Open menu

ricedreamOnlangs was Kelly aanwezig bij de masterclass van Dream, het merk dat erg lekkere plantaardige dranken verkoopt als alternatief voor melk. Met een aantal van de Dream producten ging ze deze middag aan de slag onder leiding van chef Bojana Snijders. 

Nieuwe favorieten

Voor de bijeenkomst was ik al fan van Rice Dream, maar het plantaardige melk assortiment is een stuk uitgebreider dan deze ene variant. Nu heb ik er twee favorieten bij; Coconut Dream en Soy Dream Smooth. De Coconut Dream is fris en licht(er dan kokosmelk). De Soy Dream is ondanks dat hij ongezoet is, mild en lekker van smaak door toevoeging van een beetje rijstmelk. Aanraders, en ideaal als je geen lactose of koemelk kunt verdragen en geen toevoegde suikers wilt. 

Het proces van anglaise

Bojana ken je misschien als finalist van MasterChef. Bojana heeft haar eigen bedrijf Bojana Flavors, kookt van tijd tot tijd de sterren van de hemel in Michelin restaurants in Amsterdam en schrijft over eten op haar eigen blog. Bojana vindt het erg leuk om recepten te bedenken, helemaal als er bijvoorbeeld een bepaald ingrediënt of allergeen niet gebruikt mag worden zoals in dit geval lactose. Bojana vertelde mij ook dat ze elke week graag een paar vegetarische recepten maakt of bedenkt. Bojana had speciaal voor Dream drie recepten ontwikkeld, waarvan twee vegetarische. Het was erg leuk om door haar begeleid te worden tijdens de kookworkshop, waar ze ons hielp met het bereiden van de Coconut Dream anglaise behorend bij de Boekweit crêpes met Coconut Dream anglaise en miso ananas karamelHet denkproces dat aan het ontwikkelen van het recept vooraf ging vind je terug op haar blog en is erg leuk om te lezen. Op de website van Dream vind je ook de recepten voor de Sweet risotto met sinaasappel en zoete pistache pesto en de Devilled eggs met havermout die je zelf vega kunt maken en ook dan erg lekker is. 

 ricedream-anglaise 
Hulp van Bojana bij het bereiden van de Coconut Dream anglaise

 ricedream-crepe
De mede door Kelly bereide Boekweit crêpes met Coconut Dream anglaise en miso ananas karamel

Foto's: Kroon op het werk

 

 

Kelly, culiredactie. Altijd bezig met voeding, koken en eten, ook op haar website en als diëtist.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama