Open menu

hardrockcafe logoOp uitnodiging mocht Vegatopia het nieuwe vegetarische menu proeven bij het Hard Rock Cafe in Amsterdam. Het vegetarische menu is tijdelijk verkrijgbaar tot 13 november 2016. De meest populaire gerechten worden naar verwachting in 2017 op de kaart gezet.

Het Hard Rock Cafe serveert eten met een beetje Amerikaanse/Mexicaanse fastfoodstijl, denk aan burgers en fajitas. Veel vegetarische gerechten had het Hard Rock Cafe hiervoor niet op de kaart. Het initiatief om het aantal vegetarische gerechten uit te breiden is altijd fijn, en dat mag ook wel anno 2016. De gerechten van het vegetarische menu zijn zeer betaalbaar, tussen de €9,95 en €14,95. De cocktails vallen daarentegen helemaal uit de maat. Die met alcohol is €9,30  - al zie je die prijzen in andere gelegenheden ook –  maar de alcoholvrije variant is in verhouding erg duur met €7,45 voor een klein glaasje. Wel lekker overigens.

Nirvana & burgers

De muziek staat gelukkig niet te hard, zodat je je tafelgenoot gewoon kunt verstaan. Hard Rock is het niet, we hoorden bijvoorbeeld Greenday en Nirvana langskomen. Vonden wij helemaal niet erg; dat eet wat relaxter dan een nummer van Van Halen. In het restaurant komen veel jongeren en toeristen. Het personeel is vriendelijk (soms wat overdreven) en spreekt voornamelijk Engels. De kaart is ook Engelstalig. Het moge duidelijk zijn: de hele entourage en sfeer moeten je ding zijn.

Wat vonden wij van de nieuwe vegetarische gerechten?

hardrockcafe vegamenu

Van links naar rechts: Cauliflower "Wings", Cauliflower burger, Fennel, Beet & Orange Salad, Pico de Gallo Quinoa Arugula Salad.

Cauliflower “Wings”
Leuk idee: bloemkool in een jasje, volgens de kaart in “Buffalo-wing” stijl. Wordt normaal gesproken geserveerd met blauwe kaas, selderij salade en wortel. Wij proefden alleen de wings. Buffalo wings zijn kippenvleugels in sausachtig jasje (marinade). Dit was meer een paneerachtig gefrituurd jasje, dus hoe “Buffalo-wing” dat is kun je je afvragen - wellicht wordt de smaak ermee bedoeld. Het jasje en daarmee de wing smaakte een beetje naar smaakversterker en vooral naar frituur. De bloemkool was te gaar en knapperigheid ontbrak. Niet zo’n succes.

Grilled Ratatouille Wrap 
Deze wrap was gevuld met diverse (gegrilde?) groenten en rucola en had een sausje met een lekkere rokerige smaak: volgens de kaart Sriracha mayonaise. In één wrap waren de stukken groenten wat grof. Best lekker, niet heel bijzonder.

Fennel, Beet & Orange Salad 
“Geroosterde bietjes met venkel, verse sinaasappel, munt, koriander, lente groentes overgoten met knoflook, limoen en komijn dressing.” Bij ons zat er geen sinaasappel in de salade. Het was vooral sla, gekookte biet (niet geroosterd), enkele reepjes venkel en wat verdwaalde quinoa. De dressing leek in zijn geheel te ontbreken, en de munt en koriander waren ook niet te herleiden. Niets zo storend als een gerecht dat niet is wat beloofd wordt op de kaart. Tevens niet echt een salade te noemen: het waren gewoon wat stukken groenten in een schaaltje. Jammer!

Pico de Gallo Quinoa Arugula Salad
“Een frisse mix van pico de gallo, quinoa, limoensap en koriander. Gemixt met rucola, geraspte spruitjes, gekruide pecannoten, fetakaas en gedroogde cranberry. Overgoten met een citrus dressing.” Deze salade was erg lekker! Dat mag ook gezegd worden. Vers, knapperig en goed in balans qua smaak en textuur. Aanrader.

Cauliflower Burger
“Een huisgemaakte burger van bloemkool, knoflook, ei, geitenkaas, oregano en paneermeel. Gegarneerd met courgette, pompoen, Montery Jack kaas, rucola, tomaat en aioli. Geserveerd op een geroosterd brioche broodje.” Deze burger van bloemkool was lekker, het geheel smaakte goed, met lekkere gegrilde courgette. Er ontbrak alleen een beetje een bite. Een knapperig broodje zou een mooie toevoeging zijn.

Very Veggie ‘Tini 
“Cocktail met verse komkommer, rode uit, munt en limoensap gemixt met Griekse yoghurt en Tito’s huisgemaakte wodka.” Deed denken aan een koud komkommersoepje met wodka. Best oké.

Wascally Wabbit
“Alcoholvrije mix van wortelsap, appelsap, sinaasappelsap, gember en Orgeat siroop. Geserveerd met munttakje.” Lekkere frisse en lichtzoete cocktail met een mooie oranje kleur. 

Conclusie

Bloemkool lijkt favoriet bij de kok. Opvallend is dat de gerechten vooral uit groenten bestaan: een echte eiwitcomponent ontbreekt op een beetje kaas, ei of noten na. De Pico de Gallo Quinoa Arugula Salad, Cauliflower Burger en de Wascally Wabbit cocktail zijn een goed begin en het proberen waard. De overige gerechten zijn niet erg bijzonder of zelfs teleurstellend. Er mag meer aandacht worden besteed aan de smaak en bite van de gerechten en erg belangrijk: kom na wat je op de kaart zet. Dan kunnen de gerechten wellicht naar een hoger niveau getild worden.

Kelly, culiredactie. Altijd bezig met voeding, koken en eten, ook op haar website en als diëtist.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama