Open menu

Geachte heer Cohen,

Ondergetekende en velen met hem, zijn diep gegriefd en gekwetst door de uitlatingen van de heer Ramsay, G., onderdaan van het Verenigd Koninkrijk, aangaande vegetariërs.

Aan de heer M.J. Cohen
Burgemeester Amsterdam
p/a Stadhuis, Amstel 1
Amsterdam



Betreft: Aanvraag vergunning openbare boekverbranding



Geachte heer Cohen,


Ondergetekende en velen met hem, zijn diep gegriefd en gekwetst door de uitlatingen van de heer Ramsay, G., onderdaan van het Verenigd Koninkrijk, aangaande vegetariërs.

zoals u wellicht bekend, heeft de heer Ramsay, G. zich recentelijk in zeer negatieve termen uitgelaten over vegetariërs in het algemeen en de mogelijkheid dat zijn dochters vegetariër zouden worden in het bijzonder. Een en ander ging gepaard met een doodsbedreiging (elektrocutie door middel van een onder stroom gezet hek). Zie hiervoor onder meer http://ukpress.google.com/article/ALeqM5guSrby9eePlBdg_epRYcUc198C0w

Ondergetekende en velen met hem, verenigd in het collectief Verontruste Humorloze Vegetariërs, wensen een sterk signaal van verontwaardiging af te geven en hebben derhalve besloten tot het organiseren van een openbare boekverbranding aan de voorzijde van het Consultaat Generaal van het Verenigd Koninkrijk, Koningslaan 44 te Amsterdam.

Het te verbranden boekmateriaal zal bestaan uit enige tientallen exemplaren van 'Gordon Ramsay's spelen met vuur'. Het gaat hierbij zowel om de gebonden edities als om paperbackuitgaven. Onze eigen ordedienst (bestaande uit 12 potige veganisten), zal erop toezien dat geen Ramsay-DVD's ter verbranding worden aangeboden. Dit met het oog op te verwachten schadelijke dampen.

De totale en snelle vernietiging van de boeken zal worden bewerkstelligd door ze ter plekke te begieten met 5 liter Shell Euro 95 met Economy Formule (aangevoerd in een oranje veiligheidscontainer). Het vuur zal ontstoken worden met Säkerhets Tändstickor van De Zwaluw. Voor de veiligheid is voorzien in 4 huishoudemmers, zwart, inhoud vijftien liter, gevuld met zilverzand, 1 poederblusser, rood, merk Amerex benevens 1 blusdeken, wit, merk onbekend.

Naar verwachting zal de gehele procedure circa 18 minuten in beslag nemen. Vanzelfsprekend is hierbij niet de verwijdering van de verkoolde boeken inbegrepen.


Hopend op een spoedige toekenning van de vergunning,


J. Finketeil
collectief Verontruste Humorloze Vegetariërs
p/a President Brandstraat 335
1091 WS Amsterdam


Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama