greenkitchenstories_thbAls je op Green Kitchen Stories komt, valt er iets op. Het is een prachtige site, met veel en geweldige recepten en daarachter zitten twee knappe mensen met ook nog een koddige baby. Het is haast te mooi om waar te zijn, maar we doen er ons voordeel maar mee, want de site die een lust voor het oog is, staat vol smakelijke vegetarische recepten van dit leuke stel dat in Zweden woont.

We spreken met David en vragen hem hoe hij ooit vegetariër werd. "In Zweden wordt er op school warm gegeten. Helaas is dit net als in veel andere Europese landen van abominabel niveau. Grote hoeveelheden kant-en-klaar ingevroren maaltijden werden opgewarmd. Het viel me op dat er voor kinderen met speciale diëten vers eten werd bereid door een dame die er speciaal voor was aangesteld. Het leek me een goed idee om gelegenheidsvegetariër te worden en genoot sindsdien van vers eten op school, in tegenstelling tot de andere leerlingen die dagelijks aan de smakeloze hap zaten". Hij is vegetariër geworden en gebleven, een geinig verhaal.

Vier jaar geleden ontmoette hij de Deense Luise, die destijds nog niet vegetarisch at, maar wel veelal glutenvrij, weinig zuivel en suiker. Ze zijn naar elkaar toegegroeid en eten volledig vegetarisch en zo groen als mogelijk.

Een van hun favoriete recepten -erg lekker in de lente- is groene sushi salade.

Sushi_salad_2

foto: Green Kitchen Stories

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Vaak gelezen

Februari 2022: aardappelvervangers, Italiaanse bami en een visstickpizza
Als er meer vegetarische opties op het menu staan, wordt er ook vaker vegetarisch besteld. De...
April 2022: broodopstanden, blockchain en ruimtekebab
De oorlog in de Oekraïne leidt wereldwijd tot voedselschaarste. Ook in de keuken kun je...
Maart 2022: zonnebloemolie, vleestaks en plasticverbod
De oorlog in de Oekraïne leidt tot lege schappen en het hamsteren van zonnebloemolie en meel....
Mei 2022: seitanschnitzel, schaarste en speculatie
De markt voor vleesvervangers blijft groeien, maar komt wel steeds meer in handen van grote...
Juni 2022: schaarste, strandkleding en swedengate
In crisistijden kopen we minder asperges en aardbeien. Australië kampt met een slatekort....

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter