Open menu

Scholieren van de Utrechtse Herderscheeschool hebben met hun cateringbedrijf Broodje Talent de Idealenwedstrijd van dagblad Trouw gewonnen. Broodje Talent is een cateringbedrijf van 76 verstandelijk gehandicapte jongeren tussen de 12 en 20 jaar. De ingrediënten waar ze mee koken komen rechtstreeks uit de door hun zelf onderhouden schooltuin. Een vegetarisch cateren, doen ze ook.

Warme hapjes
Broodje Talent catert broodjes en kleine (warme) hapjes zoals hartige taart en soep en bijvoorbeeld fruitsalade. En: "Als iemand vegetariër is, die krijgt wat andere dingen," zegt een van de leerlingen beslist in het filmpje dat door Trouw gemaakt werd. Halal-catering behoort ook tot de mogelijkheden. Broodje Talent werkt voor zowel bedrijven als particulieren.

Warmhoudbox
De scholieren zijn verantwoordelijk voor de inkoop, het koken en de financiële afhandeling. Met het prijzengeld van 7500 euro kopen ze een tweedehands bestelautootje, promotiemateriaal en een warmhoudbox. Nu ze de prijs gewonnnen hebben, krijgen ze bovendien professionele ondersteuning van GreenWish, een organisatie die duurzame idealen steunt.

http://www.herderscheeschool.nl/

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama