Open menu

unbox

Dit keer spotten we de vega(n) keuzes van Marley Spoon!

Wat? Marley Spoon bezorgt foodboxen, oftewel dozen met ingrediënten voor maaltijden die je zelf alleen nog maar even in elkaar hoeft te draaien.

Is dat?  Anders dan bij sommige andere boxen, bepaal je zelf wat je eet door te kiezen. Er zijn vegetarische maar ook vegan maaltijden. Ik ben best enthousiast! De recepten zijn origineel en bevatten veel verse kruiden. Verder is de bereiding redelijk eenvoudig. Vooral mijn vriend wordt blij van de bijgeleverde receptkaart. Kaart ja, dus geen onhandig boekje. Verder bevat de box een stap-voor-stap-handleiding met goede foto’s. Het kan haast niet misgaan. Alles voor één gerecht zit samen in een zak, dus je hoeft ook niet alles bij elkaar te zoeken.

gnocchi mp ing

gnocchi mp

We probeerden twee gerechten: ovengebakken gnocchi met courgette en feta-amandelsalsa en en broodje tempeh met pindasaus en gember-wortelsla. Allebei heel anders, maar met veel groenten en erg smakelijk! Het is veel goedkoper om de ingrediënten zelf aan te schaffen, maar met deze box is het erg gemakkelijk om gezond en gevarieerd te eten.

tempeh ingr

tempeh mp

Alles? Niks te zeuren? Van het tempehgerecht heb ik de zak drie keer omgekeerd, maar de gember zat er helaas niet bij. Ook is het jammer dat Marley Spoon zoveel verpakkingsmateriaal gebruikt. De pindasaus wordt bijvoorbeeld gemaakt met twee kuipjes pindakaas en losse zakjes sojasaus. Toegegeven, je gooit ook geen eten weg, maar de plastic berg groeit wel hard.

Kost 't? Ik mocht het eens gratis uitproberen, maar een box met drie maaltijden voor twee personen kost 39,90 euro.  Met de code vegatopia krijg je 25 euro korting op je eerste bestelling.

Waar gespot? www.marleyspoon.nl

Door wie? Ellen

Beoordeling:

Wat zeggen die sterren?

Ook iets leuks gespot?

Voor de rubriek 'Gespot' zijn we op zoek naar gekke, grappige of gewoon erg lekkere (vegetarische) producten die je bent tegengekomen. Fotografeer het product, vermeld waar je 't hebt gevonden, wat het kostte en waardeer het met 1 (heel slecht) tot 5 sterren (uitzonderlijk goed). Stuur je inzending naar

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ellen, culi- en restaurantgidsredactie, hongerlapje.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama