(Advertentie)

Vegatopia zoekt nieuwe redacteuren


Redactie - vrijdag 19 september 2014

Hou je van lekker (vegetarisch) eten en schrijf je graag en goed? Wil je voor ons schrijven over bijvoorbeeld je eigen recepten, kooktechnieken, producten of restaurantbezoeken? Heb je zin en tijd om Vegatopia nog beter te maken dan het al is?

September 2014: geurvorken, frietverslaafden, bananenspinnen en bijenmanie


Eelco - dinsdag 30 september 2014

Bedrieg je zintuigen met een geurvork. McDonald's test vegan burgers in Oostenrijk en heeft nog meer geheime menu's, net als andere fastfoodketens. Eten is dan wel niet verslavend, maar mensen kunnen rare dingen doen voor een portie patat. Een trosje bananen kopen kan spannender zijn dan je denkt. Binnenkort eten we quinoa uit eigen land. En Tertia is deze maand over de bijen gestruikeld. September 2014 in vogelvlucht.

Witlofsalade


Miranda - maandag 29 september 2014

WitlofsaladethbWitlof is een prima groente om rauw in salades te verwerken. Het is allang niet meer zo bitter als vroeger, maar heeft wel een lekker uitgesproken smaak. Deze salade is makkelijk en vult goed.

Taartjes met nectarine, appel en kastanjepuree


Jessi - zaterdag 27 september 2014

In de winkels is nog volop zomerfruit te krijgen, maar de herfst staat toch echt weer op de spreekwoordelijke stoep. Deze taartjes combineren de zomerse smaak van nectarines met romige kastanjepuree en frisse appel.

Win een FoodWeLove box


Tertia - donderdag 25 september 2014

We geven een FoodWeLove box weg, een soort kerstkado-pakket, maar dan met gegarandeerd lekkere ingrediënten, én je hoeft niet tot december te wachten. Meedoen?

Plenty More - Yotam Ottolenghi


Tertia - dinsdag 23 september 2014

plenty more ottolenghiYotam Ottolenghi heeft weer een nieuw boek. Plenty More, dat vier jaar uitkomt na het eerste Plentyboek, is niet méér van hetzelfde, maar vooral meer erg originele en lekkere gerechten. De ondertitel 'nóg meer groente om heel lekker met te koken' klopt dan ook als een bus.

Pasta met borlotti


Antoinette - zondag 21 september 2014

Van gastredactrice Antoinette ontvingen we een enthousiast betoog over borlotti-boontjes (kievitsbonen) én een lekker recept voor ze: tomatensaus met borlotti voor bij verse tagliatelle!

Gnocchi met boontjes en amandel


Miranda - woensdag 17 september 2014

chickslovefoodgnocchithbDit heerlijke recept voor gnocchi komt uit het gisteren besproken 5 or less-kookboek van Chickslovefood. Het heeft dus slechts vijf ingrediënten, en staat binnen een half uur op tafel. Ideaal voor het laatste restje zomer van dit jaar.

Chickslovefood - Het 5 or less-kookboek


Miranda - dinsdag 16 september 2014

chickslovefoodthbNina en Elise startten drie jaar geleden met hun kookblog Chickslovefood, en nu ligt hun kookboek in de winkel. De populaire rubriek 5 or less op deze blog bevat allemaal recepten waar je maximaal vijf ingrediënten voor nodig hebt. En dat geldt dus ook voor alle recepten in dit boek.Restaurant Top 10 Nederland

Restaurant Top 10 België


Filmpje: suiker bevat te veel suiker

 

Steeds weer een nieuw filmpje dat met eten te maken heeft. Soms heel direct, soms slechts zijdelings. Dit keer: een 'nieuwsbericht' van de Duitse satire-site 'der Postillion' (het Duitse zusje van de Speld). Let ook op de nieuwstikker.