(Advertentie)

Bonentajine met harissa en koriander


Miranda - dinsdag 21 oktober 2014

bonentajinethbGisteren recenseerden we het boek Vegetarische tajines en couscous. Dit stoofgerecht uit het boek is herfstig en fris tegelijk. Het is overigens een heel handig recept om bij de hand te houden, want de ingrediënten kun je gemakkelijk uit je voorraadkast halen.

Vegetarische tajines en couscous - Ghillie Başan


Miranda - maandag 20 oktober 2014

vegetarischetajinescouscousthbHet beeld dat ik had van de Marokkaanse keuken was altijd kruidig, wat zwaar en veel vlees en kikkererwten. Dit boek bewijst dat er ook voor vegetariërs veel te genieten valt, en dat kan ook met verrassende en lichte gerechten.

Bloemkooltaart van Ottolenghi


Redactie - zaterdag 18 oktober 2014

ottolenghi bloemkooltaart thbEen tijdje terug recenseerden we het nieuwe vega kookboek van Yotam Ottolenghi: Plenty More. Vandaag een recept voor een vrij makkelijk te maken bloemkooltaart die we uit dit boek maakten.

Fourplay - Marta Majewska


Miranda - donderdag 16 oktober 2014

FourplaythbMarta Majewska is door haar blog beter bekend als Princess Misia. Haar bijzondere eigen stijl zie je terug in dit kookboek. Een beetje wennen misschien, maar wel origineel. Net als haar recepten.

Mangosalade


Klaas - woensdag 15 oktober 2014

Het is nog niet erg lang geleden dat tropische vruchten als papaja’s, carambola’s en mango’s alleen keihard en niet rijp te koop waren. Daarna lagen ze wekenlang op de fruitschaal te pronken tot ze zacht genoeg waren om te eten. En als ze eindelijk zo zacht waren dat je er een hap uit kon nemen, bleek dat exotische fruit onder de mooie schil niet alleen zacht, maar ook rot geworden.

Bread & butterpudding


Tertia - dinsdag 14 oktober 2014

breadandbutterpudding thbWij bespraken vorige week het leuke boek Viva Arabia. Vandaag een lekker én makkelijk dessert uit dit boek.

Gespot: Clipper Tea


Ellen - maandag 13 oktober 2014

 

clipper aardbeiDit keer spotten we drie nieuwe smaken Clipper Tea

De Groene Gault&Millau 2015


Karl - zondag 12 oktober 2014

groene gaultmillau 2015 thbDeze tweede uitgave van de Groene Gault&Millau, "uw gids voor gezond genieten", beschrijft meer dan 300 adressen voor wie houdt van lekker en gezond eten. Omdat we zelf "lekker vegetarisch voor iedereen" als motto hebben, is het boeiend erin te zoeken naar bekende en onbekende plekken, waar plantaardig eten centraal staat.Restaurant Top 10 Nederland

Restaurant Top 10 België


Filmpje: suiker bevat te veel suiker

 

Steeds weer een nieuw filmpje dat met eten te maken heeft. Soms heel direct, soms slechts zijdelings. Dit keer: een 'nieuwsbericht' van de Duitse satire-site 'der Postillion' (het Duitse zusje van de Speld). Let ook op de nieuwstikker.