week terug uit Londen, en ik heb nog niet gepost waar ik heb gegeten.

We kwamen donderdag laat in de middag aan. Eerst een beetje rondgelopen en toen zag ik een bord van Redemption. Dat kwam me bekend voor! We hebben even geïnformeerd en we hebben daar voor later op de avond gereserveerd.

Het was erg lekker eten daar. We hadden o.a. de maki rolls platter. Die was lekker en zag er ook fantastisch uit. En een lekker gerecht met bloemkool. Toe deelden we kokosbollen of zoiets. (Nu wreekt zich het feit dat het een week geleden was).

Vrijdagmiddag aten we bij The Gate Islington. Ik had een bietentaartje. Heel verfijnd was die, erg lekker. Mijn vriend had aubergine schnitzel. Ook erg lekker. We deelden een lekker toetje met chocola.

Zaterdag wilde ik graag naar Dishoom (http://www.dishoom.com/). "Geen reserveringen, gewoon gaan", volgens de airbnb-host. Bleek dat je wel lang moest wachten. Er stond een lange rij buiten. Dat wachten was al een belevenis an sich. Er werd chai en sherry geserveerd en het was best gezellig. We besloten het maar te doen.

Eenmaal binnen wacht je weer. Maar dan in de bar. Als je aan tafel mag, dan gaat de pieper af die je hebt gekregen. Zo wordt Dishoom echt een avond uit. Ik weet niet of ik het snel weer zou doen, maar voor een keer is het wel leuk. Na 1,5 a 2 uur wachten, mochten we aan tafel. Het eten was erg prima.

Voor lunch aten we een vegetarische burger in een burgerzaak en we namen een keer soep bij Pret A manger. Zondag moesten we alweer naar huis. Hopelijk snel weer terug!

Edit: zie dat Sam Dishoom ook al had getipt. Dat was in Londen ontschoten, maar het is ons dus wel gelukt om er te eten!

Verder nog bedankt voor de tip om goed op de spullen te letten. F. werd helemaal dol van mijn waarschuwingen voor de 'brommerbendes'. Het werd een beetje een running gag :)

Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: Selly op 26 februari 2017, 22:09:50
Leuk hoor  :D
Ik ben een aantal keer in Dishoom bij Convert Garden geweest. Daar kun je gewoon reserveren, en wacht je helemaal niet, da's wellicht een tip voor de volgende keer.
Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: Sam op 27 februari 2017, 08:25:17
Leuk LL, allebei mijn tips gebruikt, al dan niet bewust  :D
Klinkt alsof je erg lekker gegeten hebt, The Gate moet ik ook eens uitproberen.
Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: Sven op 13 oktober 2017, 08:52:08
Voor mensen met een meer beperkt budget, vind je hier (http://thesandwichguide.com/vegetarian-sandwiches/) een overzicht van de vegetarische sandwiches uit supermarkten en aanverwanten.
Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: neleH op 23 januari 2020, 12:58:29
Ik haal deze draad weer even naar boven want ik ga met mijn nichtje naar Londen! En ik ben dus nog nooit in Londen geweest dus kom maar door met leuke (recente) tips (eten of gewoon leuke dingen)!

We gaan 17-20 februari.
Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: Selly op 23 januari 2020, 17:53:33
Leuk!
Ottolenghi Spittalfields is lekker om een keer te ontbijten. Nopi van Ottolenghi kun je beter niet bezoeken: het personeel laat je niet bestellen wat je wilt (het was er ooit wel leuk, hopelijk wordt het dat ooit weer).
De Maltby market is leuk. Weet niet hoe druk het er tegenwoordig is. Borough market is leuk, maar erg druk, dus rond 10u komen. Hoewel er rond lunch jummie raclette is, maar dan is het erg druk.
De keten Franco Manca heeft lekkere pizza.
Soho is leuk om uit eten te gaan.
Bij Pret a Manger (overal vestigingen) hebben ze lekkere feta omelet (voor ontbijt) en boerenkool/bloemkoolmac n cheese (lunch). Er zijn ook een paar 100%. vega Pret a Mangers.
Foyles is een leuke boekhandel.
In welke wijk zit je ergens? Want dan kunnen er nog gerichte tips komen.
M&S food heeft ook lunch en lekkere chippies enzo.
Mildreds is altijd goed en heeft meer vestigingen.
Als je van Japans houdt is lunchen bij het Japan centre ook leuk. Veg is duidelijk aangegeven. Kan wel druk zijn.
 
Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: neleH op 28 januari 2020, 13:01:04
Dank voor alle tips!
Ken je Rovi van Ottolenghi? Nieuw restaurant. Dat leek me misschien nog wel leuk. Mijn nichtje is ook vegetarier dus we gaan zeker op zoek naar 100% vega tentjes.

We hebben een appartementje op de rand Nottinghill-Kensington (202 Kensington Church Street), ik hoor dat Shoreditch een leukere buurt is om te verblijven.
Ik kan dit nog annuleren dus ik overweeg om een andere appartement te zoeken (al wel iets gevonden, nog even kijken).

Wat denk jij?
Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: neleH op 28 januari 2020, 13:02:23
(Rovi is natuurlijk niet 100% vegetarisch maar hallo, Ottolenghi :-)).
Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: meisbaer op 28 januari 2020, 21:24:26
Ligt eraan wat je wil gaan doen in Londen natuurlijk. Maar Notting Hill is een ook erg populaire buurt (portobello road is daar o.a.als ik het goed heb) en in Kensington heb je allerlei grote mooie musea en Hype park etc.

Bij Shoreditch is Brick Lane (waar je veel curry kan eten, of bagels) en White chapel. Wellicht wat hipper. En je zit dicht bij de Tower.

Als je gebruik maakt van het OV, dan maakt het niet zo heel veel uit. Je zal toch een keer van de ene naar de andere kant van Londen gaan om iets te gaan zien. Dus het handigstebis om te kijken waar jullie naartoe willen gaan, en daar een beetje in de buurt te gaan zitten.
Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: Eelco op 28 januari 2020, 22:25:24
en Hype park etc.
:heehee:
Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: Sam op 29 januari 2020, 08:27:03
Shoreditch is hipster maar wel gezellig veel bars en restaurantjes. Dishoom daar heeft de lekkerste curry van London! Hotels en appartementjes zijn er wel aan de prijs tegenwoordig.
Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: neleH op 29 januari 2020, 11:26:29
Dank voor alle tips en toelichting! We weten eigenlijk nog niet zo goed wat we gaan doen (ik ben nog nooit in Londen geweest en heb me nog niet echt goed ingelezen).
Maareuh, wel met de metro reizen, dus we blijven dan maar lekker in ons appartementje :-).
Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: meisbaer op 29 januari 2020, 21:09:42
Een tip, kijk niet alleen op de plattegrond van de metro, maar ook op een normale (google) kaart. Soms nemen mensen de metro voor stukken die net zo snel te lopen zijn, omdat de metrokaart zo vertekend is en de afstanden anders lijken.

Veel plezier!
Titel: Re: Engeland - Londen
Bericht door: Selly op 29 januari 2020, 21:23:29
Ken je Rovi vanOttolenghi?

Ja, maar de restaurants die gewoon Ottolenghi heten vind ik het leukst. Je zit op 12 minuten lopen van die in Notting Hill, die heeft niet veel zitruimte maar je kunt er ook heerlijke dingen halen, ook mooie zoetigheden. Zijn de hele dag open.