Open menu

Na de voorstelling van ons eigen kookboek in de lente van 2015 verklapte Joke Boon me een spannend geheimpje: een uitgeverij zou ook een kookboek van haar publiceren. Het zou over het ondergewaardeerde maar zo boeiende product bonen gaan. Onlangs, op 12 november 2016, kreeg dit intussen succesrijke boek de prijs van het Youth Food Movement voor duurzaamste kookboek van het jaar tijdens de Kookboeken7Daagse.

Uiteraard terecht, want bonen horen bij de Nederlandse eetcultuur en worden er ook veelvuldig geteeld op ecologisch-vriendelijke wijze. Joke Boon zocht verschillende bonenboeren ook op en deed vele ontdekkingen (de grauwe erwt bijvoorbeeld). Met de oogst van die telers maakte ze een inspirerend kookboek, waarin de thuiskok en de professional lekkere, gezonde en duurzame gerechten vindt. Onze redactrice Ellen gaf het hier dan ook een lovende recensie en deelde vier en een half sterren uit.

Het doet ons veel plezier dat dit originele en aantrekkelijke kookboek zo verdiend deze prijs ontving. Want we hebben hier een boontje voor Joke Boon, Bonen! en voor bonen. Hoewel ze de woordgrappen rond haar naam en haar boek intussen misschien wat slechter verteert. Kortom, hartelijk gefeliciteerd namens de gehele Vegatopia-redactie, Joke!

Uit Bonen! mochten we al de volgende recepen publiceren:

Maar wat als je dat boek nu eens gewoon koopt en bij je onmisbare kookboeken zet?

Cover van Bonen! & een trotse Joke Boon met een prachtige beker na de uitreiking voor de prijs van Duurzaamste Kookboek 2016!

Karl, restaurantgidsredactie. Het beroepsleven van Karl draaide rond horeca en drankenverkoop. Nu speurt hij vanuit Antwerpen naar creatieve groenterestaurants in België en Nederland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama