Open menu

preitaart met geitenkaas

Kazen en kruiden voeren deze week de boventoon. Uit alle windstreken verwerken we kaas: geitenkaas in een hartige taart, Indiase panir in een curry, Gruyère in de kaasfondue. We maken een kruidige rijst en dito aubergine-linzenschotel. Ook een maaltijdsoep en -salade ontbreken deze week niet.

 

Maandag

Een hartige taart is altijd even lekker als praktisch. Terwijl hij gaart in de oven, ruim jij alvast de keuken op. Supersimpel voor de eerste dag van de week is deze preitaart met geitenkaas.

Dinsdag

We moeten ook op de kleintjes blijven letten en maken van Machtelds budgetmenu de Turkse linzensoep.

Woensdag

Handig voor buitenshuis, maar natuurlijk ook heerlijk binnen aan tafel: de geroosterde bloemkool met citroen die Tertia maakte voor een picknick. En er zit nog veel meer in deze salade: avocado, wortel en feta of amandelen.

Donderdag

We hebben zin in weer eens flink wat specerijen en kruiden. Daarom maken we bij de panircurry geen gewone rijst, maar kruidige biryani.

 

biryani

Vrijdag

Van de Indiase panirkaas gaan we naar de halloumi, een zoute taaie kaas die vaak in de Grieks-Cypriotische of Midden-Oosterse keuken voorkomt. Emma at hem in Boedapest en maakte thuis deze eigen versie van halloumi, gegrilde groenten en gepofte aardappel.

Zaterdag

Met kazen van nog iets dichter bij huis maken we Zwitserse kaasfondue. Naast brood kun je hier ook rauwe groenten in dippen. Warme thee erbij is aangenaam voor de maag.

Zondag

Een aantal ingedriënten van afgelopen week laten we in een andere vorm nog een keer de revue passeren in deze aubergine-linzenschotel met cashewnoten en tamarinde.

Judith, gastredacteur, twittert bovendien over lekker, gezond en bewust eten via Twitter.com/veggiejudy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama