(Advertentie)

Kokosrisotto met gember-prei en shiitake-paddenstoelen


Eelco - zaterdag 28 maart 2015

Eergisteren bespraken we het Duitse kookboek 'Vegetarisch mit Leidenschaft' van Andi Schweiger, waarin je volop inspiratie vindt voor niet-alledaagse combinaties van ingrediënten. Sommige recepten lijken op het eerste gezicht wel erg experimenteel, maar blijken toch zeer 'bodenständig' (met beide benen op de grond) te zijn. Zoals dit recept, het tweede dat we mogen publiceren.

Aziatische lasagne met shiitake en spitskool


Eelco - vrijdag 27 maart 2015

Gisteren bespraken we het Duitse kookboek 'Vegetarisch mit Leidenschaft' van Andi Schweiger. In het boek vind je vele verrassende recepten waarin ingrediënten net even wat anders dan gebruikelijk worden verwerkt. Vandaag een recept voor een Aziatische lasagne met wonton deegvellen.

Andi Schweiger - Vegetarisch mit Leidenschaft


Eelco - donderdag 26 maart 2015

Andi Schweiger is sterrenkok, maar in Duitsland vooral bekend van het populaire programma 'Die Kochprofis' op RTL2. Als een tv-persoonlijkheid een boek over vegetarisch koken uitbrengt, dan laadt hij minstens de verdenking op zich dat hij meelift met de toenemende populariteit van het vegetarisme en veganisme. Zelf beweert hij dat dit absoluut niet het geval is. En het boek kreeg inderdaad bijzonder positieve recensies, onder andere in de Duitse Spiegel.

Salade met zoete aardappel en aubergine


Miranda - dinsdag 24 maart 2015

Salade met zoete aardappelthbDe lente is begonnen! Wij krijgen dan meteen zin in salades en andere niet al te zware gerechten. Deze salade past daar heel goed bij, hoewel hij vullend genoeg is om als maaltijdsalade te worden gegeten.

Filmpje lanceringfeest & win 2x Vegatopia- Het kookboek!


Redactie - maandag 23 maart 2015

vegatopia-hetkookboek thbHet is zover! Onze grote trots ligt in de winkel: Vegatopia - Het kookboek. En het mooie is dat jij nu een exemplaar kunt winnen. Vind je dat dit geweldige boek niet mag ontbreken in je boekenkast? Doe dan snel mee.

Fudge met vanille


Redactie - zondag 22 maart 2015

Zoete Zondag! Dit recept voor heerlijke fudge met vanille komt uit het maandag besproken boek Atelier Confiserie.

Pompoengnocchi met laurierroom


Antoinette - zaterdag 21 maart 2015

Een recept voor gnocchi geven is moeilijk. Voor gnocchi moet je een beetje gevoel kweken. Laat je niet afschrikken door mijn lange werkbeschrijving en kijk eens een filmpje op YouTube. Je zult zien dat het minder moeilijk is dan je dacht. Ervaring met het maken van verse pasta of brood helpt ook. Dit gerecht is ideaal voor een Feestelijke Zaterdag!

Paddenstoelenbroodpudding met tomatenconfiture


Klaas - woensdag 18 maart 2015

Sinds ik mijn nieuwe hobby, het bakken van brood, volgens de rest van het gezin wat al te enthousiast beoefen, is het probleem van oudbakken brood ontstaan. Uiteraard heb ik, als alle enthousiaste hobbyisten, dit als onzin afgedaan.Restaurant Top 10 Nederland

Restaurant Top 10 België


Filmpje: Lancering Vegatopia - Het Kookboek

Steeds weer een nieuw filmpje dat met eten te maken heeft. Soms heel direct, soms slechts zijdelings. Dit keer: op vrijdag 20 maart hielden we een ontzettend leuk lanceringsfeest van Vegatopia - Het Kookboek met onze uitgever, lezers, vrienden, familie en allerlei bevriende culinaire schrijvers. Hieronder een geweldig filmpje gemaakt door Juliette van Eijsden.