Open menu

Zelfs Usain Bolt zal er de 100 meter niet mee winnen, maar mooi zijn ze wel. En ook erg vergankelijk, vandaar dat ze alleen op de foto te bewonderen zijn... Waar hebben we het over?

Over vegetarisch verantwoorde sneakers. Niet gemaakt van een hypermoderne kunststof, maar van groente en fruit!

 

 

Nijmegenaren Paul van Barneveld (van ontwerpstudio Defill) en Sigfried Milcke creeerden de Nike-schoenen samen en het resultaat is zeer smakelijk geworden. Aubergineschillen geven een prachtig dieppaars glansleereffect en de kiwischillen geven suede het nakijken. Verder wordt er nog gebruik gemaakt van courgette, bieslook, paprika, sinaasappel en citroen; kortom de complete groententas werd benut.

 

Helemaal nieuw is het idee niet, want al eerder dit jaar werd een Nike in een eetbare outfit gegoten. De Zweedse kunstenaar Olle Hemmendorff maakte toen een niet al te appetijtelijke fastfoodversie van de Air Max 90, van burgers, broodjes, kaas, tomaten en tomatenketchup.

 

De prints met de veggie-schoenen zijn deze maand nog te bewonderen bij skateshop 24/7 aan de Houtstraat 17 in Nijmegen.

 

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama