(Advertentie)

Vegatopia test: de Boska kaasmaakset


Joke - zaterdag 30 augustus 2014

Voor onze rubriek Vegatopia Test mocht gastredacteur Joke de Kaasmaakset (met vega stremsel!) van Boska uitproberen. Gaat Joke voortaan vaker zelf kaas maken of houdt ze het bij zelf lekkere kaasjes kopen?

Het Vegatopia kookboek: werk in uitvoering


Miranda - donderdag 28 augustus 2014

servettenthbOnlangs is het kookboekcontract ondertekend. Het is nu dus echt officieel! Achter de schermen zijn we natuurlijk steeds flink bezig met het kookboek. En dat is zo ontzettend leuk om te doen! Daarnaast is het ook een flinke klus, denk aan ontplofte keukens, ijs dat te snel wil smelten en discussies over het formaat van pannen.

Slapen en vegetarisch eten bij La Hardalle in de Vogezen


Annemieke - dinsdag 26 augustus 2014

Lekker wandelen, fietsen, watersporten of skiën en aan het eind van de dag aanschuiven voor een geweldig vegetarisch driegangen-diner. Voor wie dit als muziek in de oren klinkt, moet eens overwegen af te reizen naar La Hardalle, in de Vogezen.

Springrolls met gebakken tofu en drie dips


Jolanda - zondag 24 augustus 2014

'Rauwe' springrolls zijn misschien wel de ideale loempia’s: niet vet en met verse groente, dus je kunt er naar hartelust van eten. Het rollen van de springrolls is even oefenen, maar ach, ze smaken sowieso wel, zeker met deze lekkere dipsausjes!

Sambal jalapeño


Miranda - vrijdag 22 augustus 2014

sambaljalapenothbEen kilo jalapeño lag er in de vriezer, te wachten op een fijne bestemming. Vegetarische sambal is niet altijd vanzelfsprekend, en groene sambal al helemaal niet. Wij hebben het in elk geval nog nooit in de winkel zien staan. Met dit recept maak je het eenvoudig zelf.

Quinoasushi


Kelly - woensdag 20 augustus 2014

renskroessushi thbGister bespraken we het boek Powerfood van Rens Kroes. Vandaag een van haar kleurrijke recepten: quinoasushi. Vol met heerlijke vega ingrediënten.

Powerfood – Rens Kroes


Kelly en Annemieke - dinsdag 19 augustus 2014

renskroes-sRens Kroes staat voor genieten van het leven en daar speelt gezonde en biologische voeding voor haar een belangrijke rol in. In haar boek Powerfood wil ze dat genieten van "een happy & healthy lifestyle” overbrengen.

Porotos con riendas (Chileense maaltijdsoep met spaghetti en bonen)


Sven - zondag 17 augustus 2014

In de serie 'Sven Kookt Zuid-Amerikaans' ditmaal een stevig gevulde Chileense maaltijdsoep, met veel groenten, spaghetti en witte bonen!Restaurant Top 10 Nederland

Restaurant Top 10 België


Filmpje: The Scientific Way to Cut a Cake

 

Steeds weer een nieuw filmpje dat met eten te maken heeft. Soms heel direct, soms slechts zijdelings. Dit keer: hoe snij je wetenschappelijk verantwoord je taart in partjes. Als de taart toch gewoon tijdens je verjaardag helemaal op wordt gegeten, kun je het natuurlijk ook op de ouderwetse, onverantwoorde manier blijven doen.