Open menu

puddingbroodje thbDrie jaar geleden namen we afscheid van onze site-administrator Sander. Onze eigen techie, die in ons colofon bekende dat hij dol was op puddingbroodjes, liefst met 35%-kortingsticker van Albert Heijn. Deze zijn voor jou, Sander!

 

Ik leerde puddingbroodjes pas kennen toen ik als 13-jarige op schoolkamp ging met een klas vol puisterige, eigenwijze pubers die zich tergend langzaam op gammele omafietsen door het Brabantse landschap voortbewogen. We hadden een kamp opgeslagen midden in het bos, en kregen een minimaal budget waarmee we geacht werden een week lang op een campinggasje te koken. Onder mijn aanvoering schafte mijn kookgroepje in de lokale Budelse supermarkt een assortiment aan condimenten uit het Aziatische schap aan, want ik had mijn klasgenoten ervan weten te overtuigen dat het een goed idee was die avond nasi goreng te maken. Vanwege onze op die leeftijd nog geheel niet ontwikkelde kookkunsten bleek in elk geval de zoete ketjap goed van pas te komen, waaronder je de aangebrande rijst zo goed kon verbergen: 'nee dat zwarte is van de ketjap, dat is niet aangefikt, is lekker.'

Al vlug kwamen we er achter dat andere groepjes het beter aan hadden gepakt. Zij hadden niet geïnvesteerd in overbodige condimenten en redden zich met zout, peper en een meegesmokkeld bouillonblokje. Van hun resterende geld kochten zij puddingbroodjes: een soort kadetjes met romige custard erop, ik had zoiets nog nooit gezien. De 35%-kortingssticker was nog niet uitgevonden en jaren later maakte ik niet alleen met Sander kennis, maar had ik via hem een hernieuwde kennismaking met het puddingbroodje.

Sindsdien neem ik me voor eens een recept voor puddingbroodjes voor Vegatopia uit te werken, maar ook dit jaar kwam het er niet van, te druk met het Vegatopia kookboek. We dachten op de redactie van de week nog aan Sander, toen we technisch aan het klungelen waren met ons vanwege het kookboek geopende Instagram-account. Ik constateerde trots dat er al 24 volgers waren. 'Al 24? Pas 24! Kijk naar de BBC Good Food, die hebben meer dan 7000 volgers' zou Sander hebben gezegd, altijd de lat voor ons een stukje hoger leggend, waardoor we niet zelden met elkaar geweldige doelen bereikten. Grappige, slimme, eigenwijze Sander. We missen je en deze is voor jou:  puddingbroodje

Foto door JefrreyW

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama