Open menu

Natuurlijk is chocola geen echt afrodisiacum, zegt de scepticus in ons. Maar wetenschappers beweren dat er wel degelijk wat bewijs voor is. Drie substanties in chocola spelen daarbij een rol: cafeïne, theobromine en fenylethylamine. Cafeïne is een stimulatiemiddel. Theobromine stimuleert de hartspier en het zenuwstelsel. Fenylethylamine is een vermaard gemoedstoestandverbeteraar en een antidepressivum.

De combinatie van deze drie substanties, plus de extra energie uit een reep, zorgen ervoor dat de hartslag omhoog gaat en je wat springerig en frivool wordt (het lijkt wel wat op verliefdheid). Het zou dan ook niet voor niets geweest zijn dat de aztekenkoning Montezuma een chocladedrank nam voordat hij een van zijn vele vrouwen bezocht.

Maar, maar, maar... de genoemde stoffen komen slechts in heel kleine hoeveelheden voor in chocolade. Dus? Misschien maar extra veel van nemen?  

Bron: food-info.net van de Wageningen Universiteit

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama