(Advertentie)

Vegatopia zoekt nieuwe redacteuren


Redactie - vrijdag 19 september 2014

Hou je van lekker (vegetarisch) eten en schrijf je graag en goed? Wil je voor ons schrijven over bijvoorbeeld je eigen recepten, kooktechnieken, producten of restaurantbezoeken? Heb je zin en tijd om Vegatopia nog beter te maken dan het al is?

Gnocchi met boontjes en amandel


Miranda - woensdag 17 september 2014

chickslovefoodgnocchithbDit heerlijke recept voor gnocchi komt uit het gisteren besproken 5 or less-kookboek van Chickslovefood. Het heeft dus slechts vijf ingrediënten, en staat binnen een half uur op tafel. Ideaal voor het laatste restje zomer van dit jaar.

Chickslovefood - Het 5 or less-kookboek


Miranda - dinsdag 16 september 2014

chickslovefoodthbNina en Elise startten drie jaar geleden met hun kookblog Chickslovefood, en nu ligt hun kookboek in de winkel. De populaire rubriek 5 or less op deze blog bevat allemaal recepten waar je maximaal vijf ingrediënten voor nodig hebt. En dat geldt dus ook voor alle recepten in dit boek.

Romige courgette met verse oregano


Tertia - zondag 14 september 2014

courgette  machteld thbVan een recept voor het Vegatopia Kookboek hield ik verse oregano over. Leuk, zo vaak heb ik dat niet in huis. Tijd om er een snel, doordeweeks gerechtje mee te maken met courgette.

Bloemkoolsoep met mosterd en oude kaas


Miranda - vrijdag 12 september 2014

BloemkoolsoepthbBloemkool. Vroeger at je dat vrijwel alleen maar met kaassaus of een ander 'papje'. Het woord alleen al, papje. Ik was er dan ook altijd van overtuigd dat ik bloemkool vies vond. Maar deze groente verdient zoveel meer dan papjes en geprakt worden.

Snelle paprikadip


Tertia - woensdag 10 september 2014

paprika2 thbWe hadden van die geroosterde paprika's in pot over. Typisch zo'n restje dat langzaam naar de achterkant van je koelkast verdwijnt. Maar je kunt ze helemaal niet zo lang bewaren, dus tijd om er iets snels mee te maken: een lekkere dip!

Wortel-yoghurtsoep met lavas-hazelnootpistou


Machteld - maandag 08 september 2014

In deze machtige soep voeg je het 'bouillonblokje' pas toe bij het serveren, in de vorm van een pistou (soort van pesto) met lavas. Dit kruid is ook wel bekend als maggiplant, hoewel het niets te maken heeft met bouillonblokjes of het befaamde flesje Maggi (daar gaan vooral zout en smaakversterkers in). Heb je geen lavasplant in de tuin? Vervang het dan door peterselie of gebruik gewone basilicumpesto.

Zoete courgette-appelcake


Jennifer - zaterdag 06 september 2014

Courgettes kunnen niet alleen in hartige gerechten gebruikt worden, ze geven ook een portie smeuïgheid mee aan zoete taarten! Deze zoete courgette-appelcake van Jennifer is om van te smullen, bijvoorbeeld tijdens het inmaken van die rijke courgette-oogst uit de moestuin.

Stracciatella: Italiaanse soep met geklopte eieren


Antoinette - donderdag 04 september 2014

Negen kakelverse eieren in een diepvrieszakje. Gelegd door kippen die in de buurt rondscharrelen. Voorzichtig nam ik de schat aan. Zabaglione! Schoot er door mijn hoofd. Meteen gevolgd door: stracciatella! Niet dat welbekende ijs, maar soep uit Lazio met geklopte eieren in de hoofdrol. Sì!Restaurant Top 10 Nederland

Restaurant Top 10 België


Filmpje: suiker bevat te veel suiker

 

Steeds weer een nieuw filmpje dat met eten te maken heeft. Soms heel direct, soms slechts zijdelings. Dit keer: een 'nieuwsbericht' van de Duitse satire-site 'der Postillion' (het Duitse zusje van de Speld). Let ook op de nieuwstikker.