Vraagbaak

In de Vraagbaak vind je antwoorden op prangende vragen die beginnende en gevorderde vegetariërs - en mensen die een vegetariër te eten krijgen - bezighouden. Een handige wegwijzer, zonder belerende ondertoon. Vegatopia is lekker vegetarisch voor iedereen, met de nadruk op lekker!

wegwijzerVegetariër, veganist, pescotariër, flexitariër. Krijg je zo iemand op bezoek en wil je weten wat die wel graag eet? Of wil je weten in 'welk hokje jij thuishoort'? Hier vind je een kort overzicht.

vegetarisch kokenVeel mensen vinden het in het begin lastig om vegetarisch te koken. Een traditionele niet-vegetarische maaltijd wordt meestal rondom een lap vlees gepland, en de wereldgerechten uit de bekende pakjes en zakjes worden meestal ook om iets vlezigs opgebouwd. Als je op dezelfde manier blijft denken, ervaar je vegetarisch of veganistisch eten op den duur misschien als een beperking. Dat is het zeker niet - de vegetarische keuken is zo veelzijdig dat je bij wijze van spreken de rest van je leven elke dag een ander gerecht kunt eten. In dit artikel geven we een aantal tips om afwisselend, gezond maar vooral lekker vegetarisch te koken en te eten.

kaas marktVegatopia-bezoekers hebben in de afgelopen jaren veel navraag gedaan bij klantenafdelingen van supermarkten en bij kaasmakers zelf gevraagd naar de herkomst van het stremsel in kazen. Daaruit hebben we een lijst gedestilleerd met in Nederland verkrijgbare vegetarische kazen.

eettafelJe bent zelf geen vegetariër, maar je hebt er eentje te gast? Geen reden om in paniek te raken. Wij geven een aantal tips om je diner of buffet vegetariërvriendelijk te maken.

buffetAls vegetariër kun je vrijwel overal prima uit eten gaan. Maar soms is het niet zo makkelijk en vanzelfsprekend, als je zelf niet mag kiezen waar je gaat eten. Een feestje met lopend buffet, een huwelijk met één vast menu, een bedrijfsetentje in een vlees- of visrestaurant. Hoe kom je dan toch aan je trekken en hoe vermijd je vervelende situaties?

familie etenJe hebt de knoop doorgehakt en besloten om geen vlees meer te eten. Je mag jezelf nu een vegetariër noemen! Dat is iets om trots op te zijn (vinden wij), maar vindt je omgeving dat ook? De kans is groot dat je heel wat 'vragen' over je keuze moet beantwoorden. Wij helpen je alvast met deze handleiding.

collegasEen apart soort humor zul je als vegetariër tegenkomen tijdens lunchtijd. Je collega’s of klasgenoten zullen het ineens nodig vinden om te melden welke vleessoorten zij vandaag op hun brood hebben of dat ze gisteravond zulke heerlijke ribbetjes hebben gegeten. Uiteraard is het doel van deze opmerkingen om je uit de tent te lokken. Lach er om of reageer er helemaal niet op, dan is voor hen de lol er meestal snel af.

winegums snoepGelatine is een eiwitproduct met sterk bindende eigenschappen dat gewonnen wordt uit huiden en botten van dieren. Voor gelatine zijn verschillende vegetarische alternatieven beschikbaar, waarvan agar-agar in de keuken de meestgebruikte is.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

RSS

feed-image Feed

horecarama

dekbeddiscounter