Koken op het forum

Re:Wat eten we vandaag?
Gisteren: Een vegan hamburger, gegrilde courgette en een grote salade. Ik had op m'n werk iets teveel aardappel gesnoept, dus lekker veel groente.

Vandaag: restje spaghettisaus uit de vriezer met gekookte spaghetti of misschien een etentje met een vrie...
Re:Kookvragen
Hmm,mijn rookoventje is al een tijdje werkeloos, dit ook maar eens proberen.
Re:Kookvragen
Is dat zo? Ik at vorige week een hele lekkere baba ganoush, en ik wil het nu echt eens zelf maken, nog nooit gedaan. Op het experimentenlijstje zetten dan maar. Ik ben benieuwd of i...
Re:De grote seizoensgerechtenverzameling Q2: april-mei-juni
Ja en je kunt het ook met sinaasappel combineren.

Met aardbeien was inderdaad veel lekkerder.
[...
Re:De grote seizoensgerechtenverzameling Q2: april-mei-juni
Ja en je kunt het ook met sinaasappel combineren.

Met aardbeien was inderdaad veel lekkerder.

Koken

Geschreven door Machteld maandag, 21 april 2014 08:00

altEventjes genoeg van de matze-crackers met kaas of suiker, maar je hebt er nog een paar over? Gebruik ze dan voor dit simpele ontbijt- of lunchgerecht: matze brei. Zelden had je eten een meer toepasselijke naam. Het eindresultaat ziet er namelijk ook uit als een brij (eerlijk gezegd lijkt het meer op iets dat al eens gegeten is en niet zo goed viel... als je begrijpt wat ik bedoel). De smaak heeft wat weg van wentelteefjes en is uitstekend, hoewel dat wel voornamelijk aan de boter, suiker en kaneel te danken is. Mooier kunnen we het niet maken, wel lekkerder!

 

Geschreven door Machteld zaterdag, 19 april 2014 08:00

altMet Pasen eten wij een ei. In het geval van dit gebakje zitten de eieren in de schuimpjes/meringues (de pavlova) en in een soort van heel dikke jam (de curd). Een pavlova is een gevulde meringue die knapperig van buiten is, maar een zachte, kleverige binnenkant heeft. De traditionele versie wordt gevuld of getopt met geklopte room en fruit, zoals kiwi, aardbei of passievruchtenpulp. Deze versie is een heerlijke combinatie van zoet, fris, romig en knapperig!

 
 

Geschreven door Miranda vrijdag, 18 april 2014 08:00

rucolapesto thbAls de raapstelen weer in de winkel liggen, weet je dat het voorjaar begonnen is. Deze groene blaadjes smaken een beetje als een kruising van spinazie en rucola, en zijn erg veelzijdig. Ze zijn alleen niet zo lang te bewaren na aankoop. Om de houdbaarheid een paar dagen te rekken kun je er deze heerlijke pesto van maken.

 

Geschreven door Tertia woensdag, 16 april 2014 09:12

porto thbPortugal staat nou niet bekend als een walhalla voor vegetariërs. Maar je hoeft eigenlijk niet eens heel goed te zoeken voordat je er lekker vega eten vindt. We verbleven er 30 uur en spotten de leukste veggie plekjes.

 
 

Geschreven door Kelly maandag, 14 april 2014 20:50

vegarevolutie-chilisincarne-sGister schreven we over het boek De Vegarevolutie van Lisa Steltenpool. Vandaag een van haar heerlijke plantaardige recepten: Quinoa chili sin carne. Heerlijk comfortfood met een geweldige, rijke smaak. 

 

Geschreven door Sven vrijdag, 11 april 2014 08:00

Budin de quinua thbPudding op basis van quinoa is populair in Peru. Dit recept is een leuke variant die ook gemakkelijk veganistisch gemaakt kan worden door plantaardige melk te gebruiken. Deze pudding heeft de structuur van broodpudding.

 
 

Geschreven door Miranda woensdag, 09 april 2014 08:00

noedelsJe kent die dagen vast wel. Alles loopt uit op je werk, je vertrekt later dan gepland, file, vertraging, enzovoort. Eenmaal thuis ben je hongerig en moe. Van die dagen dat je dus even snel iets lekkers op tafel wilt zetten. Dan maak je dit recept.

 

Geschreven door Roos maandag, 07 april 2014 08:00

valencia thbDe Méditerranée staat bekend om haar heerlijke en gezonde eten. Het dagelijkse eten bestaat vooral uit veel verse seizoensproducten die afkomstig zijn uit de streek. Ook in de Spaanse stad Valencia neemt eten een belangrijke plaats in de samenleving in. Valencianen nemen graag de tijd voor hun maaltijden en er zijn vele, heerlijke restaurants.

 
 

Pagina 1 van 117