puddingbroodje thbDrie jaar geleden namen we afscheid van onze site-administrator Sander. Onze eigen techie, die in ons colofon bekende dat hij dol was op puddingbroodjes, liefst met 35%-kortingsticker van Albert Heijn. Deze zijn voor jou, Sander!

 

Ik leerde puddingbroodjes pas kennen toen ik als 13-jarige op schoolkamp ging met een klas vol puisterige, eigenwijze pubers die zich tergend langzaam op gammele omafietsen door het Brabantse landschap voortbewogen. We hadden een kamp opgeslagen midden in het bos, en kregen een minimaal budget waarmee we geacht werden een week lang op een campinggasje te koken. Onder mijn aanvoering schafte mijn kookgroepje in de lokale Budelse supermarkt een assortiment aan condimenten uit het Aziatische schap aan, want ik had mijn klasgenoten ervan weten te overtuigen dat het een goed idee was die avond nasi goreng te maken. Vanwege onze op die leeftijd nog geheel niet ontwikkelde kookkunsten bleek in elk geval de zoete ketjap goed van pas te komen, waaronder je de aangebrande rijst zo goed kon verbergen: 'nee dat zwarte is van de ketjap, dat is niet aangefikt, is lekker.'

Al vlug kwamen we er achter dat andere groepjes het beter aan hadden gepakt. Zij hadden niet geïnvesteerd in overbodige condimenten en redden zich met zout, peper en een meegesmokkeld bouillonblokje. Van hun resterende geld kochten zij puddingbroodjes: een soort kadetjes met romige custard erop, ik had zoiets nog nooit gezien. De 35%-kortingssticker was nog niet uitgevonden en jaren later maakte ik niet alleen met Sander kennis, maar had ik via hem een hernieuwde kennismaking met het puddingbroodje.

Sindsdien neem ik me voor eens een recept voor puddingbroodjes voor Vegatopia uit te werken, maar ook dit jaar kwam het er niet van, te druk met het Vegatopia kookboek. We dachten op de redactie van de week nog aan Sander, toen we technisch aan het klungelen waren met ons vanwege het kookboek geopende Instagram-account. Ik constateerde trots dat er al 24 volgers waren. 'Al 24? Pas 24! Kijk naar de BBC Good Food, die hebben meer dan 7000 volgers' zou Sander hebben gezegd, altijd de lat voor ons een stukje hoger leggend, waardoor we niet zelden met elkaar geweldige doelen bereikten. Grappige, slimme, eigenwijze Sander. We missen je en deze is voor jou:  puddingbroodje

Foto door JefrreyW

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Vind op Vegatopia

Vaak gelezen

Andere tijden, een andere restaurantgids
De laatste tijd kregen we wel eens speldenprikjes van lezers. Een zaak die al lang gesloten was...
Januari 2020: plantaardig fastfood, de week van het konijn en pizza in de schoolpauze
Vleesvervangers zijn van alle tijden, maar nog nooit zo populair als nu. Of veganisten nu blij...
Februari 2020: een vegan werkplek, agressieve bierflesjes en vrolijke recepten voor noodsituaties
In Groot-Brittannië krijgen bedrijven aanbevelingen voor veganvriendelijke werkplekken. Vegan...
Maart 2020: een hond met een boodschappenlijstje, vegan hamsteren en een broccolisamosa
Een leuke aanbieding bij Delhaize: wie 2 Corona's koopt, krijgt 1 Mort Subite gratis. Een...
April 2020: broodbakmachines, bitterballen en immuniteitsboosters
Na het hamsteren komt het broodbakken en gezond eten. Wie friet wil kopen, moet creatief zijn. Van...

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

kerstpakkettenidee

horecarama

vegatopia maxaro keukens