Open menu

Dat Berlusconi een beetje een enge man is, wisten we al. Maar dat het nu echt niet goed gaat, blijkt uit de laatste maatregel die zijn regering steunt.

Italiaanse steden mogen vergunningen weigeren aan restaurants die niet-Italiaans eten serveren en in de binnenstad hun zaak willen openen. In Milaan en Lucca gebeurt dit nu al, andere steden willen nog volgen.

Couscous vs camembert
De steden vinden willen op deze manier hun culinaire traditie behouden. Waarschijnlijk bedoelen ze de Noord-Italiaanse culinaire traditie, want zelfs de gerechten uit het zuidelijk gelegen Sicilie is niet meer welkom. Siciliaans eten bevat te teveel Arabische invloeden. Zo eet men op Sicilie bijvoorbeeld couscous. Niet vreemd, gezien de vele veroveringen waarmee het eiland in het verleden te maken heeft gehad.
De Franse keuken mag nog wel, vermoedelijk omdat dat nog een beetje op de Italiaanse culinaire traditie lijkt.

Afgezien van dat we deze maatregel nogal merkwaardig vinden, snappen we al helemaal niet waarom een keuken uit een ander -wel aangrenzend- land wel is toegestaan en de keuken van een eigen regio niet. En we liggen eigenlijk al nachten wakker van de vraag hoe het nu met de -door ons natuurlijk zo geliefde- shoarmapizza moet!

We zullen wel zien of het mezzogiorno (zuidelijk Italie) nog met de voetjes gaat stampen.

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama