(Advertentie)

Koken

Tacu tacu

Vandaag stevige kost uit de Peruaanse keuken: tacu tacu. Dat is een dikke koek gemaakt van gekruide bonen of linzen en rijst. Je eet het met een spiegelei en gebakken bakbanaan. Comfort food voor een koude dag!

Hartige speltpannenkoekjes met kruidenboter

Mijn man houdt niet van rauwe knoflook en niet van pannenkoeken. Nou kan ik daar prima mee leven, maar als hij niet thuis is maak ik graag deze pittige, hartige pannenkoekjes. Klein maar fijn!

Piña-coladataart met pompoendeegbodem

Deze vegan piña-coladataart met een bijzondere bodem smaakt lekker tropisch en fris, en is heel geschikt voor een feestje of als afsluiting van een Amerikaanse of Caribische maaltijd. In de vulling gaan ananasstukjes, ananassap, kokosmelk en rum.

Bonentajine met harissa en koriander

bonentajinethbGisteren recenseerden we het boek Vegetarische tajines en couscous. Dit stoofgerecht uit het boek is herfstig en fris tegelijk. Het is overigens een heel handig recept om bij de hand te houden, want de ingrediënten kun je gemakkelijk uit je voorraadkast halen.

Bloemkooltaart van Ottolenghi

ottolenghi bloemkooltaart thbEen tijdje terug recenseerden we het nieuwe vega kookboek van Yotam Ottolenghi: Plenty More. Vandaag een recept voor een vrij makkelijk te maken bloemkooltaart die we uit dit boek maakten.

Mangosalade

Het is nog niet erg lang geleden dat tropische vruchten als papaja’s, carambola’s en mango’s alleen keihard en niet rijp te koop waren. Daarna lagen ze wekenlang op de fruitschaal te pronken tot ze zacht genoeg waren om te eten. En als ze eindelijk zo zacht waren dat je er een hap uit kon nemen, bleek dat exotische fruit onder de mooie schil niet alleen zacht, maar ook rot geworden.

Bread & butterpudding

breadandbutterpudding thbWij bespraken vorige week het leuke boek Viva Arabia. Vandaag een lekker én makkelijk dessert uit dit boek.

Italiaanse stamppot

Na de mooie weken in september willen we nog geen afscheid nemen van de zomer, maar op de kalender is het herfst en de reclamefolders vertellen ons dat het stamppotseizoen weer is begonnen. Voor wie het zomerse gevoel niet wil loslaten, vormt dit gerecht een goede overgang. Met één been in het zonnige Italië en met het andere in de Hollandse herfst.