Banner
(Advertentie)

Koken op het forum

Re:Wat eten we vandaag?
Fussili ,courgette, champignons, bosui, zongedroogde tomaten, boursin en pijnboompitjes
Recept van Miranda Smiley
Re:Fondue/gourmet
Gaan er nog mensen gourmetten met pasen? Ik ga het gourmetstel maar eens afstoffen. Iemand nog leuke tips?
Re:Wat eten we vandaag?
Pasta met broccolipesto.
Re:Wat eten we vandaag?
Ui-champignonrisotto met rozemarijn. Erbij een stoofje van aubergine en tomaten (met knoflook, pepertje, laurierblad).

Koken

Geschreven door Miranda vrijdag, 18 april 2014 08:00

rucolapesto thbAls de raapstelen weer in de winkel liggen, weet je dat het voorjaar begonnen is. Deze groene blaadjes smaken een beetje als een kruising van spinazie en rucola, en zijn erg veelzijdig. Ze zijn alleen niet zo lang te bewaren na aankoop. Om de houdbaarheid een paar dagen te rekken kun je er deze heerlijke pesto van maken.

 

Geschreven door Tertia woensdag, 16 april 2014 09:12

porto thbPortugal staat nou niet bekend als een walhalla voor vegetariërs. Maar je hoeft eigenlijk niet eens heel goed te zoeken voordat je er lekker vega eten vindt. We verbleven er 30 uur en spotten de leukste veggie plekjes.

 
 

Geschreven door Kelly maandag, 14 april 2014 20:50

vegarevolutie-chilisincarne-sGister schreven we over het boek De Vegarevolutie van Lisa Steltenpool. Vandaag een van haar heerlijke plantaardige recepten: Quinoa chili sin carne. Heerlijk comfortfood met een geweldige, rijke smaak. 

 

Geschreven door Sven vrijdag, 11 april 2014 08:00

Budin de quinua thbPudding op basis van quinoa is populair in Peru. Dit recept is een leuke variant die ook gemakkelijk veganistisch gemaakt kan worden door plantaardige melk te gebruiken. Deze pudding heeft de structuur van broodpudding.

 
 

Geschreven door Miranda woensdag, 09 april 2014 08:00

noedelsJe kent die dagen vast wel. Alles loopt uit op je werk, je vertrekt later dan gepland, file, vertraging, enzovoort. Eenmaal thuis ben je hongerig en moe. Van die dagen dat je dus even snel iets lekkers op tafel wilt zetten. Dan maak je dit recept.

 

Geschreven door Roos maandag, 07 april 2014 08:00

valencia thbDe Méditerranée staat bekend om haar heerlijke en gezonde eten. Het dagelijkse eten bestaat vooral uit veel verse seizoensproducten die afkomstig zijn uit de streek. Ook in de Spaanse stad Valencia neemt eten een belangrijke plaats in de samenleving in. Valencianen nemen graag de tijd voor hun maaltijden en er zijn vele, heerlijke restaurants.

 
 

Geschreven door Sven zaterdag, 05 april 2014 18:50

tallerinesvertes thbPeru is een smeltkroes van culturen. Naast een veelvoud aan oorspronkelijke culturen, is er ook een rijke Europese invloed afkomstig van de immigranten. Deze invloed uit zich ook in de Peruaanse keuken. 'Tallarines verdes' ofwel 'groene noedels' is absoluut gebaseerd op de Italiaanse spaghetti met pesto. Toch hebben de Peruanen hier hun eigen versie van gemaakt die beschouwd wordt als een typisch gerecht uit de Peruaanse keuken.

 

Geschreven door Judith donderdag, 03 april 2014 09:00

aardappelsaladebonenmuntthbMaaltijdsalades horen voor mij bij de zomer. Hoe hoger de temperatuur, hoe frisser de salade mag zijn. De warme, dampende gerechten bewaren we dan wel weer voor de koude periodes. Maar in zo’n voorjaarsachtig eerste kwartaal als we dit jaar hebben, mag de avondmaaltijd van mij al best wat koeler zijn.

 
 

Pagina 1 van 117