Open menu

vanderstaaij thbIn aanloop naar de verkiezingen nodigen wij lijsttrekkers uit in onze keuken. Vandaag: Annemieke kookt voor Kees van der Staaij.

“Van der Staaij komt morgen bij je eten, Annemiek.” appt Eelco. Ik surf meteen naar de SGP-site, want hoe ziet die man eruit? Na vijf minuten geef ik het op en google maar. Ah, zo. Ik snap wel dat ze zijn foto zo hebben verborgen op de site, want politiek moet wel een beetje sexy blijven natuurlijk. Alhoewel, sexy, seks, foetussen, nee, laten we dat onderwerp maar vermijden, anders liggen we na vijf minuten al rollend op de vloer (om te vechten mensen! niet dat andere, pfff).

Ik doe mijn gezelligste schortje voor, want ik wil hem natuurlijk wel gastvrij ontvangen. Ik weet niet waarom, maar mijn collega’s hebben alleen maar lijsttrekkers naar mij toegestuurd die iets met de Hollandse pot op lijken te hebben.
Goed, ik zal iets met aardappels voor hem maken. Een gratin dauphinois met wellicht een snufje Israëlische za'atar erdoor.

Het blijkt tamelijk saai met Kees en ineens heb ik wel zin in een grapje. “Kees, wil jij dit gele uitje even snipperen? Ik moet even de was ophangen.” Natuurlijk doet Kees dat: alles ter ondersteuning van een goede huisvrouw. Na een paar minuten in opperste concentratie stoeien met een mesje heeft hij eindelijk door hoe hij moet snijden. Ondertussen heb ik hem stiekem mijn schort omgeknoopt en hij stort zich op de ui.

Snel maak ik een fotootje van Kees aan het aanrecht en gooi het op twitter. Er moet wel wat te lachen blijven natuurlijk.

vanderstaaij


Meer lijsttrekkers!

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama