Open menu

Love Bites zijn het nieuwste van het nieuwste op veggiesnack gebied. Het zijn ‘Haute cuisine’ vegetarische ‘bitterballen' met gekke smaakjes. Ooit gefrituurde Thaise curry gegeten? Nou dan. We spraken de maker – Supperclub-oprichter Thorwald Voss- en proefden ze. Wat vinden we ervan?

Volgens zijn zakenpartner moesten we maar met bedenker Thorwald Voss afspreken om over zijn Lovebites te praten. Zodoende zaten we op een dinsdagmiddag in het cafe van het Lloyd Hotel in Amsterdam. We wilden best tete-a-tete meeten, als we maar wel zijn haute cuisine snacks konden proeven.  Want hoe kunnen we anders een oordeel geven over de Love Bites?

Thorwald Voss - kortweg Thor- houdt wel van een grapje in de keuken. Eerder bedacht hij de Liefdeskroket, een kroket die bij elke hap die je neemt een andere smaak heeft. Hij reisde de halve wereld af en verdiepte hij zich in allerlei snacks die in andere landen te nuttigen waren. En nu zijn er dan de Love Bites: het oerhollandse concept van een bitterbal, maar dan in de exotische smaken groene curry, spinazie met gorgonzola en parmezaanse kaas en tot slot Japanse teriyakibechamel met mango en gember.
En nog vegetarisch ook, want Thor eet immers zelf meestal vegetarisch. Proeven dus maar!

  

Maar een en ander liep wat anders dan gedacht toen we een portie Lovebites gingen bestellen:
- Kunnen we Lovebites krijgen?
-Wat?
- Jeweetwel, van die ballen gevuld met....
- Ooh, de ballen van Thor! Nee. Die zijn op.
- Op?
- Problemen met de leverancier...

Het Lloyd-personeel had zich er nog subtiel uit kunnen kletsen, door te zeggen dat de hapjes zo populair zijn dat ze snel op waren gegaan die week, maar wisten zij veel dat wij daar net toevallig met de bedenker ervan in gesprek waren.



Gelukkig beloofde Thor ons de ballen af te leveren zodat we ze alsnog konden proeven.
En dus kon een kleine 2,5 week later het ballenfestijn beginnen.

Een minuut of vijf op 180 graden in de olie en niet te veel tegelijk. We hadden van Thor een strikte eetinstructie gekregen: eerst moesten we de zacht-zoute gorgonzola-spinazie eten, dan de pittige Thaise Curry en als laatste de zoete Japanse.

En wat vonden we er van?
De spinazie-gorgonzola:
+ Mooie zachte vulling, lekker pittig parmezaansmaakje
- Niet iedereen vond de vulling even bijzonder

De groene curry:
+ Favoriet bij alle proevers
-  Denk bij Thaise curry niet aan heftige groene pepers. De bal is pittig, maar niet loeischerp. Vinden wij overigens helemaal niet erg.

De Japanse:
+ Zoetig smaakje, onmiskenbaar Japans.
- Loopt leeg in je friteuse als je niet oplet. Maar wij zijn dan natuurlijk ook geen professionele horeca-frituurders. De ballen zijn namelijk alleen in de horeca te verkrijgen, met name in Amsterdam.

Bekijk de Love Bite site voor meer info

Tekst en interview: Tertia en Annemieke
Fotografie: Annemieke

 

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama