(Advertentie)

Vegatopia

Ik noem dit geluk in een potje, omdat ik altijd zo blij word als ik dit proef. Lemon curd is van oorsprong Engels en past goed bij de traditie van een uitgebreid ontbijt of een high tea. Ik vind zelfgemaakte curd veel lekkerder dan gekochte. En het is zo gemaakt! Behalve op een brosse beschuit smaakt het ook erg lekker door vanillevla.

weekmenu166Aardappelgratin, vegetarische worstebroodjes, een tropische curry. Dat is slechts een deel voor de gerechten die we deze week met jullie delen in ons weekmenu. Geniet er weer van!

Ik had bij mijn rondje door de supermarkt een mooi groot stuk rode cheddar meegenomen, waarvan ik nog niet goed wist wat ermee te doen. Bij de groenteafdeling begon de bestemming voor mijn cheddar al wat meer vorm te krijgen. Ik besloot van aardperen, pompoen en pastinaak in combinatie van rozemarijn, tijm, eieren en filodeeg een hartige taart te gaan maken.

Als je aan de bar van een koffietent staat en je oren goed openhoudt, kun je horen hoe je cappuccino of latte gaat smaken. Moet je wel het geheim van goed melkschuim kennen. En dat kunnen we je in een minuutje of drie uitleggen.

maandoverzichtIn de eerste maand van het jaar eten we lekker vegan. Voor sommige mensen is dat echter best wel lastig. Na Frankrijk gaat nu ook Denemarken moslimkinderen pesten. Dankzij de wiskunde kunnen we onze pizza eindelijk in perfecte, gelijke stukjes snijden. 35 Chinese restaurants serveerden maaltijden met een verrassende extra kick. Januari 2016 in vogelvlucht.

weekmenu164We hebben weer een weekmenu voor je, met Italiaanse cannelloni, een maaltijdsalade met quinoa, een knapperige groentewrap en nog veel meer.

Wachten op de winter. Of eigenlijk begon ik met wachten tot de winter over ging. Alleen lijkt hij maar niet te komen en nu al de eerste narcissen boven de grond komen denk ik: laat het in hemelsnaam gewoon nog even lekker sneeuwen! Dan zien we daarna de eerste sneeuwklokjes wel weer. Enfin: winterse wortels en knollen. Heerlijk met een romige mosterdsaus.

brazilie160Brazilië wordt in reisgidsen vaak afgedaan als een moeilijk land voor vegetariërs. Zelf heb ik dit echter niet zo ervaren tijdens mijn reizen in het zuiden en het zuidoosten van het land. Doorgaans vind je wel voldoende – en lekker – vegetarisch eten zonder specifiek op zoek te gaan naar vegetarische eetplekken. De grootste barrières zijn de taal, ingrediënten die je niet kent en soms het verschil in mentaliteit. Daarom geven we je graag wat tips om het beste uit je reis te halen.

Maak eens cashewfudge, een plantaardig snoepje dat behoorlijk lijkt op traditionele fudge maar ook wel wat weg heeft van borstplaat. Het is namelijk iets kruimeliger dan gewone fudge met gecondenseerde melk en boter. Varieer ook eens met rum-rozijnen of met grof zeezout voor een salted cashewfudge.

Vind op Vegatopia

Gespot: Just Nuts spicy repen

Just nuts spicy notenrepen thb

Just Nuts spicy noten- en zadenrepen

Restaurants in NL en BE

contentmap_module

Ga naar de sectie Restaurants voor een grotere kaart.
made with love from Joomla.it - No Festival

Nieuw in de Restaurantgids

Nijmegen - Crudo
zondag 07 februari 2016

Vegan en raw eetcafé

Waver Noord - Exki
vrijdag 05 februari 2016

Betere fastfood

Nijvel - Exki
vrijdag 05 februari 2016

Betere fastfood

Nu in de boekhandel!

Volg ons op

 

Twitter logo

RSS

feed-image Feed
(Advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)