(Advertentie)

Koken

Thaise maaltijdsoep met kokos

thaise kokossoep thbIk leerde dat het lekker is om witte rijst te dopen in je Aziatische maaltijdsoep in een klein, Indonesisch restaurantje midden in de stad. Deze soep is meer Thais dan Indonesisch van smaak, maar ook hierin is de rijst lekker. Bovendien is het gerecht is lekker snel gemaakt.

Peterseliesoep met een eitje

In mijn studententijd kwam ik er voor het eerst. Vers van het Limburgs platteland liep ik naar binnen bij de Turk en keek mijn ogen uit: bakken vol olijven en feta, noten, platte broden met zwart zaad, fruit, groente en enorme bossen selderij. De spullen van de Turk smaakten goed! Al gauw was ik er niet meer weg te slaan.

Bourgondische tofu

Bourgondische tofuKoken met tofu hoeft niet saai te zijn. We maken letterlijk en figuurlijk een Bourgondisch gerecht met tofu en rode wijn. Om smaak en structuur aan de tofu zelf te geven, bakken we hem eerst apart. Hoewel tofu een zeer veelzijdig ingrediënt is, wordt het maar al te vaak als een soort neutraal vulmiddel gebruikt. Dit willen we bij dit recept vermijden.

Snelle witlofsalade met mais, tomaatjes en een currydressing

Uit de categorie 'een kind kan de was doen' een lekkere, gemakkelijke witlofsalade met een heerlijke dressing. Geen maaltijdsalade, maar wel een prima bijgerecht bij bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en een vegaburger. Ideaal voor een makkelijke maandag!

Penne met koriander-pindapesto

Vorige week plaatsten we een recensie van het kookboek Vegan van Sue Quinn. Vandaag een recept uit dit boek voor een snelle, veganistische pasta met een pesto van koriander en pinda's.

Cannelloni met radicchio en Taleggio

Niet dat ik met weemoed terug denk aan de witlof die mijn moeder kookte. Integendeel: af en toe droom ik daar nog wel eens angstig van. Maar een bittertje op zijn tijd kan ik wel waarderen. Zoals bijvoorbeeld radicchio.

Japanse kom

japanse kom thbNou ja, de kom zelf eten we uiteindelijk niet op, maar dit Japansige gerecht eet ik met plezier tot de laatste rijstkorrel op. Het wordt gemaakt met sushirijst en het is leuk te ontdekken dat je met sushirijst meer kunt doen dan alleen eh... sushi maken.

Ode aan Elvis: gebakken boterham met pindakaas en banaan

Vandaag is de geboortedag van The King. Had hij nog geleefd, dan was hij nu 80 geworden. Gastredacteur Marleen is een grote fan van zowel zijn muziek als zijn twijfelachtige smaak in sandwiches.