(Advertentie)

Romige cannelloni uit de oven


Antoinette - zaterdag 18 april 2015

De marktkoopman verkoopt zijn wilde spinazie liefst met bakken tegelijk. “Want het slinkt enorm, mevrouwtje!”. En zo zat ik laatst na uitbundig shoppen op de boerenmarkt met een duidelijk spinazie-overschot. Genoeg voor onze allerallereerste groene smoothies, een hartige taart en Turkse flapjes bovendien! Op deze plaats had eigenlijk een recept voor groene spinaziesmoothies moeten staan. Maar soms lopen de dingen anders dan je dacht; die groene smoothies kwamen er toch niet.

Bakken met Menno - Menno de Koning


Jol - vrijdag 17 april 2015

Bakken met Menno is een mooi uitgevoerd boek met harde kaft, leeslint (in rood-wit-blauw!) en veel foto’s. De titel is goed gekozen, dit is duidelijk Menno's boek. De winnaar van het tweede seizoen ‘Heel Holland Bakt’ is prominent aanwezig op foto’s, in de keuze van de recepten en in de styling van het boek.

Licht - Hugh Fearnley Whittingstall


Tertia - donderdag 16 april 2015

licht thbNa Veg!, een kookboek van de Engelse schrijver Hugh Fearnley Whittingstall waar we heel erg enthousiast over waren, is er nu Licht. Ook weer een mooi maar wel eigenzinnig boek.

Snijbietrolletjes met ricotta


Redactie - dinsdag 14 april 2015

Gisteren kreeg het Buurtsuperkookboek van ons de volle vijf sterren. Vandaag een leuk en makkelijk te maken recept uit dit kookboek.

Buurtsuperkookboek - Marianne Meijerink


Joke - maandag 13 april 2015

De buurtsuper is een benaming voor de veelal Turkse of Marokkaanse winkels die je op steeds meer plekken tegenkomt en allang niet meer alleen in de grote stad. Deze winkels nodigen je met hun bonte uitstalling van groenten en fruit in kratten voor de deur uit om binnen te komen. En daar kun je een keur aan verschillende levensmiddelen van zeer uiteenlopende aard vinden.

4x recept met waterkers van Tom Hunt


Kelly - zondag 12 april 2015

tomhunt-waterkers-sGisteren bespraken we Puur natuurlijk koken van Tom Hunt. Een fijn boek waarin zoveel mogelijk delen van groenten en fruit benut worden, in zeer kleurrijke en smaakvolle gerechten. Vandaag plaatsen we zijn recepten met waterkers en zijn inventieve idee om van een restje van de salade vegetarische burgers te maken.

Puur natuurlijk koken - Tom Hunt


Kelly - zaterdag 11 april 2015

tomhunt-sTom Hunt gaat in zijn boek Puur natuurlijk koken - Eet volgens de seizoenen en verspil niets aan de slag met 26 ingrediënten. Hij geeft tips en recepten om zoveel mogelijk delen van groenten en fruit te gebruiken. 

Vegetarische IKEA-balletjes


Sven - vrijdag 10 april 2015

ikeathumbZe worden al maanden met veel tromgeroffel aangekondigd: het vegetarische alternatief voor de alom bekende köttbullar, de gehaktballetjes van IKEA. In België werden ze op 8 april gelanceerd, Nederland zal later volgen. Omdat we bij Vegatopia over een gezonde dosis nieuwsgierigheid beschikken, zijn we ze reeds voor jullie gaan uittesten bij IKEA Anderlecht (Brussel). Restaurant Top 10 Nederland

Restaurant Top 10 België


Filmpje: Lancering Vegatopia - Het Kookboek

Steeds weer een nieuw filmpje dat met eten te maken heeft. Soms heel direct, soms slechts zijdelings. Dit keer: op vrijdag 20 maart hielden we een ontzettend leuk lanceringsfeest van Vegatopia - Het Kookboek met onze uitgever, lezers, vrienden, familie en allerlei bevriende culinaire schrijvers. Hieronder een geweldig filmpje gemaakt door Juliette van Eijsden.