(Advertentie)

Slapen en vegetarisch eten bij La Hardalle in de Vogezen


Annemieke - dinsdag 26 augustus 2014

Lekker wandelen, fietsen, watersporten of skiën en aan het eind van de dag aanschuiven voor een geweldig vegetarisch driegangen-diner. Voor wie dit als muziek in de oren klinkt, moet eens overwegen af te reizen naar La Hardalle, in de Vogezen.

Springrolls met gebakken tofu en drie dips


Jolanda - zondag 24 augustus 2014

'Rauwe' springrolls zijn misschien wel de ideale loempia’s: niet vet en met verse groente, dus je kunt er naar hartelust van eten. Het rollen van de springrolls is even oefenen, maar ach, ze smaken sowieso wel, zeker met deze lekkere dipsausjes!

Sambal jalapeño


Miranda - vrijdag 22 augustus 2014

sambaljalapenothbEen kilo jalapeño lag er in de vriezer, te wachten op een fijne bestemming. Vegetarische sambal is niet altijd vanzelfsprekend, en groene sambal al helemaal niet. Wij hebben het in elk geval nog nooit in de winkel zien staan. Met dit recept maak je het eenvoudig zelf.

Quinoasushi


Kelly - woensdag 20 augustus 2014

renskroessushi thbGister bespraken we het boek Powerfood van Rens Kroes. Vandaag een van haar kleurrijke recepten: quinoasushi. Vol met heerlijke vega ingrediënten.

Powerfood – Rens Kroes


Kelly en Annemieke - dinsdag 19 augustus 2014

renskroes-sRens Kroes staat voor genieten van het leven en daar speelt gezonde en biologische voeding voor haar een belangrijke rol in. In haar boek Powerfood wil ze dat genieten van "een happy & healthy lifestyle” overbrengen.

Porotos con riendas (Chileense maaltijdsoep met spaghetti en bonen)


Sven - zondag 17 augustus 2014

In de serie 'Sven Kookt Zuid-Amerikaans' ditmaal een stevig gevulde Chileense maaltijdsoep, met veel groenten, spaghetti en witte bonen!

Perziken en croûte


Kelly - vrijdag 15 augustus 2014

tartetatin-sGister schreven we over de heerlijke Franse patisseriebijbel Tarte Tatin. Vandaag een zomers recept uit het boek om sneetjes witbrood op te maken samen met wat heerlijke rijpe perziken. Uit de oven!

Tarte Tatin - Ginette Mathiot


Kelly - donderdag 14 augustus 2014

tartetatin-sTarte tatin, de beste recepten van de Franse patissier is een patisseriebijbel met de meest heerlijke recepten waar je ooit van hebt gedroomd. Patisserie alleen voor gevorderden? Welnee, met dit boek is het maken van knapperige kattentongen of île flottante een fluitje van een cent.Restaurant Top 10 Nederland

Restaurant Top 10 België


Filmpje: The Scientific Way to Cut a Cake

 

Steeds weer een nieuw filmpje dat met eten te maken heeft. Soms heel direct, soms slechts zijdelings. Dit keer: hoe snij je wetenschappelijk verantwoord je taart in partjes. Als de taart toch gewoon tijdens je verjaardag helemaal op wordt gegeten, kun je het natuurlijk ook op de ouderwetse, onverantwoorde manier blijven doen.