Open menu

kerstmenusSinterklaas heeft het land verlaten, en dat betekent dat andere hoogtepunt van december: de nieuwe kerstmenu's van Vegatopia. Dit jaar hebben we een vegan notenmenu, een Indische rijsttafel, een Pools kerstmenu en een menu gecreëerd rondom de vier elementen, met Franse invloeden.

Sven laat in zijn notenmenu zien dat je naast 'gewone' cashewcrème ook een vegan amandelvichyssoise kunt maken. Als hoofdgerecht serveert hij een nut roast met tomatensaus en gestoofd witlof. En als dessert chocolade-hazelnoottaart.

De Indische rijsttafel van Jol biedt je gasten volop keuze. Naast exotisch klinkende gerechten als telor besengeh en oseng tempeh staat er ook sateh met vegetarische kipstukjes en pindasaus op het menu, net als zelfgemaakte atjar.

Blinis mogen in het Poolse kerstmenu van Hedwig niet ontbreken. Zij opent het kerstdiner met pastinaakblini's met rode-bietenbrunoise, gevolgd door een Poolse groentesoep. Na de pierogi gevuld met kastanjechampignon-walnotentartaar wordt het menu afgesloten met sernik, een lichte cheesecake.

Emma laat de vier elementen een hoofdrol spelen, en wel letterlijk. Water inspireerde haar tot tofucrème met zeekraal. Met vuur creëert ze gerookte biet en geflambeerde halloumi. Aarde: een boslandschap van pompoenpuree met paddenstoelen. Toe gebakken lucht: een wolkige merengue.

Nog meer inspiratie vind je in ons kerstarchief, waarin alle thematische kerstmenu's van Vegatopia - sinds maar liefst 1999 - zijn te vinden. Nieuw in het archief: lekker winterse bakrecepten.

notenmenu klein  rijsttafel klein  poolskerstmenu klein  vierelementen klein

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama