(Advertentie)

In de keuken van Floris - Feest van Smaken


Karl - donderdag 24 april 2014

floris thbIn het Rotterdamse "In de keuken van Floris" kun je het bereidingsproces op de voet volgen. Rond de centrale open keuken met inductiefornuis zijn er veertig zitjes. Je ziet er het gesmeerd lopende team van chef-kok Floris Versluijs gedurende een viertal uren een verrassend en creatief negen gangen-menu toveren.

Matze brei


Machteld - maandag 21 april 2014

altEventjes genoeg van de matze-crackers met kaas of suiker, maar je hebt er nog een paar over? Gebruik ze dan voor dit simpele ontbijt- of lunchgerecht: matze brei. Zelden had je eten een meer toepasselijke naam. Het eindresultaat ziet er namelijk ook uit als een brij (eerlijk gezegd lijkt het meer op iets dat al eens gegeten is en niet zo goed viel... als je begrijpt wat ik bedoel). De smaak heeft wat weg van wentelteefjes en is uitstekend, hoewel dat wel voornamelijk aan de boter, suiker en kaneel te danken is. Mooier kunnen we het niet maken, wel lekkerder!

Mini-pavlova's met romige hangop en banaan-honingcurd


Machteld - zaterdag 19 april 2014

altMet Pasen eten wij een ei. In het geval van dit gebakje zitten de eieren in de schuimpjes/meringues (de pavlova) en in een soort van heel dikke jam (de curd). Een pavlova is een gevulde meringue die knapperig van buiten is, maar een zachte, kleverige binnenkant heeft. De traditionele versie wordt gevuld of getopt met geklopte room en fruit, zoals kiwi, aardbei of passievruchtenpulp. Deze versie is een heerlijke combinatie van zoet, fris, romig en knapperig!

Raapstelenpesto


Miranda - vrijdag 18 april 2014

rucolapesto thbAls de raapstelen weer in de winkel liggen, weet je dat het voorjaar begonnen is. Deze groene blaadjes smaken een beetje als een kruising van spinazie en rucola, en zijn erg veelzijdig. Ze zijn alleen niet zo lang te bewaren na aankoop. Om de houdbaarheid een paar dagen te rekken kun je er deze heerlijke pesto van maken.

30 uur Porto


Tertia - woensdag 16 april 2014

porto thbPortugal staat nou niet bekend als een walhalla voor vegetariërs. Maar je hoeft eigenlijk niet eens heel goed te zoeken voordat je er lekker vega eten vindt. We verbleven er 30 uur en spotten de leukste veggie plekjes.

Quinoa chili sin carne


Kelly - maandag 14 april 2014

vegarevolutie-chilisincarne-sGister schreven we over het boek De Vegarevolutie van Lisa Steltenpool. Vandaag een van haar heerlijke plantaardige recepten: Quinoa chili sin carne. Heerlijk comfortfood met een geweldige, rijke smaak. 

De Vegarevolutie


Kelly - zondag 13 april 2014

vegarevolutieDe Vegan Challenge is gestart op 1 april, waarbij deelnemers de uitdaging zijn aangegaan om 30 dagen plantaardig te eten. Op diezelfde dag kwam De Vegarevolutie – de onmisbare gids voor veganistisch eten van Lisa Steltenpool vers van de pers. Wij mochten haar boek alvast lezen!

Budín de quinua


Sven - vrijdag 11 april 2014

Budin de quinua thbPudding op basis van quinoa is populair in Peru. Dit recept is een leuke variant die ook gemakkelijk veganistisch gemaakt kan worden door plantaardige melk te gebruiken. Deze pudding heeft de structuur van broodpudding.Restaurant Top 10 Nederland

Restaurant Top 10 België


Filmpje: Citroengezichtjes

Steeds weer een nieuw filmpje dat met eten te maken heeft. Soms heel direct, soms slechts zijdelings. Dit keer: dreumesen die voor de eerste keer in hun leven citroen eten.