(Advertentie)

Koken

Koninklijke worteltjescake met dulce de leche

Morgen is het Koningsdag en traditiegetrouw creëren we iets speciaals voor die feestdag. Ditmaal een heerlijke, stevige en smeuige cake, vol met oranje worteltjes! Hij wordt opgediend met een Argentijnse 'saus' die op smaak gebracht is met nog meer oranje lekkers, namelijk sinaasappel. De cake smaakt de volgende dag nóg lekkerder.

3x Arabisch: freekehsoep, salade en spinazieflapjes

Van gastredacteur Jennifer kregen we maar liefst drie recepten voor een heerlijke Arabische maaltijd: een Palestijnse freekehsoep, een salade met oranje paprika, rode kool en groene pepers, en hartige spinazieflapjes die op smaak zijn gebracht met sumak, granaatappelmelasse en rode peperpasta.

Vrijdag Snackdag: mac and cheese minitaartjes

maccheesetaartthumbDeze mac and cheese minitaartjes heb ik in Schotland leren kennen. Hoewel ik de twee dagen ervoor ook al macaroni met kaas gegeten had, kon ik toch de verleiding niet weerstaan. Ik heb het recept niet letterlijk gekopieerd, maar eerder verwerkt tot een meer Belgisch-Nederlandse versie.

Spiesjes met tempeh & papaja

greenkitchen-spiesjes-sHet volgende recept komt uit het boek The Green Kitchen Travels dat we gister bespraken. In dit prachtige reiskookboek staan interessante en prachtige verhalen met dito recepten. Dit recept voor Spiesjes met tempeh & papaja is daar een goed voorbeeld van.

Citroen-maanzaadcake

Toen ik het vrijdag besproken kookboek Bakken met Menno voor het eerst inkeek, viel het volgende recept me meteen op. Ik ben een grote liefhebber van gebak met maanzaad dus het was direct duidelijk dat ik dit zou gaan maken. Ik heb genoten van de combinatie van nootachtig maanzaad met frisse citroen en ook de collega's aan wie ik hiervan uitdeelde waren enthousiast. Hieronder het recept zoals dat in het boek terug te vinden is.

Romige cannelloni uit de oven

De marktkoopman verkoopt zijn wilde spinazie liefst met bakken tegelijk. “Want het slinkt enorm, mevrouwtje!”. En zo zat ik laatst na uitbundig shoppen op de boerenmarkt met een duidelijk spinazie-overschot. Genoeg voor onze allerallereerste groene smoothies, een hartige taart en Turkse flapjes bovendien! Op deze plaats had eigenlijk een recept voor groene spinaziesmoothies moeten staan. Maar soms lopen de dingen anders dan je dacht; die groene smoothies kwamen er toch niet.

Licht - Hugh Fearnley Whittingstall

licht thbNa Veg!, een kookboek van de Engelse schrijver Hugh Fearnley Whittingstall waar we heel erg enthousiast over waren, is er nu Licht. Ook weer een mooi maar wel eigenzinnig boek.

Snijbietrolletjes met ricotta

Gisteren kreeg het Buurtsuperkookboek van ons de volle vijf sterren. Vandaag een leuk en makkelijk te maken recept uit dit kookboek.