(Advertentie)

Koken

Flespompoensoep met gruyère

Je had het vast al door: we zitten midden in het pompoenseizoen. Pompoenen zijn nu volop verkrijgbaar en ik vind ze altijd iets gezelligs en troostrijks hebben. En dat is niet overbodig in de herfst! Ze zijn er in vele soorten en maten, waarvan de ‘gewone’ ronde, oranje pompoen het bekendst is. Ook erg lekker om eens te proberen is de flespompoen.

Strudel met herfstgroenten

Van onze nieuwe gastredacteur Marleen kregen we dit heerlijke recept voor een herfstige strudel gevuld met pompoen, winterpeen en pastinaak. Je serveert het met kastanjepuree en bospaddenstoelensaus.

Hummingbirdtaart

Gisteren recenseerden we Jamie's Comfort Food van Jamie Oliver. Vandaag krijgen jullie een fijne taart uit zijn boek voorgeschoteld. De introductie is van Jamie zelf.

Knolselderijsoep met hazelnoten en krokante salie

Gisteren bespraken we het boek Een Nieuwe Kijk Op Eten van Anna Jones, vandaag een recept uit dit vegetarische kookboek voor een knolselderijsoep met hazelnoten, appel en krokante salie.

Oeufs Florentine

De chef-kok Popelini ging met zijn werkgeefster Catherine de Medici mee, toen deze vanuit het Italiaanse Florence naar Frankrijk vertrok om met Henri II te trouwen en koningin van Frankrijk te worden. Ze introduceerde daar ook de spinazie, een groente die in Frankrijk tot dan niet gegeten werd, en de Florentijnse eieren.

Aardappelgoulash met zuurkool en lente-ui

Goulash is het nationale gerecht van Hongarije en kan in zowel soep- als stoofpotvorm gegeten worden. Gastredacteur Jennifer bedacht deze vega stoofpotversie met krieltjes, zuurkool, paprikapoeder, zure room en peterselie.

Spinaziesalade met paddenstoelen

shiitake thbKen je de mysterybox van het kookprogramma Masterchef? De deelnemers krijgen een houten kist met ingrediënten en moeten daar dan iets lekkers mee koken. Als groot fan van het programma leek het me zo leuk om ook eens zo'n uitdaging aan te gaan. Toen mijn zusje kwam eten vroeg ik haar dan ook om vijf ingrediënten te verzinnen, waarmee ik dan weer een maaltijd op tafel zou toveren. Deze salade is dus mijn mysteryboxrecept.

Libanees mezze-diner

mezze thbOp culinair gebied is Libanon een walhalla, ook voor vegetariërs. De mezze, kleine hapjes, zijn vaak vegetarisch en variëren van gefrituurde bloemkool met tahinsaus en eenvoudige hummus tot knapperige filorolletjes en kerstomaatjes gevuld met kwartelei en za'atar, een exotische kruidenmix. Maar welke vegetarische mezze kies je als je zes hongerige gasten aan tafel verwacht?