Open menu

Wie zichzelf een beetje serieus neemt als bierdrinker drinkt tegenwoordig een speciaalbiertje. Je ziet steeds meer kleine, lokale brouwerijen die hun bier op een bewuste en ambachtelijke manier produceren. Eén van die brouwerijen is het Amsterdamse Oedipus. Met intrigerende biernamen als Mama, Mannenliefde en Gaia veroveren ze in rap tempo de harten van liefhebbers van speciaalbier.

Je vindt het Oedipus-bier - met vrolijke etiketten - bij een groeiend aantal slijters, cafés en restaurants. Ook op festivals zijn ze een graag geziene gast.

     

Na eerst thuis bier te hebben gebrouwen, werd de keuken te klein en besloten de vrienden Paul, Alex, Rick en Sander een paar jaar geleden om het professioneler aan te pakken. Het doel bleef nog steeds het maken van spannend bier met veel smaak. Nadat de eerste locatie op het Westerdok niet helemaal uitpakte zoals gepland, opende Oedipus afgelopen vrijdag de deuren van de gloednieuwe locatie in Amsterdam-Noord op het voormalige Stork-terrein. De brouwerij fungeert ook als proeflokaal en op vrijdag en zaterdag kun je er terecht voor borrels, proeverijen en andere evenementen.

Dat Oedipus populair is, bleek wel uit de 1800 mensen die zich via Facebook voor de opening op 19 juni 2015 hadden aangemeld. De hal barstte ondanks zijn flinke omvang dan ook bijna uit zijn voegen van het feestgedruis, op een gemoedelijke manier. Dj’s zorgden voor een dansbare beat en - omdat je van bier alleen niet kunt leven - stonden er buiten foodtrucks, die de honger stilden met burgers en taco’s. De jongens blijven nieuwe bieren brouwen en tijdens de opening werd voor het eerst de 'Rhubarb Ria' gepresenteerd. Een lekker licht en fris bier met rabarber, een ode aan Ricks moeder. Maar ook de Super Gedaan, de Thai Thai en de Slomo vonden gretig aftrek. Oedipus is here to stay!

Oedipus
Gedempt Hamerkanaal 85, Amsterdam

Openingstijden proeflokaal:
Vrijdag: 15.00 - 21.00
Zaterdag: 14.00 - 21.00

Margreet, gastredacteur tot 2016, kookt, eet, leest, reist, fotografeert. Schrijft ook over van alles op culinair en cultureel gebied voor haar eigen blog.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama