Open menu

weekmenu1643 Als wij snel zeggen dan is het ook snel: deze week beginnen we met een gevulde paprika die in vier minuten klaar is. Via een spitskoolcurry gaan we naar gevulde zoete aardappels en de bloemkooltaart van Ottolenghi. Veel afwisselends, veel groente en lekker warme gerechten dus deze week in ons weekmenu. Geniet ervan!

Maandag

Deze snelle gevulde paprika van Sven is echt heel snel. Serveer met aardappelpuree en een kropsalade met wortel en walnoten.

Dinsdag

Deze spitskoolcurry van Eelco komt uit India. Een prima eenpansgerecht. Lekker met chutney.

spitskoolcurry

Woensdag

Vandaag maken we gevulde zoete aardappels, een recept van Karin Luiten. Lekker met een salade van courgettelinten met wat citroensap en peterselie.

Donderdag

Er zijn nu heerlijke appels (je kunt ze zelfs op diverse plekken nog zelf plukken) en we maken er een Koreaanse appelsalade bij. Lekker met een kommetje (Japanse) rijst, gebakken tofu en gebakken bimi (een soort broccoli) met wat sesamolie.

koreaanse_appelsalade

Vrijdag

Deze knoflook-eitjes met yoghurt zijn een goed begin van het weekend. Serveer met Turks brood en gebakken tomaatjes.

Zaterdag

Deze bloemkooltaart van Ottolenghi is minder ingewikkeld dan wat je van hem gewend bent, maar niet minder lekker.

Zondag

We luiden de week uit met Hedwigs spaghetti met pompoen en walnotenpesto.

pompoen_spaghetti

 

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama