Open menu

emileroemer thbIn aanloop naar de verkiezingen nodigen wij lijsttrekkers uit in onze keuken. Vandaag: Annemieke kookt voor Emile Roemer.

Emile knokt zich een weg naar binnen. “Sorry voor de vijftig jassen, ik wissel nu eenmaal graag af,” verontschuldig ik me. “Dat zijn inderdaad wel erg veel jassen voor één persoon,” moppert hij en hij baant zich een weg naar mijn woonkamer. “Leuk huisje, wat betaal je er nou voor?”

Ondertussen schenk ik wat te drinken in. Ik een wijntje en hij sinas met een rietje. Ik heb bedacht maar eens een simpele pasta met tomatensaus voor hem te maken.

Emile heeft inmiddels de poster van Jesse Klaver van mijn raam gerukt, is aan de eettafel gaan zitten en frummelt een theedoek in zijn overhemd. De borden komen dampend op tafel.
"Geen biefstuk?" hij staart naar de pasta. "Ik ben immers maar een gewone man. Wacht, pak ‘s een weegschaal, ik wil weten of we evenveel eten hebben.”
“Emile, je bent twee keer mijn formaat, ik heb je meer gegeven. Dat hoeven we niet te meten, hoor.”
Bruut kijkt hij me aan en zijn oren worden rood.
“Ik wil niet evenveel als jij!” piep ik nog, maar tevergeefs, want flats, daar vliegen een paar lepels pasta-met-rode-saus op mijn bord. “Eet!”

Bij het weggaan zie ik lijdzaam toe hoe Emile de helft van mijn jassen meeneemt en stort me ter afleiding maar op de tomatenvlekken die op de muur zijn achtergebleven.

emileroemer


Meer lijsttrekkers!

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama