Open menu

Wij doen ook een milieu-stukje op Earth Day.
De voedsel- en landbouworganisatie FAO, onderdeel van de Verenigde Naties, maakt zich zorgen om het milieu-effect van het methaangas dat koeien uitstoten als ze een windje laten. De veehouderij zou slechter voor het milieu zijn dan de totale transportsector, aldus de VN. De oplossing van de FAO is om koeien op stal te houden alwaar hun winden worden opgevangen en gezuiverd. Ook staat een genetisch gemanipuleerde koe op het programma die... minder winden moet laten.

 

Dit lezen we in de Groene Amsterdammer van deze week. Een ton methaangas draagt 20 keer zoveel bij aan het broeikaseffect als een ton CO2. Maar om die arme koeien dan maar dan in nacht in een stal op te hokken, is dat dan de oplossing?

De Groene meldt gelukkig ook dat het Nederlandse onderzoeksbureau CLM, dat zich op duurzame landbouw richt, in het geweer komt tegen de VN. De FAO, zo stellen zij, is vergeten dat als de koeien niet meer in de wei grazen, de boer de wei in zal moeten om al het gras te verzamelen. En wat stoot die tractor voor gassen uit? Geen frisse lucht.

De vraag is nu hoe lang het duurt voordat in de Tweede Kamer gedebatteerd zal worden over het recht van koeien om winden te mogen laten. Zullen ze ervoor van reces terugkomen?

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama