Open menu

joeri-tandoeri-sVorige week had Kelly het geluk om de geweldige Indiase kookworkshop van Joeri Tandoeri te mogen bijwonen met als thema Indian streetfood. Joeri kookt Indiaas op evenementen en bruiloften vanuit een oude brandweerbus met behulp van echte Indiase tandoorovens. Hij bezocht India meerdere keren en is inmiddels een expert op het gebied van de Indiase keuken.

De workshop werd gehouden op het mooie en gezellige kantoor van FoodWeLove, ter ere van de nieuwe FoodWeLove box – Indian Food Festival - die deze week uitkomt. Deze box is geheel vegetarisch en binnenkort zal er een review van de box op Vegatopia verschijnen.

joeri-tandoeri-foodwelove

Joeri begon de kookworkshop met een interessante en uitgebreide inleiding over de Indiase keuken. Kort samengevat: de Indiase keuken is eerder kruidig dan pittig en biedt zeer veel vegetarische gerechten. Volgens Joeri is het in India vegetarisch wat de klok slaat en moet je echt op zoek als je iets wilt eten wat niet vegetarisch is. Klinkt aantrekkelijk!

joeri-tandoeri
Joeri Tandoeri

joeri-tandoeri-ingredienten


Tijdens de kookworkshop bereidden we: 

Pani puri

Deze smaakbommetjes vind je in India op elke hoek van de straat. Een puri is een heel klein, dun, krokant en hol gefrituurd broodje. Puri’s zijn er groot en klein. De kleine worden gevuld met kikkererwten, rode ui en zoete chutney van dadels en tamarinde. Na het vullen doop je ze in pani: water, op smaak gebracht met munt, koriander, groene chili en specerijen. Een heel bijzonder en verrukkelijk hapje!

joeri-tandoeri-pani
Pani

joeri-tandoeri-alootikka
Aloo tikka, lekker met een pittig Indiaas pepertje ernaast

Aloo tikka

Aloo tikka zijn gefrituurde aardappelkoekjes gemaakt van aardappelpuree, op smaak gebracht met groene chili, komijn en verse koriander. Je eet ze met groene en rode chutney. Heerlijk.

Pakora’s

We maakten ook pakora’s: gefrituurde groenten in een deegjasje met eetlepels vol geurige specerijen zoals koriander, venkel en karwijzaad, en na het frituren bestrooid met garam masala naar Joeri’s eigen recept. Makkelijk en multi-inzetbaar die chutneys; want ook de pakora’s eet je ermee.

Wil jij ook deze kookworkshop volgen? Wegens het succes van deze kookworkshop organiseren Joeri Tandoeri en FoodWeLove nog twee kookworkshops op donderdag 12 en 26 maart. Schrijf je snel in voor deze unieke workshop er zijn maar 9 plekken per keer.

 joeri-tandoeri-streetfood

 Van boven naar beneden: aloo tikka, chutneys, pakora's, pappadums en pani puri.

 

Kelly, culiredactie. Altijd bezig met voeding, koken en eten, ook op haar website en als diëtist.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama