Open menu

Olympische Spelen, wereldkampioenschappen en Europese bekerfinales kunnen ons hier op de redactie gestolen worden. Liever zitten wij al nagelbijtend en met vlaggetjes voor de tv als het tijd is voor het wereldrecord hummus maken.

Olympische Spelen, wereldkampioenschappen en Europese bekerfinales kunnen ons hier op de redactie gestolen worden. Liever zitten wij al nagelbijtend en met vlaggetjes voor de tv als het tijd is voor het wereldrecord hummus maken.

Dit weekend was het weer zover. Dankzij de NOS en Mart, die liever wielrennen en kaal uitgedoste volleybaldames laten zien, moesten we ons heil zoeken bij Libanon 1. Terwijl Eelco op het dak de sateliet goed afstelde, zag de rest van de redactie hoe de plaatselijke Jack van Gelder zijn longen uit het lijf schreeuwde om alle 250 chefs aan te moedigen en het hielp: Libanon pakte het wereldrecord weer af van aartsrivaal Israël; Israël reageerde als de gebeten hond en zette vraagtekens bij de objectiviteit van de juryleden.

Het beige kikkererwten-goedje komt van oorsprong uit het Midden Oosten en volgens de Libanezen hebben zij het uitgevonden. Dat zij het wereldrecord dus afpakten van de Israëliers maakte de overwinning voor hun dan ook extra mooi.

Het kijkfeest is nog niet afgelopen. Vanavond wordt geprobeerd om het wereldrecord tabouleh maken te verbreken. De redactie is dan niet bereikbaar.

 

Hummus
(voor een middelgrote stad)

  • 1350 kg gepureerde kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • 400 l citroensap
  • 12000 teentjes knoflook
  • 18000 el olijfolie
  • 24000 el tahin
  • 6000 tl komijn
  • 6000 snufjes peper

Doe alle ingrediënten in een ruime keukenmachine en pureer ze tot het een gladde massa is. Voeg zo nodig meer olijfolie toe voor een gladde consistentie en meer peper naar smaak.
Serveer met pitabrood, plakjes tomaat of wortelsalade en gehakte, verse peterselie.

Meer!

Hummus en tahin op het forum
Recept voor pompoenhummus
Heb je nog kikkererwten over? Maak dan falafel!

Machteld, forummoderator & culiredactie, verslaafd aan Tony Chocolonely's chocolade met karamel en zeezout

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama