(Advertentie)

Bietensalade met sinaasappel


Redactie - donderdag 27 november 2014

Gisteren recenseerden we het boek Streetfood Kosovo, vandaag een recept uit dit boek voor een bietensalade met sinaasappel, walnoten en feta.

Mirjam Letsch - Streetfood Kosovo


Miranda - woensdag 26 november 2014

De serie Streetfood kookboeken van Mirjam Letsch is alweer uitgebreid. Dit keer staat de keuken van Kosovo centraal, en ik had echt geen idee wat ik me daarbij moest voorstellen. Het blijkt een verrassend smakelijke mix van culinaire invloeden.

Flespompoensoep met gruyère


Margreet - maandag 24 november 2014

Je had het vast al door: we zitten midden in het pompoenseizoen. Pompoenen zijn nu volop verkrijgbaar en ik vind ze altijd iets gezelligs en troostrijks hebben. En dat is niet overbodig in de herfst! Ze zijn er in vele soorten en maten, waarvan de ‘gewone’ ronde, oranje pompoen het bekendst is. Ook erg lekker om eens te proberen is de flespompoen.

Strudel met herfstgroenten


Marleen - zaterdag 22 november 2014

Van onze nieuwe gastredacteur Marleen kregen we dit heerlijke recept voor een herfstige strudel gevuld met pompoen, winterpeen en pastinaak. Je serveert het met kastanjepuree en bospaddenstoelensaus.

Hummingbirdtaart


Annemieke - donderdag 20 november 2014

Gisteren recenseerden we Jamie's Comfort Food van Jamie Oliver. Vandaag krijgen jullie een fijne taart uit zijn boek voorgeschoteld. De introductie is van Jamie zelf.

Jamie's Comfort Food


Annemieke - woensdag 19 november 2014

Bij het openslaan van Jamie Olivers nieuwe boek Jamie's Comfort Food, viel mijn oog op de eerste drie titels van zijn indrukwekkende lijst met kookboektitels. 'The Naked Chef' en zo nog twee met een dergelijke strekking. Ik probeerde te bedenken hoe Jamie zichzelf presenteerde zeventien jaar terug, maar iets naakts of sexy's kon ik me niet herinneren (wel een bos haar).

Knolselderijsoep met hazelnoten en krokante salie


Redactie - maandag 17 november 2014

Gisteren bespraken we het boek Een Nieuwe Kijk Op Eten van Anna Jones, vandaag een recept uit dit vegetarische kookboek voor een knolselderijsoep met hazelnoten, appel en krokante salie.

Anna Jones - Een nieuwe kijk op eten


Joke - zondag 16 november 2014

Anna Jones was onlangs voor een bliksembezoek in Nederland ter ere van de lancering haar boek 'Een nieuwe kijk op eten'. Speciaal daartoe was er een lunch bij Fifteen in Amsterdam, het restaurant waar Jamie Oliver zijn gedachtegoed mee verbonden is. Dat het juist in dit restaurant werd gehouden is niet verwonderlijk: ooit, jaren geleden begon Anna als leerling kok bij Jamie Oliver in het gelijknamige Fifteen in Londen.Restaurant Top 10 Nederland

Restaurant Top 10 België


Filmpje: Out of the Food Chain

Steeds weer een nieuw filmpje dat met eten te maken heeft. Soms heel direct, soms slechts zijdelings. Dit keer: Louie CK legt uit waarom het zo geweldig is dat we geen onderdeel van de voedselketen meer zijn. Een iets langere clip dan die paar seconden die onlangs in DWDD te zien waren.