Open menu

De provincie Groningen besloot voortaan alleen nog maar koffie met het Max Havelaarkeurmerk op het provinciehuis te schenken. 'Discriminatie' riep Douwe Egberts direct. Is de provincie Groningen er dan opeens verantwoordelijk voor dat DE er voor kiest geen koffie aan te bieden met het Max Havelaarkeurmerk? De rechter geeft de provincie gelukkig gelijk.

Wij vinden het juist wel sympathiek: de provincie kiest eens voor iets anders dan altijd maar die standaard Douwe Egberts. Over DE gaan al jaren geruchten dat ze niet super jofel met derde wereldkoffieboeren omgaan. Of mag een provincie zich niet baseren op geruchten? Doen ze ook niet, het enige dat de provincie wilde, is duurzaamheid na streven.

Als DE daaraan wil voldoen om kans te maken dat DE koffie voortaan in Groningen geschonken wordt, dan moeten ze maar zorgen dat ze het Max Havelaar keurmerk krijgen, aldus de rechter. DE kiest echter bewust voor een ander keurmerk, dat van Utz Kapeh/Utz Certified en dat garandeert geen vaste prijzen aan de boeren.

Toch mooi, zo'n rechter die DE even op zijn plaats zet. En die ambtenaren, die drinken dus binnenkort een bakkie Max.

Bron: Zibb

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama