(Advertentie)

Eten uit de volkstuin - Marleen van Es


Sven - maandag 27 april 2015

volkstuinthumbMarleen van Es is fotograaf en grafisch vormgever, maar is eveneens enorm gepassioneerd door koken en door haar volkstuin in Utrecht. Haar ervaringen en haar recepten deelt ze al geruime op haar blog Eten uit de Volkstuin. Nu heeft ze samen met uitgeverij Nieuw Amsterdam een kookboek gemaakt met dezelfde titel.

Koninklijke worteltjescake met dulce de leche


Machteld - zondag 26 april 2015

Morgen is het Koningsdag en traditiegetrouw creëren we iets speciaals voor die feestdag. Ditmaal een heerlijke, stevige en smeuige cake, vol met oranje worteltjes! Hij wordt opgediend met een Argentijnse 'saus' die op smaak gebracht is met nog meer oranje lekkers, namelijk sinaasappel. De cake smaakt de volgende dag nóg lekkerder.

3x Arabisch: freekehsoep, salade en spinazieflapjes


Jennifer - zaterdag 25 april 2015

Van gastredacteur Jennifer kregen we maar liefst drie recepten voor een heerlijke Arabische maaltijd: een Palestijnse freekehsoep, een salade met oranje paprika, rode kool en groene pepers, en hartige spinazieflapjes die op smaak zijn gebracht met sumak, granaatappelmelasse en rode peperpasta.

Vrijdag Snackdag: mac and cheese minitaartjes


Sven - vrijdag 24 april 2015

maccheesetaartthumbDeze mac and cheese minitaartjes heb ik in Schotland leren kennen. Hoewel ik de twee dagen ervoor ook al macaroni met kaas gegeten had, kon ik toch de verleiding niet weerstaan. Ik heb het recept niet letterlijk gekopieerd, maar eerder verwerkt tot een meer Belgisch-Nederlandse versie.

Morito - Sam & Sam Clark


Miranda - donderdag 23 april 2015

MoritothbHet lastige van uit eten gaan vind ik altijd het kiezen. Vaak staan er zoveel lekkere gerechten op de kaart, en dan hoop je maar dat je achteraf geen spijt krijgt dat je niet toch iets anders hebt genomen. Daarom houd ik ook zo van tapas, mezzes en andere kleine hapjes. Je kunt alles kiezen! In het nieuwe kookboek Morito staan recepten voor dit soort kleine gerechtjes uit allerlei windstreken.

Spiesjes met tempeh & papaja


Kelly - dinsdag 21 april 2015

greenkitchen-spiesjes-sHet volgende recept komt uit het boek The Green Kitchen Travels dat we gister bespraken. In dit prachtige reiskookboek staan interessante en prachtige verhalen met dito recepten. Dit recept voor Spiesjes met tempeh & papaja is daar een goed voorbeeld van.

The Green Kitchen Travels


Kelly - maandag 20 april 2015

greenkitchentravels-sDit is het tweede boek van David en Luise van de wereldwijd populaire vegetarische blog The Green Kitchen Stories. Het staat vol met kleurrijke foto's, verhalen en recepten van de vele reizen die ze maakten samen met hun dochtertje Elsa.

Citroen-maanzaadcake


jol - zondag 19 april 2015

Toen ik het vrijdag besproken kookboek Bakken met Menno voor het eerst inkeek, viel het volgende recept me meteen op. Ik ben een grote liefhebber van gebak met maanzaad dus het was direct duidelijk dat ik dit zou gaan maken. Ik heb genoten van de combinatie van nootachtig maanzaad met frisse citroen en ook de collega's aan wie ik hiervan uitdeelde waren enthousiast. Hieronder het recept zoals dat in het boek terug te vinden is.Restaurant Top 10 Nederland

Restaurant Top 10 België


Filmpje: Let's Play VEGAN

Steeds weer een nieuw filmpje dat met eten te maken heeft. Soms heel direct, soms slechts zijdelings. Dit keer een interactief (Duitstalige) filmpje: Let's Play VEGAN van de vlog Koch's Vegan.