(Advertentie)

Hummingbirdtaart


Annemieke - donderdag 20 november 2014

Gisteren recenseerden we Jamie's Comfort Food van Jamie Oliver. Vandaag krijgen jullie een fijne taart uit zijn boek voorgeschoteld. De introductie is van Jamie zelf.

Jamie's Comfort Food


Annemieke - woensdag 19 november 2014

Bij het openslaan van Jamie Olivers nieuwe boek Jamie's Comfort Food, viel mijn oog op de eerste drie titels van zijn indrukwekkende lijst met kookboektitels. 'The Naked Chef' en zo nog twee met een dergelijke strekking. Ik probeerde te bedenken hoe Jamie zichzelf presenteerde zeventien jaar terug, maar iets naakts of sexy's kon ik me niet herinneren (wel een bos haar).

Knolselderijsoep met hazelnoten en krokante salie


Redactie - maandag 17 november 2014

Gisteren bespraken we het boek Een Nieuwe Kijk Op Eten van Anna Jones, vandaag een recept uit dit vegetarische kookboek voor een knolselderijsoep met hazelnoten, appel en krokante salie.

Anna Jones - Een nieuwe kijk op eten


Joke - zondag 16 november 2014

Anna Jones was onlangs voor een bliksembezoek in Nederland ter ere van de lancering haar boek 'Een nieuwe kijk op eten'. Speciaal daartoe was er een lunch bij Fifteen in Amsterdam, het restaurant waar Jamie Oliver zijn gedachtegoed mee verbonden is. Dat het juist in dit restaurant werd gehouden is niet verwonderlijk: ooit, jaren geleden begon Anna als leerling kok bij Jamie Oliver in het gelijknamige Fifteen in Londen.

Oeufs Florentine


Klaas - vrijdag 14 november 2014

De chef-kok Popelini ging met zijn werkgeefster Catherine de Medici mee, toen deze vanuit het Italiaanse Florence naar Frankrijk vertrok om met Henri II te trouwen en koningin van Frankrijk te worden. Ze introduceerde daar ook de spinazie, een groente die in Frankrijk tot dan niet gegeten werd, en de Florentijnse eieren.

Gespot: Original Spices Vadouvan


Miranda - donderdag 13 november 2014

 

vadouvan

Dit keer spotten we Original Spices Vadouvan

Aardappelgoulash met zuurkool en lente-ui


Jennifer - woensdag 12 november 2014

Goulash is het nationale gerecht van Hongarije en kan in zowel soep- als stoofpotvorm gegeten worden. Gastredacteur Jennifer bedacht deze vega stoofpotversie met krieltjes, zuurkool, paprikapoeder, zure room en peterselie.

Spinaziesalade met paddenstoelen


Miranda - maandag 10 november 2014

shiitake thbKen je de mysterybox van het kookprogramma Masterchef? De deelnemers krijgen een houten kist met ingrediënten en moeten daar dan iets lekkers mee koken. Als groot fan van het programma leek het me zo leuk om ook eens zo'n uitdaging aan te gaan. Toen mijn zusje kwam eten vroeg ik haar dan ook om vijf ingrediënten te verzinnen, waarmee ik dan weer een maaltijd op tafel zou toveren. Deze salade is dus mijn mysteryboxrecept.Restaurant Top 10 Nederland

Restaurant Top 10 België


Filmpje: suiker bevat te veel suiker

 

Steeds weer een nieuw filmpje dat met eten te maken heeft. Soms heel direct, soms slechts zijdelings. Dit keer: een 'nieuwsbericht' van de Duitse satire-site 'der Postillion' (het Duitse zusje van de Speld). Let ook op de nieuwstikker.