(Advertentie)

Vegatopia

Afgelopen week bespraken we Het Nieuwe Grote Bakboek van Heel Holland Bakt. Vandaag hebben we een recept uit dit boek voor je, voor een notenbrood met quinoa, krenten en hazelnoten:

sushi weekmenuWe hebben voor komende week weer allerlei soorten gerechten voor je in ons weekmenu. Van nasi goreng tot een gevulde portobello en spaghetti met vegetarische gehaktballen tot zelfgemaakte sushi!

Met de opkomst van de havermoutpap in hippe Amsterdamse kringen wil ik een gooi doen om ook weer terug te gaan naar de rijstepap. Vroeger was die Franse uit de supermarkt mijn ultieme toetje: dik, smeuïg, vol met rijst (althans, dat was mijn beleving). Nu is het meer een soort vanillepudding geworden met verdwaalde rijstkorrels erin. Een teleurstelling als je zin hebt in een goede pap.

bakbijbel thbHet programma Heel Holland Bakt heeft zijn derde seizoen alweer achter de rug en na de finale verscheen Het Nieuwe Grote Bakboek. In 2013 won Rutger van den Broek het eerste seizoen van Heel Holland Bakt en nu is er zijn Bakbijbel. Wij recenseren beide boeken tegelijk voor je.

Na dagen verwachtingsvol naar mijn brievenbus gerend te hebben, was het eindelijk zo ver: Nootje lag in de bus! Nootje is het tweede kookboek van Pascalle Bonnier en Mathijs Kok en is het vervolg op Havermoutje. Nootje staat – zoals de naam al doet vermoeden – bomvol met notenrecepten.

weekmenu22Kruidige zuurkool, een maaltijdsoep uit Chili, ovengebakken tempeh en loempia's, én nog veel meer: we hebben weer allerlei lekkere recepten deze week in ons weekmenu. We hopen dat jullie ervan genieten!

boerenkoolgnocchi thbBoerenkool koop je bijna altijd met het idee om er het gelijknamige aardappelgerecht mee te maken. De meeste kookboeken helpen je ook niet echt verder. Daarom gingen we zelf maar een beetje nadenken en kwamen we op de proppen met boerenkoolgnocchi. Of hoe je een Italiaanse klassieker in een handomdraai omtovert tot een oerhollands wintergerecht.

 

Dit keer spotten we vegetarische salami

apples2 thbSinds een tijdje experimenteer ik met een slowjuicer. Maar waarom zou zo'n sapje altijd koud moeten zijn? Ik had wel zin in iets warms en maakte een lekkere, verwarmende drank met appels, gember en speculaaskruiden.

Vind op Vegatopia

Gespot: Tomeatogehakt

tomeato gehakt

Dit keer spotten we Tomeato Gehakt

Nieuw in de Restaurantgids

's Gravenzande - Pure Passie
woensdag 25 november 2015

Pure producten

Gent - Dedeoglu
woensdag 25 november 2015

Turks, ook afhaal

Kortrijk - deDingen
zaterdag 17 oktober 2015

cultuurhuis, koffiebar

Odijk - Buitengewoon
woensdag 14 oktober 2015

Frans

Breda- De Saeck
woensdag 14 oktober 2015

Mediterraan, biologisch

Nu in de boekhandel!

Volg ons op

 

Twitter logo

RSS

feed-image Feed
(Advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)