parijseiffeltorenOp het eerste gezicht is Frankrijk niet bepaald een paradijs voor vegetariërs en veganisten. In kleinere steden moet je soms echt hard zoeken om iets te vinden en kom je uiteindelijk meestal niet verder dan pannenkoek of pizza. Door dit cliché heeft Parijs ook geen goed imago, terwijl op het vlak van vegetarisme en veganisme de stad op hetzelfde niveau kan staan als Londen en Berlijn! Het aanbod in Parijs is goed, betaalbaar en breidt nog elke dag uit. Hier geven we een aantal leuke adressen voor vegetarische fastfoodplekken in de stad. Tot slot geven we ook nog een tip om extreem goedkoop maar toch lekker te eten in het hartje van de stad.

Enkele algemene tips: blijf niet de hele tijd rond de Eiffeltoren hangen, vermijd de toeristenrestaurants en de veel te dure gastronomie. Er zijn genoeg plekken waar je snel, lekker en betaalbaar kan eten in Parijs, zoals deze vega fastfoodplaatsen die we voor je uitgetest hebben. 

L'As du Fallafel

lasdufallafelDit is het populairste en oudste falafel- en kebabrestaurant in de stad, gelegen in het hart van de oude Joodse buurt. Laat je zeker niet afschrikken door de wachtrij die even lang lijkt als die voor het Louvre: alles verloopt immers zeer efficiënt. Je bestelt en betaalt al in de wachtrij, waardoor er geen tijd verloren gaat. Ondanks de drukte op zondagmiddag had ik mijn broodje falafel in tien minuten. De wachttijd voor een zitplaats binnen werd geschat op 40 minuten. Het is geen vegetarisch restaurant, maar als gevolg van de Joodse spijswetten worden vlees en falafel strikt gescheiden van elkaar bereid en verkocht.

Voor een groot broodje falafel met rauwkost en gegrilde aubergine betaal je €6. Erg lekker en vullend.

L'As du Fallafel
Rue des Rosiers 32-34
75004 Parijs
Zaterdags gesloten

Maoz Vegetarian

Kennen we die al niet van in Amsterdam en Nijmegen? Dat klopt! In Parijs hebben ze nu ook twee falafelrestaurants op ongeveer vijf minuten wandelen van de Notre-Dame, ze liggen zelfs niet ver van elkaar. Het concept van Maoz is ook hier hetzelfde: voor een broodje falafel met een klein buffet van salade en groenten betaal je vijf euro. Erg handig als snelle en goedkope lunch, niet in het minst omwille van de centrale ligging. Het enige nadeel is de beperkte zitplaats.

Moaz Vegetarian
Rue Xavier Privas 8
75005 Parijs

Rue Saint-André des Arts 36
75006 Parijs

parijsmaoz

Hank Burger

Dit volledig veganistische hamburgerrestaurant werd in 2014 geopend door een aantal mensen die hetzelfde ideaal ondersteunen. De bediening is erg vriendelijk en vlot. De eetruimte is op de eerste etage. Deze is ingericht als een gezellige Parijse zolderkamer. Veganaise, maar ook ketchup en mosterd, kun je 'bijtanken' zoveel je wil aan de grote bussen met handpomp. Dit is persoonlijk mijn favoriete eetplaats in Parijs.

Ze hebben vier klassieke burgers en één "Touriste", een burger die wisselt naar gelang zijn reizen. Voor een burger met salade of friet en een drankje betaal je €12. Voor een menu met een dessert betaal je €14. Tip: als drank kan je ook een koffie voor bij het dessert vragen en een gratis glas water voor bij het hoofdgerecht. 

Hank
Rue des Archives 55
75003 Parijs

parijshankfacade

parijshankburger

Hank Pizza

Sinds augustus 2016 heeft Hank uitgebreid. Niet met een tweede hamburgerrestaurant, maar met een veganistische pizzeria. Het restaurant ligt op slechts 400 meter van Hank Burger en het concept is gelijkaardig. Ze hebben vier verschillende stukken pizza en één "Touriste", een stuk pizza dat wisselt naar gelang zijn reizen. Voor twee stukken pizza met een salade, een dessert en een drankje betaal je €16. Voor twee stukken pizza met ofwel een dessert ofwel een salade en zonder drankje betaal je €12. Tip: als drank kan je ook een koffie voor bij het dessert vragen en een gratis karaf water nemen voor bij het hoofdgerecht. 

Het restaurant is erg gezellig ingericht en vrij ruim voor Parijse normen. De pizza heeft een duidelijke Franse invloed, maar is daardoor niet slechter. Zo heb je bijvoorbeeld "La Montagnarde", met aardappels, champignons, rode uit en vegan kaas. Ze hebben ook klassiekere pizza's en zelfs een "Hawaïenne" met ananas en rooktofu. Net zoals hun hamburgerrestaurant is de pizzeria ook een aanrader.

Hank Pizza
Rue des Gravilliers 18
75003 Parijs

parijshankpizza1

Wild & The Moon Corner

In dezelfde straat als Hank Pizza vond ik nog een andere eetplek: Wild & The Moon. Hier vind je sapjes, salades, lunchgerechten, desserten, koffie en thee. Alles is veganistisch en glutenvrij. Hoewel ik geen fan ben van het "gluten-is-ongezond-hoor"-principe, geef ik toe dat dit een leuke plek is waar ik opnieuw naartoe ga. Ik nam er "Coco Matcha", pralines van kokos, matcha en chocolade (5€) en een flinke kan kruidenthee van wilde salie (3,5€). Het is erg gezellig, maar omdat het Parijs is ook erg klein.

Ze hebben ook een grotere locatie een paar straten verder, Wild & The Moon Bar, (Rue Charlot 55) maar deze heb ik nog niet kunnen uittesten voor jullie.

Wild & The Moon Corner
Rue des Gravilliers 25
75003 Parijs

parijswildmoon1

parijswildmoon2

Vegan Folie's

In deze kleine onopvallende zaak, gelegen in een levendige winkelstraat in het Quartier Latin, krijg je geen hamburgers maar wel veganistisch gebak en belegde broodjes. Ze zijn begonnen met veganistische cupcakes, maar ze hebben beetje bij beetje hun assortiment uitgebreid. Tijdens mijn laatste bezoek had ik een zeer verrassende quiche met artisjok en gerookte tofu (€4). Eerder proefde ik al hun cupcakes (€4).

De winkel werd onlangs gerenoveerd en nu heb je er ook ruim plaats om te eten. Een aanrader, ook voor niet-veganisten!

Vegan Folie's
Rue Mouffetard 53
75005 Parijs

V*G

V*G werd me aangeraden door de dame van Vegan Folie's. Hun aanbod is vegetarisch, maar ook zeer vegan-friendly. Voor €10,50 krijg je een hamburger met daarbij ofwel soep ofwel salade ofwel friet en een drankje. Ik nam de 'Mille Feuilles Guacamole' met soep. Aanrader!

Het is een gezellig restaurant met een vriendelijke bediening en originele burgers.

V*G
Rue de la Fayette 85
75009 Parijs

East Side Burgers

Dit is het oudste vegetarisch fastfood restaurant in de stad. Hier vind je hamburgers, hotdogs, quiche en ook een uitgebreid gamma aan desserts. Hun aanbod is zowel vegetarisch als veganistisch. Alles gerechten kan je meenemen of opeten in de gezellige kelderruimte. Een menu met hamburger, friet en een drankje kost €11.

East Side Burgers
Boulevard Voltaire 60 
75011 Parijs

La Boucherie Végétarienne 

Je leest het goed: de Vegetarische Slager op z'n Frans! Net zoals de Nederlandse oervader zijn ze vooral een producent van vleesvervangers.  In hun conceptwinkel 'Le Snacking' kun je ook wraps en burgers krijgen. Het aanbod is vooral vegetarisch maar ook met telkens een veganistische optie. Voor een menu betaalde ik €10,90. Ze zijn vooral voorzien op afhalen, maar er is ook wel een klein tafeltje waar je kan eten, zowel binnen als buiten.

La Boucherie Végétarienne
Place d'Aligre 10
75012 Parijs

parijsboucherievegfacade

parijsboucherievegburgerFlunch

Heb je weinig geld maar wil je toch meer eten dan een stuk stokbrood zonder beleg? Dan is dit wellicht de ideale oplossing! Flunch is de grootste Franse restaurantketen. Ze bieden eenvoudige, goedkope maaltijden aan. Vegetarische hoofdgerechten hebben ze op zich niet, wel hebben ze voor slechts €4,95 per persoon een buffet met groenten, peulvruchten, rijst, pasta en friet. Je kan teruggaan zo vaak je wil. Verwacht geen topgastronomie, maar de kwaliteit is meer dan aanvaardbaar en het aanbod gevariëerd. Hoe vraag je het? Ga met je dienblad naar de kassa en zeg dat je het groentebuffet (buffet de légumes) neemt. Dan krijg je een leeg bord. Water is gratis.

In Parijs heeft Flunch twee vestigingen. Eentje ligt vlak naast het Centre George Pompidou, de andere ligt kortbij het kerkhof van Monmartre. 

Flunch

Pompidou:
Rue Rambuteau 21
75004 Parijs

Montmartre:
Rue Caulaincourt 3
75018 Parijs

Fotocredits: Eiffeltoren @ Wikimedia/Tristat Nitot; L'As Du Fallafel @ Wikimedia/MauchoEagle


Meer Frans!

Sven, culi-redactie, Belg, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Vaak gelezen

Reisnotities uit de Italiaanse Veneto (Padova & Vicenza)
De kunstminnaar die de Madonna's met het kindje Jezus en de Vlucht naar Egypte bewonderde in...

Het Vegatopia Kookboek

Nu in de boekhandel!

Volg ons op

 

Twitter logo