(Advertentie)

Koken

IJsthee 2.0

IJsthee uit de supermarkt ken je wel. Je kunt ijsthee ook eenvoudig zelf maken, en je kunt er echt álle kanten mee op. Minder zoet, lekker verfrissend en van fruitig tot kruidig. Hierbij de resultaten van mijn grote ijsthee-experiment.

Het Vegatopia weekmenu

vegetarisch_weekmenuWe hebben deze week weer een weekmenu met leuke gerechten. De winkels liggen vol met lekkere zomeringrediënten. Daar gaan we wat mee doen.

Couscous met 'zeven' groenten

Marokkanen geloven dat een maaltijd met zeven groenten geluk brengt. En daar hebben ze gelijk in: van deze maaltijd word je erg gelukkig, zelfs als er niet precies zeven groenten worden gebruikt. Dit recept is sinds jaar en dag vast onderdeel van mijn kookrepertoire. Meestal uit de losse pols. Dit keer heb ik de ingrediënten precies afgewogen.

Italiaanse en andere bierlandschappen

Om het einde van de werkweek te vieren, nam ik zonet een eerste slok van een goudblonde tripel van Westmalle. Mijn geluk is volkomen, alleen vind ik het toch een beetje jammer dat ik hem niet kan vergelijken met de allernieuwste trappist, die in Italië gebrouwen wordt. Dit jaar kreeg het Italiaanse bier 'Tre Fontane', van de gelijknamige abdij in Rome, namelijk het begeerde keurmerk ATP: Authentic Trappist Product.

Het Vegatopia weekmenu

vegetarisch_weekmenuWat eten we deze week? We komen weer met lekkere en gevarieerde tips voor deze laatste week van juli.

Biet, avocado & sinaasappelsalade

Gisteren plaatsten we een recensie van het boek Vegadutchie van Jolijn Pelgrum. Vandaag hebben we een recept uit haar kookboek voor een salade met biet, avocado en sinaasappel.

Het Vegatopia weekmenu

vegetarisch_weekmenuOp zoek naar inspiratie voor door de week? We hopen dat je die vindt in ons weekmenu.

Fruitijsjes (en een smoothie)

Zomer in Nederland. Heerlijk! Lange avonden buiten zitten met een glaasje rosé, dagjes naar het strand, de Nijmeegse Vierdaagse, muziekfestivals en zonder jas op de fiets. Genieten! Maar we kunnen ook overdrijven. Tijdens de recente hittegolf was het om te puffen zo warm. De bekende Kennedymars in Someren werd ingekort van 80 naar 50 kilometer en in mijn appartement was het al snel boven de 27 graden. Om half tien ’s morgens. Dat vroeg om drastische maatregelen. IJs!