(Advertentie)

Koken

Puree van peterseliewortel en appel

Een nieuw recept van gastredacteur Sven, ditmaal met peterseliewortels uit de tuin van zijn vader! Kun je geen peterseliewortel vinden in je biowinkel, bij je groenteboer of op de markt? Vervang hem dan door knolselderij.

Slapen en vegetarisch eten bij La Hardalle in de Vogezen

Lekker wandelen, fietsen, watersporten of skiën en aan het eind van de dag aanschuiven voor een geweldig vegetarisch driegangen-diner. Voor wie dit als muziek in de oren klinkt, moet eens overwegen af te reizen naar La Hardalle, in de Vogezen.

Springrolls met gebakken tofu en drie dips

'Rauwe' springrolls zijn misschien wel de ideale loempia’s: niet vet en met verse groente, dus je kunt er naar hartelust van eten. Het rollen van de springrolls is even oefenen, maar ach, ze smaken sowieso wel, zeker met deze lekkere dipsausjes!

Sambal jalapeño

sambaljalapenothbEen kilo jalapeño lag er in de vriezer, te wachten op een fijne bestemming. Vegetarische sambal is niet altijd vanzelfsprekend, en groene sambal al helemaal niet. Wij hebben het in elk geval nog nooit in de winkel zien staan. Met dit recept maak je het eenvoudig zelf.

Quinoasushi

renskroessushi thbGister bespraken we het boek Powerfood van Rens Kroes. Vandaag een van haar kleurrijke recepten: quinoasushi. Vol met heerlijke vega ingrediënten.

Porotos con riendas (Chileense maaltijdsoep met spaghetti en bonen)

In de serie 'Sven Kookt Zuid-Amerikaans' ditmaal een stevig gevulde Chileense maaltijdsoep, met veel groenten, spaghetti en witte bonen!

Perziken en croûte

tartetatin-sGister schreven we over de heerlijke Franse patisseriebijbel Tarte Tatin. Vandaag een zomers recept uit het boek om sneetjes witbrood op te maken samen met wat heerlijke rijpe perziken. Uit de oven!

Maaltijdsalade met verse kapucijners, tuinbonen en aardappels

Toen ik voor het eerst een verse doperwt proefde, wist ik niet wat ik meemaakte. Wat een verfijnde en zoetige smaak en fantastische structuur. Voor tuinbonen en kapucijners bleek hetzelfde te gelden. De melige gevallen die ik gewend was uit pot of blik haalden het eenvoudig niet bij de verse exemplaren. Toegegeven, het is behoorlijk meer werk, maar wat mij betreft is dat de moeite meer dan waard.