nb 256x192

Pasgeleden was redacteur Kelly op uitnodiging op de perslunch van de NeighbourFood Market in Amsterdam ter gelegenheid van de lancering van de NeighbourFood Guide - website. In de Zuiveringshal van de Westergasfabriek wordt iedere maand een markt gehouden met allerlei leuke kraampjes met eten, waarvan bijna iedere ondernemer op de website staat vermeld. Een greep uit het aanbod. 

Tijdens de lunch werd verteld over de NeighbourFood Guide, een nieuw online platform waar je (de makers van) lekker eten kunt vinden met een goed verhaal. Denk niet alleen aan producten die op markten, in webshops of winkels worden verkocht, maar ook aan foodtrucks, cateraars en kookworkshops. Je vindt er verhalen over de productmakers, recepten en ook de koppeling met foodbloggers wordt gemaakt, waar je achtergrondverhalen over kunt lezen en door kunt klikken naar hun blogs en social media. Elke maand wordt de NeighbourFood Market gehouden in zowel Amsterdam als Den Bosch.

nb burgerBietenburgers zie je tegenwoordig overal! Deze bietenburger van Food for Thought deed me erg denken aan onze eigen bietenburger uit het Vegatopia kookboek. Hij was heerlijk, met o.a. rode biet, zwarte bonen en een saus met jalapeño peper. Nick en Merel zijn erg enthousiast over wat ze maken en vertellen er graag over. De knalroze ingelegde groente (rettich met rode biet?) en falafel met tahinsaus waren ook niet te versmaden.

nb tafelAllerlei hapjes tijdens de lunch, van zoet tot hartig.

nb wraps

nb cocos

De cocosballs van Madame Cocos kwam ik vorig jaar tijdens het leuke TREK Festival ook al tegen. Ze zijn erg lekker. Aanrader!

nb simone

Tom, de man van foodfotograaf Simone van den Berg van Simone's Kitchen, laat je in alle rust de lekkerste producten uit hun assortiment proeven en doet dat op een hele leuke manier. Hij vertelt met passie over de producten. Tom staat op meerdere markten en alles wordt ook verkocht via hun webshop. Ze hebben echt een geweldig assortiment, alles smaakt verrukkelijk. Truffel heb ik nooit lekker gevonden (uiteraard altijd neppers), tot ik de olie van Tom en Simone proefde met échte truffel. Dat merk je meteen aan de prijs (€17,50), maar deze olie is het waard! Hij doet denken aan blauwe schimmelkaas en past daar volgens Tom ook perfect bij. Zeer betaalbaar daarentegen (€7,95) zijn de azijnsoorten, waarvan ik de friszoete mangoazijn (!) koos. Heerlijk op een simpele salade met rucola en tomaatjes. Over tomaten gesproken. Ze verkopen ook een heerlijke tomatenazijn die de smaak van tomaten ophaalt. Echt een aanrader om eens een kijkje te nemen! Ook als je op zoek bent naar een speciaal culinair cadeautje.

nb pierogi

Pierogi verkoopt heerlijke Poolse dumplings, waarvan minimaal twee vegetarische. Sonia en Slawka (moeder en dochter) maken traditionele varianten maar wijken daar ook graag vanaf, zoals deze met koe- en schapenkaas en aardappel (de schapenkaas is niet traditioneel). Heerlijk! Hun Poolse vriendelijkheid is hartverwarmend en ze vertellen graag over hun producten. Ik had de eer dat de broer van Slawka - die even uit Polen over was komen vliegen om te helpen - de dumplings voor mijn ogen in een dampende pan met kokend water bereidde. Een echt familiebedrijf!

nb sharpsharpRenate en Frank van Sharp Sharp maken vegan zoetigheden zonder lactose, gluten en "suiker". Geen geraffineerde suiker weliswaar, ze maken wel gebruik van zoetmiddelen zoals agavesiroop. Het ziet er allemaal prachtig uit.

nb sapkar

De sapjes van De Sapkar zijn verrassend goed. Ik had het knaloranje sapje op de foto en dat was echt héél lekker.

nb pinchPinch verkoopt zeer originele dumplings, waarvan een aantal vegetarische, die je desgewenst ook bevoren mee naar huis kunt nemen. Deze dumpling is gebaseerd op een bloody mary, hoe origineel! Ook verkopen ze een dumpling met Jeruzalem-artisjok (aardpeer).

Winactie

Wil je een goodiebag winnen met lekkere vegetarische én vegan producten van de NeighbourFood Market? Er zitten ook aantal verrassingen in die hier niet besproken zijn!

Winvraag: Wat voor soort artikelen lees je graag op Vegatopia? Zou je het leuk vinden om vaker dit soort foto-artikelen te lezen op Vegatopia?

Voorwaarden

  • Om mee te doen moet je of ons op Twitter volgen of vrienden met ons zijn op Facebook of lid zijn van ons forum.
  • Ben je niet zo van de sociale media? Ook dan kun je meedoen!
  • Per persoon 1 deelname via 1 mailadres.
  • Je deelname e-mail moet voldoen aan de opzet die we hieronder geven.
  • Je kunt meedoen tot 8 maart 2016, de winnaar krijgt uiterlijk half maart bericht

Mail voor deelname naar 

  • Vermeld in het mailonderwerp: Winactie - NeighboorFood Guide
  • Geef antwoord op de vraag.
  • Vermeld ook het account op Twitter waarmee je ons volgt, je Facebooknaam of je forumnaam.
  • Gevolgd door je volledige naam, adresgegevens en een telefoonnummer.
  • De adressen vernietigen we na afloop en gebruiken we dus niet voor spam of andere enge dingen.

Veel succes!

Kelly, culiredactie. Altijd bezig met voeding, koken en eten, ook op haar website en als diëtist.

Vind op Vegatopia

Vaak gelezen

Andere tijden, een andere restaurantgids
De laatste tijd kregen we wel eens speldenprikjes van lezers. Een zaak die al lang gesloten was...
December 2019: vegaburgers, vegalunch en virtual reality
Een vegaburger mag in Nederland gewoon weer 'burger' heten. De Impossible Whopper krijgt tegenstand...
Vegan, veganer, vegaanst
Er is iets wat me stoort aan het woord 'vegan' en dat is de Engelse uitspraak: 'viegun'. Dat klinkt...
Januari 2020: plantaardig fastfood, de week van het konijn en pizza in de schoolpauze
Vleesvervangers zijn van alle tijden, maar nog nooit zo populair als nu. Of veganisten nu blij...
Februari 2020: een vegan werkplek, agressieve bierflesjes en vrolijke recepten voor noodsituaties
In Groot-Brittannië krijgen bedrijven aanbevelingen voor veganvriendelijke werkplekken. Vegan...

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

horecarama

vegatopia maxaro keukens