Open menu

biet en aardappelbake weekmenuWe geven je weer zeven ideeën om deze week gevarieerd en lekker te eten. Van een snelle pasta tot een uitgebreide Perzische maaltijd. Rabarber uit de oven en lasagne juist niet uit de oven. Bietjes en linzen voor de liefhebbers. En groenten die je over hebt, kun je prima gebruiken in een noedelsoep.

Maandag

We starten de week met een eenvoudig pastagerecht met drie ingrediënten. Naast de pasta zijn dat broccoli en blauwe kaas.

Dinsdag

Profiteer van de rabarber nu die op z’n best is. Doe ’m net als Tertia met wat vanille in de oven voor een heerlijk dessert. Terwijl je huis zich vult met een verrukkelijke geur, kun je als gecombineerd voor- en hoofdgerecht bloemkoolsoep met gorgonzola eten.  

Woensdag

Een andere rode groente die je prima kunt klaarmaken in de oven zijn bietjes. Meta combineert ze met lente-ui, crème fraîche en aardappel.

Donderdag

Geen oven bij de hand? Zelfs voor lasagne heb je die ook niet per se nodig. Gebruik wel verse pastavellen voor deze lasagne met aubergine.

Vrijdag

Ga vandaag het experiment aan en maak laksa, een noedelsoep. Noedels, kokosmelk en currypasta zijn een must, maar verder kun je er de groenten in doen die je lekker vindt of nog in huis hebt.

Zaterdag

Omdat we op zaterdag wat meer tijd hebben, leven we ons uit met een complete Perzische maaltijd. Heb jij niet zoveel tijd? Kies dan een van de gerechten: de kruidenrijst (mét boter!), de gebakken eieren met feta, harissa-tomatensaus & koriander of de salade van radijs, komkommer & rode ui met een munt-oranjebloesemdressing.

Zondag

Van peulvruchten krijgen we nooit genoeg – zeker niet in dit jaar van de boon. We sluiten deze week af met de kleurrijke drie-linzenpannenkoekjes met rode salsa van Elze.

Judith, gastredacteur, twittert bovendien over lekker, gezond en bewust eten via Twitter.com/veggiejudy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama