(Advertentie)

Thaise maaltijdsoep met kokos


Tertia - donderdag 29 januari 2015

thaise kokossoep thbIk leerde dat het lekker is om witte rijst te dopen in je Aziatische maaltijdsoep, in een klein, Indonesisch restaurantje midden in de stad. Deze soep is meer Thais dan Indonesisch van smaak, maar ook hierin is de rijst lekker. Bovendien is het gerecht lekker snel gemaakt.

Slow! Een receptenboek voor de slowjuicer


Joke - dinsdag 27 januari 2015

Onlangs was gastredacteur Joke uitgenodigd bij een lunch waar de vernieuwde versie van de Versapers en het bijbehorende receptenboek gelanceerd werden. Dit boek, Slow!, is geschreven door de bedenker van het apparaat, Joost Duisterwinkel. Wat is een Versapers, wat kun je er allemaal mee en hoe is het boek?

Peterseliesoep met een eitje


Antoinette - zondag 25 januari 2015

In mijn studententijd kwam ik er voor het eerst. Vers van het Limburgs platteland liep ik naar binnen bij de Turk en keek mijn ogen uit: bakken vol olijven en feta, noten, platte broden met zwart zaad, fruit, groente en enorme bossen selderij. De spullen van de Turk smaakten goed! Al gauw was ik er niet meer weg te slaan.

De dronken vegetariër - 71 vegarecepten met een tic


Ellen - zaterdag 24 januari 2015

Ben jij vanochtend ook met knallende koppijn, een verkreukeld hoofd en een wildvreemde, stinkende man in je bed wakker geworden?  Dan is de ‘de dronken vegetariër’ misschien wat voor jou. Want nu zeg je misschien wel "ik drink nooit meer", maar de kans is groot dat je morgen weer "nog eentje dan!" roept. Dan komt dit boek bomvol lekkere borreltips en antikaterontbijtjes goed van pas.

Kattencafé Le Chat Touille in Brussel


Sven - vrijdag 23 januari 2015

ChattouilleHet eerste kattencafé opende zijn deuren in Taiwan in 1998. Het duurde tot een paar jaar geleden voordat het concept Europa bereikte. Nu lijkt de opgang niet te stoppen. Het eerste Nederlandse kattencafé, Kopjes in Amsterdam, is in volle voorbereiding, maar in Brussel waren ze net iets sneller klaar. We gingen voor jullie alvast een kijkje nemen.

Bourgondische tofu


Sven - woensdag 21 januari 2015

Bourgondische tofuKoken met tofu hoeft niet saai te zijn. We maken letterlijk en figuurlijk een Bourgondisch gerecht met tofu en rode wijn. Om smaak en structuur aan de tofu zelf te geven, bakken we hem eerst apart. Hoewel tofu een zeer veelzijdig ingrediënt is, wordt het maar al te vaak als een soort neutraal vulmiddel gebruikt. Dit willen we bij dit recept vermijden.

Snelle witlofsalade met mais, tomaatjes en een currydressing


Jolanda - maandag 19 januari 2015

Uit de categorie 'een kind kan de was doen' een lekkere, gemakkelijke witlofsalade met een heerlijke dressing. Geen maaltijdsalade, maar wel een prima bijgerecht bij bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en een vegaburger. Ideaal voor een makkelijke maandag!

Penne met koriander-pindapesto


Redactie - zaterdag 17 januari 2015

Vorige week plaatsten we een recensie van het kookboek Vegan van Sue Quinn. Vandaag een recept uit dit boek voor een snelle, veganistische pasta met een pesto van koriander en pinda's.Restaurant Top 10 Nederland

Restaurant Top 10 België


Filmpje: Los Veganeros

Steeds weer een nieuw filmpje dat met eten te maken heeft. Soms heel direct, soms slechts zijdelings. Dit keer: de trailer van Los Veganeros, een Duits komisch drama over veganisme. De regisseur - zelf sinds een paar jaar vegan - wil hiermee afrekenen met alle bekende vooroordelen. Of dat zal lukken? De première is 20 maart 2015 in Hannover.