(Advertentie)

Koken

Het Vegatopia-weekmenu

vegetarisch_weekmenuDit is al weer de tweede week dat we een weekmenu plaatsen. Houden we het deze week zo warm? En hoe tover je zonder heel lang in een warme keuken te staan iets lekkers op tafel? We hebben weer voor alle dagen recepten.

Selderijsalade met pinda's

selderijsaladethumb1Deze salade heb ik een aantal jaar geleden gemaakt met de ingrediënten die ik toen toevallig in huis had. Sindsdien maak ik het recept op regelmatige basis opnieuw, het hele jaar door. Het is een eenvoudig gerecht dat tegelijk fris en scherp is. Het maakt niet uit of je nu bleekselderij of groene selderij gebruikt. Voor de appel gebruik ik doorgaans wel Jonagold.

Nieuw: het Vegatopia-weekmenu

Vind jij het ook moeilijk om elke week te bedenken wat je nu weer gaat eten? Hoe combineer je nu die koolrabi of die andere gekke groente en hoe eet je ook nog een beetje gebalanceerd? Wij hebben daar iets op verzonnen: het Vegatopia-weekmenu. Elke week lekkere en gevarieerde recepten voor maandag tot en met zondag!

De lekkerste dahl

dahl thbOnze gastredacteur Joke Boon is op dit moment druk aan het schrijven aan het kookboek 'Bonen!  Elke maand 12 verrassende recepten met bonen', dat medio november bij Carrera Culinair verschijnt. Wij zijn trots dat we de komende tijd alvast af en toe een voorproefje mogen plaatsen uit dit boek. De foto's blijven nog een verrassing, want de foto's die wij hier plaatsen, zijn nog niet de officiële. Vandaag: dahl, een Indiaas linzengerecht.

Pittige aspergesalade met rucola

Het is erg warm en ik krijg zin om te experimenteren met salades. Maaltijdsalades, voorafjes, bijgerechten. Als het maar koud is! Dit is een leuk voorgerecht met aspergepunten die ik niet wilde veroordelen tot aspergesoep of botersaus en eikruim. De rest van de ingrediënten plukte ik in mijn tuin. Aspergepunten en rucola combineren goed samen, het is een fijn contrast tussen zoet en bitter. Maak de salade af met een pittige dressing.

Vega-reisje naar Madrid

gazpachoWe maakten een superleuk reisje naar Madrid. In dit artikel lees je alles over wat er op veggie-gebied te beleven valt en dat blijkt gelukkig een heleboel! En ons geheime doel: lekker veel gazpacho eten.

Auberginesoep

aubergineWat kan je zoal doen met aubergines? Meestal kom je niet veel verder dan een ratatouille of een ander groentestoofpotje. Wist je dat je aubergines ook kan gebruiken voor een aromatische soep? Deze soep combineert de aubergine met de zoetige smaak van rode paprika.

Makkelijke maandag: pasta met rucola-fetapesto

Een snelle pasta-pesto voor de Makkelijke Maandag. Staat je moestuin vol met rucola? Maak dan extra veel van deze pesto en gebruik het op brood, toastjes of panini, of meng het met wat naturel roomkaas en vul er champignons mee die je gaart op de barbecue.