(Advertentie)

Het Vegatopia weekmenu


Tertia - zaterdag 05 september 2015

vegetarisch_weekmenuWe hebben weer voor de hele komende week lekkere recepten voor je geselecteerd. Met kousenband, tempeh, trappistenbier en vijgen.

Venkel-komkommersalade met gebakken panko


Miranda - donderdag 03 september 2015

In Italië worden pasta’s vaak bestrooid met krokant gebakken broodkruim, dat meestal op smaak is gebracht met knoflook en kruiden. Een voordelig alternatief voor geraspte kaas en handig om restjes brood op te maken. Voor deze salade gebruikte ik dat idee, maar dan met panko. Panko is Japans broodkruim dat vaak wordt gebruikt als een soort van paneermeel. Niet zo Italiaans dus, maar wel lekker. Je koopt het bij de toko en tegenwoordig zelfs bij de grotere supermarkt.

7 dingen die ik geleerd heb over lekkere koffie


Jan - dinsdag 01 september 2015

Ruim 20 jaar geleden richtte Jan, nog in het Stenen Tijdperk van het internet, Vegatopia op. Enkele jaren geleden nam hij afscheid als Grote Baas, maar nu is hij weer terug op het oude nest! Ditmaal met een serie verhalen en wetenswaardigheden over zijn nieuwe liefde: koffie. Vandaag de eerste aflevering, waarin hij vertelt over de basisprincipes van goede koffie. En dat zijn dochtertje van drie hem een koffienerd noemt.

Augustus 2015: dronken in de sauna en high van een achtgangenmenu


Eelco - maandag 31 augustus 2015

In Londen kun je dronken worden zonder te drinken. In de Achterhoek krijg je BoerenRadler: half melk, half bier. Een Amsterdams restaurant serveert een menu waar je high van wordt. In de Verenigde Staten vind je racistische pizza's en flesjes loeiduur aspergewater. Een Duitser is overleden na het eten van een zelfgekweekte courgette. Nederlandse vleesverwerkers storten zich op de vegaburger en TNO ontwikkelde een burger op basis van tuinafval. Augustus 2015 in vogelvlucht.

Het Vegatopia weekmenu


Tertia - zaterdag 29 augustus 2015

Een leuk, afwisselend weekmenu met zowel Hollandse als Aziatische gerechten, een uitstapje naar de Elzas en lekker zomers eten nog. 

Tomatenrisotto met wilde spinazie, ovengegaarde tomaten en feta


Hedwig - vrijdag 28 augustus 2015

Van Hedwig kregen we een heerlijk recept voor tomatenrisotto met wilde spinazie, en in de oven gegaarde tomaten en feta met oregano. Ze werd geïnspireerd door haar vakantie in Griekenland en de 'stuffed tomatoes' van een plaatselijke kok.

Welsh cakes


Sven - donderdag 27 augustus 2015

welshcakesthumbDeze welsh cakes leerde ik een paar maanden geleden kennen op de gezellige overdekte markt in Cardiff, de hoofdstad van Wales. Ze werden er verkocht in alle mogelijke variaties, en zeker niet alleen aan toeristen. Gelukkig hoef je niet naar Wales te gaan om van de cakejes te kunnen genieten. Ze zijn gemakkelijk te maken en je hebt er niet eens een oven voor nodig. Dus ook een handig recept als je op kamers zit.

Tarte flambée


Jennifer - woensdag 26 augustus 2015

De stad Straatsburg behoorde afwisselend tot Duitsland en Frankrijk, voordat het definitief deel van Frankrijk werd. De lokale keuken heeft daarom veel Duitse invloeden. Ik at er (onder andere) tarte flambée, aardappelrösti, boerenkool met rode linzen en sachertorte. Tegenwoordig is tarte flambée (of flammkuchen) weer helemaal hip. Het is een soort pizza die belegd is met crème fraîche, ui of prei, en kaas. In Straatsburg serveerde elk zichzelf respecterend restaurant, duur of goedkoop, er een.Restaurant Top 10 Nederland

Restaurant Top 10 België


Filmpje: Waarom een tomaat fruit is en aardbeien geen bessen zijn

Steeds weer een nieuw filmpje dat met eten te maken heeft. Soms heel direct, soms slechts zijdelings. Dit keer: Waarom een tomaat fruit is en aardbeien geen bessen zijn.