(Advertentie)

Koken

Op 14 februari is het Valentijnsdag en dan krijgen veel dames bonbons van hun geliefde. De meeste mannen houden echter niet zo van mierzoete chocolade. Speciaal voor alle mannen zijn deze stoere vegan truffels met whisky en gember! (Natuurlijk ook voor alle dames die niet zo’n zoetekauw zijn…)

Weekmenu167We reizen deze week met ons weekmenu weer de wereld rond. Zo koken we Chinees, maken we met het oog op de lente een caponata van aubergine uit Italië, koken we met lekker Hollandse wintergroente als pastinaak en schorseneren en maken we een echte Britse nut roast. We hopen dat je er inspiratie door op doet!

Eergisteren bespraken we het boek Vegetables that sparkle the conversation - Graanmarkt 13 van Seppe Nobels. Van redacteur Karl kreeg het viereneenhalve ster. Vandaag een recept uit dit boek voor aardperen uit de oven met spinazie, champignons, hazelnoot en schapenkaas.

yannoh banaanshake thbVan Lima kregen we Yannoh opgestuurd: een lekkere koffievervanger met een geheel eigen smaak. Wij vinden het lekker om het puur te drinken, maar we maakten er ook een volwassen shake met banaan mee.

Ik noem dit geluk in een potje, omdat ik altijd zo blij word als ik dit proef. Lemon curd is van oorsprong Engels en past goed bij de traditie van een uitgebreid ontbijt of een high tea. Ik vind zelfgemaakte curd veel lekkerder dan gekochte. En het is zo gemaakt! Behalve op een brosse beschuit smaakt het ook erg lekker door vanillevla.

weekmenu166Aardappelgratin, vegetarische worstebroodjes, een tropische curry. Dat is slechts een deel voor de gerechten die we deze week met jullie delen in ons weekmenu. Geniet er weer van!

Ik had bij mijn rondje door de supermarkt een mooi groot stuk rode cheddar meegenomen, waarvan ik nog niet goed wist wat ermee te doen. Bij de groenteafdeling begon de bestemming voor mijn cheddar al wat meer vorm te krijgen. Ik besloot van aardperen, pompoen en pastinaak in combinatie van rozemarijn, tijm, eieren en filodeeg een hartige taart te gaan maken.

Als je aan de bar van een koffietent staat en je oren goed openhoudt, kun je horen hoe je cappuccino of latte gaat smaken. Moet je wel het geheim van goed melkschuim kennen. En dat kunnen we je in een minuutje of drie uitleggen.

weekmenu164We hebben weer een weekmenu voor je, met Italiaanse cannelloni, een maaltijdsalade met quinoa, een knapperige groentewrap en nog veel meer.

Vind op Vegatopia

Vaak gelezen

Makkelijke Maandag: worteltortilla
Ik ben recent verhuisd en tot mijn grote plezier heb ik sindsdien een keuken die zeker twee keer...
Panbrood met feta en olijven
Voor dit hartige brood heb je geen oven nodig. Een kleine pan met antiaanbaklaag volstaat....
Ovenschotel van bietjes en aardappel
Vroeger vond ik bietjes een beetje raar, door die zoete smaak. Maar sinds ik heb uitgevonden dat...
Venkel-komkommersalade met gebakken panko
In Italië worden pasta’s vaak bestrooid met krokant gebakken broodkruim, dat meestal op smaak is...
Hartige taart met een bodem van courgette en winterwortel
Als echte groentefreak wilde ik eens een hartige taart maken met een bodem van groente in plaats...
Nu in de boekhandel!

Volg ons op

 

Twitter logo

RSS

feed-image Feed
(Advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)