(Advertentie)

Persiana - Sabrina Ghayour


Machteld - woensdag 27 mei 2015

Mijn eerste kennismaking met de Perzische keuken blijkt een boek met veel ... Turkse gerechten te zijn. Die titel, Persiana, klinkt natuurlijk prachtig, maar de ondertitel geeft de hier gebruikte keukens beter weer: die uit het Midden-Oosten en verder.

Champignons à la grecque


Sven - maandag 25 mei 2015

champalagrecquethumbChampignons à la grecque is een populair koud slaatje dat je in de meeste Belgische supermarkten vindt. Hoewel het letterlijk 'champignons op Griekse wijze' betekent, is het helemaal geen Grieks gerecht. De naam verwijst eerder naar de mediterrane bereidingswijze.

Rollade met courgette en mozzarella


Antoinette - zaterdag 23 mei 2015

Bij buurman Pietro groeien en bloeien de courgettes al volop. In mijn moestuin zijn de plantjes ten prooi gevallen aan slakken, of was het toch dat gebrek aan water? Van de plantjes is geen spoor meer te bekennen, maar op de markt waren er volop kleine courgettes met parmantige bloem en al. Net zo mooi als die van mijn buurman! De bloemen frituurde ik, die aten we vooraf. Van de courgetjes maakte ik een omelet-'rollade'.

Couscous met aubergine en foul medames


Eelco - donderdag 21 mei 2015

Een lekker makkelijke, exotische stoofschotel voor als het 's avonds toch nog wat fris wordt. Je moet er wel even voor naar de Turk, maar dat vinden wij nooit een straf.

Erwtenballetjes en Japanse tofukoekjes


Jol - dinsdag 19 mei 2015

bbb Erwtenballetjes thbDeze recepten komen uit het gisteren besproken Veggie burgers, balletjes en broodbeleg. Je kunt natuurlijk de tips volgen die er bij staan, maar ik at de balletjes in een pita-broodje met een saus van nat gebakken paprika. Dat was niet alleen heel erg lekker maar zorgde ook voor kleur op het bord. De tofu-gember koekjes vormden een lekkere lichte maaltijd met een lauwe salade, voor wat extra pit serveerde ik er wasabimayonaise bij.

Veggie burgers balletjes en broodbeleg - Miki Duerinck & Kristin Leybaert


jol - maandag 18 mei 2015

bbb thbIn de schappen van de supermarkt hebben niet altijd vegaburgers, spinazieschnitzels, vegaworsten etc. gelegen. Als je burgers wilde, maakte je ze zelf, mits je een goed recept had en een beetje handigheid, want er was altijd de dreiging van uit elkaar vallen. Had ik toen dit boek maar tot mijn beschikking gehad!

Preitaart met geitenkaas


Margreet - zaterdag 16 mei 2015

Wist je dat prei een van de populairste groenten is om mee te koken in Nederland? Dat is ook eigenlijk niet zo gek, want het bevat veel vitaminen en mineralen. Bovendien is het makkelijk klaar te maken. Prei smaakt bijvoorbeeld heerlijk in soepen, wok- of ovengerechten.

Witte asperges met snijboontjes en kervel


Tertia - donderdag 14 mei 2015

asperges snijboon thbDeze witte asperges met fijne snijboontjes en kervel zijn lekker romig en lente-achtig.Restaurant Top 10 Nederland

Restaurant Top 10 België


Filmpje: The Jim Henson Hour "Food" (Muppets)

Steeds weer een nieuw filmpje dat met eten te maken heeft. Soms heel direct, soms slechts zijdelings. Dit keer: een aflevering van de "Jim Henson Show", geheel gewijd aan eten. Deze aflevering heeft de Amerikaanse televisie nooit bereikt, maar is gelukkig wel op internet te vinden.