(Advertentie)

Koken

Preistamppot

preiOok al is het lente, het is nog best koud, dus een lekkere stamppot gaat er hier best in. Een recept voor de makkelijke maandag met een hoofdrol voor prei.

Kokosrisotto met gember-prei en shiitake-paddenstoelen

Eergisteren bespraken we het Duitse kookboek 'Vegetarisch mit Leidenschaft' van Andi Schweiger, waarin je volop inspiratie vindt voor niet-alledaagse combinaties van ingrediënten. Sommige recepten lijken op het eerste gezicht wel erg experimenteel, maar blijken toch zeer 'bodenständig' (met beide benen op de grond) te zijn. Zoals dit recept, het tweede dat we mogen publiceren.

Aziatische lasagne met shiitake en spitskool

Gisteren bespraken we het Duitse kookboek 'Vegetarisch mit Leidenschaft' van Andi Schweiger. In het boek vind je vele verrassende recepten waarin ingrediënten net even wat anders dan gebruikelijk worden verwerkt. Vandaag een recept voor een Aziatische lasagne met wonton deegvellen.

Salade met zoete aardappel en aubergine

Salade met zoete aardappelthbDe lente is begonnen! Wij krijgen dan meteen zin in salades en andere niet al te zware gerechten. Deze salade past daar heel goed bij, hoewel hij vullend genoeg is om als maaltijdsalade te worden gegeten.

Fudge met vanille

Zoete Zondag! Dit recept voor heerlijke fudge met vanille komt uit het maandag besproken boek Atelier Confiserie.

Pompoengnocchi met laurierroom

Een recept voor gnocchi geven is moeilijk. Voor gnocchi moet je een beetje gevoel kweken. Laat je niet afschrikken door mijn lange werkbeschrijving en kijk eens een filmpje op YouTube. Je zult zien dat het minder moeilijk is dan je dacht. Ervaring met het maken van verse pasta of brood helpt ook. Dit gerecht is ideaal voor een Feestelijke Zaterdag!

Paddenstoelenbroodpudding met tomatenconfiture

Sinds ik mijn nieuwe hobby, het bakken van brood, volgens de rest van het gezin wat al te enthousiast beoefen, is het probleem van oudbakken brood ontstaan. Uiteraard heb ik, als alle enthousiaste hobbyisten, dit als onzin afgedaan.

Freekeh: wat kun je er mee? + recept nasi & granolareep

Artisan-freekeh-sJe hebt het al een paar keer langs zien komen op Vegatopia: freekeh. Freekeh is een graan in opkomst, jonge geroosterde groene tarwe om precies te zijn. Artisan Grains en de Culinaire Werkplaats organiseerden een bijeenkomst over freekeh om te laten zien wat je er allemaal mee kunt doen.