Vegatopia Forum

Wat eten we vandaag?

1 lid en 4 gasten bekijken dit topic.

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.809
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #25140 Gepost op: 10 juli 2025, 16:42:15 »
Gisteren voor het eerst in een week weer eens zelf gekookt: curry madras met "kip" stukjes van de Veg Slager, corugette en doperwtjes. Ook nog gebakken aardappels met ui en veel zaadjes. Met kruidge safraanrijst en komkommerraïta met munt. Alles met veel koriander, want ik heb weer een plantje die op moet.

Vandaag als lunch shakshuka met tomaat en bleekselderij. Erbij geroosterde boterhammen. Straks aardappels met voor mij veg zalm van Vivera en voor hem een "kip"krokantburger. Voor mij met tuinbonen, voor hem sperziebonen.

Offline Sam

  • ******
  • 7.375
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #25141 Gepost op: 10 juli 2025, 19:46:45 »
Een frisse pastasalade met pesto, cherry tomaatjes, paprika, komkommer en olijven.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Online Eelco

  • Admin
  • *****
  • 21.058
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #25142 Gepost op: 10 juli 2025, 20:09:18 »
Spaghetti aglio, olio e peperoncino met erbij een fikse salade met geroosterde zonnebloempitten.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Sven

  • *****
  • 4.086
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #25143 Gepost op: 11 juli 2025, 17:24:32 »
Snijbonen met tomaat, lente-ui en flink wat knoflook. Daarbij rijst.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Online Eelco

  • Admin
  • *****
  • 21.058
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #25144 Gepost op: 11 juli 2025, 21:28:00 »
Pellkartoffeln met erbij een fikse salade.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Sam

  • ******
  • 7.375
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #25145 Gepost op: 11 juli 2025, 22:36:08 »
Killerknoflooksaus, met pitabroodjes en vega shoarma. Erbij komkommersalade.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.809
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #25146 Gepost op: Gisteren om 12:57:43 »
Gisteren bij een vriendin gegeten, zij maakte met couscous gevulde puntpaprika's uit de oven. Er zaten ook nog tomaat, avocado, feta en cashewnoten op.

Zo als lunch gyoza met lenteui en radijs. Als avondeten ga ik gestoofde spitskool met rode en en tahin uit Boustany maken. Erbij bulger of couscous, met kwark-feta saus.

Offline Sam

  • ******
  • 7.375
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #25147 Gepost op: Gisteren om 16:59:31 »
Engels ontbijt als avondeten: toast, gebakken ei, vego worstjes, hash browns, spaghetti hoops.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Online Eelco

  • Admin
  • *****
  • 21.058
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #25148 Gepost op: Gisteren om 20:32:42 »
Peterselie-aardappeltjes, een stoofje van bloemkool, broccoli, bospeen en bruine bonen, en twee burgers van haver en groene spelt.

Die burgertjes waren een experiment, want ik had een zak Grünkernmehl ontdekt. Grünkern is dus groene, onrijpe spelt (net zoals freekeh onrijpe tarwe is), die in Duitsland graag voor vegetarische burgertjes wordt gebruikt. In Nederland is het nagenoeg onbekend en volstrekt niet verkrijgbaar, terwijl je in Duitsland bij de drogisterijen DM en Rossmann een kant-en-klare mix kunt kopen. Ik heb, geïnspireerd door die mix, zelf een mengsel van groene-speltmeel, havervlokken, sesam- en lijnzaad, lavas, paprikapoeder en bakpoeder gemaakt. Zeker voor een eerste experiment was het zeer geslaagd!
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.809
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #25149 Gepost op: Gisteren om 23:47:59 »
Als avondeten ga ik gestoofde spitskool met rode en en tahin uit Boustany maken. Erbij bulger of couscous, met kwark-feta saus.

Het was lekker, de spitskool met rode ui en tahinsaus. Ik had er ook nog gebakken rode paprika met komijnzaadjes en tijm naast gemaakt.