kerstmenusSinterklaas heeft het land verlaten, en dat betekent dat andere hoogtepunt van december: de nieuwe kerstmenu's van Vegatopia. Dit jaar hebben we een vegan notenmenu, een Indische rijsttafel, een Pools kerstmenu en een menu gecreëerd rondom de vier elementen, met Franse invloeden.

Sven laat in zijn notenmenu zien dat je naast 'gewone' cashewcrème ook een vegan amandelvichyssoise kunt maken. Als hoofdgerecht serveert hij een nut roast met tomatensaus en gestoofd witlof. En als dessert chocolade-hazelnoottaart.

De Indische rijsttafel van Jol biedt je gasten volop keuze. Naast exotisch klinkende gerechten als telor besengeh en oseng tempeh staat er ook sateh met vegetarische kipstukjes en pindasaus op het menu, net als zelfgemaakte atjar.

Blinis mogen in het Poolse kerstmenu van Hedwig niet ontbreken. Zij opent het kerstdiner met pastinaakblini's met rode-bietenbrunoise, gevolgd door een Poolse groentesoep. Na de pierogi gevuld met kastanjechampignon-walnotentartaar wordt het menu afgesloten met sernik, een lichte cheesecake.

Emma laat de vier elementen een hoofdrol spelen, en wel letterlijk. Water inspireerde haar tot tofucrème met zeekraal. Met vuur creëert ze gerookte biet en geflambeerde halloumi. Aarde: een boslandschap van pompoenpuree met paddenstoelen. Toe gebakken lucht: een wolkige merengue.

Nog meer inspiratie vind je in ons kerstarchief, waarin alle thematische kerstmenu's van Vegatopia - sinds maar liefst 1999 - zijn te vinden. Nieuw in het archief: lekker winterse bakrecepten.

notenmenu klein  rijsttafel klein  poolskerstmenu klein  vierelementen klein

Vind op Vegatopia

Versterking gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.

kookworkshop

Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

Vaak gelezen

Augustus 2017: vegetarisme is te genezen, het spaghettimonster is geen god en ijs dat niet smelt
Vegetariërs hebben ondertussen de keus tussen bloederige nepburgers en gewone gerechten die...
September 2017: lelijk eten is lekker en water is voor honden
We kunnen binnenkort genieten van lekker fruitige roze chocolade. Leerlingen van een Tilburgse...
Oktober 2017: schnitzelgate, hondenbrokken en ingedikt water
De NVWA maakt gratis reclame voor de Vegetarische Slager. Vleesvervangers worden steeds beter....
November 2017: dagen zonder vlees, Jezus in een worstenbroodje en een nudistenrestaurant
In België groeit het aantal vegetariërs gestaag, mede dankzij acties als 'Donderdag...
Een tafel in 2018 graag
Gastronomische hotdogs en luxefrieten, mogen we dit jaar nog meer gepimpt fast food verwachten? En...

Het Vegatopia Kookboek

Nu in de boekhandel!

Volg ons op

 

Twitter logo