(Advertentie)

Compote van kersen, nectarines, pruimen en peren


Jolanda - woensdag 23 juli 2014

Wat een overvloed hebben we in de zomer aan heerlijke vruchten van eigen bodem. Lekker om vers op te eten, maar ook heel zomers in een compote bij dikke (Griekse) yoghurt of ijs.

4 x courgette van Annabel Langbein


Kelly - maandag 21 juli 2014

A-courgette-sEerder recenseerden we het magazineachtige kookboek Food & Fun van de Nieuw-Zeelandse Annabel Langbein. Vier de zomer met deze supersnelle en totaal verschillende recepten met courgette als basis.

Peruaanse aardappelsalade met pittige kaassaus


Sven - zaterdag 19 juli 2014

Papa a la Huancaína (letterlijk aardappels op de wijze van Huancayo, een Peruaanse stad en provincie) is een van de meest populaire voorgerechten in Peru. Omdat het koud gegeten wordt, is het ook erg populair op picknicks. De typische kaassaus is romig en pittig tegelijkertijd.

Guiso de quinua uit Peru (quinoa-curry met kaas)


Sven - donderdag 17 juli 2014

Guiso kun je het best beschrijven als een soort curry, in dit geval met quinoa (quinua in Peru) als hoofdingrediënt. Het kan ook perfect gemaakt worden met tarwekorrels of zelfs bonen. Peruanen eten dit met rijst. Eigenlijk eten ze bijna overal rijst bij. Het klinkt raar, maar de combinatie van rijst en guiso de quinua is zeker niet slecht!

Citroenlimonade met munt


Jennifer - woensdag 16 juli 2014

Deze limonade kun je in elk Arabisch restaurant in het Midden-Oosten bestellen, en is een erfenis uit de Ottomaanse tijd. Lekker verfrissend op een warme zomerdag.

Romige pasta met courgette en rucola


Antoinette - dinsdag 15 juli 2014

romige pasta met courgette thbDe ingrediënten voor deze saus hadden grotendeels uit eigen moestuin moeten komen! Maar we waren laat. En ongeorganiseerd. Opkomende preitjes bleken gras te zijn en knoflook poot je niet halverwege mei… Maar er groeien en bloeien dit jaar wel voor het eerst bonenplanten in onze moestuin! En ook de basilicum gaat als een dolle! 

Puddingbroodjes voor Sander


Tertia - zondag 13 juli 2014

puddingbroodje thbDrie jaar geleden namen we afscheid van onze site-administrator Sander. Onze eigen techie, die in ons colofon bekende dat hij dol was op puddingbroodjes, liefst met 35%-kortingsticker van Albert Heijn. Deze zijn voor jou, Sander!

Torta Holandesa


Sven - zaterdag 12 juli 2014

Niets troost zo goed als een flinke portie chocolade, suiker en slagroom. Of het nu om liefdesverdriet gaat of tranen om een verloren halve finale, deze Braziliaanse taart doet de ellende even vergeten.Restaurant Top 10 Nederland

Restaurant Top 10 België


Filmpje: The Scientific Way to Cut a Cake

 

Steeds weer een nieuw filmpje dat met eten te maken heeft. Soms heel direct, soms slechts zijdelings. Dit keer: hoe snij je wetenschappelijk verantwoord je taart in partjes. Als de taart toch gewoon tijdens je verjaardag helemaal op wordt gegeten, kun je het natuurlijk ook op de ouderwetse, onverantwoorde manier blijven doen.