(Advertentie)

Juli 2014: cappuccino-chips, selfie-toast en noedels met pudding


Eelco - donderdag 31 juli 2014

Als je minder met je mobieltje speelt, krijg je sneller te eten. Wie na lang wachten niet meer wil eten, wordt terstond opgesloten. Trek eens een blikje wijn met koffiesmaak open. Bak een taart in de magnetron en maak een selfie-toast. Of mix je Japanse noedels eens met vanillepudding. En waar kun je het in de zomermaanden beter over hebben dan over boerenkool? Juli 2014 in vogelvlucht.

Afrovegan - Bryant Terry


Ellen - dinsdag 29 juli 2014

afrovegan thbAfrovegan, op het eerste gezicht niet een voor de hand liggende combinatie. In dit boek mixt Bryant Terry traditionele gerechten uit Afrika, de Cariben en uit het zuiden van Verenigde Staten tot lekkere en gezonde recepten. Het resultaat mag er zijn. Het is een boek waar je blij van wordt.

Gevulde avocado


Sven - zondag 27 juli 2014

Gastredacteur Sven is nog steeds op ontdekkingsreis langs de Zuid-Amerikaanse cuisines. De Peruaanse keuken heeft zijn speciale aandacht, ook dit simpele recept voor gevulde avocado komt uit dat land.

Hoe gaat het eigenlijk met het kookboek?


Annemieke - vrijdag 25 juli 2014

kookboek actie"Maar geen harige arm!" riep Tertia. Ik zag mezelf al naar de buurman twee huizen verder stappen met de vraag of ik zijn arm mocht inspecteren en lenen voor een foto. Nadenken over de (food)styling voor een kookboek levert hilarische discussies op. Want ja, iemand moet dat biertje op de foto toch vasthouden? Uiteindelijk werd het de vriend van Vegatopia's Ellen, die een dag hielp tijdens onze eerste echte fotoshoot.

Compote van kersen, nectarines, pruimen en peren


Jolanda - woensdag 23 juli 2014

Wat een overvloed hebben we in de zomer aan heerlijke vruchten van eigen bodem. Lekker om vers op te eten, maar ook heel zomers in een compote bij dikke (Griekse) yoghurt of ijs.

4 x courgette van Annabel Langbein


Kelly - maandag 21 juli 2014

A-courgette-sEerder recenseerden we het magazineachtige kookboek Food & Fun van de Nieuw-Zeelandse Annabel Langbein. Vier de zomer met deze supersnelle en totaal verschillende recepten met courgette als basis.

Peruaanse aardappelsalade met pittige kaassaus


Sven - zaterdag 19 juli 2014

Papa a la Huancaína (letterlijk aardappels op de wijze van Huancayo, een Peruaanse stad en provincie) is een van de meest populaire voorgerechten in Peru. Omdat het koud gegeten wordt, is het ook erg populair op picknicks. De typische kaassaus is romig en pittig tegelijkertijd.

Guiso de quinua uit Peru (quinoa-curry met kaas)


Sven - donderdag 17 juli 2014

Guiso kun je het best beschrijven als een soort curry, in dit geval met quinoa (quinua in Peru) als hoofdingrediënt. Het kan ook perfect gemaakt worden met tarwekorrels of zelfs bonen. Peruanen eten dit met rijst. Eigenlijk eten ze bijna overal rijst bij. Het klinkt raar, maar de combinatie van rijst en guiso de quinua is zeker niet slecht!Restaurant Top 10 Nederland

Restaurant Top 10 België


Filmpje: The Scientific Way to Cut a Cake

 

Steeds weer een nieuw filmpje dat met eten te maken heeft. Soms heel direct, soms slechts zijdelings. Dit keer: hoe snij je wetenschappelijk verantwoord je taart in partjes. Als de taart toch gewoon tijdens je verjaardag helemaal op wordt gegeten, kun je het natuurlijk ook op de ouderwetse, onverantwoorde manier blijven doen.