(Advertentie)

Zomerdrankjes!


Annemieke - woensdag 01 juli 2015

Op de redactie drinken we op hete dagen graag een drankje. Ieder heeft zijn eigen gewoontes. Zo drinkt Machteld het liefst hete thee, heeft Kelly zich onlangs gestort op het maken van ijsthee, trekken Tertia en Miranda graag een ordinair pilsje open, doe je Karl meer een plezier met een speciaalbiertje en nipt Annemieke het liefst aan een Hugo. Speciaal voor jullie hebben we ter inspiratie lekkere zomerdrankjes op een rijtje gezet.

Juni 2015: dronken apen, vega kinderen en nostalgische thuiskoks


Eelco - dinsdag 30 juni 2015

Chimpansees zijn beschaafde apen die houden van gekookt voedsel en palmwijn. De moderne mens eet liever rauw, flexitarisch, vegetarisch of vegan. Bijzonder lekker eet je in El Celler de Can Roca in het Spaanse Girona. Voor een snellere, goedkopere hap moet je zijn bij Subway of IKEA. De thuiskok anno 2015 kookt Filippijns en vindt een volautomatische oven waarschijnlijk iets te slim. Duitse ketchupflessen kunnen nogal lustopwekkend zijn. En sommige extreem dure kazen zijn hun geld blijkbaar meer dan waard. Juni 2015 in vogelvlucht.

Selderijsalade met pinda's


Sven - zondag 28 juni 2015

selderijsaladethumb1Deze salade heb ik een aantal jaar geleden gemaakt met de ingrediënten die ik toen toevallig in huis had. Sindsdien maak ik het recept op regelmatige basis opnieuw, het hele jaar door. Het is een eenvoudig gerecht dat tegelijk fris en scherp is. Het maakt niet uit of je nu bleekselderij of groene selderij gebruikt. Voor de appel gebruik ik doorgaans wel Jonagold.

Nieuw: het Vegatopia-weekmenu


Tertia - zaterdag 27 juni 2015

Vind jij het ook moeilijk om elke week te bedenken wat je nu weer gaat eten? Hoe combineer je nu die koolrabi of die andere gekke groente en hoe eet je ook nog een beetje gebalanceerd? Wij hebben daar iets op verzonnen: het Vegatopia-weekmenu. Elke week lekkere en gevarieerde recepten voor maandag tot en met zondag!

De lekkerste dahl


Joke - donderdag 25 juni 2015

dahl thbOnze gastredacteur Joke Boon is op dit moment druk aan het schrijven aan het kookboek 'Bonen!  Elke maand 12 verrassende recepten met bonen', dat medio november bij Carrera Culinair verschijnt. Wij zijn trots dat we de komende tijd alvast af en toe een voorproefje mogen plaatsen uit dit boek. De foto's blijven nog een verrassing, want de foto's die wij hier plaatsen, zijn nog niet de officiële. Vandaag: dahl, een Indiaas linzengerecht.

Opening proeflokaal Oedipus


Margreet - dinsdag 23 juni 2015

Wie zichzelf een beetje serieus neemt als bierdrinker drinkt tegenwoordig een speciaalbiertje. Je ziet steeds meer kleine, lokale brouwerijen die hun bier op een bewuste en ambachtelijke manier produceren. Eén van die brouwerijen is het Amsterdamse Oedipus. Met intrigerende biernamen als Mama, Mannenliefde en Gaia veroveren ze in rap tempo de harten van liefhebbers van speciaalbier.

Pittige aspergesalade met rucola


Antoinette - zondag 21 juni 2015

Het is erg warm en ik krijg zin om te experimenteren met salades. Maaltijdsalades, voorafjes, bijgerechten. Als het maar koud is! Dit is een leuk voorgerecht met aspergepunten die ik niet wilde veroordelen tot aspergesoep of botersaus en eikruim. De rest van de ingrediënten plukte ik in mijn tuin. Aspergepunten en rucola combineren goed samen, het is een fijn contrast tussen zoet en bitter. Maak de salade af met een pittige dressing.

Vega-reisje naar Madrid


Tertia - vrijdag 19 juni 2015

gazpachoWe maakten een superleuk reisje naar Madrid. In dit artikel lees je alles over wat er op veggie-gebied te beleven valt en dat blijkt gelukkig een heleboel! En ons geheime doel: lekker veel gazpacho eten.Restaurant Top 10 Nederland

Restaurant Top 10 België


Filmpje: Waarom een tomaat fruit is en aardbeien geen bessen zijn

Steeds weer een nieuw filmpje dat met eten te maken heeft. Soms heel direct, soms slechts zijdelings. Dit keer: Waarom een tomaat fruit is en aardbeien geen bessen zijn.