Open menu

Vegaflop thbNatuurlijk, het is heel fijn om als vegetariër ook vega-opties op de menukaart van een restaurant te vinden, maar het is nóg een stuk leuker als die gerechten ook origineel zijn. Te vaak zie je dezelfde gerechten weer terugkomen op de kaart. Vandaar dat we de proef op de som namen met de bezoekers van de Veggiefair: welk vegetarisch gerecht wil je nu echt nooit meer terugzien op de kaart en kunnen we daarmee uitroepen tot Vegaflop?

De bezoekers van de Veggiefair konden kiezen uit een aantal gerechten, maar konden ook zelf een gerecht noemen dat ze liever niet meer terugzien. Honderden keren werd het stemformulier ingevuld. Gebakken camembert, omelet, het kwam allemaal voorbij, maar er is één gerecht finaal weggestemd tijdens de Vegaflop-verkiezing: de geitenkaassalade. 'Best lekker hoor geitenkaas, maar je krijgt het als vegetariër overal,' aldus een bezoeker, en 'als je geen geitenkaas lust, krijg je het als vegetariër heel, heel moeilijk' aldus een ander.

Is het dan allemaal kommer en kwel? Zeker niet. Er zijn zoveel leuke vegetarische gerechten te verzinnen. Gevulde courgettebloemen, gebakken oesterzwammen, noem maar op, er is ontzettend veel lekkers te bedenken. In onze restaurantgids staan dan ook heel veel leuke restaurants waar je wél lekker kunt eten als vegetariër. En die geitenkaassalade? Die willen we voorlopig niet meer zien.

Vegaflop 

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama