(Advertentie)

Vegatopia zoekt versterking!


Redactie - donderdag 09 juli 2015

Hou je van lekker (vegetarisch) eten en schrijf je graag en goed? Wil je voor ons schrijven over je eigen recepten, kooktechnieken of producten? Of zou je onze restaurantgidsredactie willen helpen? Wij zoeken versterking!

Het Vegatopia weekmenu


Tertia - zaterdag 01 augustus 2015

vegetarisch_weekmenuWe hebben deze week weer een weekmenu met leuke gerechten. De winkels liggen vol met lekkere zomeringrediënten. Daar gaan we wat mee doen.

Juli 2015: guacamolegate, fetaboycot en vierkante watermeloenen


Eelco - vrijdag 31 juli 2015

Een schandaal rond een guacamole met groene erwten er in verwerkt. Over de zin en onzin van een boycot van Griekse producten. Aandacht voor de Belgische mayonaisewet. Een petitie voor kraanwater in restaurants. Baanbrekende wetenschappelijke ontdekkingen. Duff bier, zeewier en vierkante watermeloenen. Keukengadgets waar niet iedereen op zit te wachten. Er is dus ook in de komkommertijd genoeg gebeurd. Juli 2015 in vogelvlucht.

Couscous met 'zeven' groenten


Eelco - woensdag 29 juli 2015

Marokkanen geloven dat een maaltijd met zeven groenten geluk brengt. En daar hebben ze gelijk in: van deze maaltijd word je erg gelukkig, zelfs als er niet precies zeven groenten worden gebruikt. Dit recept is sinds jaar en dag vast onderdeel van mijn kookrepertoire. Meestal uit de losse pols. Dit keer heb ik de ingrediënten precies afgewogen.

Italiaanse en andere bierlandschappen


Karl - maandag 27 juli 2015

Om het einde van de werkweek te vieren, nam ik zonet een eerste slok van een goudblonde tripel van Westmalle. Mijn geluk is volkomen, alleen vind ik het toch een beetje jammer dat ik hem niet kan vergelijken met de allernieuwste trappist, die in Italië gebrouwen wordt. Dit jaar kreeg het Italiaanse bier 'Tre Fontane', van de gelijknamige abdij in Rome, namelijk het begeerde keurmerk ATP: Authentic Trappist Product.

Het Vegatopia weekmenu


Tertia - zaterdag 25 juli 2015

vegetarisch_weekmenuWat eten we deze week? We komen weer met lekkere en gevarieerde tips voor deze laatste week van juli.

Crackers - Sue Quinn


Miranda - vrijdag 24 juli 2015

crackersthbIk ben dus echt dol op crackers. Het stevige knapperige en de veelzijdigheid maakt dat ik er van door kan blijven eten. Dat laatste wordt met dit compacte kookboekje alleen maar erger.

Ik ga naar de Duitse super en neem mee...


Annemieke, Tertia en Eelco - donderdag 23 juli 2015

Tertia en Annemieke reizen graag eens af naar de Duitse supermarkt. Eelco woont in Duitsland en samen geven we jullie tips voor als je eens over de grens wilt winkelen. Kies een megasupermarkt uit, dan zit je meteen goed. Bijvoorbeeld Marktkauf in Meppen (over de grens bij Drenthe).

Biet, avocado & sinaasappelsalade


Redactie - dinsdag 21 juli 2015

Gisteren plaatsten we een recensie van het boek Vegadutchie van Jolijn Pelgrum. Vandaag hebben we een recept uit haar kookboek voor een salade met biet, avocado en sinaasappel.Restaurant Top 10 Nederland

Restaurant Top 10 België


Filmpje: Waarom een tomaat fruit is en aardbeien geen bessen zijn

Steeds weer een nieuw filmpje dat met eten te maken heeft. Soms heel direct, soms slechts zijdelings. Dit keer: Waarom een tomaat fruit is en aardbeien geen bessen zijn.