(Advertentie)

Klassiekers van Paul Hollywood - Paul Hollywood


Jessi - woensdag 04 maart 2015

Paul Hollywood is op dit moment waarschijnlijk de bekendste bakker van Groot Brittannië. Als jurylid van ‘The Great British Bake Off’ (de originele Britse versie van ‘Heel Holland Bakt’) maakt hij het de kandidaten niet altijd gemakkelijk. Hollywood heeft ook zijn eigen programma’s op televisie, daarin is hij heel wat minder streng. Hij is opgegroeid in een bakkerij en heeft een grote passie voor bakken, die hij met de wereld deelt via zijn televisieprogramma’s en kookboeken.

Seitanstoofpot voor Jeroen Meus


Karl - dinsdag 03 maart 2015

De kijkers van 'Dagelijkse Kost', het veelbekeken kookprogramma van Jeroen Meus, mochten de Vlaamse klassieker kiezen. Dat werd stoverij met friet. Wat aanleiding was voor heel wat promotie rond de dag van dit gerecht. Terwijl de Dagen zonder Vlees ook volop in de kijker stonden. Goed voor wat wederzijdse wrevel en beschuldigingen.

Hazelnoottaartjes met kokos-chocovulling en rode vruchten


Jessi - zondag 01 maart 2015

In ons kookboek (over een paar weekjes ligt hij in de winkels!) is de zondag benoemd tot Zoete Zondag. Dit recept van gastredacteur Jessi past daar heel goed tussen.

Februari 2015: restauranttrauma's, astronautenvoer en vrouwenbier


Eelco - zaterdag 28 februari 2015

Een avondje uit eten gaan kan flinke trauma's veroorzaken. Wie door de week alleen maar sapjes drinkt, kan in het weekend extra veel zuipen. Slaapwandelen is een goed excuus om je niet voor nachtelijke vreetbuien te hoeven verontschuldigen. Moet je je binnenkort legitimeren als je fruit wil kopen? Een lijntje snuiven is daarentegen wel weer salonfähig. Februari 2015 in vogelvlucht.

Finse spinaziepannenkoeken


Sven - donderdag 26 februari 2015

ohukainenthumb1Eenvoud is één van de kenmerken van de Finse keuken. Er wordt hoofdzakelijk gebruik gemaakt van ingrediënten die in het hoge noorden lokaal verbouwd kunnen worden, zoals granen en knolgewassen. Gelukkig is eenvoud geen synoniem voor saaiheid. Een mooi voorbeeld zijn de in Finland zeer populaire spinaziepannenkoeken, pinaattiohukaiset in het Fins.

Joeri Tandoeri Indian streetfood


Kelly - woensdag 25 februari 2015

joeri-tandoeri-sVorige week had Kelly het geluk om de geweldige Indiase kookworkshop van Joeri Tandoeri te mogen bijwonen met als thema Indian streetfood. Joeri kookt Indiaas op evenementen en bruiloften vanuit een oude brandweerbus met behulp van echte Indiase tandoorovens. Hij bezocht India meerdere keren en is inmiddels een expert op het gebied van de Indiase keuken.

Aubergine-linzenschotel met cashewnoten en tamarinde


Redactie - dinsdag 24 februari 2015

Dinsdag Currydag! Niet alleen in ons kookboek, maar vandaag ook hier op de site. Dit recept voor een aubergine-linzenschotel uit Kerala met cashewnoten en tamarinde komt uit het gisteren besproken boek Peulvruchten van Jenny Chandler.

Peulvruchten - Jenny Chandler


Jolanda - maandag 23 februari 2015

Waarom zou je een ingewikkelde titel gaan verzinnen als het boek over niets anders dan peulvruchten gaat? Dan mag het ook gewoon 'Peulvruchten' heten. Simpel als dat klinkt is 'Peulvruchten' voor iedere (aspirant-) bonen-, peulen-, linzen- en aanverwantenliefhebber een aanwinst voor de kookboekencollectie. De gevorderde peulvruchtenkok kan er haar repertoire en kennis mee uitbreiden en de beginner vindt er alles om mee aan de slag te kunnen.Restaurant Top 10 Nederland

Restaurant Top 10 België


Filmpje: How to Make Nutella Chocolate Star Bread

Steeds weer een nieuw filmpje dat met eten te maken heeft. Soms heel direct, soms slechts zijdelings. Dit keer: een videorecept voor een indrukwekkend toetje op basis van pizzadeeg en Nutella. De man die Ferrero, het bedrijf dat Nutella produceert, heeft opgericht, is afgelopen Valentijnsdag overleden. Do try this at home!