Open menu

vegetarisch_weekmenuDe laatste week van augustus! Er is nog lekker veel zomerfruit, maar we hebben meer nodig om op tafel te toveren. Wat eten we deze week?

Maandag

Begin de week goed met deze raapstelenfrittata. Eet er gebakken aardappels en wortelsalade met kappertjes en een dressing van olijfolie en rode-wijnazijn bij.

Dinsdag

Vandaag maken we vegetarische 'chicken tonight' met quorn en natuurlijk zonder pot of pakjes. Wel gaat er lekkere paprika in. Eet er zilvervliesrijst en plakjes komkommer bij.

Woensdag

Vandaag een bijzondere omkeertaart met cantharellen, die toch best eenvoudig te maken is hoor. Serveer met een groene salade met walnoten en peer.

cantharellentaart

Donderdag

Er zijn nu heel lekkere bloemkolen te vinden. Maak er deze Griekse bloemkool mee en serveer met aardappelpuree en een veggieburger.

Vrijdag

Vandaag gaan we de Japanse kant op, met een misosoep met udonnoedels, shiitake en zeewier. Maak er en salade met zijdentofu, tomaat en avocado bij.

Zaterdag

We maken ravioli (uit de winkel met je favoriete vulling of zelfmaken) met erbij gebakken spinazie met knoflook. Eet er een koolrabisalade bij van dungesneden plakjes koolrabi met een dressing van olijfolie, citroensap en een klein beetje mosterd.

Zondag

Vandaag eten we Miranda's zomerse ovenschotel met aardappel, aubergine en mozzarella. Serveer met een stuk brood en groene salade.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama