Open menu

vegalife winkel

Schoenen kopen via internet is niet altijd ideaal: hoe weet je nu of ze goed zullen passen? De afgelopen jaren werden op het Vegatopiaforum regelmatig ervaringen uitgewisseld over hoe de leerloze schoenen van Vega-Life nu eigenlijk zaten. Maar het passen van vegetarische schoenen gaat sinds kort een stuk makkelijker: Vega-Life heeft in Amsterdam een echte winkel geopend vol veggie producten als schoenen, tshirts, cosmetica en zelfs wijn. Wij namen een kijkje.

Vega-Life zit sinds 1 november aan de Amsterdamse Blauwburgwal op een locatie waar je niet 123 een winkel verwacht. Aan de andere kant: de hippe 9 straatjes, vol leuke winkeltjes, bevinden zich op een steenworpafstand.
In de etalage van de winkel hangen wat actie-achtige folders, maar eenmaal binnen in de winkel zien we meteen een hoop modieuze damesschoenen staan. De diverse pumps spreken ons wel aan en je ziet dus echt niet dat het materiaal nep-leer is. Veel schoenen kosten tussen de 70 en 100 euro, niet echt duur dus.

Verderop vinden we tshirts met pittige, diervriendelijke uitspraken, riemen, wat leuke vegetarische kookboeken, dierenvoer en een hoek vol biologische cosmetica. Een hippe metroseksueel vraagt de winkelmedewerkster tips over aftershave met weinig parfum en de winkelierster geeft uitgebreid en kundig uitleg. Verderop vinden we nog wijn en op de toonbank staan een boel condooms. We weten even niet zo wat er niet vegetarisch aan condooms kan zijn, omdat wij ze over het algemeen niet opeten.

Op de Vega-Life site lezen we bovendien dat de producten die bij Vega-Life te vinden zijn ook nog eens zo veel mogelijk Fair Trade en milieuvriendelijk zijn. Kunnen we alleen maar toejuichen. De Vega-Life winkel is zes dagen per week geopend (niet op zondag) maar ook de webwinkel blijft gewoon bestaan.

VEGA-LIFE
Blauwburgwal 13
1015 AS Amsterdam
Tel: 020 - 620 40 97

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama