Open menu

GevuldeRoosjesJessiSjabloonWe zijn al volop in de herfst. Volgende week schakelen we zelfs al over naar het winteruur. We maken deze week gebruik van de groenten die het najaar ons biedt, zoals bijvoorbeeld spruitjes. Toch laten we de zon nog eventjes schijnen door deze te combineren met kerstomaatjes in een aromatische pasta. Verder maken we nog onder meer een quiche met rode bietjes, een maaltijdsalade met witte bonen, een cajungerecht en een Mexicaanse burger. 

Maandag

De week beginnen we met spruitjes. Omdat het vandaag best wel zonnig is, gaan we geen klassieke stamppot maken. In plaats daarvan bereiden we een originele tagliatelle met spruitjes, kerstomaatjes en boteranijs. Hoewel het een doordeweekse maandag is, mag je hier best een glas witte wijn bij drinken.

Dinsdag

We maken een snelle salade van witte bonen, komkommer in kleine blokjes, fijngesneden witlof en eventueel een paar overgebleven kerstomaatjes van gisteren. Hierbij geven we een mosterdvinairgrette. Om het een volledige maaltijd te maken koken we nog aardappels in de schil en een eitje dat net niet hardgekookt is. De eieren en de aardappels kunnen desnoods in één kookpot. Haal de eieren er dan wel op tijd uit met behulp van een lepel.

Woensdag

De overgebleven aardappels van gisteren verwerken we tot een gemakkelijk herfstgerecht. We snijden ze in blokjes en bakken ze in de pan met een uitje, kastanjechampignons in plakjes en gekookte sperzieboontjes. Vergeet de mosterd niet. Als je echt wil, mag ketchup ook.

Donderdag

We hebben zin in iets zuiders. Daarom maken we vandaag Janika's maïsburgers en paprika-avocadasalsa. In plaats van hamburgerbroodjes serveren we het gerecht nu wel met zilvervliesrijst en ijsbergsla.

Vrijdag

Het weekend zetten we in met stijl. We bakken de hartige gevulde roosjes van Jessi. En we klinken met een glas cava.

Zaterdag

Een quiche is altijd leuk voor een zaterdagavond. Deze keer blijven we wel niet bij de klassieke quichet met prei en Goudse kaas. Het mag heus wel ietsje spannender. We bakken er eentje met rode biet, kwark en feta

Zondag

Het archief van de Vegatopia kerstmenu's blijft een bron van inspiratie om feestelijke maaltijden klaar te maken. Het is ook helemaal niet nodig om meteen het hele menu te maken. Van het kerstmenu Southern Soul Food, maken we enkel het hoofdgerecht: cajun pilaf, met maïsmeel gepanneerde tofu en coleslaw. Als voorafje geven we zelfgemaakte guacamole met tortillachipjes.

QuicheBietenMeta

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama