kerstmenus 2019Sinterklaas heeft het land verlaten en dus is het tijd voor de Vegatopia kerstspecial. Traditiegetrouw hebben we weer vier originele, zeer afwisselende kerstmenu's: Italiaans, Westers Aziatisch, een heus Regenboogmenu en rechttoe rechtaan Rotterdams. Nog meer inspiratie vind je in het Vegatopia Kerstarchief, met ondertussen al meer dan honderd thematische menu's uit twee decennia Vegatopia.

Hedwig heeft zich voor haar menu Fusion Italiaans in stijl niet alleen door de Italiaanse, maar ook door de Mexicaanse en Oosterse keuken laten inspireren. Een sinterklazerige antipasto van bietentartaar met geitenkaas en speculaaskruim. Gevolgd door een frisse avocadogazpacho als primo piatto. De secondo piatto, krokante portobello-quiches, wordt tegelijk geserveerd met de contorno: gevulde pastschelpen. Toe groene flensjes gevuld met kastanjepuree, ricotta en limoen.

Ook Sven ging cross-over met een Westers-Aziatisch menu - nee, geen verwesterd zogenaamd Aziatisch menu maar een echte fusie-keuken: Aziatisch met elementen uit de Franse klassieke keuken, maar ook die van Italië en Nederland. Als voorafje loempia's, lekker Europees gevuld met pompoen, noten en salie. Als hoofdgerecht een mosterd-honingcurry, geserveerd met polentaschijven in plaats van de typisch gebakken tofu, en een salade met witlof en blauwe kaas. Het dessert bestaat uit Japanse mochi, maar dan met een bijzonder Hollands tintje.

Het Regenboogmenu van Jol bestaat uit zes gangen in de kleuren van de regenboog, in de juiste volgorde en zonder kleurstoffen uit flesjes. Met onder andere rode sformatini van geroosterde paprika, tomaten-groentebouillon met oranje wortellinten, gele bloemkoolrisotto, groene asperges met kruidensaus, blauwe gevulde eieren en paarse bosbessenmousse.

Tenslotte is Emma dicht bij huis gebleven met haar Rotterdams kerstmenu, dat ook weer multicultureel is. Shoarma van paddenstoelen met flatbread en knoflooksaus, Surinaamse pompoenpuree met zwarte-bonenballetjes, en toe rechttoe rechtaan brownies met een bakkie pleur.

fusion italiaans thb westers aziatisch thb

regenboogmenu thb rotterdams thb

Daarnaast kun je terecht in ons uitgebreide Kerstarchief, met alle thematische kerstmenu's die wij de afgelopen decennia hebben gecreëerd en een fijne verzameling winterse bakrecepten. En wat dacht je van pannenkoekgourmet met hartige pannenkoekjes?

Mocht je tijdens de kerstdagen bij familie of vrienden eten en bang zijn dat ze bijvoorbeeld gelatine of niet-vegetarische bouillon gebruiken: stuur ze voor de zekerheid alvast een link naar onze eerste hulp bij vegetariër, waarin we veelvoorkomende valkuilen én oplossingen bespreken.

pannenkoekgourmet aansteken

Vind op Vegatopia

Vaak gelezen

September 2019: protestburgers, zieke bananen en een broodje kattenvoer
Borrels en etentjes van de gemeente Amsterdam zijn voortaan standaard vegetarisch. Wetenschappers...
Oktober 2019: peperdure spaghetti, een menukaart voor vrouwen, en rietjes van pasta
Toeristen in Italië betaalden honderden euro's voor een bord spaghetti. Een menukaart voor...
November 2019: vegaburgerrechten, patat voor de Chinezen en een kletskassa
In Mississippi mogen vegaburgers weer vegaburgers heten. In Finland worden vleesvervangers van...
December 2019: vegaburgers, vegalunch en virtual reality
Een vegaburger mag in Nederland gewoon weer 'burger' heten. De Impossible Whopper krijgt tegenstand...
Januari 2020: plantaardig fastfood, de week van het konijn en pizza in de schoolpauze
Vleesvervangers zijn van alle tijden, maar nog nooit zo populair als nu. Of veganisten nu blij...

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

horecarama

vegatopia maxaro keukens