Banner
(Advertentie)

Vegetalia Tofunit

vegetalia tofunit

Dit keer spotten we lekker hartig gemarineerde tofu

 

Actueel op het forum

Re:Het vegetarische aanbod van Albert Heijn
Vandaag extra opgelet bij het vegaschap in de relatief grote, maar geen XL zijnde AH in de buurt. Op de saucijzenbroodjes na ligt al het nieuws wat jullie noemen er allemaal geloof ik Cheesy
Niet alles spreekt me aan, ik zou stiekem best een paar producten...
Re:Wat eten we vandaag?
Pizza met gepofte knoflookpuree ipv tomatensaus, tomaat, spinazie, olijf en redwood nepkaas.
Re:Vivera producten
Hier lagen de worstjes ook al bij de AH. Misschien dat we die later nog eens een keer meenemen, ik ga toch sneller voor de Tivallrook- en knakworst dan dit soort dingen eigenlijk. Leuk dat er zoveel verschillende dingen uit te proberen zijn Duimen omhoog!
Re:Wat eten we vandaag?
Noedelsoepje met shiitake,  taugé,  paksoi, rode peper en ei.
Re:Wat eten we vandaag?
Wok van taugé, broccoli en bloemkool met zoetzure saus, tofu met zwartepepersaus en bruine rijst. En Chinese komkommersalade. Mango toe.

Raapstelenpesto
Geschreven door Miranda   
vrijdag, 18 april 2014 08:00

rucolapesto thbAls de raapstelen weer in de winkel liggen, weet je dat het voorjaar begonnen is. Deze groene blaadjes smaken een beetje als een kruising van spinazie en rucola, en zijn erg veelzijdig. Ze zijn alleen niet zo lang te bewaren na aankoop. Om de houdbaarheid een paar dagen te rekken kun je er deze heerlijke pesto van maken.

 
30 uur Porto
Geschreven door Tertia   
woensdag, 16 april 2014 09:12

porto thbPortugal staat nou niet bekend als een walhalla voor vegetariërs. Maar je hoeft eigenlijk niet eens heel goed te zoeken voordat je er lekker vega eten vindt. We verbleven er 30 uur en spotten de leukste veggie plekjes.

 

Quinoa chili sin carne
Geschreven door Kelly   
maandag, 14 april 2014 20:50

vegarevolutie-chilisincarne-sGister schreven we over het boek De Vegarevolutie van Lisa Steltenpool. Vandaag een van haar heerlijke plantaardige recepten: Quinoa chili sin carne. Heerlijk comfortfood met een geweldige, rijke smaak. 

 
De Vegarevolutie
Geschreven door Kelly   
zondag, 13 april 2014 13:00

vegarevolutieDe Vegan Challenge is gestart op 1 april, waarbij deelnemers de uitdaging zijn aangegaan om 30 dagen plantaardig te eten. Op diezelfde dag kwam De Vegarevolutie – de onmisbare gids voor veganistisch eten van Lisa Steltenpool vers van de pers. Wij mochten haar boek alvast lezen!

 

Budín de quinua
Geschreven door Sven   
vrijdag, 11 april 2014 08:00

Budin de quinua thbPudding op basis van quinoa is populair in Peru. Dit recept is een leuke variant die ook gemakkelijk veganistisch gemaakt kan worden door plantaardige melk te gebruiken. Deze pudding heeft de structuur van broodpudding.

 
Gewokte noedels met groente
Geschreven door Miranda   
woensdag, 09 april 2014 08:00

noedelsJe kent die dagen vast wel. Alles loopt uit op je werk, je vertrekt later dan gepland, file, vertraging, enzovoort. Eenmaal thuis ben je hongerig en moe. Van die dagen dat je dus even snel iets lekkers op tafel wilt zetten. Dan maak je dit recept.

 

Vega in Valencia
Geschreven door Roos   
maandag, 07 april 2014 08:00

valencia thbDe Méditerranée staat bekend om haar heerlijke en gezonde eten. Het dagelijkse eten bestaat vooral uit veel verse seizoensproducten die afkomstig zijn uit de streek. Ook in de Spaanse stad Valencia neemt eten een belangrijke plaats in de samenleving in. Valencianen nemen graag de tijd voor hun maaltijden en er zijn vele, heerlijke restaurants.

 
Tallarines Verdes
Geschreven door Sven   
zaterdag, 05 april 2014 18:50

tallerinesvertes thbPeru is een smeltkroes van culturen. Naast een veelvoud aan oorspronkelijke culturen, is er ook een rijke Europese invloed afkomstig van de immigranten. Deze invloed uit zich ook in de Peruaanse keuken. 'Tallarines verdes' ofwel 'groene noedels' is absoluut gebaseerd op de Italiaanse spaghetti met pesto. Toch hebben de Peruanen hier hun eigen versie van gemaakt die beschouwd wordt als een typisch gerecht uit de Peruaanse keuken.

 Restaurant Top 10 Nederland

Restaurant Top 10 België


Filmpje: Citroengezichtjes

Steeds weer een nieuw filmpje dat met eten te maken heeft. Soms heel direct, soms slechts zijdelings. Dit keer: dreumesen die voor de eerste keer in hun leven citroen eten.