(Advertentie)

Vegatopia zoekt versterking!


Redactie - donderdag 09 juli 2015

Hou je van lekker (vegetarisch) eten en schrijf je graag en goed? Wil je voor ons schrijven over je eigen recepten, kooktechnieken of producten? Of zou je onze restaurantgidsredactie willen helpen? Wij zoeken versterking!

Couscous met 'zeven' groenten


Eelco - woensdag 29 juli 2015

Marokkanen geloven dat een maaltijd met zeven groenten geluk brengt. En daar hebben ze gelijk in: van deze maaltijd word je erg gelukkig, zelfs als er niet precies zeven groenten worden gebruikt. Dit recept is sinds jaar en dag vast onderdeel van mijn kookrepertoire. Meestal uit de losse pols. Dit keer heb ik de ingrediënten precies afgewogen.

Italiaanse en andere bierlandschappen


Karl - maandag 27 juli 2015

Om het einde van de werkweek te vieren, nam ik zonet een eerste slok van een goudblonde tripel van Westmalle. Mijn geluk is volkomen, alleen vind ik het toch een beetje jammer dat ik hem niet kan vergelijken met de allernieuwste trappist, die in Italië gebrouwen wordt. Dit jaar kreeg het Italiaanse bier 'Tre Fontane', van de gelijknamige abdij in Rome, namelijk het begeerde keurmerk ATP: Authentic Trappist Product.

Het Vegatopia weekmenu


Tertia - zaterdag 25 juli 2015

vegetarisch_weekmenuWat eten we deze week? We komen weer met lekkere en gevarieerde tips voor deze laatste week van juli.

Crackers - Sue Quinn


Miranda - vrijdag 24 juli 2015

crackersthbIk ben dus echt dol op crackers. Het stevige knapperige en de veelzijdigheid maakt dat ik er van door kan blijven eten. Dat laatste wordt met dit compacte kookboekje alleen maar erger.

Ik ga naar de Duitse super en neem mee...


Annemieke, Tertia en Eelco - donderdag 23 juli 2015

Tertia en Annemieke reizen graag eens af naar de Duitse supermarkt. Eelco woont in Duitsland en samen geven we jullie tips voor als je eens over de grens wilt winkelen. Kies een megasupermarkt uit, dan zit je meteen goed. Bijvoorbeeld Marktkauf in Meppen (over de grens bij Drenthe).

Biet, avocado & sinaasappelsalade


Redactie - dinsdag 21 juli 2015

Gisteren plaatsten we een recensie van het boek Vegadutchie van Jolijn Pelgrum. Vandaag hebben we een recept uit haar kookboek voor een salade met biet, avocado en sinaasappel.

Vegadutchie - Jolijn Pelgrum


Ellen - maandag 20 juli 2015

Veganisme is hip, dat kan je niet ontgaan zijn. Was plantaardig eten ooit voorbehouden aan geitenwollensokken linzeneters, nu lopen de zongebruinde lekker-in-hun-vel-zittende meisjes er mee weg. Inspiratie vinden ze op Instagram en Facebook, en de gezonde sla- en andere lunchtentjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook komen er steeds meer kookboeken uit met gezonde, plantaardige recepten. Bijvoorbeeld het kookboek van 'Vegadutchie', dat begin juni uitgebracht werd door uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Gespot: retroblikken


Annemieke - zondag 19 juli 2015

Dit keer spotten we retroblikkenRestaurant Top 10 Nederland

Restaurant Top 10 België


Filmpje: Waarom een tomaat fruit is en aardbeien geen bessen zijn

Steeds weer een nieuw filmpje dat met eten te maken heeft. Soms heel direct, soms slechts zijdelings. Dit keer: Waarom een tomaat fruit is en aardbeien geen bessen zijn.