Kooknieuws

maandoverzicht 256x192Een veganiste kreeg slechts fruit en noten van KLM. Wakker Dier leert consumenten om te 'koekeloeren' tijdens de Boerderijdagen. Tijdens de G7 staan veel bijzondere dieren op het menu. In Spanje wordt het te droog om de groente- en fruitschuur van Europa te zijn. Door de 'graaiflatie' letten met name Friezen steeds meer op supermarktaanbiedingen. Spontaan uit eten gaan wordt steeds lastiger. Emmentalerkaas hoeft niet per se uit Zwitserland te komen. Ierland wil gezondheidswaarschuwingen op alcohol. Mei 2023 in vogelvlucht.

maandoverzicht 256x192Supermarkten verdienen bijzonder goed aan plantaardige producten. Plantaardige melk geldt vanaf volgend jaar als frisdrank. Koning Charles kiest voor een vegetarische 'kroningsquiche'. Indiërs zijn "vegetariërs die ook vlees eten". Voedselgiganten hebben de prijzen flink verhoogd: de media hebben het over 'graaiflatie'. Veel Vlamingen wonen in een buurt zonder gezonde restaurants of winkels. De Italiaanse keuken is vooral Amerikaans. April 2023 in vogelvlucht.

maandoverzicht 256x192Koning Charles wordt met plantaardige olie ingewijd. Asterix en Obelix worden wellicht vegetariërs. Mr. Meat wordt Mr. No Meat in Eindhoven. Italië wil af van de Nutri-Score. De populariteit van Ozempic als dieetmiddel is rampzalig voor diabetici. Toblerone verliest de Matterhorn. Belgische trappistenbieren zijn in gevaar. In Groot-Brittannië blijven groenteschappen regelmatig leeg. In Duitsland gaat de boterprijs flink op en neer. Ingenieurs spuiten taarten uit de 3d-printer en onderzoekers schieten klavertjes vier de ruimte in. Maart 2023 in vogelvlucht.

maandoverzicht 256x192Bijna alle supermarkten stunten minder met vlees. Lidl wil het plantaardige aanbod vergroten. Studenten van Cambridge University kiezen voor vegan catering. Pizza, quiches en patat zijn flink duurder geworden. Komkommer en bloemkolen zijn momenteel schaars. Consumenten kopen graag restpartijen. Starbucks probeert Italianen met koffie met olijfolie te verleiden. Februari 2023 in vogelvlucht.

maandoverzicht 256x192Plantaardig wordt steeds populairder, mede dankzij Veganuary. Ultrabewerkt voedsel heeft een negatief effect op onze cognitieve functies en leidt tot groeiachterstanden bij embryo's. Brits witbrood wordt gezonder dankzij favabonen. Taart meenemen naar kantoor zou verboden moeten worden. De Britse keuken is beter dan de Thaise keuken. Noma, het beste restaurant ter wereld, sluit zijn deuren; veel sterrenrestaurants bieden geen veilige werkomgeving. Volgens een nieuwe complottheorie eet het gewone volk restjes van een geheime elite. Januari 2023 in vogelvlucht.

maandoverzicht 256x192De Nieuwe Winkel is het beste plantaardige restaurant ter wereld. Singapore is het middelpunt van de vleesalternatieven. Qatar verbiedt op het laatste moment alcohol in de stadions. De Indische rijsttafel is immaterieel erfgoed. KFC heeft een feestelijke suggestie voor de Kristallnacht. Lidl stopt met het invliegen van groenten. Een populair afslankmiddel in de VS zorgt dat je misselijk wordt van eten. De Neanderthalers hielden van lekker eten. De laatste twee maanden van het jaar in vogelvlucht.

kerstmenus thbSinterklaas is weer het land uit, dus traditiegetrouw presenteren we met gepaste trots onze nieuwe kerstmenu's. Sven heeft een plantaardig hapjesmenu gecreëerd, zodat je gewoon lekker kunt rondlopen, bijkletsen en toch je buikje rond kunt eten. Voor wie stroom wil sparen is er een energiezuinig kerstmenu; op smaak wordt natuurlijk niet beknibbeld. En tenslotte hebben we een Ikea-menu, uiteraard met zelfgemaakte Zweedse balletjes.

maandoverzicht 256x192Jaap Korteweg lanceert plantaardige tostikaas. Hema weet niet precies wat 'vegan' betekent. Niet alle werknemers kunnen een dag zonder hun broodje vleeskroket. Hoogbewerkte voedingsmiddelen, waaronder plantaardige zuivel, zijn ongezond, net als eten voor het slapengaan. HAK stopt tijdelijk met de productie van appelmoes. Oliebollen worden duurder. Brusselse koffiebars nemen maatregelen tegen laptopplakkers. De Great British Bake Off leverde een clichébeeld van Mexico. Een ijsbergsla met een pruik op heeft gewonnen van Liz Truss. Oktober 2022 in vogelvlucht.

maandoverzicht 256x192Nederland maakt gehakt van de campagne 'Nederland Vleesland'. Haarlem verbiedt vleesreclame. De opkomst van plantaardige burgers lijkt voorbij. Vegan activisten bezetten de zuivelafdelingen van Britse supermarkten. Duitse bakkers bieden een goedkoop 'inflatiebrood' aan. De Spaanse politie waarschuwt voor een paella-sandwich. Zwitserse boeren bakken een reuze-rösti. September 2022 in vogelvlucht.

maandoverzicht 256x192De supermarktproducten worden steeds duurder, maar de omzet stijgt. In de horeca worden kleinere porties geserveerd. Pizza Hut Japan komt met pizza's met een rijstbodem. Een Franse astronoom maakt een foto van een plak chorizo op zwarte achtergrond. Beef jerky is het meest milieuvervuilende voedingsmiddel. Ben & Jerry's gaat cacao van Tony's Chocolonely gebruiken. In Franse dorpen zie je steeds vaker stokbroodautomaten. Japanse jongeren moeten meer alcohol drinken. Augustus 2022 in vogelvlucht.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Vaak gelezen

Juni 2022: schaarste, strandkleding en swedengate
In crisistijden kopen we minder asperges en aardbeien. Australië kampt met een slatekort....
Augustus 2022: rijstbodempizza's, stokbroodautomaten en blikjes wijn
De supermarktproducten worden steeds duurder, maar de omzet stijgt. In de horeca worden kleinere...
Juli 2022: Russische salade, Deense feta en Franse croissants
Tijdens de Navo-top in Madrid werd Russische salade geserveerd. De Franse mosterd raakt op. In...
Oktober 2022: tostikaas, appelmoes en laptopplakkers
Jaap Korteweg lanceert plantaardige tostikaas. Hema weet niet precies wat 'vegan' betekent. Niet...
Drie nieuwe Vegatopia kerstmenu's
Sinterklaas is weer het land uit, dus traditiegetrouw presenteren we met gepaste trots onze nieuwe...

Volg ons op

 

Twitter logo

RSS

feed-image Feed

horecarama

dekbeddiscounter