(Advertentie)

Het Vegatopia weekmenu


Tertia - zaterdag 29 augustus 2015

Een leuk, afwisselend weekmenu met zowel Hollandse als Aziatische gerechten, een uitstapje naar de Elzas en lekker zomers eten nog. 

Tomatenrisotto met wilde spinazie, ovengegaarde tomaten en feta


Hedwig - vrijdag 28 augustus 2015

Van Hedwig kregen we een heerlijk recept voor tomatenrisotto met wilde spinazie, en in de oven gegaarde tomaten en feta met oregano. Ze werd geïnspireerd door haar vakantie in Griekenland en de 'stuffed tomatoes' van een plaatselijke kok.

Welsh cakes


Sven - donderdag 27 augustus 2015

welshcakesthumbDeze welsh cakes leerde ik een paar maanden geleden kennen op de gezellige overdekte markt in Cardiff, de hoofdstad van Wales. Ze werden er verkocht in alle mogelijke variaties, en zeker niet alleen aan toeristen. Gelukkig hoef je niet naar Wales te gaan om van de cakejes te kunnen genieten. Ze zijn gemakkelijk te maken en je hebt er niet eens een oven voor nodig. Dus ook een handig recept als je op kamers zit.

Tarte flambée


Jennifer - woensdag 26 augustus 2015

De stad Straatsburg behoorde afwisselend tot Duitsland en Frankrijk, voordat het definitief deel van Frankrijk werd. De lokale keuken heeft daarom veel Duitse invloeden. Ik at er (onder andere) tarte flambée, aardappelrösti, boerenkool met rode linzen en sachertorte. Tegenwoordig is tarte flambée (of flammkuchen) weer helemaal hip. Het is een soort pizza die belegd is met crème fraîche, ui of prei, en kaas. In Straatsburg serveerde elk zichzelf respecterend restaurant, duur of goedkoop, er een.

Zwarte rijst met zomergroenten en gremolata


Annemieke - dinsdag 25 augustus 2015

Erg bekend was ik nog niet met zwarte rijst. Ja, ooit at ik het eens op een evenement in een Aziatisch gerecht, maar ik had het nog nooit zelf gekocht. Gallo, bekend van de risotto, heeft de zwarte 'venere' rijst nu in zijn assortiment (ik zeg maar 'zijn', want een gallo is ten slotte een haan). Erg lekker!

Meloenrisotto


Eelco - maandag 24 augustus 2015

Nee, het is echt geen nieuwlichterij, deze risotto met galiameloen. Een Italiaanse collega uit Turijn vertelde me dat dit een traditionele, zomerse risotto is. De rest van de redactie reageerde nogal sceptisch: fruit in hartige gerechten is vragen om bezoek van de smaakpolitie. Nou, laat de smaakpolitie dan eerst die Italianen maar oppakken.

Het Vegatopia weekmenu


Tertia - zaterdag 22 augustus 2015

vegetarisch_weekmenuDe laatste week van augustus! Er is nog lekker veel zomerfruit, maar we hebben meer nodig om op tafel te toveren. Wat eten we deze week?

Geen chagrijn in De Lachende Gans


Karl - vrijdag 21 augustus 2015

lachende gansMisschien verwacht je het niet, maar in Dordrecht is er leuke restaurantkeuze te over. We ontdekten De Lachende Gans en werden niet teleurgesteld. Lees verder om te zien wat we er aten.Restaurant Top 10 Nederland

Restaurant Top 10 België


Filmpje: Waarom een tomaat fruit is en aardbeien geen bessen zijn

Steeds weer een nieuw filmpje dat met eten te maken heeft. Soms heel direct, soms slechts zijdelings. Dit keer: Waarom een tomaat fruit is en aardbeien geen bessen zijn.