Open menu

Onderzoeksbureau TNO heeft een manier bedacht om te frituren zonder vet, maar mét stoom. Deze nieuwste kookmethode, die gebruik maakt van oververhitte stoom, zou volgens de onderzoekers niet alleen voordelig zijn in de strijd tegen eten dat dik-maakt. Ook de horeca zou tal van voordelen moeten hebben aan de nieuwe methode, aldus TNO.

Zo kunnen verschillende producten tegelijk in het nieuwe apparaat worden klaargemaakt, zonder dat de smaak van het ene gerecht in het andere gerecht terecht komt. Alleen de horeca krijgt dan ook beschikking over de nieuwe, vermoedelijk kostbare, technologie. Lijkt ons niet verkeerd, want jéé, koken met oververhitte stoom klinkt niet heel veilig om in je eigen keuken mee te experimenteren.

Het stomen van eten is natuurlijk al lang bekend. Best lekker zijn die kleffe dim sum, bapao en gestoomde groente, maar gestoomde friet? TNO garandeert ons dat het nieuwe procedé anders werkt dan normaal stomen en dat de patatten echt krokant uit het apparaat komen.

Wij zijn wel benieuwd, hoewel een lekker ongezond vet patatje op z'n tijd je ook erg gelukkig kan maken. Wat is eigenlijk het volgende? Mayonaise zonder vet?

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama