(Advertentie)

Tacu tacu


Sven - donderdag 30 oktober 2014

Vandaag stevige kost uit de Peruaanse keuken: tacu tacu. Dat is een dikke koek gemaakt van gekruide bonen of linzen en rijst. Je eet het met een spiegelei en gebakken bakbanaan. Comfort food voor een koude dag!

Hartige speltpannenkoekjes met kruidenboter


Antoinette - dinsdag 28 oktober 2014

Mijn man houdt niet van rauwe knoflook en niet van pannenkoeken. Nou kan ik daar prima mee leven, maar als hij niet thuis is maak ik graag deze pittige, hartige pannenkoekjes. Klein maar fijn!

Piña-coladataart met pompoendeegbodem


Jennifer - zondag 26 oktober 2014

Deze vegan piña-coladataart met een bijzondere bodem smaakt lekker tropisch en fris, en is heel geschikt voor een feestje of als afsluiting van een Amerikaanse of Caribische maaltijd. In de vulling gaan ananasstukjes, ananassap, kokosmelk en rum.

Update Het Vegatopia kookboek – het servies


Kelly - zaterdag 25 oktober 2014

servies-sjabloonVoor het maken van kookboekfoto’s heb je servies nodig. Veel servies. En het liefst zo divers mogelijk. Om de leukste winkels te vinden, hebben we goed om ons heen gekeken. We stellen de winkels aan je voor die zo aardig waren om hun mooiste spullen aan ons uit te lenen!

Home Baked - Yvette van Boven


Tertia - donderdag 23 oktober 2014

homebaked thbKen je die hype dat opeens iedereen bakken leuk vindt? Wij worden daar niet perse enthousiast van. Maar ons hart gaat wél veel sneller kloppen van de koekjes, cakes, broden en andere baksels uit het boek Home Baked van Yvette van Boven. Wát een leuk boek.

Bonentajine met harissa en koriander


Miranda - dinsdag 21 oktober 2014

bonentajinethbGisteren recenseerden we het boek Vegetarische tajines en couscous. Dit stoofgerecht uit het boek is herfstig en fris tegelijk. Het is overigens een heel handig recept om bij de hand te houden, want de ingrediënten kun je gemakkelijk uit je voorraadkast halen.

Vegetarische tajines en couscous - Ghillie Başan


Miranda - maandag 20 oktober 2014

vegetarischetajinescouscousthbHet beeld dat ik had van de Marokkaanse keuken was altijd kruidig, wat zwaar en veel vlees en kikkererwten. Dit boek bewijst dat er ook voor vegetariërs veel te genieten valt, en dat kan ook met verrassende en lichte gerechten.

Gespot: Farm Brothers spelt squares


Tertia - zondag 19 oktober 2014

 

farm brothers spelt

Lekkere crackertjes van speltRestaurant Top 10 Nederland

Restaurant Top 10 België


Filmpje: suiker bevat te veel suiker

 

Steeds weer een nieuw filmpje dat met eten te maken heeft. Soms heel direct, soms slechts zijdelings. Dit keer: een 'nieuwsbericht' van de Duitse satire-site 'der Postillion' (het Duitse zusje van de Speld). Let ook op de nieuwstikker.