(Advertentie)

Vegatopia

Op 14 februari is het Valentijnsdag en dan krijgen veel dames bonbons van hun geliefde. De meeste mannen houden echter niet zo van mierzoete chocolade. Speciaal voor alle mannen zijn deze stoere vegan truffels met whisky en gember! (Natuurlijk ook voor alle dames die niet zo’n zoetekauw zijn…)

Weekmenu167We reizen deze week met ons weekmenu weer de wereld rond. Zo koken we Chinees, maken we met het oog op de lente een caponata van aubergine uit Italië, koken we met lekker Hollandse wintergroente als pastinaak en schorseneren en maken we een echte Britse nut roast. We hopen dat je er inspiratie door op doet!

Eergisteren bespraken we het boek Vegetables that sparkle the conversation - Graanmarkt 13 van Seppe Nobels. Van redacteur Karl kreeg het viereneenhalve ster. Vandaag een recept uit dit boek voor aardperen uit de oven met spinazie, champignons, hazelnoot en schapenkaas.

yannoh banaanshake thbVan Lima kregen we Yannoh opgestuurd: een lekkere koffievervanger met een geheel eigen smaak. Wij vinden het lekker om het puur te drinken, maar we maakten er ook een volwassen shake met banaan mee.

In Antwerpen, vlakbij de bekende Vogel(tjes)markt, staat een bijzonder huis dat tegelijkertijd een winkel van mode en design, een galerie, slaapgelegenheid en restaurant is. In dat laatste bereidt chef-kok Seppe Nobels met zijn sous-chef Purna boeiende, lichte, gezonde groentegerechten, die hij in een sprankelend boek met ons deelt.

Ik noem dit geluk in een potje, omdat ik altijd zo blij word als ik dit proef. Lemon curd is van oorsprong Engels en past goed bij de traditie van een uitgebreid ontbijt of een high tea. Ik vind zelfgemaakte curd veel lekkerder dan gekochte. En het is zo gemaakt! Behalve op een brosse beschuit smaakt het ook erg lekker door vanillevla.

weekmenu166Aardappelgratin, vegetarische worstebroodjes, een tropische curry. Dat is slechts een deel voor de gerechten die we deze week met jullie delen in ons weekmenu. Geniet er weer van!

Ik had bij mijn rondje door de supermarkt een mooi groot stuk rode cheddar meegenomen, waarvan ik nog niet goed wist wat ermee te doen. Bij de groenteafdeling begon de bestemming voor mijn cheddar al wat meer vorm te krijgen. Ik besloot van aardperen, pompoen en pastinaak in combinatie van rozemarijn, tijm, eieren en filodeeg een hartige taart te gaan maken.

Als je aan de bar van een koffietent staat en je oren goed openhoudt, kun je horen hoe je cappuccino of latte gaat smaken. Moet je wel het geheim van goed melkschuim kennen. En dat kunnen we je in een minuutje of drie uitleggen.

Vind op Vegatopia

Gespot: Vega frikandelbroodje

 

Dit keer spotten we een vega frikandelbroodje

Restaurants in NL en BE

contentmap_module

Ga naar de sectie Restaurants voor een grotere kaart.
made with love from Joomla.it - No Festival

Nieuw in de Restaurantgids

Antwerpen - Fratelli
zondag 14 februari 2016

 Authentiek Italiaans   

Amsterdam - Mozo
zaterdag 13 februari 2016

Marokkaans

Vlaardingen - Stam
dinsdag 09 februari 2016

Eetcafé

Nu in de boekhandel!

Volg ons op

 

Twitter logo

RSS

feed-image Feed
(Advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)