Feestdagen

altWil je met oud en nieuw iets anders dan oliebollen en champagne serveren? Doe inspiratie op met de hapjes en drankjes uit het Vegatopia-archief!

altNog op zoek naar het ultieme kerstcadeau voor een foodie? Vind het hier, van boxershorts tot waterkokers en van kaaskrullers tot taco's voor in de kerstboom!

Sinds 1999 hebben we al meer dan 50 kerstmenu's gepubliceerd. Eens moeten de ideeën toch op zijn? Nou, niet dus. Ook dit jaar hebben we weer vijf nieuwe, bijzondere kerstmenu's.

alt5 december is pakjesavond. Op die avond mag je de cadeaus van Sinterklaas en zijn Pieten, al dan niet vergezeld van stichtelijke gedichten, uitpakken. Karin Luiten gaf met haar antipakjesavond, op 4 december, een geheel andere invulling aan deze traditie: met Sinterklaas wordt niet met pakjes of zakjes gekookt. Wij volgen dit initiatief en koken een pasta bolognese. Zonder pakjes en natuurlijk zonder vlees.

Met zelfgebakken koekjes of kerststol maak je altijd een goede sier. Bovendien is bakken een leuke bezigheid op een druilerige zondagmiddag. Waag je dus eens aan deze recepten voor kaneelsterretjes, kokosmakronen, vanillekipferl en kaneelsterretjes. Met Kristofs stap-voor-stap fotohandleidingen kan het haast niet mislukken.

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Nu in de boekhandel!

Volg ons op

 

Twitter logo

RSS

feed-image Feed