(Advertentie)

Feestdagen 2014


Redactie - zaterdag 06 december 2014

Ook dit jaar hebben we weer vier nieuwe kerstmenu's, die we met gepaste trots presenteren. Voor nog meer inspiratie kun je ook ons uitgebreide Kerstarchief induiken.

Verder verklappen we waar je met Kerst lekker vegetarisch uit eten kunt gaan. Krijg je onverwacht een vegetariër te eten? Geen nood, wij bieden eerste hulp.

Braziliaanse pindathee


Sven - vrijdag 19 december 2014

pindaOok in Brazilië zijn er wel eens koude dagen waarop mensen een opkikkertje nodig hebben. De Brazilianen drinken dan gezellig samen deze 'pindathee' (chá de amendoim). Dit is eigenlijk helemaal geen thee, maar een warme melkdrank met pinda's. De smaak doet ons denken aan zoete pindakoekjes en is daarom eigenlijk niet eens zo vreemd voor ons. Maar waarom zijn we dan zelf nooit op dit idee gekomen?

Jane Grigson - Fruit Boek


Kelly - woensdag 17 december 2014

fruitboek-sDe roodroze fruitbijbel van Jane Grigson gaat over 46 verschillende soorten fruit en bevat ruim 400 recepten. Elk hoofdstuk begint met een verhaal over de fruitsoort – dit kan gaan over aardbeien uit een Grimm sprookje maar ook over het eten van minuscule abrikoosjes uit de Hunzavallei.

Winactie: I ♥ groente


Redactie - maandag 15 december 2014

We hebben deze week weer een hele leuke winactie: je kunt het gave kookboek I ♥ groente van Janneke Vreugdenhil winnen! Eén van onze favorieten.

Tomaten-kikkererwtensoep met farro


Jolanda - zaterdag 13 december 2014

Heb je het koud? Dan is soep altijd een goed idee. Zeker deze pittige, kruidige soep die vanwege de farro en kikkererwten ook nog eens goed vult. Brood hoeft er niet meer bij (maar mag natuurlijk wel).

Krokant gebakken boerenkool, sjalotten en aardappels


Kelly - donderdag 11 december 2014

donnahay-sGisteren recenseerden we het boek Nieuwe klassiekers van Donna Hay. Vandaag een recept uit haar boek voor krokant gebakken boerenkool, sjalotten en aardappels. Ontzettend simpel en héél erg lekker. 

Donna Hay - Nieuwe klassiekers


Kelly - woensdag 10 december 2014

donnahay-sNieuwe klassiekers is het nieuwste boek van de Australische Donna Hay. Alleen al met het doorbladeren van haar bijna 450 pagina’s tellende boek ben je al behoorlijk wat uren zoet.

Hartige aardappelscones


Jessi - maandag 08 december 2014

Van gastredacteur Jessi kregen we een recept voor aardappelscones. Ze noemt het een origineel feesthapje (of onderdeel van een buffet) dat lekker is met geitenkaas, tapenade of kruidenboter. Het recept is ideaal om een restje aardappelpuree mee op te maken. Voor een vegan versie gebruik je margarine en plantaardige melk, en besmeer je de scones met hummus of vegan kruidenboter.

Winactie: juicer van cuisinart


Redactie - maandag 08 december 2014

Het is december: feestmaand. Deze week geven we een gave juicer weg van Cuisinart, ter waarde van 150 euro, waarmee je de heerlijkse sapjes kunt maken. Wordt dat een lekker kerstontbijt of niet?Restaurant Top 10 Nederland

Restaurant Top 10 België


Filmpje: Out of the Food Chain

Steeds weer een nieuw filmpje dat met eten te maken heeft. Soms heel direct, soms slechts zijdelings. Dit keer: Louie CK legt uit waarom het zo geweldig is dat we geen onderdeel van de voedselketen meer zijn. Een iets langere clip dan die paar seconden die onlangs in DWDD te zien waren.