Open menu

Weekmenu 1621We reizen deze week met onze gerechten naar Chili voor een maaltijdsoep, naar Indonesië voor lekkere maiskoekjes, naar het Hollandse platteland voor een salade met meikaas en we hebben nog wat andere lekkere recepten voor je geselecteerd in het weekmenu van deze week.

Maandag

Onze maiskoekjes zijn lekker met rijst met zoete ketjap en gebakken spitskool. Eventueel ook nog wat komkommer-atjar erbij. Tip: heb je ons kookboek? Daar staat ook een lekker (ander) recept voor maiskoekjes in (hoofdstuk dinsdag).

maiskoekjes

Dinsdag

Eet je wel eens zeewier? Klaas zijn wakamesalade met komkommer is echt een aanrader. Server met noedels met gebakken tofu en ui.

Woensdag

Sven reist regelmatig door Zuid-Amerika. Deze lekkere maaltijdsoep met bonen en spaghetti komt uit Chili.

chileense_maaltijdsoep

Donderdag

Het is mei en daarom maken we een lekkere salade met meikaas. Serveer met een lekker stuk (stok)brood.

 

Vrijdag

Deze Italiaanse pannenkoekjes met sperziebonen zijn echt een vrijdag-snack. Serveer met ravioli (uit de winkel).

sperziebonen_pannenkoekjes

Zaterdag

Dit worteltaartje met tijm en gorgonzola heeft iets feestelijks, maar is toch niet moeilijk om te maken. Serveer met een groene salade.

hartige_worteltaart

Zondag

Zolang ze nog in het seizoen zijn, eten we regelmatig witte asperges hoor. Vandaag 'asperges en vinaigrette' met aardappelkroketjes en omeletje erbij.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama