kerstmenus 2019Sinterklaas heeft het land verlaten en dus is het tijd voor de Vegatopia kerstspecial. Traditiegetrouw hebben we weer vier originele, zeer afwisselende kerstmenu's: Italiaans, Westers Aziatisch, een heus Regenboogmenu en rechttoe rechtaan Rotterdams. Nog meer inspiratie vind je in het Vegatopia Kerstarchief, met ondertussen al meer dan honderd thematische menu's uit twee decennia Vegatopia.

Hedwig heeft zich voor haar menu Fusion Italiaans in stijl niet alleen door de Italiaanse, maar ook door de Mexicaanse en Oosterse keuken laten inspireren. Een sinterklazerige antipasto van bietentartaar met geitenkaas en speculaaskruim. Gevolgd door een frisse avocadogazpacho als primo piatto. De secondo piatto, krokante portobello-quiches, wordt tegelijk geserveerd met de contorno: gevulde pastschelpen. Toe groene flensjes gevuld met kastanjepuree, ricotta en limoen.

Ook Sven ging cross-over met een Westers-Aziatisch menu - nee, geen verwesterd zogenaamd Aziatisch menu maar een echte fusie-keuken: Aziatisch met elementen uit de Franse klassieke keuken, maar ook die van Italië en Nederland. Als voorafje loempia's, lekker Europees gevuld met pompoen, noten en salie. Als hoofdgerecht een mosterd-honingcurry, geserveerd met polentaschijven in plaats van de typisch gebakken tofu, en een salade met witlof en blauwe kaas. Het dessert bestaat uit Japanse mochi, maar dan met een bijzonder Hollands tintje.

Het Regenboogmenu van Jol bestaat uit zes gangen in de kleuren van de regenboog, in de juiste volgorde en zonder kleurstoffen uit flesjes. Met onder andere rode sformatini van geroosterde paprika, tomaten-groentebouillon met oranje wortellinten, gele bloemkoolrisotto, groene asperges met kruidensaus, blauwe gevulde eieren en paarse bosbessenmousse.

Tenslotte is Emma dicht bij huis gebleven met haar Rotterdams kerstmenu, dat ook weer multicultureel is. Shoarma van paddenstoelen met flatbread en knoflooksaus, Surinaamse pompoenpuree met zwarte-bonenballetjes, en toe rechttoe rechtaan brownies met een bakkie pleur.

fusion italiaans thb westers aziatisch thb

regenboogmenu thb rotterdams thb

Daarnaast kun je terecht in ons uitgebreide Kerstarchief, met alle thematische kerstmenu's die wij de afgelopen decennia hebben gecreëerd en een fijne verzameling winterse bakrecepten. En wat dacht je van pannenkoekgourmet met hartige pannenkoekjes?

Mocht je tijdens de kerstdagen bij familie of vrienden eten en bang zijn dat ze bijvoorbeeld gelatine of niet-vegetarische bouillon gebruiken: stuur ze voor de zekerheid alvast een link naar onze eerste hulp bij vegetariër, waarin we veelvoorkomende valkuilen én oplossingen bespreken.

pannenkoekgourmet aansteken

Vind op Vegatopia

Vaak gelezen

Juni 2020: introverte vegetariërs, ramen-pizza en hamstercijfers
Vegetariërs zijn introvert, maar niet neurotisch. Paul McCartney wil vegetarische...
Juli 2020: vegan steaks uit de printer, rupsen op de broccoli en vierkante chocoladerepen
Veggieburgers zijn populair in tijden van corona. De eerste vegan steak uit de 3D-printer is...
Augustus 2020: wijnvensters, afgelikte vingers en paprikasaus op zijn Hongaars
De Italiaanse wijnvensters uit de pestepidemie zijn terug van weggeweest. KFC vindt 'vingerlikkend...
September 2020: Plantaardige soaps, politiek correcte rijstproducten en dubbele prijskaartjes
Een plantaardig broodje in een Vlaamse soap zorgt voor opschudding. De Nieuwe Winkel in Nijmegen is...
Oktober 2020: veganyoghurtverbod, bitterballencrisis en vliegtuigmaaltijden
Het vegaburgerverbod is er niet door gekomen, maar zuivelnamen voor plantaardige producten worden...

Volg ons op

 

Twitter logo

kerstpakkettenidee

koffiemetkarakter

horecarama

dekbeddiscounter